Şimdi Ara

Likya Yolu Çanta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Yaz aylarında likya yoluna çıkmayı ve solo olarak yolu tamamlamayı düşünüyorum. Ekipmanlarla ilgili araştırmam bitti sayılır ancak kafama takılan bir şey var. Çanta konusu. Çantalar konusunda pek fazla bilgim olmadığını farkettim ve markalar arasında kıyas yapamıyorum şöyle ki; decathlonda satılanhttps://www.decathlon.com.tr/easyfit-sirt-cantasi-70-l--id_8300845.html şu çantayla lowealhinein şuhttp://www.kutupayisi.com/Manaslu-6575-Litre-Kamp-ve-Dagcilik-Cantasi,PR-19713554.html çantası arasında ne kadar büyük bir performans farkı olacağını şimdiden kestiremiyorum. malum likya yolu uzun bir yol ve bu yolda ekipmanlardan en önemlisi de çanta sanıyorum. yola çıktıktan sonra da çanta yüzünden küfür etmek istemiyorum açıkçası. bu iki çantayı sadece uç örnekler olsun diye verdim. Eğer yardımcı olursanız ve tavsiye verirseniz çok mutlu olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Rigor_Mortis_ -- 24 Nisan 2017; 21:22:22 >







  • updullah :/

    forumun burasına kimse uğramıyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç km sini yürüyeceksin?

    Kaç kg taşıyacaksin?


    Ben bildiğim kadarını söyleyeyim

    Dağcılık/ trekking çantalarında en önemlisi sırt ve bel desteği diye biliyorum

    Bu çantalari sadece likya yi yürümek için alıyorsan bana fazla gibi geldi
    Fiyat ve lt bakımından

    Ben dağcılık için bu çantayı aldım ( 300 tl ye ) Tabi kulüp indirimi pazarlik vesaire sayesinde

    Gayet memnunum.Hicbir sıkıntısını görmedim

    Uludağ, Kartepe , Erciyes dağ faaliyetlerinde, ve birkac kamp etkinliğinde kullandım



    Canta bu

    http://www.meydankamp.com/PINGUIN-EXPLORER-SIRT-CANTASI,PR-43261.html

    Likya yi da bunla yürüyeceğim ( Fethiye - kaş arasını)



    Arkadaşim likya da kullanmak için decathlon dan

    https://www.decathlon.com.tr/forclaz-cocuk-outdoor-sirt-cantasi-40l--id_8330978.html bunu alacak

    Likya için en fazla 12-13 kg taşımayı dusunuyoruz
    Arkadaşa da o çantayı beğendik ama hala araştırıyoruz

    Edit : Ekleme ve düzeltme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --Abc -- 28 Nisan 2017; 4:0:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar, cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. Likya yolunun tamamını yürümeyi düşünüyorum, ağırlık konusunda tam emin olmamakla birlikte 15kg üstüne çıkmamayı istiyorum açıkçası. Çantaları sadece likya yolu için bakmıyorum, elimden geldiğince kamp yapmaya çalışıyorum ve eylül ayı gibi dağcılık kulübüne katılmayı düşünüyorum. Bu yüzden almışken sağlam bir şey almak istiyorum ve likya yolu 1 ay gibi bir sürede tamamlanabildiği için çantam benim her şeyim olacak. Bu bilgiler ışığında decathlondaki çanta iş görür/yeterlidir diyeblir misiniz yine de?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam bu çantayı alırdım.Fiyat performans olarak iyi gibi.Marka olarak ise en iyilerden biri.
    http://www.patikaoutdoor.com/nmvh~u~lowe-alpine-cloud-peak-65-lt-sirt-yuruyus-tirmanis-kamp-dagcilik-cantasi
  • Likya yolunda aralarda ihtiyaçlarını karşılayabileceğin duraklar olacağı için o kadar ağır bir çanta almana gerek yok diye düşünüyorum. Ayrıca yazın orası felaket sıcak olur. Hafiflik ve suya ayıracağın yer daha fazla önem kazanır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezenbilir de bu konuda daha detayli bilgi bulabilirsiniz. Yolun bir kismini yurumus biri olarak soyluyorum, gun icerisinde veya 2 gune bir kesinlikle bakkal makkal buabilirsiniz. Onemli olan bu yolu nekadar surede yurumek istedigjniz.

    Hepsini gectik, asil tavsiyem, kelebekler vadisi, kabak, patara kesinlikle kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 gün olarak düşünüyorum süreyi aslında ama bu ortalama bir süre. Çok fazla vakit sıkıntım olduğu söylenemez bu yüzden uzatabilirim ama kelebekler vadisine inebilecek miyim emin değilim inişi çok dik olduğu için çantayla inmek imkansız gibi şeyler okudum birkaç yerde. Tek başıma inebilir miyim yine de?
  • Zor oluyor biraz ama Evet inebilirsin.

