Şimdi Ara

LGA 1366 ÖLDÜ MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lga1366 pinli işlemciler ölü yatırım mı arkadaşlar? sanıyorum core i7 9 serisi bu formda. işlemcilere biraz uzak kaldım bu zamana kadar ondan soruyorum.

lga 1156 işlemcilere kuzey köprüsü dahil edilmiş sonunda galiba. anakartlarda kuzey köprüsü göremiyorum

Socket 370 • Socket 423 • Socket 478 • LGA 775 • LGA 1156 • LGA 1366

LGA 1366 ÖLDÜ MÜ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talh4wk -- 21 Ocak 2010; 16:13:39 >

Orijinalden alıntı: Outrage

neden olsun ki en güncel soket 1366 :D

hayır önce 1366 sonra 1156 olması lazım. 1156 daha iyi teknoloji vaad ediyor. kuzey köprüsü kalkmış cpu ya entegre grafik işlemcisi gelmiş. 1366 larda böyle olaylar yok. tabi entegre gpu yu kullanmak için h55 serisi anakartlardan almak lazım galiba. iyice karışmış yahu bu işlemci işleri görmeyeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatal -- 21 Ocak 2010; 16:20:23 >

Orijinalden alıntı: Vatal

quote:

Orijinalden alıntı: Outrage

neden olsun ki en güncel soket 1366 :D

hayır önce 1366 sonra 1156 olması lazım. 1156 daha iyi teknoloji vaad ediyor. kuzey köprüsü kalkmış entegre grafik işlemcisi gelmiş. 1366 larda böyle olaylar yok. tabi entegre gpu yu kullanmak için h55 serisi anakartlardan almak lazım galiba. iyice karışmış yahu bu işlemci işleri görmeyeli

hmm

• akşam yaşıyordu eve gidince bir kez daha kontrol ederim 1366 lara yetişen başka işlemci varsa gösterin onu alalım. bazılarını 1366 nın sadece oyun platformu olmadığını esasen server olduğunu anlamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 21 Ocak 2010; 16:28:04 >
    DONANIM HABER SİYASİ BİR MECRAYA DÖNÜŞMÜŞTÜR. ÜLKEYE SALDIRANA ASLA CEZA VERMEYEN YÖNETİM UYARI YAPANA CEZA VERİR HALE GELMİŞTİR. DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KENDİ DÜŞÜNCELERİNE GÖRE UYGULAYANLAR ACABA NEYE HİZMET EDİYOR?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ANAKART ÖLÜ MÜ?
    3 yıl önce açıldı
    1366 pin anakart ve işlemciler
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni bir platform çıkana kadar lga 1366 ölmez. i9'lar varken 1366 ölmez.
  • Bismillah, yahu daha iyisi varsa ona geçelim ?

Sallamayın sallamayın
  • 1366 serisi, server/iş istasyonları için geliştirilmiş xeon ve onun tarzı işlemci/sistemlerin biraz kırpılmış, biraz geliştirilmiş masaüstü versiyonlarıdır. Ben evimde grafik tasarım ve video ile uğraştığım için bunu aldım. Yoksa oyun oynayacak, internete girecek laylaylom işlerle uğraşsam 4 çekirdekli herhangi bi işlemci alacağımı sanmıyorum. Oyunda artışını gözle hissetmediğiniz bir kaç tane fazla saniye/kare oranı için yada hiç bir zaman kullanamıyacağınız oc'li frekanslar için babanıza zulmetmeyin gençler.
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...
  • 1366 ölmez vatan bölünmez!!
  • Beyler ölmedi Ölü dogan bir bebek ti zaten ama ileride dogacak kardesleri belki onun biraktigi yeri dolduracaklar gecende 150€ buldum i7 920 den ama almadim cünki cok kisi sikayetci bu CPU larda sirkete geri verilmis ondan 150 € fiyata satiyorlardi 2 adet ve 1 sene garantiliydi.
    Yanliz sunuda unutmayalim ilk cikan islemciler her zaman problemli cikar simdi yeni cikanlarda tahminim problem olacagini sanmiyorum .

3DMark06 12281 Puan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sercan_160

1366 ölmez vatan bölünmez!!

• i9 yani 6 çekirdekli işlemciler LGA1336 destekliyecek yani şu an anakart alacaksınız geleceğe yatırım için en iyi alcağınız anakart LGA1336'dir. 1156 ve 755 ölü yatırımdır. Tam tersi şey sormusunuz...

