Şimdi Ara

izmirden-antalyaya yol üzerinde gezilecek yerler,yeme,mesire tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
21.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 1.5 hafta sonra kiralayacağım araçla 3kişi(ben annem ve kızkardeşim) izmirden yola çıkıcaz sabahtan.

amaç antalyaya giderken yol üzerinde hatta yolun 3-5 km çevresinde bulunan mağara olsun şelale olsun görülmesi gereken yerler ve şunu şunu yemelisiniz dediğiniz yerlere uğraya uğraya gitmek.

aydın otobanından gidicez orayı salla bişey yok dümdüz basarım.

aydından sonra sağda solda güzel et/mangal yapan yolüstü güzel lezzetli yerler görmüştüm gidip gelirken geçen yıllarda.fakat yiyecek açısından çok pahalı faturalar ödemek istemiyorum ama bi değişiklik olsun belki hayatta bi daha yapamıyacağım bir tatil olabilir olmuşken dışardan yemek de yeriz diye düşünüyorum.

şu yerleri gezmek istemiyorum:müzeler antikkentler efes mefes ( oraları gezdik küçükken biliyorum) , harabeler , antik tiyatrolar olmasın.onun dışındaki yerler ilgimi çekmekte.

güzergah şu şekilde olacak
    izmir-aydın-denizli-denizliden sonra sol taraftaki yol yani burdur yolu-antalya

denizlide pamukkale var ama fazla zaman kaybederiz hem de pek tat vermez orası.

denizli çıkışda şahin tepesi var.oradan şehirin görünüşü göl manzarası fakat oraya dönüş yolunu korkutelinden yapıcağımdan dönüşde görürüz.

burdur-antalya yakınlarında bikaç mağara tabelası görmüştüm ama gitmeye değer mi bilmiyorum

sizden gideceğimiz yukarıdaki güzergahta bildiğiniz hatta o civarda yaşadığınız güzel dediğiniz yeme içme gezme mesire yerleri olabilir yada daha önce giderken uğramışsınızdır piknik vb için görüşlerinizi bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

İzmir'den Antalya'ya Sahil Yolu: Gezilecek Yerler, Yemek ve Mesire Tavsiyeleri

İzmir ve Antalya arasında yer alan Ege ve Akdeniz kıyılarını birbirine bağlayan sahil yolu, büyüleyici manzaralar ve keşfedilecek çok sayıda tarihi ve doğal güzellik sunmaktadır. İşte İzmir'den Antalya'ya uzanan yol üzerinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler, tadına bakmanız gereken lezzetler ve keyifli vakit geçirebileceğiniz mesire alanları:

Gezilecek Yerler:

• Kuşadası: Antik Efes kentine ev sahipliği yapan Kuşadası, tarihi kalıntıları, hareketli sahil şeridi ve canlı gece hayatı ile ünlüdür.
    • Söke: Denizli'nin hemen kuzeyinde yer alan Söke, antik Aphrodisias kentinin kalıntılarına ev sahipliği yapmaktadır.
    • Denizli: Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti ile ünlü Denizli, doğal güzellikleri ve tarihi önemi ile öne çıkmaktadır.
    • Fethiye: Turkuaz suları ve yemyeşil doğasıyla bilinen Fethiye, yamaç paraşütü ve tekne turları için popüler bir destinasyondur.
    • Antalya: Türkiye'nin en gözde turizm merkezlerinden biri olan Antalya, Konyaaltı Plajı, Kaleiçi ve tarihi Kapıları ile büyüleyicidir.

Yemek Tavsiyeleri:

• Söğüş: Denizli'ye özgü bir yemek olan söğüş, ince dilimlenmiş et, soğan, domates ve zeytinyağı ile hazırlanır.
    • Pamukkale Ekmeği: Denizli'nin meşhur ekmeğidir ve düğünlerde ve özel günlerde tercih edilir.
    • Antalya Piyazı: Nohut, soğan, domates ve özel bir sos kullanılarak yapılan Antalya piyazı, yerel bir lezzettir.
    • Fethiye Balığı: Fethiye'nin kristal berraklığındaki sularından çıkan balıklar, ızgara, tava veya buğulama şeklinde servis edilir.
    • Kuşadası Güveci: Kuşadası'na özgü bir güveç yemeğidir ve et, sebze ve baharatlarla hazırlanır.

