Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pegasus777

quote:

Orijinalden alıntı: Cukulata76

Alıntıdır arayanlar için...

LG'lerde Mkv dixv yani filmler nasıl izlenir?

Forumlarda aşağıdakileri denerseniz açılır diyor;

-Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda birkaç saniye basılı tutuyoruz.

-Sonra karşımıza bir parola ekranı çıkıyor ve buraya 0000 ( dört adet sıfır ) degerini giriyoruz.

-Ve servis menüsü ile karşı karşıyayız. Karşımıza çıkan menüden tool options 3 e giriyoruz.

-Divx yazan seçeneğe girip off durumdan HD durumuna getiriyoruz.

-Yine tool options 3 menüsünde yer alan fotograf ve muzik degerlerinide 0 ( sıfır ) dan 1 e getiriyoruz.

-Return tuşu ile servis menüsünden çıkıyoruz.

Televizyonumuz şu an service usb girişinden video,fotograf ve müzik oynatmaya hazır.

denedim olmadı Arkadaşlar bende 42lh4010 aldım bugün geldi benim sorunum mkv olayını yapamadım Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda basılı ttuttum ama hiç bir şey olmadı tam olarak ne yapmayalım lütfen yardım versiyon olarak 3.24 yüklü

arkadaş 3.24 versiyonunda bunu engellemişler deniyordu. sitede versiyon düşürme anlatılıyor, araştır versiyon düşür öyle yap sonra yükseltirsin istersen

• Bugün conax modül ve teledünya hd için smart kart aldım. Smart kartı , conax'a taktım. Conax'ı tv'me (42LH7000) taktım. Ekranda "CI algılandı" yazdı. Teledünya kanallarını nasıl aratabilirim ? Anten kablosu takılı olacak mı ? LH serisini conax modül ile kullanan arkadaş var mı ? Varsa nasıl yaptığını anlataırsa makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicomedian

quote:

quote:

-Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda birkaç saniye basılı tutuyoruz.

-Sonra karşımıza bir parola ekranı çıkıyor ve buraya 0000 ( dört adet sıfır ) degerini giriyoruz.

-Ve servis menüsü ile karşı karşıyayız. Karşımıza çıkan menüden tool options 3 e giriyoruz.

-Yine tool options 3 menüsünde yer alan fotograf ve muzik degerlerinide 0 ( sıfır ) dan 1 e getiriyoruz.

Televizyonumuz şu an service usb girişinden video,fotograf ve müzik oynatmaya hazır.

denedim olmadı Arkadaşlar bende 42lh4010 aldım bugün geldi benim sorunum mkv olayını yapamadım Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda basılı ttuttum ama hiç bir şey olmadı tam olarak ne yapmayalım lütfen yardım versiyon olarak 3.24 yüklü

arkadaş 3.24 versiyonunda bunu engellemişler deniyordu. sitede versiyon düşürme anlatılıyor, araştır versiyon düşür öyle yap sonra yükseltirsin istersen

teşekkür ederim ilginiz için versiyon 3.15 yüklemek için flashı taktım lcd ye güncelleme yerinde dosyları görmüyor yani versiyon güncelleme yada versiyon düşürme yapamıyorum neden olabilir acaba ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim ilginiz için versiyon 3.15 yüklemek için flashı taktım lcd ye güncelleme yerinde dosyları görmüyor yani versiyon güncelleme yada versiyon düşürme yapamıyorum neden olabilir acaba ...

Servis menüsüne girerek ayarları değiştirmenin cihazı garanti kapsamından çıkarttığı söyleniyor. Bu yüzden yaptığınız işlem ve işlemlerin sorumluluğu kendinize aittir. Servis menüsüne girdiğinizde söylenenler dışında hiç bir ayarla oynamayın ve kumandada başka hiçbir tuşa basmayın bastırmayın.

Servis menüsüne giriş: Kumanda ve panel üzerindeki OK tuşlarına aynı anda 5-6 saniye basılı tutun. Sorulacak şifreye 0000 (dört tane sıfır) girin.

USB medya oynatımını aktifleştirme: Sadece ve sadece "option 3" e girin. Burada jpeg seçeneğini 0'dan 1'e dönüştürün. Onun hemen altındaki "divx movie playback" seçeneğini de "HD" olarak düzeltin. Return tuşuna basarak menuden çıkın.

Bu işlemi yapmak için sürüm yükseltmeye gerek yok. Ancak eğer sürümünüz 3.15 den yüksek ise sürüm düşürmek gerekli.

