Şimdi Ara

Lian-Li Kullananlar ve Görüşleri +V2000B PlusII Eklendi (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
991
Cevap
1
Favori
59.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Merzah

Sesi engelliyebiliyorsunuz arkadaşlar ilk sayfalarda bu konuyla ilgili çalışmalar vardı bi bakın isterseniz bu arada kasanın soğutmasını da izne geldiğimde gördüm çok başarılı...
    Bu arada herkese çok selamlar askerliğimin bitmesine daha 1 sene var Allah tan bol bol sabır ve bu sürenin çok çabuk geçmesini dua ediyorum iyi forumlar

kolay gelsin merzah

Ege Üniversitesi
  • quote:

Orjinalden alıntı: hastaX

Arkadaşlar tüm konuyu baştan sona okudum, tamam işte aradığım kasayı buldum diyordum kiii, konu sonlarına doğru

-Kasanın hiç de sessiz olmadığını

-Sesi azaltmak için arkadışların fan kontrolcüsü aldığını, (Ek masraf)

-Fan kontrol voltajının 12v dan 6v indirildiğinde bile %50 fanların yine de az da olsa ses yaptığını,

-Kasa kapakları arasında boşluk olduğunu, bu durumun HDD çalışırken tıkırtı yapabileceğini ve HDD sesinin dışarı duyulmasına neden olacağını düşünüyor, ve üzülüyorum.

Birebir kullancı arkadaşlar, gece pc başında

-Kasa masa altında iken yaklaşık 1 metreden fan seslerini duyabiliyormusunuz. Cevap evetse;

-Fan Kontrolcü taktağınız zaman yine aynı şartlarda fan sesi duyuyormusunuz.

-HDD çalışırken kasanın yan kapakları ses yapıyormu,

BİRKEZ DAHA YORUMLARINIZI YAZARMISINIZ. SESSİZLİK BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR UNSUR SIRF SESSİZ OLSUN DİYE ENERMAX INFINITY psu ya bi ton para verdik. Yoksa diğer alternatif CHAKRA ya mı yönelelim.

-Önceki sayfalarda bu sorularınızın cevabı vardı ama yinede cevap vereyim.

1- kasanın malzeme kalitesi çok iyi,ferah ve geniş bir kasa.
    2-fan kontrolcü takıldıgında ve 6v voltaj verilgiğinde fanlara, ses falan kalmıyor.
    3- boşluk olan yerlere renkli elektrik bandını şerit şeklinde üstüste 2-3 kez yapıştırırsanız. hem tıkırtı kalmıyor hemde dısarıdan gözükmüyor bu bantlar. ayrıca nizami yapıstırıldıgında varlıgı ile yoklugu belli olmuyor. (fotograflarını koymus olmam lazım bu konuda)
    4-hdd lerin 25 dereceden yukarı çıktıgını görmedim bile, havalandırması oldukça iyi.

sonuç olarak bu kasayı alıp az birşey de emek harcadığınızda benim gibi sukünet içinde rahatla kullanabilirsiniz...

gerçekten kasa almak isteyen biri varsa fazla yorum yapmaya bile gerek yok bu kasa hakkında,gitsin alsın bu kasayı. zaten çok sey konusuldu hAKkında.. eksi yönler bulmaya çalısmayalım. kusur ararsanız kadı kızında da var. ama bu kasada kusur gözuyle bakılan hersey biraz vakit ayırırsanız halledilebilir

Ege Üniversitesi

• quote:

Orjinalden alıntı: cokonel

--------------------------------------------------------------------------------

1 - üst kısma dışarı üfleyebilen hangi fan takılabilir marka model olarak

2 - Ayrıca arkadaşlar bu kasdaki fanlar nereye üflüyor içe mi dışa mı bunuda kontrol etmenin bi yolu var mı ?

1- üst kısma dısarı üfleyen bir fan taktım ve bu konuya fotografını da koymustum ilk sayfalarda. şahsen asus ta5a1 kasamdaki fanı çıkarıp uste egzos fan olarak taktım ve tam oturdu. yalnız taktıgım fan 8 cm den küçük, 6 cm olması lazım. fakat fan kontrolcüsüyle 6 voltta çalıstırıyorum. 12 volt altında inanılmaz ses yapar. bilginize.

2- 25 cmlik fan ile öndeki fan içeri hava üfler, arkadaki fan ise egzos fandır ve dışarı üfler. ayrıca bu fanların yönlerini değiştirmek saglıklı olmaz kanımca, olması gerektiği gibiler.

Ege Üniversitesi

• -Kasanın hiç de sessiz olmadığını

-Fan kontrol voltajının 12v dan 6v indirildiğinde bile %50 fanların yine de az da olsa ses yaptığını,

-Kasa kapakları arasında boşluk olduğunu, bu durumun HDD çalışırken tıkırtı yapabileceğini ve HDD sesinin dışarı duyulmasına neden olacağını düşünüyor, ve üzülüyorum.

-Kasa masa altında iken yaklaşık 1 metreden fan seslerini duyabiliyormusunuz. Cevap evetse;

hoş değil bu kusurlar ve öğle kusur aramak için kusurda değil pahalı bi aksada olmaması gerekenler

Orjinalden alıntı: kaan84

hoş değil bu kusurlar ve öğle kusur aramak için kusurda değil pahalı bi aksada olmaması gerekenler

bı yorumlara cevap verdiğimi sanıyorum. bu yazılanların hepsi doğru değil, dogru olanlar da düzeltilir sorunlar ayrıca. cevap verdim bunlara, birkez daha okursanız cevabımı iyi olur.

