Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.943
Cevap
185
Favori
244.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÜNCELLEME:https://www.outdoorhaber.com/makale/ikinci-el-yuruyus-kamp-ve-dagcilik-malzemeleri-alirken-dikkat-edilecekler

    GÜNCELLEME 2:

    Bilgi videoları

    Polarlarhttps://www.youtube.com/watch?v=44MCoG5wt94&feature=youtu.be

    Softshell/Hardshellhttps://www.youtube.com/watch?v=YCuLvu_iASk&feature=youtu.be


    2. el yazdığına bakmayın. Burada yazanlar çok değerli bilgiler. Özellikle nasıl saklanır, bakımı yapılır ve nelere dikkat edilir konusunda çok başarılı. Kesinlikle göz atınız.

    ANA BAŞLIK:

    Ekşideki başlığımı komple yapıştırıyorum. Sorunuz olursa yazınız, gördüğümde cevap yazarım.

    columbia'nın omni-shield sikko-shield teknolojilerine %50 indirimsiz,

    jack wolfskin'in "tarz" polarlarına outlet mağazasız

    the north face'in hyvent'li ceketlerine de %20-25 indirimsiz

    para vermemeye çalışın.

    pohpohlanmada ve pazarlama harikası olmada columbia 1 numaradır. başka birçok konuda da yazmıştım, botlarından uzak durun. düzgün bot mu istiyorsunuz. meindl, scarpa, la sportiva diye duymadığınız ama fiyatlarını ve üretim kalitelerini gördüğünüzde duymamış olmayı dileyeceğiniz üst markalardan bile bot alabilirsiniz o fiyatlara.

    ha daha normal mi istiyorsunuz? asolo, boreal, vasque, lowa, lafuma boşa burda durmuyor. bunlar arasında lafuma bir tık aşağıda ama şehir için çok uygundur.

    montunu, polarını çok mu sevdiniz columbia'nın ve jack wolfskin'in? gidin north face'e aynı montu aynı fiyata gore-tex'li olarak north face'ten alın. ya da %20 ucuza hyvent'li alın.

    hyvent gore-tex omni ne la derseniz şöyle diyeyim.

    selpak, çükvak, burunsil marka mendiller gibi düşünün. aslen su geçirmez nefes alabilen astar(membran) bunlar. yani çok ama çok rahat diğer hepsi gore-tex çakması diyebilirim. en az 10 farklı membran biliyorum, bir tanesi harici hiçbiri daha iyi değil. bu yüzden gore-tex olan ve çakması olanlar olarak ayırabilirsiniz. çük-tex, mük-tex farketmez.

    en bilineni ve burada selpak olan gore-tex tabi. ayrıca goralı sosisli gibi okunmaz, gor diye okunur. bildiğin gorum lan! gibi yani. alıştı çoğu insan gora tex demeye, şarz ile aynı durum. bu benim gıcıklığımdır kusura bakmayın yazmadan edemedim bu okuma hatasını.

    jack wolfskin türkiye'de üretilen, ucuz bulunduğunda parasının hakkını veren bir üründür. (%30)
    columbia türkiye'de üretilmeyen, çok ucuz bulunduğunda parasının hakkını veren bir üründür (%50)
    the north face türkiye'de üretilmeyen, normal fiyatında parasının hakkını veren ama indirimde alsanız da iyi olacak bir üründür (%20)

    türkiye'de helly hansen aslen bir marin/denizcilik firması olup, yeni yeni türkiye'de "bakın biz outdoor ürünler de yapıyoruz ehi ehi" diyen markadır. the north face ile yazdıklarımın tamamı onun için de geçerlidir.

    adidas, nike, reebok vs gibi markalar ise resmen "ha outdoor giyim diye bi bok var lan, hadi biz de üretek bi nasıl olsa kitleriz" diye gora-tex botlarını halkımıza, zavallı milletimize "bakın bu kar suyu geçirmeyen bottur" ayaklarıyla satmıştır. 18+ görüntüler olmuştur, hatırlamak bile istemiyorum. yani aslında bakarsanız nayk'yan columbia'ya geçiş çok büyük başarı. iski'nin bakkaldan doldurulan kontürlü "teknoloji harikası" su sayaçlarından, otomatik ödeme yapılabilen eski 50 senelik mekanik sayaçlı sisteme geri geçmesi kadar büyük bir
    olay (!)

    şimdi olayın iyice cılkı çıktı bir toparlayalım.

    arkadaşlar karşılaştırılan bu 3 firma da türkiye'deki büyük mağazaların, perakendecilerin bizlere kitlediği, kışlık ve kaliteli ürün olarak getirdiği markalar.

    bunlar bir lacoste, vakko vs. değil. tarzı için almıyorsunuz ama öyleymiş gibi hissettiriliyorsunuz. bu yüzden fiyatlarını haketmiyorlar diyorum. beymen'de 220 liraya satılan kibrit değil bunlar, üşütmesin-yırtılmasın-su geçirmesin diye aldığınız ürünler. özellikle columbia ve jack wolfskin'e bu nedenle çok ama çok önyargılı bakıyorum.

    ne zamanında patagonia, the north face ya da helly hansen gibi kendilerini en esktrem koşullarda ve kullanım alanlarında kanıtlamış firmalar, ne de lafuma, salewa gibi bu işi abartmadan, kendini olduğundan farklı göstermeden yapmayan çalışan genel firmalar.

    bu arada üstte saydığım tüm firmalar kendi ülkelerinde özcansın giyim firması ürünleri gibi giyiliyor bilginize. yurtdışında afallamayın.

    ha yurtdışı dahil milleti afallatmak istiyorsanız;

    arc'teryx (dünyanın en iyi outdoor tekstil üreticisi), norrona(norveç'li yarı-butik ve tarz outdoor üreticisi), haglöfs ( isveçli gene yarı-butik ve tarz outdoor üreticisi), mountain force (1400 dolarlık kayak montları var arkadaşların, isviçreli tam tarz/kendine has modası olan tekstil firması), black yak (everest demem yeterli herhalde) mountain hardware (arc'teyx'le kapışan süper lig oyuncularından biri), patagonia (arc'teyx'le kapışan diğer bir süper lig oyuncusu), mammut (benim kişisel favorim, en başarılı ve bilinen isviçreli outdoor üreticilerinden biri, avrupa'daki ilk 3'ten biri(mountain force gibi butik firmalar hariç)), millet (lafuma'nın kaymağı, mammut'un rakibi)

    gibi markalara bakacaksınız.

