Bildirim
Li-on mu AAA Pil Mi?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
AA veya AAA pilin boyutunu anlatir. Soyleki:
AAA: Ince Pil
AA : Kalem Pil
C: Orta Boy Pil
D: Buyuk Boy Pil
AAA ince piller AA kalem pillerin bir kucugudur ve hem biraz daha kisa hemde biraz daha incedirler.
Senin sormak istedigin konuya gelince:
Sarjli piller Ni-CAD ve Ni-MH olarak bulunuyor. Ni-Cad piller daha eski bir teknolojidir.
Senin alacagin piller Ni-MH olmali.
Bahsettigin lityum piller benim bildigim kadariyla kalem pil veya ince pil olarak bulunmuyor ama cep telefonu pili olarak var veya bazi fotograf makinelerinde makinenin icine yerlestirilmis olarak gelen bir pil olabilir.
Eger sarjli pil alacaksan dedigim gibi Ni-MH alacaksin ve 2300Mah veya 2500Mah olmasina bak. -
Li-ion piller daha dayanıklı olur tezi vardı artık ni-mh piller de çok başarılı.
kullanılışına göre değişir. Şöyle anlatayım.
Canon A 70-75-80 vs fotoğraf makinası 4 adet AA ile çalışır. 2000mAh lik pil koysan 4 tane 8000mAh eder.
(Yeniler modeller 2 pil ile çalışıyor o da 4000 eder, 2x2500 koysan 5000)
En kral li-on pili fotoğraf makinesinin pili kaç mAh?? -
fotoğraf makinası içinse aaa pili tavsiye ederim...daha pratik bittiğinde bakkaldan bile alıp taka bilirsin..
-
Ben yukarida anlatmaya calistim AAA pil demek ince kalem pil demektir. Soruyu soran arkadas zaten karistirmis olayi sorarken. Yorum yapanlar da daha cok karistirmis.
Piller bildiginiz gibi farkli olculerde oluyor. Kalem pil var, ince kalem pil var, orta boy pil var, buyuk boy pil var ve 9V luk pil var. Iste bunlarin kisaltilmis isimleri var. Yukarida yazdim isimlerini. AA demek kalem pil demektir. Benzer sekilde AAA demek ince kalem pil demeltir.
Eger cihaziniz kalem pil aliyorsa zaten ona ince kalem pil takamazsiniz. Veya ince kalem pil aliyorsa ona zaten kalem pil takamazsiniz.
Simdi diyebilirsiniz ki "AA normal kalem pil oluyor bir de sarjli piller var onlardan ayri". Hayir oyle degil iste. AA pilin olcusudur. Ister normal ister sarjli pil olsun AA kalem pil demektir. Sarjli pillerin ustunde de normal pillerin ustunde de AA yazar eger kalem pil ise.
Anlasilmamis olabilir diye ben yine yazayim:
AAA=ince kalem pil
AA=kalem pil
-
karışmış olan ne anlamadım ben pil boyutlarından değil pil türlerinden bahsettim. li-on mu diğerleri mi..
bu arada
"piller seri bağlanmıyor ki amperi ni çarpıyorsunuz..."
bu mesaj mailimde görünüyor ama sayfada göremedim yine de cevap vereyim:
Amper değil çarptığım şey mAH, pilin kapasitesidir bu -
xeon82,
sen gayet guzel anlatmissin. Senin icin dememistim zaten karistirmissin diye. Bu arada mail veya mesaj gonderen kisi de ben degilim.
Farkettiysen soruda ve diger cevap yazan arkadasin anlattiginda bir karisiklik var. Pilin turuyle olcusunu karistirmislar. -
kardeş bir problem var gelen mesajları göremiyorum.
başka mesaj olmayınca bana dediğini düşünmüştüm.
diğer mesajı göndereni bilemiyorum çünkü mesaj bende görünmüyor..
ne oldu dh ye yhu? -
Piller konusunda üst konuda aynı konuya değinilmiş olmasına rağmen, bu topic içerisinde de yeterince bilgi verilmiştir. Bu sebeple, bu topiğin daha fazla uzamasına gerek yok.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X