Daha üst sürümler servis menüsü giriş kodları henüz bilinmediği için servis menüsüne girilemiyor ve dolayısıyla USB medya oynatımı aktifleştirilemiyor.

Kendi versiyonunuzu görmek için Menü>Ayar-Hata Tanıma. Benim 2009 üretimli 32LG2100 3.15 yüklü geldi zaten.
    Versiyon düşürmeyi eğer isteyen olursa: Menü tuşuna basın imleç "seçenek" başlığına gelsin ancak OK'e basmayın. Şimdi 7 kere Fav tuşuna basın. Indirdiğiniz dosyanın içindeki LGDTV klasörünü olduğu gibi FAT32 ile formatlanmış USB flash diskinize çıkartarak hazırlamış olduğunuz USB flash diski takın. Yeni yazılım bulununca OK tuşuna basın böylece versiyon yükseltme ya da düşürme gerçeklşmiş olacaktır. Güncelleme sırasında asla kapatmayın fişi çekmeyin mümkünse kesintisiz güç kaynağı kullanarak işlem yapın. Güncellemeden sonra USB medya oynatımı aktivasyonunu yapmanız gerekecektir.

Alıntıdır.Sorumluluk sende ama bu şekilde deneyip olduğunu söyleyenleri okudum. Kolay gelsin.

• LH5000'de Teledünya yayını seyredebilen var mı? Kablo seçeneğini etkinleştirmek için ülke olarak Finlandiya'yı seçtim ve kablodan dijital tarama yaptırabiliyorum ancak sadece 121000 frekansından 7 kanal buldu, başka da bir şey bulmadı. El ile taratmayı denedim ama 121000 dışındaki hiç bir frekansta sinyal yok görünüyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Az önce servis geldi. Önce sinaylin düşük olduğu görüldü. Apartman genel girişinden sinyali yükselttiler.
    Daba sonra , manuel arama kısmına gelerek şu değerleri girip sinyal seviyesine baktık ve manuel arama yaptık.
    Arama frekansı : 610000 Khz.
    Sembol Hızı : 6900
    Modülasyon : 256QAM
    Daha sonra otomatik ayar kısmına girip, kabloyu seçip , "kullanıcı" moduna getirip , yukarıda verdiğim değerleri yazıp arama yapınca , tüm digital , analog ve radyo kanallarını buldu. HD kanalları tv'm gösteriyor.
    Not: Ülke olarak bende "FİNLANDİYA" seçili.
    Not2: LG xxLH7000 serisi (sanırım diğer LH serileride ) conax modül ve Teledünya smart kart ile Teledünya HD kanalları ve digital kanalları sorunsuz izlenebiliyor.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Servis menüsüne girerek ayarları değiştirmenin cihazı garanti kapsamından çıkarttığı söyleniyor. Bu yüzden yaptığınız işlem ve işlemlerin sorumluluğu kendinize aittir. Servis menüsüne girdiğinizde söylenenler dışında hiç bir ayarla oynamayın ve kumandada başka hiçbir tuşa basmayın bastırmayın.

Servis menüsüne giriş: Kumanda ve panel üzerindeki OK tuşlarına aynı anda 5-6 saniye basılı tutun. Sorulacak şifreye 0000 (dört tane sıfır) girin.

USB medya oynatımını aktifleştirme: Sadece ve sadece "option 3" e girin. Burada jpeg seçeneğini 0'dan 1'e dönüştürün. Onun hemen altındaki "divx movie playback" seçeneğini de "HD" olarak düzeltin. Return tuşuna basarak menuden çıkın.

Bu işlemi yapmak için sürüm yükseltmeye gerek yok. Ancak eğer sürümünüz 3.15 den yüksek ise sürüm düşürmek gerekli.

Daha üst sürümler servis menüsü giriş kodları henüz bilinmediği için servis menüsüne girilemiyor ve dolayısıyla USB medya oynatımı aktifleştirilemiyor.

Kendi versiyonunuzu görmek için Menü>Ayar-Hata Tanıma. Benim 2009 üretimli 32LG2100 3.15 yüklü geldi zaten.
    Versiyon düşürmeyi eğer isteyen olursa: Menü tuşuna basın imleç "seçenek" başlığına gelsin ancak OK'e basmayın. Şimdi 7 kere Fav tuşuna basın. Indirdiğiniz dosyanın içindeki LGDTV klasörünü olduğu gibi FAT32 ile formatlanmış USB flash diskinize çıkartarak hazırlamış olduğunuz USB flash diski takın. Yeni yazılım bulununca OK tuşuna basın böylece versiyon yükseltme ya da düşürme gerçeklşmiş olacaktır. Güncelleme sırasında asla kapatmayın fişi çekmeyin mümkünse kesintisiz güç kaynağı kullanarak işlem yapın. Güncellemeden sonra USB medya oynatımı aktivasyonunu yapmanız gerekecektir.