    bunlara deuter (çanta), la sportiva (bot), petzl(teknik malzeme), msr (kamp mutfağı ve teknik malzeme) gibi markaları katmadım. elbette kaçırdığım bir-iki firma olabilir ama bunlardan bazıları aklınızda kalsa bana yeter :). ayrıca sırf kayak malzemesi üreten rossignol, burton gibi firmaları da katmıyorum. yoksa iyice karışacak.

    bunların bir tık altı ve gene the north face seviyesi için;

    marmot, löwe alpine, vaude, ( vaude çok fena bir underdog'dur, event diye bir membran kullanırdı, gore-tex'ten bile daha iyi nefes alabilirliğe sahip montları aynı su geçirmezlikte sunardı ama artık kendi membranına döndü)

    fiyat/performans için
    salewa, lafuma, hannah, karrimor, bakabilirsiniz. bu markalar arttırabilir.

    şimdi gelelim pratiğe, yiğidi öldürdük ama hakkını verelim

    arkadaşlar eğer şehir dağcısı iseniz, kayışdağı ve çamlıca'ya zirve tırmanışları yapıyorsanız lafuma bile sizi kurtarır zaten merak etmeyin.

    alacağınız en iyi montlar 3-in-1 olarak geçen içi çıkarılabilir polarlı su geçirmez montlardır. sezonda 600-700 lira arasına the north face'te, 800 lira civarına columbia'da bulunabilir. bunlar sizin bütün derdinizi çözer, dayanıklılık olarak the north face'i, tarz olarak da columbia'yı önerebilirim.

    aynı şekilde jack wolfskin'in siyah omuzlu, koyu alt yeşil, kahverengi renkli ve logolu polarları da oldukça başarılıdır. huzurla kullanın.

    yeni nesil ince baklavalı kaz tüyü montlar ve yelekler de hem north face'te hem de columbia'da bolca var. aynı şekilde mammut'da da bulunabilir. mammut'un hastası biri olarak ( arkadaşlarım dahil 5000 euro'luk alışveriş yapmışız 5 senede yurtdışından siz düşünün. donum bile mammut derken dalga geçiyorum sanmayın sonra) burdaki ürünlerini çok önermem çünkü çok şehir odaklı modeller, gözümde dayanım olarak the north face bile daha iyi olabilir bazıları için. çünkü markanın benim gibi hastası bile olsanız, her ürünü iyi olacak diye bir şart yok. sonuç olarak bu montlar da kullanılabilir ama genelde su geçirmez değillerdir, buna dikkat edin alacak olursanız sonra yağmurda balon gibi sönersiniz.

    bu firmaları bu kadar paramparça etmemin tek sebebi fiyatlarını hak etmemeleri. bu yüzden kızıyorum. çünkü çoğunuzun bilmediği k2 outdoor, everest outdoor, kutup ayısı, atlas kamp, meydan av vs. gibi dağcılık mağazalarında o kadar işlevsel ve güzel ürünler var ki! en kötü gidip decatlon'dan alın arkadaş! 3 defa alırsınız columbia parasına, en fazla ondan 1 sene az dayanır.

    ha mesala ben ne yaptım, tarzını çok beğendiğim için 500 liraya bir killtec awokei structure aldım, hatta zamanında bir kız arkadaşım hediye etti benim çok düşünmeme izin vermeden. belki beklesem 400 liraya da düşerdi ama xl boy bitiyordu vs. derken alındı gitti. ince elyaf dolgulu kayak montu ama dizaynı, renkleri ve dış malzemesi çok hoşuma gittiği için güvenerek aldım.

    yani beğenirseniz elbette alın ama ne aldığınızı bilin. ben bu montu sadece şehir için aldım mesala çünkü zaten 4-5 ayrı setim var kayak için. 10 senedir bu işin içinde olunca elinizde oluyor bol bol.

    son olarak tarz değil işlev arıyorsanız lütfen önce yazdığım mağazalara bakın. istanbul'daki mazağalardı bunlar, çoğu kadıköy ve karaköy'de.

    tarz değil işlev arıyorsanız ve paranız kısıtlı ya da uğraşmak istemiyorsanız tschibo, decathlon ve ıntersport'u asla es geçmeyin. tschibo'da sadece hafta tutturmanız gerekli, diğer ikisi sezon boyu aynı ürünleri getiriyor.

    100 liraya kaz tüyü mont aldım 3 sene önce tschibo'dan mesala. hatta mont değil, parka yani. ya da 40 liraya polar alırsınız decathlon'dan. ıntersport'taki mckinley de çok iyi ürünlere sahiptir. 200 liraya su geçirmez nefes alabilir parka almıştım gene geçen sene mesala.

    bu fiyat/performans yakalanamaz anlayacağınız.

    benim param yoksa ve acilse;
    decathlon, tschibo, intersport

    param yoksa ve acil değilse;
    dağcılık mağazaları ve marka bulamazsam gene decathlon, tschibo, ıntersport

    param varsa ve acilse;
    dağcılık mağazaları ve avm mağazaları. gerçek gore-tex, polartec, vibram ürünler

    param varsa ve acil değilse;
    yurtdışı mağazaları (mammut için outdoorworks.de mesala) ve tüm dağcılık mağazaları + sezon sonu indirimi bekleme. gerçek gore-tex, polartec, vibram ürünler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 30 Kasım 2020; 11:46:27 >