• Intel üst seviye işlemcilerini bu soket tipi için çıkartıyor. Derseniz ki; "ne gerek vardı 2 tane olmasına?", şahsen bir fikrim yok. Tek soket yapsalardı daha iyi olurdu bence. Aynı sorun LGA1156 için önceden soruluyordu. Ama çok çekirdekli işlemcilerin çekirdek sayısı arttıkça zar boyutlarının da arttığını ve işlemci anakart haberleşmesi için ve benzeri sebeplerden ötürü pin sayısının yetersiz geldiği durumlarda LGA1366 nispeten daha avantajlı olacaktır.

Her iki soket tipinde de bellek denetçisi yok. Yani hem LGA1156 hem de LGA1366 soket tipindeki işlemciler dahili bellek denetçisine sahipler.

P55 yonga setli anakartlar için bir şey diyemem ama X58 anakartlarda kuzey köprüsü (North Bridge) mevcut...

Sonuç: LGA1366 ölmedi. Öleceğe de benzemiyor. Beni bile gömer herhâlde...

• Hiç biri ölü yatırım değil. Gerçekten işe yarar bir ayrım istiyorsanız ben yapayım.

1.Zengin tasarımcı ve mühendisler için: Mac pro veya Xeon/opreton platformlu bir pc
    2. Züğürt tasarımcılar, mühendisler için 1366
    3. Başarım ve çeşitlilik isteyen üst/orta seviye için 1156/AMD'nin üst düzey sistemleri
    4. Gerisini biliyorsunuz zaten

Herkes kendine göre yorum yapıyor bu çok yanlış. Örneğin beni oyun başarımı hiç ilgilendirmiyor. Yeni alıcam diye bir ati 4870 kart aldım o kadar. 3,0 ghz de çalışan bir i7 920 işlemcim var 3 kanallı 1600 mhz ram desteğinden çok memnunum üstelik şu an 6 gb olan sistemi rahatlıkla sadece 250 tlye 12 gb yapabilirim. Fotoşop, cinema 4d gibi yazılımlar artık 64 bit ne kadar ram versen o kadar, ramı içiyor bir yerde yani:)
    Mesela ekran kartının kaç Direct-x olduğu da beni ilgilendirmiyor.
    Ama Open-gl performansı beni çok ilgilendiriyor. Photoşoptaki bazı performanslar bile artık open gl ye göre şekilleniyor. O yüzden ati aldığıma pişmanım çünkü nvdia kartları open gl'nin bir sürüm üstünü destekliyor. Üstelik sürücü sorunları can sıkıyor. Ama bu demek değildirki ati kötü. Ati şu an özellikle oyun konusunda en iyi performans başarımı sunuyor. Ama benim için değil. Örneğin eski sistemde p4 gf 6600 ekran kartlı sistemde COD4 ve COD 5'i gayet keyifli oynayıp bitirdim. COD 5 haliyle kasıyordu tabi. Lakin sistemi yenileyince aynı oyuna bakayım dedim en son ayarlarda çok az bir keyif farkı vardı. Yani takılmaları saymazsak çok ciddi bir fark yoktu ama 2 sistem arasında 2 bin tl ye yakın bir fark vardı:) Neticede her şey bir illuzyon.
    O yüzden bilip bilmeden tükaka yapmıyalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 21 Ocak 2010; 21:46:36 >
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...

• yeri değil ama bir sorum olcak.. biraz param var sizce 4 çekirdek işlemcimi alayım yoksa ramlerimi 4 gb a mı çıkarayım..tavsiyelerinizi bekliyorum..sistemim aşağıda

Orijinalden alıntı: DEATH71

yeri değil ama bir sorum olcak.. biraz param var sizce 4 çekirdek işlemcimi alayım yoksa ramlerimi 4 gb a mı çıkarayım..tavsiyelerinizi bekliyorum..sistemim aşağıda

quad core bir işlemci al.

Remden performans bellek miktari ile değil, frekans ve zamanlamaları ile elde edersin. +2gb daha 800mhz alsan bir işe yaramaz, 1066 alsanda 4'ü birlikte 800 calisir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

yeri değil ama bir sorum olcak.. biraz param var sizce 4 çekirdek işlemcimi alayım yoksa ramlerimi 4 gb a mı çıkarayım..tavsiyelerinizi bekliyorum..sistemim aşağıda

Bence almışken anakartı falanda değiştir sende i platformuna geç i7 860 falan alabilirsin eğer pahalı gelirse i5 750
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.