Alıntıdır.Sorumluluk sende ama bu şekilde deneyip olduğunu söyleyenleri okudum. Kolay gelsin.

teşekkür ederim hallettim sayenizde ben lgdtv klasörünün dışında bir klasör daha var ondan görmüyormuş tekrar teşekkürler

• Merhaba,

Lg nin yeni serilerinde LH7000 serisine hayran kaldım , Özellikle LH7020 modeli komple Siyah parlak kasa çook şık bir tasarım kazanmış ,, Özellikleri ise Full - 100 Hz. - 100.000 - 1 Kont. - Bluetooth - Scarlet Kasa 3.97 mm. - 4 Hdmi - tavsiye ederim...
  • Arkadaşlar aynı Serinin 42" modeli var 42LH7000.Acaba DTS ses kodek destekli bir firmware upgrade i falan varmı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faux Carnival

LH7000 kullanıcılarına bir sorum daha var. Acaba Bluetooth kulaklık deneyen oldu mu cihazla? Motorola S805 ya da Sony DR-BT101 almak istiyorum da filmlerim için.

Dostum burayı bir incele bence, Senin kulaklık konusunda cevap vermişler:

http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_24/key_Motorola%2CS805//tm.htm#34043353
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality-one

quote:

LH7000 kullanıcılarına bir sorum daha var. Acaba Bluetooth kulaklık deneyen oldu mu cihazla? Motorola S805 ya da Sony DR-BT101 almak istiyorum da filmlerim için.

Dostum burayı bir incele bence, Senin kulaklık konusunda cevap vermişler:

http://forum.donanimhaber.com/m_30808102/mpage_24/key_Motorola%2CS805//tm.htm#34043353

Aynı arkadaş 24. sayfada cevaplamış zaten kendi sorusunu....

Arkadaşlar merhaba tekrar, bir ay kadar önce bir Bluetooth kulaklık sipariş etmiştim televizyonumla kullanmak için. Deneyimlerimi paylaşacağımı söyledim sizlere, kusura bakmayın yazamadım.

Öncelikle yaklaşık 85 TL'ya mal oldu kulaklık. eBay'den Motorola S805 sipariş ettim kendime. Sorunsuz bir şekilde geldi. Kulaklık da gayet başarılı ve yine sorunsuz biçimde televizyonla çalıştı. Çok net, temiz bir ses aldım. Ancak sonrasında farkettiğim şey filmlerde çalışmamasıydı cihazın. Biraz araştırdıktan sonra bu televizyonun USB playback esnasında Bluetooth kullanımına izin vermediğini öğrendim. Bu kullanım kılavuzunda da yazıyormuş, haberiniz olsun. Neyse en azından cep telefonumla kullanıyorum bu kulaklığı da. Ama Bluetooth kulaklık alacaklar bunu bilsin

• Evet bu altın skart olayını ben de merak ediyorum. Teledünya kullanıyorum. İçinden çıkan sacrtla bağlı. Görüntüden memnunum. Acaba altın scart taksam daha da mı iyi olur?

Birde bu ses olayı sanırım ben de var. Elektrik cızırtısı değilde böyle hani hapörlörü bişey çalmazken sonuna kadar açtığımızda uğultu şeklinde bir ses gelir ya. Aynen öyle bir ses var. Sadece teledünya izlerken yapıyor bunu. Sesi duymamak için tvnin sesinin kısık, teledünyanınkinin yüksek olması gerekiyor.

Tv'im LH4010 buarada.
  • 3.24 se versiyonun 3.15 e terfi edeceksin, 3.24 de iken menu options un uzerine gelir aktif etmeden 7kez fav a bas, update gelecektir usb ye attıgın v.3.15i tak ve kur de ondan sonra , versiyonun 3.15 olur.. tv den ve kumandadan aynı anda ok a 5-6sn basılı tut ve uzman menusune gir fazla kurcalama... gerisini forumdan takip et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Evet bu altın skart olayını ben de merak ediyorum. Teledünya kullanıyorum. İçinden çıkan sacrtla bağlı. Görüntüden memnunum. Acaba altın scart taksam daha da mı iyi olur?