  • Outdoor ürünler bilgilendirme ve uyarı mesajı
    Selamlar
    Malum pandemi dönemi Avrupa ve Asya'daki tüm fabrikaların üretimleri durdurması + döviz kurlarının %30 artması + getirilen ek vergiler neticesinde outdoor ürün almak giderek zorlaşmakta. Piyasada ithalat yapan firmaların çoğu artık kaliteli markaları getirememekte veya çok zorlanmaktalar.
    Bundan sonraki süreçte 750 fill kaz tüyü montları 2.000 TL altına bulmak imkansız hale geldi. Şu an piayasada bulabildiğiniz uygun fiyatlı ürünleri kaçırmayın. Aynı şekilde Gore-Tex membranlı yeni ithal ürünleri de 2500 TL altına bulmak imkansız hale gelecek. Mevcut uyguna bulduğunuz ürünlerin tamamı raf ömürlerini doldurmak üzere olanlardır (Gore-Texler, hyventler, dry ventler bunlar raf ömrü olan ürünlerdir) Onun haricinde kaz tüyü ürünlerde herhangi bir raf ömrü bulunmuyor. Aynı şekilde ayakkabıların da raf ömrü bulunmakta, piyasanın yarı fiyatına satılan ürünleri tekrar tekrar düşünerek alınız. Sonra ayakkabı tabanları bir anda asfaltta kalabilir
    Bir diğer dikkat etmeniz gereken şey ise Sentetik dolum ürünlerdir. Bunlar da belli bir süre sonra (5-7 sene içinde) ezilerek keçe halini almakta ve %40 a varan performans düşmesine neden olmaktadır.
    Ülkemizin gelmiş olduğu bu durumla beraber gerçekten ürüne 1 defa para verip çok uzun yıllar kullanmak istiyorsanız bütçenizi çok zorlamanız gerekmektedir, artık az para ile çok iş yapayım devri bitmiştir.
    Hepimize geçmiş olsun.

    Direkt konuya giriyorum ve biraz daha net yazacağım.


    Sizin sevdiğiniz tarz montun sizi sıcak tutma imkânı yok. Baktığınız 3-in-1 çözümler de -10 derecelerde işe yaramaz.


    Ya bunu kabul edeceksiniz ya da parka gibi olan modellere geçecek veya dış katla birlikte kullanacaksınız.


    2 şansınız var.


    Üstüne böyle bir ince dış kat giymek:

    https://www.maceracumhuriyeti.com/millet-gd-montets-g-ceket-miv7858-0247_93016.html


    (outdoor sporlarıyla ilgilenmiyorsanız ya da yağmurluğunuz varsa bunu yapmanız pek mantıklı değil.)


    ya da parka cinsi montlara bakmak:

    https://www.trendyol.com/rab/valiance-kaz-tuyu-su-gecirmez-erkek-mont-p-2330700

    https://www.kutupayisi.com/urun/marmot-guides-down-kapsonlu-kaz-tuyu-erkek-mont

    https://www.sprtwrks.com/dubliner-parka-23514

    https://www.kutupayisi.com/urun/helly-hansen-1877-down-kaz-tuyu-erkek-ceket


    Sizi kırma pahasına yazmak zorundayım;


    Outdoor ürünlerden mucize beklemeyin. Outdoor bot alıp neden asfaltta kayıyor, muazzam teknoloji ürünü kaz tüyü aldım niye üşütüyor, en muhteşem gore-tex'i aldım neden terletiyor gibi soruların hepsi size bu ürünleri yalan söyleyerek, kandırarak satmaya çalışanların ve onların pazarlama departmanlarının oyunları. Bu yüzden beklentilerinizi normale indirin.


    Üşümek istemiyorsanız 500 gramlık mont kullanmayacaksınız

    Terlemek istemiyorsanız sokağa çıkmayacaksınız

    Islanmak istemiyorsanız şemsiye kullanacaksınız.



    -10/-15 derecede sizi en iyi parka ısıtır.


    Global örnekler:

    Parkamsı kayak montu olarak Marmot Shadow

    https://www.marmot.com/men/jackets-and-vests/insulated-and-down/mens-shadow-jacket/AFS_889169665868.html


    Kışlık hafif parka HH Barents

    https://www.hellyhansen.com/en_us/barents-parka-53167


    Kışlık ağır parka TNF McMurdo

    https://www.karspor.com.tr/urun/the-north-face-mc-murdo-erkek-mont-siyah



    Outdoor ürünlerin asıl amacı yaptığımız aktivitelerde vücudumuza binen yükü sıfırlamak değil, azaltmaktır. Ama satıcılar bunları gidip size çakmak için hikâyeler uydurup dururlar. Sonucunda da insanlarda muhteşem ürünler algısı yaratıyorlar.


    Böyle bir durum aslında hiç olmadı.



    Attığım ürünlerin stokları sınırlı, fiyatları yüksek. Ya indirim beklemeniz gerek ya da muadillerini decathlon'dan önerebilirim.

    Merhaba,


    Geçtiğimiz mayıs ayında aşağıdaki Jack Wolfskin Exolight Pro yağmurluğu indirimdeyken, aynı zamanda markanın Türkiye distribütörü olduğunu öğrendiğim SPX adlı mağazadan satın aldım. Ürün, markanın en üst su geçirmezlik koruma seviyelerinden biri olan texapore O2+ hyproof 3L membranına sahip.





    Yüzde 25+40 garage sale indirim kampanyasından 1700TL gibi bir fiyata aldım. Güya 3800 gibi bir liste fiyatı varmış.


    Aldığım tarih, sezon sonu olması nedeniyle 5 aydır etiketiyle dolaptaydı. Bu hafta çıkardım.


    Geçenlerde "Türkiye, outdoor malzeme çöplüğüne dönüyor " adlı yazıyı okumuştum. https://www.outdoorhaber.com/makale/raf-umru-nedir


    Merak edip etiketinden üretim tarihine bakmaya çalıştım. Ancak Jack Wolfskin, pek çok diğer outdoor marka gibi kullanıcının kolaylıkla ayırt edebileceği bir tarih bildirimi yapmıyor. Neyse biraz araştırıp şu linkte belirtilen rakamlara bakmam gerektiğini öğrendim.


    www.jack-wolfskin.com
    Where do I find the product number or product name and the age of my Jack Wolfskin product? – JACK WOLFSKIN
    https://www.jack-wolfskin.com/wo-finde-ich-die-artikelnummer-den-produktnamen-und-das-alter-meines-jack-wolfskin-produktes.html

    ...Ve acı gerçek.


