Şimdi Ara

libido ile zeka yüksekliği ters orantılı mı acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda akademik bir çalışma yapmak istiyorum ama sosyoloji ve psikoloji ile alakam yok. Sizce de öyle değil mi? karakterinden ve ideallerinden taviz veren azgın kişiler daha düşük zekalı bence.

not: zekanın okuduğunuz okulla alakası yok. tıp okuyorum azgınım falan demeyin. bu dediğim tiplerden olup bilkent ee'de tam burslu okuyanlar da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord of the Sky -- 31 Ağustos 2017; 2:50:55 >

• O azgın denen kişilerin gerçekten libidoları daha mı yüksek yoksa kendi libidolarını dışarı vurmaktan çekinmemelerini sağlayan çeşitli alışkanlıklar mı geliiştirmişler önce bunu soralım bence. Yani birinin dışarı verdiği tepkilerden o kişinin libidosunu anlayabilir miyiz? Belki abartıyordur sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

O azgın denen kişilerin gerçekten libidoları daha mı yüksek yoksa kendi libidolarını dışarı vurmaktan çekinmemelerini sağlayan çeşitli alışkanlıklar mı geliiştirmişler önce bunu soralım bence. Yani birinin dışarı verdiği tepkilerden o kişinin libidosunu anlayabilir miyiz? Belki abartıyordur sadece.

hocam işte akademik bir araştırma yapılmalı.
  • Calisma yapmana gerek yok. Cinsel ic gudu limbik sistem tarafindan kontrol edilir. Biz ise frontal lob ile dusunuruz mantikli karar veririz. Yani limbik sistem hayvani yanimiz frontal lob insan tarafimiz.

Dogal olarak libidodan ziyade limbik sistemi aktif olanin frontal lobu baskilaniyor. Bu da senin dedigin azgin ve karakterinden odun veren tipleri meydana getiriyor. Frontal loblari da baskilandigi icin daha az zeki olmus oluyorlar. Zekilikte ziyade aklin kullanilmasi daha dogru olur.

Beyin hukmediyor cukune cuku hukmediyor beynine yani bir nevi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

Calisma yapmana gerek yok. Cinsel ic gudu limbik sistem tarafindan kontrol edilir. Biz ise frontal lob ile dusunuruz mantikli karar veririz. Yani limbik sistem hayvani yanimiz frontal lob insan tarafimiz.

Dogal olarak libidodan ziyade limbik sistemi aktif olanin frontal lobu baskilaniyor. Bu da senin dedigin azgin ve karakterinden odun veren tipleri meydana getiriyor. Frontal loblari da baskilandigi icin daha az zeki olmus oluyorlar. Zekilikte ziyade aklin kullanilmasi daha dogru olur.

eyw hocam aydınlandım
  • Lord of the Sky L kullanıcısına yanıt
    Sosyoloji veya psikoloji gibi bir bilimle arası olmayan biri böyle bir araştırmayı nasıl yapabilir ki? Ayrıca belki yapılmıştır detaylıca taradın mı kaynakları? Zaten sanıyorum psikoloji/nöroloji tarzı bir bilimle alakalı olan birisi bu sorunun cevabını az çok verebilir. Yukarıda biri cevap vermiş mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord of the Sky

quote:

Calisma yapmana gerek yok. Cinsel ic gudu limbik sistem tarafindan kontrol edilir. Biz ise frontal lob ile dusunuruz mantikli karar veririz. Yani limbik sistem hayvani yanimiz frontal lob insan tarafimiz.

eyw hocam aydınlandım

Detayli arastirmak.istersen limbik sistemi odul dongusunu falan arastirabilirsin. Ben ozetle anlatmaya calistim. Baskilama mekanizmasi odul sistemiyle calisiyor. Daha baska etkenler de var. Fikir olsun arastirmak istersen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sosyoloji veya psikoloji gibi bir bilimle arası olmayan biri böyle bir araştırmayı nasıl yapabilir ki? Ayrıca belki yapılmıştır detaylıca taradın mı kaynakları? Zaten sanıyorum psikoloji/nöroloji tarzı bir bilimle alakalı olan birisi bu sorunun cevabını az çok verebilir. Yukarıda biri cevap vermiş mesela.

hocam dediğim gibi hiç alakamın olmadığı dallar. mühendislik okuyorum.
  • quote:

O azgın denen kişilerin gerçekten libidoları daha mı yüksek yoksa kendi libidolarını dışarı vurmaktan çekinmemelerini sağlayan çeşitli alışkanlıklar mı geliiştirmişler önce bunu soralım bence. Yani birinin dışarı verdiği tepkilerden o kişinin libidosunu anlayabilir miyiz? Belki abartıyordur sadece.