    Unutmadan, bazi haritalarda su kaynagi isareti var. Onlarin buyuk cogu kurumuş hayvan yalağı. Köyler haricinde temiz icme suyu yok desek olur. Dikkat et buna. Koylulerden iste veriyorlar 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su temizleme tabletlerinden alsam çözebilir miyim bunu yada değer mi diyeyim almaya?
  • Kesinlikle degmez. Zaten cogu sarnicta su yok. Olanlarida gorunce kacarsin zaten 😊 haritana bak, koy plaj ve kasabalardan gecislerine gore su temin planı yap. Ona gore su kullan.

    Ama halk cidden yardimci oluyor yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim hocam, tavsiyelerini dikkate alacağım
  • Haritayi naptin bilmiyorum ama linkteki efsane harita. cozunurlugu biraz kotu ama is goruyor.

    http://www.likyayolu.org/2011/12/paftalar-maps.html?m=1



    http://www.dr.com.tr/Kitap/Fethiyeden-Antalyaya-Likya-Yolu/Egitim-Basvuru/Gezi/Gezi-Anlatimi/urunno=0000000211755?gclid=CMWa3MKG5dMCFQmdGwodzloIwA bende bu kitapta vardi. kucuk ve ince. biraz eski kaliyor ama gittigin yerler hakkinda guzel bilgiler veriyor. tavsiye ederim.

    Iyi yolculuklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 10 Mayıs 2017; 12:53:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de yürümeyi düşünüyorum fakat yaz aylarında oranın yürümenin zor ve meşakkatli olacağını söylüyorlar. Karrimor Panther 65 kullanacağım çanta olarak
  • nisanın son 10 gününde likya yolunun bir kısmını yürümeyi
    planlıyorum. yürümek için iyi deniz için erken gibi
    yüzmeyide çok severim umarım su ısınmış olur.
    o aralar varsa benim gibi firar eden belki karşılaşırız.
    hertürlü tecrube yada öneriye açığım. şimdiden teşekkürler.
  • Temmuz'un ortasında (hava 40-45 derece) büyük bir kısmını yürümüş biri olarak bazı tavsiyelerim var dikkate almak istersen.
    # İlkbahar ve sonbahar uygun giysi ve ekipmanla yürüyerek çok daha fazla keyif alabilirsin.Özellikle yazın yürümeni tavsiye etmem.Boş zamanın yaza denk geldi de yürümek istedin diyelim;
    - Su kaynaklarını kurumuş bulacaksın.Yanında en az 3 lt su bulundurman lazım , bu da ekstra yük demek.Öğlen 13.00-14.00 arası hatta 12:00-15:00 diyebiliriz asla yürüme , gölgede dinlen.Havanın sıcaklığı en yüksek olduğu bu saat dilimde yürürsen su kaybın çok artacak , daha fazla enerji harcayacaksın , patika seni çok zorlayacak.Çıralı'ya doğru tepeyi tırmanırken suyum bitmişti.Güneş beni kavururken o tepeyi limitlerimi zorlayarak, adeta sürünerek aştım.O kadar susamıştım ki Çıralı'ya koşarak indim tepeyi, taşları kayaları yuvarlaya yuvarlaya.
    # Ağaç dibine , açık araziye , tepe arasına asla çadır atma.Ben Faralya etabında iki tepe arası açık araziye çadır atmak gibi bir hata yaptım.Gece rüzgar çadırı öyle sallıyordu ki devrilecek sandım.Ayrıca inanılmaz üşüyüp ne varsa giysi olarak giydim.Üstüne battal boy çöp torbası bile.Gecenin ilerleyen saatlerinde uykudan bir sesle uyandım.Havai fişek sesine benzer güçlü bir ses dakikada bir etrafta yakinlanmaya başladı.Zifiri karanlıkta bir traktör geldi korna çalarak.Adamın hayvanları varmış tepenin yamacında , kurtları kacirsin, hayvanları boğmasınlar diye böyle bir aleti calistirirmis geceleri."Gel bende kal bu seste uyuyamazsın , kurt iner buralara" dedi ama kabul etmedim.Zaten güneşin doğmasına 3 saat vardı.
    # Tabanı kalın , bileği saran , dayanıklı bir ayakkabı kesinlikle şart.Bas parayı al en iyisini.Patikada bol bol kayan parçalanan irili ufaklı taşlara denk geleceksin.Yere sağlam bas.Oynayan veya parçalanan taşlara güvenip ağırlığını verme.Ayağına çok dikkat et o senin herşeyin.Burkulma , lif/kas zedelenmesi , kırılma vb durumlar yaşayıp yürüyüşünü hayatta kalma savaşına çevirme.Baton tercih etmiyorum ama yükün fazlaysa çok yardımı olur.
    # Uzun molalar verme , kısa molaları tercih et.Terin soğumasın.Bir anda çok su içme , sık sık az az götür.
    # Sırt çantası seçiminde bel desteği , kumaşın terleme yapmayan hava alan özellikte oluşu , kayış ve fermuarların kaliteli olması , su geçirmeyen veya yağmurluğunun olması çok önemli bana göre.Litresi tamamen size kalmış.Ben olabildiğince az eşya tercih ettiğim için 15-20 kgyu geçmez çantam.Temel eşyalar; çadır , uyku tulumu , mat , bıçak , ateş başlatıcı , matara , mini ilk yardım seti , ip , çorap/atlet/mevsime göre 2-3 parça giysi , el feneri , küçük şişede şampuan, sıvı sabun , diş macunu-fırçası , ıslak mendil , tuvalet kağıdı, şapka , terlik , mayo , küçük havlu , battal boy 2 tane çöp poşeti gibi.
    # Domuza denk gelmen olası, ben denk geldim, korkacak birşey yok.Biraz bakıştık sonra tırsıp deparla kaçtı ormana.Köpekler canını sıkabilir.Asla kaçma , arkanı dönme veya saldırmaya kalkma korkutacağım diye.Yüksek sesle bağır , sopa veya batonla eğer üzerine gelmeye kalkarsa savurarak engelle.Genelde köy giriş çıkışlarında eşkiya gibi çıkıyorlar karşına.Sprey temin edebilirsin köpek korkun varsa. Bir de üstüne olmadık yerde atlayan cırcır böceği arkadaşlar var.Az daha patikadan düşürüyordu bı tanesi beni.Hiç beklemiyordum, dengemi kaybettim, aklımı aldı hain. :)
    # Ne olduğunu bilmediğin şeyi yeme , derinle temas ettirme , temiz olduğuna %100 emin olmadığın suyu içme.
    # Çadır attığın yerde diken , ısırgan otu , karınca yuvası , keçi pisliği vb olmasın.Gece kaşınarak uyanıp karıncalarla kapışırsın.Yanındaki yiyecekleri çadır içerisine alma.Poşetle uzaktaki bir ağaca ağzını iyice kapatıp as.
    # Ayak bakımını ihmal etme.Molalarda çıkar ayakkabıyı çorabı nefes alsın.Ayağın çok terliyorsa pudra kullanabilirsin.
    # Deneyimli değilsen veya gerçekten gerekli değilse ateş yakma.Yok yere doğaya zarar gelmesin.
    # Bazı yerlerde işaretleri atlayıp patikadan çıkacaksın.Paniğe gerek yok , aynı yolu geri dönüp yeniden işaret ara.Kimi yerde işaretlerin birbirine olan mesafesi fazla , patikayı yürüyenler bu yerlere üst üste taş koyarak birbirine yardımcı oluyor.Bazı işletme sahipleri ve densizler işaretlerle oynayarak turist çekme mentalitesine sahip.O yüzden Likya Yolu'nun gps bilgilerini indir , offline olarak çalışan uygulamalardan herhangi biriyle arada kontrol et.