    Yağmurluk 2011 üretimi.


    İnanamadım.


    Nasıl olur da bir yağmurluk 10 yıl bir rafta satılamadan bekleyebilir?


    Sonuç olarak teknik bir kıyafet alıyorsunuz ve kıyafetin para eden yanı, onun sahip olduğu membran teknolojisi.


    Şimdi merak ediyorum. Yukarıda linkini verdiğim makalenin yazarı arkadaş, outdoor ürünleri gibi petrokimya ürünü malzemelerde hidroliz adı verilen, ürünün üretildiği anda başlayan, kendi kendine yıkımlanma sürecinden bahsetmiş.


    Şu an yağmurluğun membranında böyle bir belirti yok. Ama giymeye başladıktan kısa süre sonra membranın içeriden pul pul dökülmeye başlayacağından korkuyorum.

    Bu konuda bilgi sahibi arkadaşların değerli fikirlerini rica ediyorum.


    Daha da canımı sıkan şu ki; söz konusu mağazadan aynı indirim döneminde maalesef pek çok ürün almıştım. O dönem elime biraz toplu para geçmişti ve ben çok uzun zamandır ertelediğim eksiklerimi, yedekleriyle hazır indirim varken alayım diye düşünmüştüm. Hepsi Jack Wolfskin ve hepsi eski tarihli çıktı.


    Texapore su geçirmez membranlı kıyafetlerin hepsi birden .............2011 üretimi

    (Yağmurluk, mont, pantolon)


    Kaz tüyü montlar .....................................................................2011 üretimi


    Sentetik elyaf dolgulu mont........................................................2011 üretimi


    Pantolonlar...............................................................................2015 üretimi


    Ayakkabı ve botlar.....................................................................2019-2020 üretimi


    Kaz tüyü montta sanırım sorun yok zamanla ilgili.

    Ama sentetik elyaf dolgulu montlar, zamanla keçeleşip özelliğini kaybediyormuş. Yani ısıtmıyorlar mı acaba?

    En çok üzüldüğüm de su geçirmez membranı olan yağmurluk ve yine membranlı bir kaz tüyü mont. Bakalım ne kadar zaman su geçirmez olarak kalabilecekler?


    Outdoor kıyafetlerin raf ömrü nedir?.. diye araştırıken, bir yerde şöyle bir şeyden bahsedildiğini okumuştum. Yurt dışında outlet mağazalarda bile satılamayıp ellerinde kalan eski tarihli ürünleri çok ucuza topluca satın alıp, ülkemizde bize bi güzel yeni ürün liste fiyatlarından itelediklerine dairdi yazı.


    Sanırım ben de böyle bir tuzağa düştüm.


    Haklı olarak diyeceksiniz ki, neden alır almaz yapmadın tarih kontrollerini? Birincisi bu konudan habersizdim. İkinci olarak da beni aldatan, ürünlerin ismini yazınca Jack Wolfskin global sayfalarında, ürünlerin hepsi aynı renk seçeneklerine kadar mevcuttu. En fazla bir önceki sezondur diye düşünmüştüm alırken.


    Fakat anlayamadığım şudur?

    Nasıl olur da MARKANIN BİR ÜRÜNÜ AYNI MODEL İSMİ VE RENKLERİYLE 10 YILDIR SATIŞTA OLABİLİR?


    Ürünün kendi sitesinde hala aktif satışı varsa o kadar da eski olamaz şeklinde bir rahatlığa sevk etmiş olsa gerek o dönem beni.



    İndirim dönemlerinde online alışveriş yapacak arkadaşların kulağına küpe olsun.

    Columbia Almanya satış sitesine üye oldum...

    Siparişlerimi sepete ekleyip , ödeme ve teslimat işini Almanya da tanığım bir arkadaşım hallediyor...

    Almanya da yerleşik kişi benim sepetteki ürünlerimin ödemesini yapıp teslimat adresini de kendi evine yönlendiriyor...

    Ürünleri teslim aldığında benim de haberim oluyor zaten (e-posta bilgisi geliyor - Hazırlanıyor , Yola çıktı , teslim edildi gibi)

    Sonrasında canım ülkeme kim gelecekse onunla gönderiyor bana , bu süre bazen iki hafta olabiliyor , şimdiye kadar benim çevrem on bin euro civarındaki (4 Yıl) alışverişi böyle yaptık hiç bir sorun yaşamadım, kuruş vergi ödemedim , ödemem de zaten yediğimiz içtiğimiz her şey için yeterince ödüyoruz.

    Trekkin de İspanya üzerinden satış yapıyor yine aynı yöntemle Almanya teslimli sipariş vererek genelde satın alıyoruz...TNF markalı ürünlerde bazen sorun oluyor ona dikkat etmek gerek bir de bazen ayakkabı da temin edememe problemleri olabiliyor. Bu site ülkemize de gümrüklü teslimat yapıyor.

    Avrupa Columbia genelde güzel indirimler yapıyor sezon sonu daha fazla oluyor , yakaladığımız beden ölçüleri ve renkleri alıyoruz, şuan hanımefendiler için Columbia Titanıum Heat Zone 1000 dolum bakıyoruz Yüzde 50 indirime girecektir renk ve beden kalırsa alacağız.

    Canım ülkemde İthalatçı + Devlet + AVM sahipleri yüzünden acayip rakamlarla satılıyor ithal ürünler... Bahaneleri hazır Kurdan kaynaklı deniyor ama durum öyle değil TL fiyatından Giyimde yarısı Ayakkabı da ise üçte biri ne de satsalar para kazanıyorlar gerçek bu...

    Kolay gelsin...
  • Ayrıca fiyat/performans için Loap marka uyku tulumları ve Husky'nin Beast, Bizam gibi çadırlarına göz atın.

    Şişme mat almak isterseniz ferrino, dekatlon, husky olanlar daha uygun. Yüksek kalite için thermarest neo serisini tek geçebilirsiniz. Eğer araçlı kamp yapıyorsanız ve yer sorununuz yoksa zaten şişme yatak da alabilirsiniz. Ayrıca şişme olmayan matlarda da gayet uyunur. Bunlar konfor detaylarıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohzman

    Ayrıca fiyat/performans için Loap marka uyku tulumları ve Husky'nin Beast, Bizam gibi çadırlarına göz atın.

    Şişme mat almak isterseniz ferrino, dekatlon, husky olanlar daha uygun. Yüksek kalite için thermarest neo serisini tek geçebilirsiniz. Eğer araçlı kamp yapıyorsanız ve yer sorununuz yoksa zaten şişme yatak da alabilirsiniz. Ayrıca şişme olmayan matlarda da gayet uyunur. Bunlar konfor detaylarıdır.
    Bravo, çok iyi tavsiyeler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: empacher

    Bravo, çok iyi tavsiyeler...

    Alıntıları Göster
    Çok faydalı paylaşım, everest, atlas, k2 gibi mağazalarla ilgili özellikle söylemek istediğim bir şey var. Örneğin çadır alacaksınız benim gibi, husky bird, yanına da çanta north face terra 50, internetten fiyatlara bakıyorsunuz bu ikisi toplamda en az 360+400=760 tl. Ama sonra gidiyorsunuz bu outdoor dükanlarına, sohbet edip fiyat alıyorsunuz. Ya da benim gibi üniversite hocanızın tavsiyesi üzerine Everest Outdoor mağazasına gidiyorsunuz. Nakit alımda size fiyat veriyor, 300+340=640 tl. Hani internet ucuzdu, hani dükkanlarda fahiş fiyatlar vardı? Araştırın arkadaşlar, sadece internetten değil ama, gezerek de araştırın. Bu arada adama benim aldığım fiyatı söyleyip de aynı fiyattan isterseniz hayal kırklığına uğrayabilirsiniz, bu fiyat muhabbet ve devamlılığın sonucudur.




  • babadol kullanıcısına yanıt
    modelini hatırlamıyorum ama jacj wolfskin ceketleri hiç bir yerde 500-600 liradan aşağıya yokken en son ankara'da 700. liraya bulduğum ceketi internetten 350 liraya aldım.

    araştırmakta ve pazarlıkta her zaman fayda var. k2 peşin parada indirim yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azelea

    modelini hatırlamıyorum ama jacj wolfskin ceketleri hiç bir yerde 500-600 liradan aşağıya yokken en son ankara'da 700. liraya bulduğum ceketi internetten 350 liraya aldım.

    araştırmakta ve pazarlıkta her zaman fayda var. k2 peşin parada indirim yapıyor.

    Pazarlık yapmaktan utanmamak lazım, lakin tadını da kaçırmadan yapmalı ki satıcının da iyi niyeti suistimal edilmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    quote:

    Orijinalden alıntı: azelea

    modelini hatırlamıyorum ama jacj wolfskin ceketleri hiç bir yerde 500-600 liradan aşağıya yokken en son ankara'da 700. liraya bulduğum ceketi internetten 350 liraya aldım.

    araştırmakta ve pazarlıkta her zaman fayda var. k2 peşin parada indirim yapıyor.

    Pazarlık yapmaktan utanmamak lazım, lakin tadını da kaçırmadan yapmalı ki satıcının da iyi niyeti suistimal edilmesin.

    Alıntıları Göster
    Matara önerilerinizi bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MilanRapajic

    Matara önerilerinizi bekliyorum.

    Alıntıları Göster
    merrell markasının modelleri çok hoşuma gidiyor. bu marka hakkında ne düşünüyorsunuz

    @Ohzman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakabo1982

    merrell markasının modelleri çok hoşuma gidiyor. bu marka hakkında ne düşünüyorsunuz

    @Ohzman

    Alıntıları Göster
    merrell çok dayanıklı değil, su ayakkabıları (file olanlar) oldukça başarılı ama şehir içi gore-texli modellerinde dayanım sorunu var. Ucuza bulabilirseniz kaçırmayın ama çoğu dikiş yerlerden falan ayrılıyor bir süre sonra.

    Aynı North Face ve Columbia koşu ayakkabıları gibi yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohzman

    merrell çok dayanıklı değil, su ayakkabıları (file olanlar) oldukça başarılı ama şehir içi gore-texli modellerinde dayanım sorunu var. Ucuza bulabilirseniz kaçırmayın ama çoğu dikiş yerlerden falan ayrılıyor bir süre sonra.

    Aynı North Face ve Columbia koşu ayakkabıları gibi yani

    Alıntıları Göster
    cevap için tşkler hocam kusura bakmayın cevabınızı geç gördüm... başınızı ağrıtmak gibi olmasın ama bir soru ve tavsiyeye ihtiyacım var. kışın montun altına giymek için sıcak tutan bir polar almayı düşünüyorum. aşağıda bir kaç model hoşuma gitti. bunlar haricinde bana önerebileceğiniz herhangi bir marka ve model var mı?

    http://urun.n11.com/polar-giysiler/marmot-marmot-warmlight-polar-ceket-erkek-polar-P121873635

    http://urun.n11.com/mont-yelek-ceket/millet-fusion-polar-erkek-ceketi-P17091305

    http://urun.n11.com/eldivenler-ve-bereler/millet-trilogy-fleece-po-polar-P119962501

    http://urun.n11.com/polar-giysiler/the-north-face-m-200-shadow-polartec-P77799511

    not: bu arada bu seçtiğim modeller montun altına giymek için kalın gelir mi onu da bilmiyorum cevap için şimdiden tşkler...

    @Ohzman




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakabo1982

    cevap için tşkler hocam kusura bakmayın cevabınızı geç gördüm... başınızı ağrıtmak gibi olmasın ama bir soru ve tavsiyeye ihtiyacım var. kışın montun altına giymek için sıcak tutan bir polar almayı düşünüyorum. aşağıda bir kaç model hoşuma gitti. bunlar haricinde bana önerebileceğiniz herhangi bir marka ve model var mı?

    http://urun.n11.com/polar-giysiler/marmot-marmot-warmlight-polar-ceket-erkek-polar-P121873635

    http://urun.n11.com/mont-yelek-ceket/millet-fusion-polar-erkek-ceketi-P17091305

    http://urun.n11.com/eldivenler-ve-bereler/millet-trilogy-fleece-po-polar-P119962501

    http://urun.n11.com/polar-giysiler/the-north-face-m-200-shadow-polartec-P77799511

    not: bu arada bu seçtiğim modeller montun altına giymek için kalın gelir mi onu da bilmiyorum cevap için şimdiden tşkler...

    @Ohzman

    Alıntıları Göster
    Marmot polar çok sıcak tutar onu söyleyeyim.Dİğerleri için bir şey diyemem.Bende polatec 100 polar ı var bu polartech 200 daha sıcak tutar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marksman84

    Marmot polar çok sıcak tutar onu söyleyeyim.Dİğerleri için bir şey diyemem.Bende polatec 100 polar ı var bu polartech 200 daha sıcak tutar.

    Alıntıları Göster
    @jakabo1982

    Marmot ve North Face 200'lük polar dediğimiz klasik yoğunluktaki polar ceketler. Ve ne yazık ki bunlar ceket gibi gerçekten, yani tek başlarına dış kat olarak giyilesi ürünler. Kesimleri klasik, boyutları rahat. Bu yüzden çok bol bir mont olmadığı müddetçe, bir mont altına giyildiklerinde rahat ettirmeyebilirler.

    Genelde sizin aramanız gerekenler klasik değil, spor ya da atletik kesim polarlar. Ve kesinlikle tam fermuarlı olmalılar.

    Burda da millet ürünlere geliyoruz. İkisi de nerdeyse ilk kat ürünler. Yani ancak bir tshirt üzerine giyilebilir ve STREÇ ürünler. Trilogy'i öyle gömlek üstü ya da uzun kollu birşey üzerine giyemezsiniz ve yarım fermuarlı. Fusion da aynı şekilde, bunlar teknik ürüne kayan 2 model.

    Eğer içinize giydiğiniz şeyi hiç çıkartmayacaksanız gün boyu ya da tshirt üstü kullanacaksanız olabilir sadece. Yoksa günlük kullanım için çok ters kaçarlar. Zaten yakından bakıp görürseniz, gülersiniz bu ürünlere. 350 gram demek, bir uzun kollu tshirt demektir. İsimdeki ceket ilüzyonuna takılmayın. Trilogy'i alenen yanlış yazmışlar zaten, ceket değil o. Full fermuar olduğunda ceket diyorlar genelde, o da Fusion. Ki o da dış kat değil. Yani sitelerde yazan ceket lafı biraz saçma.

    Sizin ihtiyacınız olan streç OLMAYAN, İNCE polar. Bu tarz polarlar 3-in-1 ceket polarlarıdır ve genelde tek başlarına kullanılmazlar. Classic 100 diye geçen modellere bakın. Bunları marmot, millet, north face almak zorunda değilsiniz. Decathlon ya da kayaklık polar satan yerlerde 40-60 liraya temin edebilirsiniz.

    http://www.kutupayisi.com/Reactor-Erkek-Polar-Ceket,PR-343793.html

    Yani bu tarz gibi.


    Seçim sizin, eğer sıkışırım diyorsanız klasik kesim 200lük polarlar da idare eder sizi. Warmlight çok iyi bir modeldir. Tek bşaına da çok güzel kullanılır. Ama hedefiniz sadece mont içi polarsa değmez, kalın gelir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohzman

    @jakabo1982

    Marmot ve North Face 200'lük polar dediğimiz klasik yoğunluktaki polar ceketler. Ve ne yazık ki bunlar ceket gibi gerçekten, yani tek başlarına dış kat olarak giyilesi ürünler. Kesimleri klasik, boyutları rahat. Bu yüzden çok bol bir mont olmadığı müddetçe, bir mont altına giyildiklerinde rahat ettirmeyebilirler.

    Genelde sizin aramanız gerekenler klasik değil, spor ya da atletik kesim polarlar. Ve kesinlikle tam fermuarlı olmalılar.

    Burda da millet ürünlere geliyoruz. İkisi de nerdeyse ilk kat ürünler. Yani ancak bir tshirt üzerine giyilebilir ve STREÇ ürünler. Trilogy'i öyle gömlek üstü ya da uzun kollu birşey üzerine giyemezsiniz ve yarım fermuarlı. Fusion da aynı şekilde, bunlar teknik ürüne kayan 2 model.

    Eğer içinize giydiğiniz şeyi hiç çıkartmayacaksanız gün boyu ya da tshirt üstü kullanacaksanız olabilir sadece. Yoksa günlük kullanım için çok ters kaçarlar. Zaten yakından bakıp görürseniz, gülersiniz bu ürünlere. 350 gram demek, bir uzun kollu tshirt demektir. İsimdeki ceket ilüzyonuna takılmayın. Trilogy'i alenen yanlış yazmışlar zaten, ceket değil o. Full fermuar olduğunda ceket diyorlar genelde, o da Fusion. Ki o da dış kat değil. Yani sitelerde yazan ceket lafı biraz saçma.

    Sizin ihtiyacınız olan streç OLMAYAN, İNCE polar. Bu tarz polarlar 3-in-1 ceket polarlarıdır ve genelde tek başlarına kullanılmazlar. Classic 100 diye geçen modellere bakın. Bunları marmot, millet, north face almak zorunda değilsiniz. Decathlon ya da kayaklık polar satan yerlerde 40-60 liraya temin edebilirsiniz.

    http://www.kutupayisi.com/Reactor-Erkek-Polar-Ceket,PR-343793.html

    Yani bu tarz gibi.


    Seçim sizin, eğer sıkışırım diyorsanız klasik kesim 200lük polarlar da idare eder sizi. Warmlight çok iyi bir modeldir. Tek bşaına da çok güzel kullanılır. Ama hedefiniz sadece mont içi polarsa değmez, kalın gelir.

    Alıntıları Göster
    cevaplar için teşekkür ederim. Sanırım millet fusion north face in hadoken poları tarzında bir model. hadoken bende var ve dediğiniz gibi tshirt un üstüne giyiyorum ve üstüne de montu giyiyorum.

