Şimdi Ara

LG Yeni LH Serisi LCD Tv'ler - Genel Konu (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.567
Cevap
5
Favori
229.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 100 HZ TRUMOTİON YADA 200 HZ TRUMOTİON U AKTİİF YAPABİLMENİZ VE VERİM ALABİLMENİZ İÇİN 100 HZ BİR TV YE 100 HZ BİR YAYIN YAPMANIZ GEREKİYORMUŞ İST.BİLİŞİM BÖYLE SÖYLEDİ. PEKİ BU 100 HZ NE YANİ NE İŞE YARICAK DİMİ BÖYLE BİR SORUDA AKLA GELMİYOR DEĞİL. HANGİ DVD FİLMİ 100 HZ NERDEN BİLİCEZ?
  • Merhabalar,
    3 ay önce aldıgım 47 LH 5000 LCD ile bende LG ailesine katılmış durumdayım, burdaki arkadaslarımdan televizyon ayarlarını bulabılecegım ve ayarlarını bana anlatabilecek arkadaslarımın yardımına ihtiyacım var, bir de en önemli sorunum...LCD yi aldıktan sonra Digitürk üyeligimi plus'a çevirdim,digitürkden gelen HDMI kabloda hem titreme, hemde görüntünün kesilmesi vardı. bende teknosa dan hem sorunu giderebilmek için hemde daha iyi görüntü yakalıyabilmek için philips in altın uclu HDMI kablosunu aldım ama titreme olayı yok oldu ama HDMI dan tv'yi izlediğim zaman belli bir süre sonra görüntü kayboluyor ama AV1 e döndügümde yayın devam ediyor ve tekrardan AV1- HDMI geri dönüşünde yayın devam ediyor.. bunun sıklık göstermesi benim canımı sıkıyor..HDMI yayını daha kaliteli oldugundan HDMI baglantısı ile izlemek istiyorum, sorun hakkında bilgi ve önerisi olan arkadaslarımın yardımına ihtiyacım var.. saygılarımla.....

• quote:

Orijinalden alıntı: crossfire

Arkadaşlar ,
    42LH7000 'de usb'den film izlerken 5+1 efektleri doya doya yaşamak istiyorum. Tv'nin arkasında sadece digital/optik çıkış var. Bu tv'ye bağlayabileceğim en ucuz ikinci el yada sıfır ses sistemini nerden kaça bulabilirim ?
    Not: Logitech z5500 demeyin. En ucuzu ikinci elde 600 tl. civarı. Benim bütçem 200 - 300 tl. arası.

Ben de tam bunu merak ediyorum. Yanıtlar çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSanitarium

quote:

Arkadaşlar ,
    42LH7000 'de usb'den film izlerken 5+1 efektleri doya doya yaşamak istiyorum. Tv'nin arkasında sadece digital/optik çıkış var. Bu tv'ye bağlayabileceğim en ucuz ikinci el yada sıfır ses sistemini nerden kaça bulabilirim ?
    Not: Logitech z5500 demeyin. En ucuzu ikinci elde 600 tl. civarı. Benim bütçem 200 - 300 tl. arası.

Ben de tam bunu merak ediyorum. Yanıtlar çok makbule geçer.

hemen yanıtlayalım o zaman
    sızın ıcın 3 secenek var

1-z5500 almak benım gıbı ama pahalı olmaz dıyorsunuz.

2-harıcı bır decoder alıp ona uygun ucuz yollu hoparlerler toplamak

3-kalıtelı bı 5+1 alıp ac3 ve dts seslerı pc ye cozdurerek analog baglantıyla 5+1 e gondermek

bu yuzden tavsıyem tatmın ve kalıte acısından 2.el temız 500-600 tl cıvarı z5500 almanızdır.baska yolu yok karar sızın yok ben kutumu secmek ıstıyorum dıyorsanız logıtech 2+1 ıle matrız efectı uygulayıp tatmın olmaya calısın ne dıyeyım artık saygılar...

• Benim bir sorum olucak deneyenler yazarsa sevinirim???

Diyelimli ben LG 42LH4000 film oynatma özelliğini kullanmıcam.

Onun yerine Pop Corn cihazım var ve burdan film izlicem. Burdada 100hrz olayından dolayı hızlı filmlerde sorun olurmu???[/B]

Bu konuıya aşağıadaki yazıdan dolayı soruyorum...