"O azgın denen kişilerin gerçekten libidoları daha mı yüksek yoksa kendi libidolarını dışarı vurmaktan çekinmemelerini sağlayan çeşitli alışkanlıklar mı geliiştirmişler önce bunu soralım bence."

Aynen katılıyorum.
  • Zeka ile libidonun çok alakası yok. Ama testosteronu yani erkeklik hormonu ne kadar fazla olursa kişi o kadar rekabetçi-atılgan olur.
    Testosteron az olan erkekler biraz daha pasif olurlar mizaç olarak. Kaslı erkeklerde genellikle testosteron fazla olduğundan onlar daha rekabetçi olurlar.
    Kas ve testosteron da birbirini tetikler. Bu yüzden bazı sporcular testosteron takviyesi yaparlar. Ama bu seferde dışardan aşırı testosteron gelince vücut testosteron üretmeyi bırakır ve dışardanda alınmadığı zaman hormonlar yavaş yavaş kadınlaşmaya başlar.
  • değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

değil

yaw he he CSB+BLOK
  • Testosteron beyinde düşünmeyi sağlayan dopamin aktivitesini arttırır hafızaya iyi gelir. Testosteron ne kadar yüksekse kişi o kadar azgınlaşır, agresifleşir daha özgüvenli olur. Fakat sosyolojik olarak testosteronu yüksek toplumlar ortadoğu, afrika, türkiye, iran,brezilya, ispanya genel olarak sıcak ülkeler testosteron oranı daha düşük olan japonya asya avrupa ingiltere gibi soğuk ülkelerden medeniyet ve teknoloji alanında geri kalmışlardır. Sıcak iklimlerde testosteron artar Soğuk iklimlerdeyse azalır buna göre kıyaslayabilirsin.

Yani bireysel açıdan benim gözlemime göre libidosu yüksek insanlar daha zeki ve özgüvenli. Fakat toplumsal açıdan bakınca tam tersi kadınsı ve feminen toplumlar daha ileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 31 Ağustos 2017; 4:40:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu limbik sistem bütün nefsani şeyleri kontrol mü ediyor yemek yeme isteğinden sigara içmeye kadar böyleyse bu limbik sistemi baskılamanın yolu nedir peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 31 Ağustos 2017; 4:46:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4F3

quote:

Bu limbik sistem bütün nefsani şeyleri kontrol mü ediyor yemek yeme isteğinden sigara içmeye kadar böyleyse bu limbik sistemi baskılamanım yolu nedir peki?

irade

• akademik araştırmaya falan gerek yok. biri elma biri armut. herkesin azgınlık dönemleri oluyor . aptal insanlar bunu gizleyemeyip yanlış ve erken hamle yaptığı için sapık oluyorlar . akıllı adam başaramayacağı eli oynamadığı ve pusuda beklediği için sen anlamıyorsun onun libidosunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

akademik araştırmaya falan gerek yok. biri elma biri armut. herkesin azgınlık dönemleri oluyor . aptal insanlar bunu gizleyemeyip yanlış ve erken hamle yaptığı için sapık oluyorlar . akıllı adam başaramayacağı eli oynamadığı ve pusuda beklediği için sen anlamıyorsun onun libidosunu

Bence bunun engellemeyle pek bir alakası yok libido o kadar güçlü bir şey ki bazen kendini frenlemen imkansız gibi birşey oluyor. Bir dönem spor yapmaya başlamıştım kendimi tanıyamıyorum kontrol vs her şey devre dışı kalıyor.