    @Ohzman @Marksman84




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakabo1982

    cevaplar için teşekkür ederim. Sanırım millet fusion north face in hadoken poları tarzında bir model. hadoken bende var ve dediğiniz gibi tshirt un üstüne giyiyorum ve üstüne de montu giyiyorum.

    @Ohzman @Marksman84
    Fikir olması açısından bende bu botdan çok memnun kaldım.Her türlü sulu alanda kullandım diyebilirim.Gerçekten inanlmaz bir bot.
    http://www.sportcity.com.tr/405,PR-595468.html?gclid=Cj0KEQjw_qW9BRCcv-Xc5Jn-26gBEiQAM-iJhaUACepXou1SVK20a_EuDoFC19KLTM06_5D1YkM5iq4aAl9T8P8HAQ

    Eğer zor yerlerde 3 mevsim giymek için mükemmel bir bot.Yalnız bu botlar kışlık değildir.Bunu unutmayın.Bahar ve yaz aylarında yağışlı ,zor alanlarda giymek için mükemmel bir bottur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marksman84

    Fikir olması açısından bende bu botdan çok memnun kaldım.Her türlü sulu alanda kullandım diyebilirim.Gerçekten inanlmaz bir bot.
    http://www.sportcity.com.tr/405,PR-595468.html?gclid=Cj0KEQjw_qW9BRCcv-Xc5Jn-26gBEiQAM-iJhaUACepXou1SVK20a_EuDoFC19KLTM06_5D1YkM5iq4aAl9T8P8HAQ

    Eğer zor yerlerde 3 mevsim giymek için mükemmel bir bot.Yalnız bu botlar kışlık değildir.Bunu unutmayın.Bahar ve yaz aylarında yağışlı ,zor alanlarda giymek için mükemmel bir bottur.

    Alıntıları Göster
    Ülkemizde bu 3 marka artık ele ayağa düşmüş durumda. İstiklal caddesinde softshell giyen de var, 800 fill kaz tüyü giyen de var.

    Neyse gelelim tavsiyelere. Öncelikle tavsiye edebileceğim en iyi site sierratradingpost.com'dur. Mail adresinizi indirimleri alacak şekilde kaydederseniz ürüne göre 20-30$ indirim bile yakalarsınız. 2. tavsiyem ise Amazon.com'dur. Kargoya oldukça az ödersiniz. Bir de bonus olarak Cabelas'ı ekleyelim.

    Columbia'dan özellikle uzak durun.
    Jack Wolfskin'den biraz daha az uzak durun. TNF - Marmot - Mammut'a yaklaşın derim. TNF ürünlerini Kar Spor'dan indirimle alırsınız, Marmot ürünlerini SportCity (Karaköy) alırsınız, Mammut'u da Sportive (Kartal) yada yurtdışından alırsınız.

    Bunun haricinde ilk olarak denemek istediğim Mountain Hardware ve Haglöfs vardır. Eğer temin edebilirsem onları da aktarmaya çalışırım.

    Ayakkabı konusunda yaz için Merrell, kış için verebileceğim bir tavsiye yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchwadorFF

    Ülkemizde bu 3 marka artık ele ayağa düşmüş durumda. İstiklal caddesinde softshell giyen de var, 800 fill kaz tüyü giyen de var.

    Neyse gelelim tavsiyelere. Öncelikle tavsiye edebileceğim en iyi site sierratradingpost.com'dur. Mail adresinizi indirimleri alacak şekilde kaydederseniz ürüne göre 20-30$ indirim bile yakalarsınız. 2. tavsiyem ise Amazon.com'dur. Kargoya oldukça az ödersiniz. Bir de bonus olarak Cabelas'ı ekleyelim.

    Columbia'dan özellikle uzak durun.
    Jack Wolfskin'den biraz daha az uzak durun. TNF - Marmot - Mammut'a yaklaşın derim. TNF ürünlerini Kar Spor'dan indirimle alırsınız, Marmot ürünlerini SportCity (Karaköy) alırsınız, Mammut'u da Sportive (Kartal) yada yurtdışından alırsınız.

    Bunun haricinde ilk olarak denemek istediğim Mountain Hardware ve Haglöfs vardır. Eğer temin edebilirsem onları da aktarmaya çalışırım.

    Ayakkabı konusunda yaz için Merrell, kış için verebileceğim bir tavsiye yok.

    Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Merrell'in Proterra gtx modelini kullanıyorum. Gore-Tex mebran kullanıyor, tabi Gore-Tex Pro seviyesinde bir koruması olmasa da günlük kullanımda benim için konçu kısa olması ile çok rahat ettiğim bir ayakkabı. Tek kötü tarafı AVM'lerdeki gibi pürüzsüz yüzeylerde ve gene pürüzsüz ıslak yüzeylerde feci kaydırması.

    Sorum şu ortalama 5000mm-10000mm su geçrimezliğe sahip Gore-Tex mebranlı (Gore-Tex veya Gore-Tex Active) DWR olmayan (bakım gerektirmesi, spreyleme sorunsalı sebepleriyle) 3 in 1 mont arayışındayım. Çoğunlukla mesela Şubat ayında Amsterdam gibi -5 +5 derecelik sıcaklık aralıklarında ancak nemli havalarda, şehir aktivitelerini engellemeyen ağırlıkta, tercihan kapşonlu mont arıyorum. Biraz araştırdığımda indirimde olması sebebiylede Lafuma Jaipur Twin Gore-Tex W14 modeline kaydım. Eşime de aynı özellikte bir mont almayı düşünüyorum bu yüzden ikisinin toplam fiyatının 500 USD seviyelerinde olması gerekecek. Bu konuda fikriniz nedir. Mammut'u aslında ilk kez frankfurt'a giderken otoban kenarındaki bir Outlet Shop'da gömüştüm ancak Türkiye'de göz nüne çıkana kadar hakkında fazlaca bilgim yoktu. Bu fiyat seviyelerinde istediğim özelliklerde bana mont önerebilir misiniz?