(Aynı sorun bende de var. Filmlerde frame atlatması çok var. USB'den film izlerkende devamlı atlamalar oluyor. Benim anlamadığım bu 100 Hz
    teknolojisi ne işe yarıyor? Açıyosun filmi atlaya atlaya gösteriyo. Ben hiç bir yararını görmedim. DVD film izliyorsun görüntü felaket derecede kötü. Frame atlamaları, görüntüde birbirine girmeler. LH5000 bende tam hayal kırıklığı yarattı.
    Doğru düzgün bir film izlemiyorsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukulata76 -- 4 Eylül 2009; 16:41:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckork

Sizlerin şikayetlerini okudukça iyiki LH7000 almışım diyorum.

Slm , bende de lh7000 var evet videolarda kesinlikle takılma olmuyo. ama lh7000 de kusursuz değil...filmler de hareketli nesnelerin etrafında ince bi saydam tabaka oluyo hiç hoşuma gitmiyo onun dışında memnunum...

Not : bir de videolarda takılma yaşayan arkadaşlar başka hatta daha hızlı veri transferi yapan bi usb hafıza denediniz mi acaba belki ondan olabilir....
  • http://www.sahibinden.com/sony_str-de_635_az_kullanilmis_5_1-91WQQaXQQ15254318WQQpXQQdisplayitem
    Link'ini verdiğim ürünü alıp , elimdeki Vestel analog 5+1 ses sistemimin hoparlörlerini bağlayıp , lcd tv'me amfiyi digital girişten bağlasam , usb girişten film izlerken sesleri 5+1 duyabilir miyim?
  • büyük ihtimalle bu sorularım da cevaplanmayacak ama ben yine şansımı denemek istedim. 32lh4000 tvmde usb den film izliyorum ancak sadece flash disk ve 3.5" fişten elektrik alan external ile.elimde 2.5" usb den enerjisini alan external hdd var.onu kullanamıyorum.hatta taktığımda disk dönmeye başlamıyor bile.bu 2.5" externalimden direk tvye bağlayarak film izleme şansım var mı??
    ayrıca bu 5.1 ses sorularına gelince, bende 4.1 creative ses sistemi var.stereo dönüştürücü ile (2 dişi 1 erkek) tvnin yanındaki yeşil kulaklık girişine takıyorum.ve usb den de denedim, hdmı ile bilgisayar bağlantımda da denedim, 3d surround ses alıyorum.sesin seviyesi biraz düşük bilgisayara göre ama aşırı açamıyorum zaten.acaba benim kulaklarım mı yanılıyor yoksa gerçekten alınabilir mi böyle 3d ses?
  • Alıntıdır arayanlar için...

LG'lerde Mkv dixv yani filmler nasıl izlenir?

Forumlarda aşağıdakileri denerseniz açılır diyor;

-Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda birkaç saniye basılı tutuyoruz.

-Sonra karşımıza bir parola ekranı çıkıyor ve buraya 0000 ( dört adet sıfır ) degerini giriyoruz.

-Ve servis menüsü ile karşı karşıyayız. Karşımıza çıkan menüden tool options 3 e giriyoruz.

-Divx yazan seçeneğe girip off durumdan HD durumuna getiriyoruz.

-Yine tool options 3 menüsünde yer alan fotograf ve muzik degerlerinide 0 ( sıfır ) dan 1 e getiriyoruz.

-Return tuşu ile servis menüsünden çıkıyoruz.

Televizyonumuz şu an service usb girişinden video,fotograf ve müzik oynatmaya hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cukulata76 -- 7 Eylül 2009; 9:31:05 >
  • Lg 32LH4010 televizyon ve yine LG'nin HT503TH ses sistemi aldım.

televizyonun USB girişine bağlamış olduğum HDD'den 5.1 ses özellikli film izlerken sesi ses sistemine veriyorum ancak 5 hopörlördende aynı sesi alıyorum filmin 5.1 özelliği ile dinleyemiyorum.
    Tv'nin Usb 'sinden izlemek istememin sebebi 1,5 TB lık Harddiski çok rahat bir şekilde görebiliyor ve Lg ses sistemlerindeki aspect ratio sorunu olmuyor.

Bu konuda çok fazla bilgimde yok açıkçası.