Ege Üniversitesi

• lian-li kasalar için orjinal fan kontrolcüsü gördüm sanalmarketimde tesadüfen.

ilgilenenler olursa linkini vereyim.

http://www.sanalmarketim.com/urun/e468215f89a036d5e7b05e71ae4c057b/?liste&ref=%2Csxmi%3A197&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=

Ege Üniversitesi
  • arkadaslar bu kasayı almayı düsünüyorum ama bir sorum olacak. matx anakartlar bu kasaya oluyormu?
    verdigimiz paraya degermi acaba ?
    cm rc 690 bundan mantıklı duruo gibi geldide

kullananlar ne der acaba ?
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreq

Teşekkür ederim bilgi için. Ben aslında Zerotherm nirvana almayı düşündüm yüksekliği 150 mm (sizinkinden 1 cm kısa) ama 25 cm lik fan ile dip dibe olacaksa gerek yok. Çünkü kule tipi soğutucular 25 cm lik fana çok yakın olduğu zaman aşırı türbülans yapabilir, çünkü soğutucu yaprakların üst yüzeyi düz olduğu için hava akımına blokaj yapar, bu da istenmeyen bir durum olur. En güzeli zalman 9700 almak çünkü yapraklar 25 cm lik fanın üflediği yöne dikey olarak duruyor, kule olanlar da yatay duruyor. Bu yüzden en iyi hava akımı performansı bu kasada zalman 9700 (veya bu yapıdaki kaliteli soğutucularla) sağlanabilir diye düşünüyorum. Başka teorisi olan varsa yazsın lütfen.

...

+1
    Akasa AK-965 aldım, yan fan normalde sessiz iken , ses yapmaya başladı ;
    fanın metal üst yüzeyine hava çarpıyor ve ucu açık olan borulardan ayrıca bir ses yapıyor.
    Rahatsız edici değil ama gece yatarken iyi olmuyor.

Zalman 9700 türü fanlardan tavsiyeleriniz varsa alalım lütfen, teşekkürler.

• Orjinalden alıntı: kaan84

Fan kontrol olmadan sessiz değil, ön-arka fanlar aşırı değil ama sesli

Bundan sonra hangi kasayı alırsam alayım, fan kontrol alırım, büyük rahatlık. (PC yi gece açık bırakıyorsanız)

Çok az demek daha doğru, odaya girince bir PC nin çalıştığını anlamazsınız. Gece yatarken az bir ses duyuluyor yine de.

2xSeagate 410S var ; kasadan tıkırtı yok, fanlar kısıkken bazen HDD sesi duyuluyor. (Kasanın ne kadar sessiz olduğunu gösterebilir?)

Evet, tabi. Kasayı ilk çalıştırdığınızda sessiz bir kasa bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız.

Hayır, tatminkar bir sessizlik oluyor. Zaten rüzgar sesi yerine daha tiz sesler kalıyor. Kaynağını tam bilemiyorum. CPU fanı, HDD motor olabilir onu da yok edersem iyi olacak :)

Hayır (bende)

Alüminyüm olduğu için biraz pahalı bence ama parasını hakediyor, TR de fazla seçenek yok. Hafiflik ve işçilik güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apemen -- 27 Mart 2008; 19:44:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: apemen

Fan kontrolcüsü almak isteyen arkadaşlar.
    Lian Li 25lik fan için ya da bazı eski kasa fanları için kullanılabilecek bir şey:
    4 pin molexle çalışan fan ve aparatları 3 pine çeviren adaptör:

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=rc020

Bu cevırıcıyle fan kontrola baglanan fanın rpmsı gorunmuo dolayısıyla kontrolde edlımıyo cunku cunku cevırıcıde ıkı kablo var 3 kablo olması gerekıyo aslında

• kontrol ediliyor, çünkü kontrol voltajla ile ilgili.
    Evet, RPM bilgisi alınamıyor.
  • V2000B Plus II & PC-P80B ArmorSuit arasında kaldım.. PC-P80B ArmorSuit 200ytl civarında daha fazla tüm incelemelere baktım.. ileride kurulacak su soğutma için V2000B Plus II daha mantıklı ne dersiniz? Ama PC-P80B ArmorSuit hava soğutmada daha başarılı.. şuan su soğutmaya geçmek için extra bütçem yok maalesef.. fikirlerinizi almak istedim..

• insanların hayatındaki tek gerçek ölecek olmalarıdır.
  • Valla ikiside mükemmel kasalar ne diyim bilemiyorum ki ...
    Ama su soğutmaya pek sıcak bakmıyorum o yüzden ekstradan su soğutmaya gerek yok derim tabii maddi durumunda önemli
  • Lian-Li bu işi biliyor

Lian-Li bu işi biliyor

askerlik mi bitmeyen ??

Valla ikiside mükemmel kasalar ne diyim bilemiyorum ki ...
    Ama su soğutmaya pek sıcak bakmıyorum o yüzden ekstradan su soğutmaya gerek yok derim tabii maddi durumunda önemli

Evet karar vermek gerçekten çok zor.. bakalım en iyisini zamana bırakmak..

• insanların hayatındaki tek gerçek ölecek olmalarıdır.
  • arkadaslar bende Lian-Li PC-007 almayı planlıyorum menunmusunuz acaba?bide icindeki fanlar nasıl yeterli mi?ben bide 700W lık bi PSu alıcam iyimidir?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.