Uzun süre aç kalmış bir insanın başka insanları yiyecek seviyeye gelmesi gibi libido yüksekliğindede insan açlığını gidermek için her şeyi yapıyor. Belki bunun frontal lobun gelişmişliğiyle alakası olabilir.

Konuya dönecek olursak afrkalıyla asyalıyı kıyaslamak zeka ve kişilik konusunda yeterli ipucuyu veriyor bana.

"Ha birde şöyle bir durum var kadınların libidosu erkeklerden daha düşük. Fakat erkekler kadınlardan daha zeki ve atılgan üstelik beyin kapasitesi ve hacmi daha büyük."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 31 Ağustos 2017; 5:11:9 >

• quote:

quote:

akademik araştırmaya falan gerek yok. biri elma biri armut. herkesin azgınlık dönemleri oluyor . aptal insanlar bunu gizleyemeyip yanlış ve erken hamle yaptığı için sapık oluyorlar . akıllı adam başaramayacağı eli oynamadığı ve pusuda beklediği için sen anlamıyorsun onun libidosunu

Bence bunun engellemeyle pek bir alakası yok libido o kadar güçlü bir şey ki bazen kendini frenlemen imkansız gibi birşey oluyor. Bir dönem spor yapmaya başlamıştım kendimi tanıyamıyorum kontrol vs her şey devre dışı kalıyor.

Uzun süre aç kalmış bir insanın başka insanları yiyecek seviyeye gelmesi gibi libido yüksekliğindede insan açlığını gidermek için her şeyi yapıyor. Belki bunun frontal lobun gelişmişliğiyle alakası olabilir.

Konuya dönecek olursak afrkalıyla asyalıyı kıyaslamak zeka ve kişilik konusunda yeterli ipucuyu veriyor bana.

libido artınca hal hareket değişiyor dogru ama ben hiç öyle yaşamadım açıkcası çünkü hep depo boş geziyorum nerdeyse . arkadaşlarımda hep goygoyunu yapıyor ama fırsat olsa reddedebilecek tek adam benimdir diye düşünüyorum bazen. deponun dolu olması iyi değil. 7 güne kadar testosteron artıyor git gide . ondan sonrası psikolojik bi abazanlık artışı hiç iyi değil.

• quote:

quote:

quote:

libido artınca hal hareket değişiyor dogru ama ben hiç öyle yaşamadım açıkcası çünkü hep depo boş geziyorum nerdeyse . arkadaşlarımda hep goygoyunu yapıyor ama fırsat olsa reddedebilecek tek adam benimdir diye düşünüyorum bazen. deponun dolu olması iyi değil. 7 güne kadar testosteron artıyor git gide . ondan sonrası psikolojik bi abazanlık artışı hiç iyi değil.

Depoyu sürekli boşaltmak testosteronu ve libidoyu sürekli aşağılara çeker. Eğer 1 hafta yapmazsan dediğimi anlayacaksın. Ama dediğin gibi yaşamak insanı duygusal ve depresif bir hale sokuyor ve beyne hafızaya sinir sistemine zararlı diye biliyorum. Kilo almaya meyilli oluyorsun ve hiçbir şey yapmaya enerjin kalmıyor.

http://www.incisozluk.com.tr/w/hayatınızı-kökten-değişterecek-olan-şey/

Bu konuya bir göz at

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14A7C28F5 -- 31 Ağustos 2017; 5:7:30 >

• Limbik sistemi.nasil baskilayabiliriz bilmiyorum arastirabilirsin

Bildigim kadariyla evrim surecinde insanoglunun frontal lobu genislerken limbik sistemi kuculmustur. Kedi kopak beyni incelendiginde de kedilerin limbik lobunun kopeklerden buyuk oldugu gorulmus. Yani kopekler kedilerden daha akilli.

Bence frontal lobu gelistirerek limbik sistem baskilanabilir. Gerci bu baskilamak olmaz. Irade diyebiliriz kisaca aslinda. Sonucta hayatta kalmamizi da limbik sistem sagliyor. Tamamen devre disi birakilamaz ama kontrol altina alinabilir iradeyle.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.