Mesire Alanları:

• Küçük Menderes Deltası: Kuşadası yakınlarında yer alan Küçük Menderes Deltası, kuş gözlemciliği ve doğa yürüyüşleri için ideal bir mesire alanıdır.
    • Pamukkale Travertenleri: Denizli'de bulunan Pamukkale Travertenleri, beyaz kireç terasları ve kaplıcalarıyla ünlüdür.
    • Fethiye Ölüdeniz: Turkuaz suları ve çam ormanlarıyla çevrili Ölüdeniz, piknik ve yüzme için harika bir yerdir.
    • Antalya Sahil Şeridi: Antalya'nın sahil şeridi, Konyaaltı Plajı ve Lara Plajı gibi yüzme, güneşlenme ve keyifli yürüyüşler için sayısız fırsat sunar.
    • Kuşadası Long Beach: Kumlu sahili ve berrak suları ile Long Beach, yaz aylarında serinlemek ve güneşlenmek için popüler bir yerdir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Sana şöyle anlatayım dün Alanya'dan İzmir'e döndüm,öncelikle oradan buraya doğru Manavgat daha sonra Düden Şelalelerini gezdik,Denizli girişinde çok mükemmel bi köfteci vardı Kipa yanında Mc Donald's karsısında orda bi akşam yemeği yedik,sonra Korkuteli'nde bir çay içtik gelirken serin serin çok iyi oluyorSerinhisarda'da lokma vb alabileceğin,güveç tarzı şeylerin bulunduğu güzel bir yer var giderken solda dönerken sağda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Unique -- 6 Temmuz 2008; 20:05:49 >
  • evet biz de antalyaya vardıktan sonra günü birlik oradan manavgata (alabalıkı çok lezzetlidir oranın), manavgatın 3-4km ilersinde oymapınar barajı var.180metre yüksekliğinde türkiyenin 4.büyük barajı üstten bakmıştım manzara harikaydı, başka bigün alanyaya oradan alanyadan biraz uzakta olan dim çayı dim mağarası o tarz yerlere gidicez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LOSTPLANET::: -- 6 Temmuz 2008; 21:03:33 >
    GÖZTEPE..
    t๏ קєгςєเשє เร t๏ รยŦŦєг.
  • orada şöyle bir güzellik var adamlar tahtadan yapılmış ve altında bidon olan masalı bir düzenek yapmışlar ve yemek yerken akan suyun ortasında duruyorsunuz iple bağlıyorlar. yada isterseniz suyun kıyısında ayaklarınızı suya sokarak mangal keyfi yapabiliyorsunuz.bakalım fiyatı nekadar orada oturmanın
  • Fazla değil sanırım ya,fiyatla babam ilgilendiği için bilmiyorum,suya girip oturmak için bişey ödenmiyor sanırım,otururken ordan bi iki bişey yer içersiniz sonra kaydırak falan yaparsınız yedikleriniz için veririsiniz ücret,giriş ücretli değil sanırım,yiyecek içecekler de fazla değil,hizmet de çok iyi,iyi insanlar işletiyor.Tavsiyem orda suyun üstünde kus sesleriyle biraz uyuman yorulunca
    Tekirdağ'da gezilecek yerler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: OrtayaKarışık

Dim Çayı'na da gittik,mükemmel bi kaydırak var buz gibi suya ucuyosun harikaydı,hele bir de o suyun yanında bira içmişim arkadaslarla yok böyle bi keyif

Dim Çayında tavuk yemiştim zehirlenmiştim orda bi halt yemeyin ama harbi çok güzel bir yer. Bira içilen yerler süper, bölüm bölüm suyun üstünde teraslar var onlarda oturuyorsunuz hele bir suyu var buz yani 5 derece falan su :D müthiş bir mekandı.

Ayrıca @ lostplanet(Necmi'cim) Dim Çayı harbi süper biyer birde bikaç mağara var onlarada bak derim.
  •  izmirden-antalyaya yol üzerinde gezilecek yerler,yeme,mesire tavsiyeleri

İşte bir fotoğraf
  • necmi deyince kim bu dedim adım necmi değil ki dicektim nickine bakınca çaktım.

oraya varmak için baya bi yokuş çıkılıyor sanırım öyle hatırlıyorum bi içecek alalım demiştik arkadaşlarla 1 tane mi ne bakkal vardı ne ihtiyacın varsa yukarıdaki restorantlara çıkıyordu oturmadık biz oralarda ama ailemle gideceğim için ne varsa oturucam bi kere yaşanıyo ya yarınımız belli değil gitmişken yememek suya girmemek olmaz
    GÖZTEPE..
  • ilginç biz farklı bi yerden gittik sanırım.farklı gidiş yolları var galiba.
    PSN:thunder-ekmek XBOX LİVE:thunder ekmek Twitch.tv:Thunder_Ekmek Facebook:ThunderEkmekTV Youtube:Thunder Ekmek TV
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.