    Bu arada yürüyüş ayakkabısı da almayı düşünüyorum ancak bu kez eğer bulabilirsem vibram taban yerine DDR tabanlı bir bot alacağım. DDR'ın kaymazlık özelliği, yüksek dayanımı beni ona yöneltti. Maalesef Türkiye'de YDS'nin askeri botları dışında günlük kullanıma uygun modelini bulamadım, bu konuda da fikir verirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praetor -- 30 Ağustos 2016; 2:12:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Praetor

    Merhaba,
    Merrell'in Proterra gtx modelini kullanıyorum. Gore-Tex mebran kullanıyor, tabi Gore-Tex Pro seviyesinde bir koruması olmasa da günlük kullanımda benim için konçu kısa olması ile çok rahat ettiğim bir ayakkabı. Tek kötü tarafı AVM'lerdeki gibi pürüzsüz yüzeylerde ve gene pürüzsüz ıslak yüzeylerde feci kaydırması.

    Sorum şu ortalama 5000mm-10000mm su geçrimezliğe sahip Gore-Tex mebranlı (Gore-Tex veya Gore-Tex Active) DWR olmayan (bakım gerektirmesi, spreyleme sorunsalı sebepleriyle) 3 in 1 mont arayışındayım. Çoğunlukla mesela Şubat ayında Amsterdam gibi -5 +5 derecelik sıcaklık aralıklarında ancak nemli havalarda, şehir aktivitelerini engellemeyen ağırlıkta, tercihan kapşonlu mont arıyorum. Biraz araştırdığımda indirimde olması sebebiylede Lafuma Jaipur Twin Gore-Tex W14 modeline kaydım. Eşime de aynı özellikte bir mont almayı düşünüyorum bu yüzden ikisinin toplam fiyatının 500 USD seviyelerinde olması gerekecek. Bu konuda fikriniz nedir. Mammut'u aslında ilk kez frankfurt'a giderken otoban kenarındaki bir Outlet Shop'da gömüştüm ancak Türkiye'de göz nüne çıkana kadar hakkında fazlaca bilgim yoktu. Bu fiyat seviyelerinde istediğim özelliklerde bana mont önerebilir misiniz?

    Bu arada yürüyüş ayakkabısı da almayı düşünüyorum ancak bu kez eğer bulabilirsem vibram taban yerine DDR tabanlı bir bot alacağım. DDR'ın kaymazlık özelliği, yüksek dayanımı beni ona yöneltti. Maalesef Türkiye'de YDS'nin askeri botları dışında günlük kullanıma uygun modelini bulamadım, bu konuda da fikir verirseniz sevinirim.
    Gore-tex diye lafuma almayın. Gore-tex'i var diye adidas veya puma almakla aynı şey. Ancak 3-in-1 montlar yüksek performans için değildir bu nedenle de gore-tex olarak iyi markalarda bulmanız ya zordur, ya azdırlar ya da çok pahalı olurlar. Hyvent ile sıkıntı yaşayan duymadım North Face ürünlerde. Bence öyle bakın.

    Ayrıca yürüyüş ayakkabısı olarak Merrell dışında yazlık olarak çok seçenek yok. Columbia ve North Face ayakkabılar çok iyi değil bence fiyatlarına göre.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyogluLions

    Ülkemizde bu 3 marka artık ele ayağa düşmüş durumda. İstiklal caddesinde softshell giyen de var, 800 fill kaz tüyü giyen de var.

    Neyse gelelim tavsiyelere. Öncelikle tavsiye edebileceğim en iyi site sierratradingpost.com'dur. Mail adresinizi indirimleri alacak şekilde kaydederseniz ürüne göre 20-30$ indirim bile yakalarsınız. 2. tavsiyem ise Amazon.com'dur. Kargoya oldukça az ödersiniz. Bir de bonus olarak Cabelas'ı ekleyelim.

    Columbia'dan özellikle uzak durun.
    Jack Wolfskin'den biraz daha az uzak durun. TNF - Marmot - Mammut'a yaklaşın derim. TNF ürünlerini Kar Spor'dan indirimle alırsınız, Marmot ürünlerini SportCity (Karaköy) alırsınız, Mammut'u da Sportive (Kartal) yada yurtdışından alırsınız.

    Bunun haricinde ilk olarak denemek istediğim Mountain Hardware ve Haglöfs vardır. Eğer temin edebilirsem onları da aktarmaya çalışırım.

    Ayakkabı konusunda yaz için Merrell, kış için verebileceğim bir tavsiye yok.


    Sierra eskisi kadar ucuza gelmiyor ya, shipping ücretleri çok yükseldi adamların.




  • Praetor kullanıcısına yanıt
    Ohzman hocamın da dediği gibi Hyvent'li bir TNF bakın derim. Ben de kullanıyorum, gayet memnunum. Ayrıca yelpaze olarak Marmot ve Mountain Hardwear'in ürün yelpazesi oldukça iyidir. Göz gezdirmekte fayda var.

    Bir cümle vardı, Lafuma Outdoor'un Lescon'udur diye, o aklıma geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SchwadorFF

    Ohzman hocamın da dediği gibi Hyvent'li bir TNF bakın derim. Ben de kullanıyorum, gayet memnunum. Ayrıca yelpaze olarak Marmot ve Mountain Hardwear'in ürün yelpazesi oldukça iyidir. Göz gezdirmekte fayda var.

    Bir cümle vardı, Lafuma Outdoor'un Lescon'udur diye, o aklıma geldi
    Düzgün bir outdoor ayakkabısı bulacağım diye mahvoldum . Konuyu kelimesi kelimesine okudum. Hiking/trekking ayakkabıları en çok salomon merrell ve keen öneriliyor bunları da amazondan alabileceğimi düşündüm tıpkı skechers lar gibi ancak fiyatları malesef Türkiye dekilerle ya aynı ya daha pahalı. The north face veya diğer sizin önerebileceğiniz markalarda olur ancak kafam oldukça karıştı çok çeşit yüzünden. Mümkünse yaz kış giyilebilecek tavsiye edebileceğiniz bir model var mı? Karspor burada var ancak sitesinde 250 tl civarında olan modellerin benim giydiğim numaraları bile yok. Salomonun X ultra 2 ,evasion aero gibi modelleri hoşuma gidiyor ancak dediğim gibi hem satın alacak yer hemde model tavsiyesine ihtiyacım var. Bilgilendirirseniz sevinirim.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.