Birde bu ses olayı sanırım ben de var. Elektrik cızırtısı değilde böyle hani hapörlörü bişey çalmazken sonuna kadar açtığımızda uğultu şeklinde bir ses gelir ya. Aynen öyle bir ses var. Sadece teledünya izlerken yapıyor bunu. Sesi duymamak için tvnin sesinin kısık, teledünyanınkinin yüksek olması gerekiyor.

Tv'im LH4010 buarada.

Söylenene göre altın kap. skart takınca tüm bu dertlerden kurtulunup nirvanaya ulaşılıyormuş.. bence sende AV2'ye takarak dene birde, belki bendeki gibi hoparlörden gelen uğultu problemin çözülür. Benim derdim hala bu eletrik sesiyle, panelin sol üst köşesine sabitledi kendini artık sadece oradan geliyor...hala da çözüm yok, bugün istanbul bilişim in servisini yeniden arayacağım, bu sefer zahmet edip de eve gelecekler mi bakalım.. bundan sonra İB ile ilgili birtakım izlenimlerimi de buraya yazacağım..

• ya arkadaşlar bende 2 gun oldu lh5000 aldım ve bi sorum olacak ölü pixel testi yapmak istiyorum ama benim gizli menum bahsedildğinden farklı çünkü galiba tvnin formatı farklı bu konuda yardımcı olabilecek olan varmı
  • Bende bir ay önce media marketten bir adet 32LH2000 lcd tv aldım. Eve gelip servis kulumu yaptıktan sonra ( uydu alıcısı bağlantılı ) televizyondan cızırtı gelmeye başladı ve görüntüyü bulanıklaşma yakınına gelince dağıtma gibi sorunlarla karşılaşmaya başladım. Televizyon seside 50. Sesini açtıkça cızırtı sesi dahada fazlalaşıyordu. Kullandığım skartta kablosu ince ve portatif bir malzemeden yapılmış olmasıydı. Skartan kaynaklanan sorundu. Çift taraflı altın uçlu scart almaya karar vermiştim. Vatan bilgisayardan 20 ytl Belkin marka altın uçlu scart kablo aldım ( 10 gün önce ) Kablosuda kalındı . Skartı bağladıktan sonra kendisinden oturmalı olduğu için tam yerleşti. Televizyonu açtıktan sonra cızırtı sesi kesildi Görüntü daha netleşmeye keskinleşme başladı. Daha önceden eski skartla maç izlerken görüntü dağıtma gibi sorun olurken bu çift taraflı altın uclu belkin marka scartla yakından izlerken bile görüntü bozmadan netleştirdi. Alacak arkadaşlara altın uçlu skart kabloyu öneririm . Memnun kalacaklar . Televizyon izlerken bile farkını anlayacaklarından eminim.

• Arkadaşlar ses sorunu bende varmı bilmiyorum hiç dikkat etmedim...

Ama dandik ucuz scartla 25-30 tl ye aldığım scartı kıyasladım...

Kaliteli scart kablo ile ucuz scart kablo arasında dikkatli bakarsanız gözle farkedilecek düzeyde kalite farkı var...

Kaliteli scart ta görüntü biraz daha net oluyor...

Eğer kalitesiz bir scart kablonuz varsa , iyi bi scart kablosu almanızı kesinlikle tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamyak -- 17 Eylül 2009; 16:28:11 >
  • arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek birileri
    quote:

Orijinalden alıntı: rachy

ya arkadaşlar bende 2 gun oldu lh5000 aldım ve bi sorum olacak ölü pixel testi yapmak istiyorum ama benim gizli menum bahsedildğinden farklı çünkü galiba tvnin formatı farklı bu konuda yardımcı olabilecek olan varmı
  • quote:

arkadaşlar yokmu yardımcı olabilecek birileri
    quote:

ya arkadaşlar bende 2 gun oldu lh5000 aldım ve bi sorum olacak ölü pixel testi yapmak istiyorum ama benim gizli menum bahsedildğinden farklı çünkü galiba tvnin formatı farklı bu konuda yardımcı olabilecek olan varmı

Yeni versiyonlarda tv nin gizli menüsüne giriş kodlarını değiştirdiler.Şu an için bilen yok sanırım yeni kodları....
    Ölü pixel testi yapmanız için tv nizi ya bir bilgisayara bağlayın öyle test edin ya da usb memory e 1920x1080 çözünürlükte yaklaşık 7 renkten oluşan resim atın onları tek tek ekran da izleyin o zaman ölü pixel testi yapmış olursunuz...

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.