Bana Tv usb'sine bağlı bi harddiskten oynatılan 5.1 bir filmin sesinin, ses sisteminden 5.1 olarak dinleyebilmeninm bir yolunu anlatabilen olursa sevinirim. Hangi kabloyla nasıl bi bağlantı yapmalıyım????
  • Arkadaşlar aşağıdaki soruma cevap LÜTFEN !!!

quote:

Orijinalden alıntı: tamyak

quote:

Orijinalden alıntı: mckork

Sizlerin şikayetlerini okudukça iyiki LH7000 almışım diyorum.

Slm , bende de lh7000 var evet videolarda kesinlikle takılma olmuyo. ama lh7000 de kusursuz değil...filmler de hareketli nesnelerin etrafında ince bi saydam tabaka oluyo hiç hoşuma gitmiyo onun dışında memnunum...

Not : bir de videolarda takılma yaşayan arkadaşlar başka hatta daha hızlı veri transferi yapan bi usb hafıza denediniz mi acaba belki ondan olabilir....

• quote:

Orijinalden alıntı: mko

büyük ihtimalle bu sorularım da cevaplanmayacak ama ben yine şansımı denemek istedim. 32lh4000 tvmde usb den film izliyorum ancak sadece flash disk ve 3.5" fişten elektrik alan external ile.elimde 2.5" usb den enerjisini alan external hdd var.onu kullanamıyorum.hatta taktığımda disk dönmeye başlamıyor bile.bu 2.5" externalimden direk tvye bağlayarak film izleme şansım var mı??
    ayrıca bu 5.1 ses sorularına gelince, bende 4.1 creative ses sistemi var.stereo dönüştürücü ile (2 dişi 1 erkek) tvnin yanındaki yeşil kulaklık girişine takıyorum.ve usb den de denedim, hdmı ile bilgisayar bağlantımda da denedim, 3d surround ses alıyorum.sesin seviyesi biraz düşük bilgisayara göre ama aşırı açamıyorum zaten.acaba benim kulaklarım mı yanılıyor yoksa gerçekten alınabilir mi böyle 3d ses?

Arkadaşım bende 2,5 İnch 500 GB Toshiba ve LG Harici disk var. Bunlarda 2 USB girişi var. Birleşik olanı takarsan sorunsuz izlersin. Ayrı olan USB girişini takarsan ışık yanar ve çalışmaz... Bu PC'de de böyle çalışır. Bitişik olan USB'yi takıcan. Sorun ortadan kalkar...

• cevabın için teşekkürler ama denedim.hatta bileşik girişi lcd ye diğerini bilgisayara bağladım belki takviye enerji alır diye ama o da olmadı.belki externalde sorun vardır.bazı zaman bilgisayarım da görmüyor.yine de ilgilendiğin için teşekkürler.
  • quote:

http://www.sahibinden.com/sony_str-de_635_az_kullanilmis_5_1-91WQQaXQQ15254318WQQpXQQdisplayitem
    Link'ini verdiğim ürünü alıp , elimdeki Vestel analog 5+1 ses sistemimin hoparlörlerini bağlayıp , lcd tv'me amfiyi digital girişten bağlasam , usb girişten film izlerken sesleri 5+1 duyabilir miyim?

Ayrıca ,
    * Menüden usb'ye girince "divx kayıt kodu" diye biryer var. Bu nedir ? Ne işime yarar ?
    * 42LH7000 'ime conax modül alıp taksam , teledünya'nın HD kanallarını izleyebilir miyim ?

• Arkadaşlar Merhaba ,

Geçen hafta LG 42 LH 5000 aldım ve çok memnunum. Fakat bazı öğrenmek istediğim şeyler var. Mesela USB den bazı mkv filmleri oynatmak isterken desteklenmeyen ses diyor. Bu filmler den harici bir ses bağlantısı ile ses almak mümkün mü ? Keza sanıyorum bu filmler dts ve tv dts i desteklşemiyor.

TV nin arkasında bir optik çıkış gördüm ama desteklenmeyen ses dediğine göre çıkışıda alamayız diye düşündüm. Şu an ses sistemi almadığım içinde test edemedim

Ya da bu şekilde filmleri bilgisayar bağlantısı ile mi seyretmek mantıklı olacak ne dersiniz ?

Kullanım klavuzunda hd ses almak için optik çıkış önerilmiş ama sanıyorum yinede dts desteklenmiyordur değil mi ?

