Şimdi Ara

Linea 1.3mj yağ değişimi sonrası yatak sarması?!?!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Başlıktan da anlaşılacağı üzere aracıma yağ değişimi yaptırdım. 2 gün sonra ilk çalıştırmada motor soğukken, hafif sesli çalışıyordu fakat bu ses motor ısınınca geçiyordu. Dün çalıştırdığımda ise enjektör arızası ya da motor yatak sarma sesi gibi yoğun bi ses geldi.

    Yağ bu kadar büyük bi soruna yol açar mı?









  • Yatak sardığını nereden çıkardın yağ değişimi sonrası motorunuza uygun yağ koymadıysanız ses yapabilir motorunuza uygun yağ koyduysanız dahi ses yapabilir.Eski yağ muhtemelen vizikozitesi artmış bir yağdı ve siz yeni yağ koyunca ince geldi ve ses yaptı başlarda ses yapma egzozdan duman atma keçelerden yağ kaçırma yapabilir.Enjektör olayı ise bambaşka bir olay enjektör arızası veya tıkanıklık varsa bu şekilde bir ses yapabilir enjektörlerinizi acilen temizletin dengesiz yakıt veren ejektörler bu tarz bir ses yapabilir vuruntu yapabilir ilerleyen vakitte subapları yamultabilir.Aracınızda enjektör arızası yaşamamak istiyorsanız mümkün olduğunca depoyu yarının üstünde tutun depodaki az yakıt enjektör arızası yapabiliyor enjektör temizletmek çıkaracağı arızalara görece ucuz bir işlemdir temizliğini yapın ve bilinmedik yerlerden yakıt alışverişi yapmayın.

  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/shorts/PvmZLKrelUE?feature=shared

    Video açılmadıysa ses bu hocam
  • Gaza bas sonra birden bırak motor sesi birden kesmeli eğer birden yavaşlamıyorsa o zaman sorun var demek.Hemen ortalığı telaşa vermeye gerek yok yatak muhtemel enejektör tıkanıklığı gibi duruyor motor sardı fln dersen sanayide adamı soyarlar tanıdık ustan varsa götür söksün enjektörleri temizletmeciye ver temzilesin.Bu şekilde yola çıkarsın abartılacak bir ses değil ama geçiktirme yağ katkısı enketör temizleyici hepsi tıraş hele yağ katkısı falan kattırma teklif ederlerse oradan uzaklaş bal gibi yağı koyarlar motora ses kesilir kalem gibi çalışır motor 3 5 ay sonra yatak sarmayı bırak kol bile çıkarırsın.

  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Hocam yağ değişiminden hemen sonra oldu böyle. Mümkün mü yağ değişimi sonrasında motor sarma olması
  • Anlatan Adamlaryoutube
    Ne Nedir?’in bu bölümünde sıkca duyduğumuz yatak sarması nedir? Neden olur belirtileri nelerdir sizler için bahsettik. ABONE OL ▶ https://goo.gl/NSYLUP NASIL ÇALIŞIR ▶ https://goo.gl/Yf9Xfg HIZLI OTOMOBİLLER ▶ https://goo.gl/6M4LUB TURBO ▶ https://goo.gl/T9PJqR MODİFİYE ▶ https://goo.gl/DoSNXh OTOMOBİL BAKIMI ▶ https://goo.gl/NizCH6 MOTOR NASIL ÇALIŞIR ▶ https://goo.gl/DjM6yJ Doğacan Kara ve Tuğberk Keçecioğlu olarak Anlatan Adamlar kanalımızda otomobil bilgi videoları hazırlıyoruz. Araçların sistemleri nedir, nasıl çalışır detaylarıyla sizlere aktarıyoruz. Videoyu izledikten sonra beğenmeyi paylaşmayı ve kanala abone olmayı unutmayın. Sizlerin destekleri ile her geçen gün daha da büyüyeceğiz! *SOSYAL MEDYA HESAPLARI* Instagram: https://www.instagram.com/anlatanadamlar Kişisel Instagram: https://www.instagram.com/dcnkr Kişisel Instagram: https://www.instagram.com/tugberkkececioglu Kişisel Facebook: https://www.facebook.com/dogacan.kara.9 Kişisel Facebook: https://www.facebook.com/tugberk.kececioglu #anlatanadamlar #nenedir #yataksarması
    https://www.youtube.com/watch?v=01EfK2-eM7Y

    bak hocam burada açıkca açıklanmış siz en kötüsünü düşünüyorsunuz yatak sararsa ses daha farklı olur sizin arabanın sesi enjektör tıkanıklığı gibi vuruntudan çok aptallaşma var.

  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevaplsrınız için. Arabayı ustaya teslim ettim bakalım pazartesi belli olacak her şey umarım sizin dediğiniz gibi çıkar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.