Şimdi Ara

LG x120 ye win7 kuran varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    Bir konuda yardım isteyecektim. arkadaşımda LG x120 var xp home yüklü. biz buna win7 kurmayı düşünüyoruz.
    .
    1 win7 kurarsak recovery devre dışı kalırmı ?
    2 win7 kurarsak smart-on özelliği devre dışı kalır mı. devre dışı kalırsa win7 de nasıl aktive edebilirim.
    3 win7 kuranlar varsa driverların tamamını tanıyormu / tanımıyorsa indirebilecğeim bir adres varmı ?
    .



  • wireless hariç herşeyi tanıyor. ben kurdum ama wireless ile nete bağlanamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dozkanbjk

    wireless hariç herşeyi tanıyor. ben kurdum ama wireless ile nete bağlanamadım.


    Ben activator u yapamıyorum. bios update i de yok sanırım nasıl active ettiniz?
  • Merhaba arkadaşım,
    Bendede bir LG X120 var ve ben Win 7 kurdum ama şuan ne samrt on tuşum çalışıyor nede netbookla verdikleri cd deki drevirlerın bazıları.Win 7 ile uyumsuz olduğu için hata verip duruyor.BIOS ayarlarından yedeklediği hafızadan geri yülemek istedim ama malesef onuda yapamadım.Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşların yardımına çok ihtiyacım var.
  • @mali22, sana verdikleri dvd de ki sürücülerin çoğu win7 ile uyumsuz. LG nin resmi sitesine girip, indireceğin sürücüleri yüklemeye çalıştığında da arşiv bozuk veya hasarlı uyarısını alacaksın yani hiç denemeni istemem.
    @hkngnydn, evet. Format attıktan sonra smart on tuşu ile açılan işletim sistemi siliniyor. Kendisi için ayrılmış olan bölüme format atmasak bile. Ve geri getirme işlemi hiç bi yerde yok yada ben bulamadım.

    ++

    Diyelimki win7 kurdunuz ve WinXP 'e geri dönmek istiyorsunuz. Bu çok zor. :/ Format atmadan önce yedeklediğim AHCI driverını denedim, olmadı. notebook.gen.tr 'den indirdiğin intel chipset için olan AHCI driver ı denedim mavi ekran hatasını geçtim. Ama şimdi kurulumda başka başka sorunlar veriyor. Varsa yapabilen yardımcı olursa sevinirim. Çünkü ben hala uğraşıyorum. :)
  • Ben bahsettiğiniz sorunları hallettim. Öncelikle şunu söyliyim korkmayın smart on falan bir yere gitmedi ama smart recovery artık eskisi gibi değil. Sorun şöyle çözülüyor:

    Öncelikle bir teknoloji mağazası ya da lg x120 si olan bir arkadaş bulun (herhangi bir lg notebook/netbook olur mu bilmiyorum denemek lazım). Sonra bulduğumuz netbooktaki program files a girin LG Software altındaki LG Smart Recovery Klasörünü tamamen bir flashdiske kopyalayın. Sonra talihsiz bir şekilde win 7 yüklediğiniz netbookunuzu güvenli modda açın. Flashdiskinizde bulunan smartrecovery programının exe dosyasının özelliklerine girip administrator(yönetici) olarak çalıştırmayı ve windows xp(ya da vista hatırlamıyorum en fazla 2 deneme :)) uyumluluk modunda çalıştırın. Program çalışınca size netbookta yüklü olan image i mi yoksa önceden aldığınız bir image i mi geri yüklemek istediğinizi soracak. Tercihinizi yapın ve geri yüklemeyi başlatın. 10 dakika kadar sonra tadaaaaaa işte netbookunuz neredeyse ilk günkü gibi:)




  • @neonal, win7 kurmadan önce herhangi bir yedek/image almamıştım. Sende mevcutsa bir yere yükleyip bize link verebilirmisin? :)
  • Almış olmana gerek yok. Harddiskinin ilk bölümü gizli partition. Onda fabrika imajı var.
  • @neonal, bu güzel bir haber oldu fakat buralarda LG kullanan bulmak çok zor. LG Smart Recovery klasörünü sıkıştırıp bir yere yükleyebilirmisin. Sana zahmet olacak ama yaparsan iyi olur. :)
  • http://r a p i d s h a r e .com/files/339400708/LG_Smart_Recovery.rar.html
    MD5: E50A6D867CAAEF4434D4715915BB7DE4

    Fakat bu 10 kere indirilebiliyomuş başka yerleri de pek bilmiyorum indirdikten sonra bildiğin bir yer varsa oraya ul edersen amme hizmeti olur:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neonal -- 22 Ocak 2010; 19:20:09 >
  • @neonal, ( linkhttp://hotfile.com/dl/25413407/ea8d3d4/LG_Smart_Recovery.rar.html ) Dediğin gibi indirdim program files 'n altına atıp çalıştırdım progrmaı. Fakat FactoryImage.lbi 'i gösterip ileri ileri deyince sistem geri yüklenemedi diyor. :S Anlamadım gitti.
  • Valla dediğim gibi ben sadece güvenli kipte uyumluluk ayarlarını yaparak çalıştırdım başka da bir şey yapmadım niye olmuyor bi tahminim yok :( Hmm. Şöyle olabilir belki Win7 yüklerken partition ayarlarını değiştirdiysen geri yüklemeyebilir. Muhtemelen.
  • @neonal, delirmek üzereyim. Partition ayarlarıyla falan hiç oynamadım ki. Bari bu FactoryImage.lbi 'i bir şekilde dışarı aktarma ihtimalimiz varmı?
  • Merhaba arkadaslar.
    Ben deneme amacli win7 kurdum. Nasilsa recovery var diye. Imajin bulundugu partition durdugu halde F11 den baslayamiyor alet. Ne yaptimsa olmadi. Su smart on ozelligi olmasa sorun degil cunku tekrar xp home kurdum ama... Nette imaj dosyasini maalesef bulamadim. Burada r a p i d ve hotfile linkleri var ama epey sure gecmis uzerinden linkler aktif degil.

    Lg120 kullananlardan rica edecegim. Tekrardan upload etme durumlari varsa inanin cok makbule gececek.

    Tskler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkngnydn

    Merhaba arkadaşım,
    Bendede bir LG X120 var ve ben Win 7 kurdum ama şuan ne samrt on tuşum çalışıyor nede netbookla verdikleri cd deki drevirlerın bazıları.Win 7 ile uyumsuz olduğu için hata verip duruyor.BIOS ayarlarından yedeklediği hafızadan geri yülemek istedim ama malesef onuda yapamadım.Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşların yardımına çok ihtiyacım var.

    arkadasim sorunu cozebildinmi?? Allah rizasi icin su linkleri yenileyecek kimse yokmu??
  • lg x120 recover

    http://ul.to/wgk8zs1f
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.