Bu konuda tecrübesi olan biri varsa ve cevaplarsa çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cukulata76

Alıntıdır arayanlar için...

-Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda birkaç saniye basılı tutuyoruz.

-Sonra karşımıza bir parola ekranı çıkıyor ve buraya 0000 ( dört adet sıfır ) degerini giriyoruz.

-Ve servis menüsü ile karşı karşıyayız. Karşımıza çıkan menüden tool options 3 e giriyoruz.

-Yine tool options 3 menüsünde yer alan fotograf ve muzik degerlerinide 0 ( sıfır ) dan 1 e getiriyoruz.

Televizyonumuz şu an service usb girişinden video,fotograf ve müzik oynatmaya hazır.

denedim olmadı Arkadaşlar bende 42lh4010 aldım bugün geldi benim sorunum mkv olayını yapamadım Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda basılı ttuttum ama hiç bir şey olmadı tam olarak ne yapmayalım lütfen yardım versiyon olarak 3.24 yüklü

• DOSTUM
    Bu konu bir arkadaşımıza tv almak için araştırırken bizim de başımıza geldi,
    bizim usb seagete 2.5" 500gb harici diskimizdeki dts sesli mkv leri oynatıken
    bu şekilde desteklenmeyen ses dedi.

kendimiz deneyemedik ama oradaki görevlinin dediğine göre de tv nin optik çıkışından dts çözen bir ses sitemine
    bağlantı yaparak sesi alabilir mişiz, hem bunu söyleyen arkadaş pek boş biri gibi gelmedi bilgili biri gibitdi,
    hemde benim şahsi fikrim bunun mümkün olduğudur.

TV dts sesi desteklemiyor bu kesin ama optik olarak dışarı veriyor olmalı.
  • Lg LH tv'sini hiç optik ses sistemine bağlayan bir arkadaş yok mu ? Yukarıda ki soruya en güzel ve doğru cevabı o verir.
  • Selam

Bende 47LH7000 lcd tv (firmware 3.15) creative GD580 (dolby DTS decoder'li) 5+1 ses sistemine optik kablo ile bağlı. HDD den mkv dosyaları ve yine ac3 kayıtlı divx dosyalarını okurken ses sistemi 5+1 sesi görüyor ve hemen ışığını yakıyor, sesi çözüyor. Sadece tv menüsünden ses çıkış modunu PCM değil de otomatik yapmak gerekiyor. Ayrıca merak edenler için teledünya hd paketini aldığınızda da receiver ayarlarında ses çıkış modunu PCM değil bit stream seçince yayının 5+1 sesini sistem çözüyor. hem de receiver'ı ses sistemine bağlamadan. Receiver sadece HDMI ile TV'ye bağlı. Teledünyada şu an ac3 ses yayını sadece national HD de var. Eurosport da HD yayın yapıyor ama ac3 yok.

Forumda sürekli okuyorum DTS desteklemiyor diyorsunuz evet kitapçığında da öyle yazıyor ama ben daha hiç görmedim DTS dormatlı bir mkv dosyası bendekiler hep ac3. DTS formatlı Bildiğiniz küçük boyutlu bir mkv dosya linki verebilirseniz deneyip sonucunu yazarım.

Arkadaşlar pek çok mkv dosyasını halen açamıyorum. MKV den divx'e çeviriyorum açılıyor. sonra tekrar divx ten mkv'ye çeviriyorum yine açılıyor kafayı yedim. Bazı yerlerde okudum MKV formatında 5.1 veya 4.1 diye (ses formatı ile alakası olmayan) bir şey varmış ve tv 5.1'i okuyamıyormuş. Deneyen bilen 5.1'i 4.1'e çevirebilen varmı?

Elindeki mkv filmleri paylaşmak isteyen varmı internetten indirmek çok zormuş. Bende de bolca divx var paylaşabileğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus777

quote:

Orijinalden alıntı: Cukulata76

Alıntıdır arayanlar için...

denedim olmadı Arkadaşlar bende 42lh4010 aldım bugün geldi benim sorunum mkv olayını yapamadım Lcd nin sag tarafında bulunan ok düğmesine ve lcd nin kumandasındaki ok düğmesine aynı anda basılı ttuttum ama hiç bir şey olmadı tam olarak ne yapmayalım lütfen yardım versiyon olarak 3.24 yüklü

yok mu acaba bana yardımcı olacak

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.