    Aklıma gelenler bunlar.Sormak istediğin herhangi birşey olursa cevaplayabilirim.
    Tadını çıkar , iyi yolculuklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iamtrippingballs İ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
    geçen yaz sonu anamura kadar gelip orda zıbardım.
    anamur sahilinde bolca bulunan sahilcafe gibi yörüklerin
    işlettiği birinde iki gün geçirdim sabahtan akşama ye-iç
    denize gir hesap 50tl nin altında oluyordu üstü kalsın diyordum.
    akdeniz muhteşem. anamurium antik kentide %90 sağlam kalmış görülesi bi yer.

    fırsatım olursa antalyada kaya tırmanış eğitimi veren yerlere uğramak istiyorum.
    bu konuda bişeyler bilen lütfen buyursun.

    ulaşım büyük ihtimal trenle vangölü expresi =tatvan-ankara, yine trenle ankara-izmir.
    sonra karayolu. uçağa param yetmez . otobüsten nefret ediyorum. böyle diyorum da
    kastamonu kanyon-orman-sahilleride bi taraftan bana gel gel diyor. :-))
  • basit şeylerden nasıl korkulabileğine bir örnekte benden.
    cendere köprüsüne (adıyaman) gittiğimde köprü ve askasındaki
    muhteşem kanyon çok hoşuma gitti dere kenarında arabayı parkedip
    geceliyorum dolunay var ortam harika . birden bana doğru gelen gölgeler
    gördüm yanlışmı görüyorum diye tekrar baktım direk bana doğru gelliyorlar.
    arabaya atttım kendimi dua okumaya başladım. 10-15 dakka sonra farkettim
    martı gölgesi olduklarını tabi o zamana kadar ödüm ... karıştı gitti.
  • iamtrippingballs İ kullanıcısına yanıt
    Güzel bilgiler teşekkürler.
    Yazın yürümek istiyorum burayı, umarım bir engel çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antalya kaya tırmanış: bölgede 300 civarı yer var.
    geyikbayırı antalya merkeze 20km civarı bura likya yolununda
    bir ucu. burda acemilere eğitim-malzeme veriliyor. bknz climbersgarden com
    aracıma(derdo) biraz güvenim oluştu (kango-2003). basitçe campervana
    dnüş-yola düş. görüşmek dileğiyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.