Donanımhaberde bi video koymuslardı limon + tuza pamuk bandırıp ağzımıza koyuyoruz dişlik tarzında 10 dk bekliyoruz neyse ben 6dk taktım çıkardım ama şu an yemek yiyemiyorum ekmeği ısırdığımda dişlerim acıyor , bu ne zaman geçermi tövbe bi daha
sirke+ tuz yap 2.asama bu
hocam keşke öyle birşey yapmasaydın limon + tuz geçer ama zamanını bilmiyorum genelde dişler biraz kirlenince o ağrı sızı geçiyo ama mineyi zedelediği için öyle his veriyo kulaktan dolma bilgi yerine bi ara diş doktoruna uğra çünkü yakın tanıdığım birinin dişleri gençliğinde limon yemekten eciş bücüş olmuş Allah korusun yani
hacı yanlış yapmışsın tekila olmadan o 2 si yalnız başlarına gitmez
Yarım limonun üzerine karbonat dök ve dişleri sil,sonra fırçala Haftada bir uygularım hiç bir yanetkisi yok dişleri bembeyaz yapar.
korkmana gerek yok o hassaslık c vitamininden limon portakal gibi fazla c vitamini içeren meyve sebzeler falan dişte hassaslık yapıyor birde sen 5 dk boyunca pamukla tutmuşun yarına bişiyin kalmaz ağzını bol bol gargara yap
quote:
Orjinalden alıntı: diabrek
Yarım limonun üzerine karbonat dök ve dişleri sil,sonra fırçala Haftada bir uygularım hiç bir yanetkisi yok dişleri bembeyaz yapar.
saçma sapan şeyler yapmayın dişlerine zarar veriyorsunuz...
dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız diştaşı temizliği ve diş beyazlatma uygulattırın...
dişlerinizi beyazlatmak istiyorsanız diştaşı temizliği ve diş beyazlatma uygulattırın...
koyu kısmı atlayark cevap veriyorum; diş beyazlatma işlemini çok mu sağlıklı sanıyorsun ?karbonat diş macunlarında bulunan bir madde limonun leke çıkarma özelliği var,ben yıllardır bir zararını görmedim.
Bi abimde zamanında çamaşır suyuyla gargara yapmıştı. 3-5 gün ağzım tuzlu diye gezindi durdu..Hiçte haberim olmamıştı yoksa yaptırmazdım.. insan bi düşünür yav öyle şey olurmu
limon ve tuz!!!
iki tane asitli şeyi dişine sürmüşün. bir daha yapma çünkü asitli şeyler dişleri hassaslaştırır
koyu kısmı atlayark cevap veriyorum; diş beyazlatma işlemini çok mu sağlıklı sanıyorsun ?karbonat diş macunlarında bulunan bir madde limonun leke çıkarma özelliği var,ben yıllardır bir zararını görmedim.
arkadaşım bu konuyu uzunca açıkayabilirim sana...
ama kısaca şöyle özetliyim yaptığın işlem diş üzerinden madde kaldırır ve bu da dişlerine zarar verir...limon bildiğiniz gibi zayıf bir asittir...
ayrıca her insanın diş yapısı farklıdır. mesela mine kalınlıkları. minenin kalsifikasyon dereceleri falan...
bu arada yanlış anlamayın ama ege dişhekimliği 4. sınıf öğrencisiyim az biraz birşeyler biliyoruz. saygılar...
tuzlu suyla gargara yapsaydın keşke 10 dk pamukla ağızda bekletince asit diş etlerini hassaslaştırmıştır. 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı karbonat koy karıştır gargara yap 1 dk yı geçmesin gargaran iyi gelir ağzını rahatlatır geçmiş olsun.
Karbonat + su duydumda bunu kez sende duydum.
Sabah oldu kahvaltı ederken Hâla canım yanıyordu ... Benim ön dişlerimden biri yarıdan kırıktır diğeride köşesinden azcık kırık gibi sanırım o yüzden bu kadar etkilendi dişlerim 1 haftadır diş doktorum yapıcak dişlerimi yapamadı hâla malzeme sıkıntısı varsı bu salı yapar ... Ek olarak ;
Tartar sanırım şu dişlerden fırçalanarak çıkmayan sert sarı yapımıdır ? Öyleyse onu aldırmamda bi sorun varmı , diş beyazlatma mineye zarar verir ama tartar zaten minenin üstünde bişey onu aldırmamın dişe zararı varmıdır , yoksa diş taşı çalışması yaptırayım mı yoksa tartarı yokeden bir dişmacunu varmıdır ? Colgate total 12 iyi geliyor diye biliyorum ...
Bende bazen limonunu fazla kaçırıp balık yerim banada olur o , böyle ısırdığında dişlerin kamaşır acır.
O en fazla 1 gün sürüyor geçiyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme