Şimdi Ara

Laptop- Toshiba mı Samsung mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.. Konuyu doğru yere mi açtım emin değilim ama 2-3 haftadır laptop araştırıyorum ama hala kararsızım ki yarın almayı planlıyorum. Yaklaşık 4 4,5 yıldır toshiba kullanıyorum. Çok da memnundum aslında ama artık değiştirmem gerektiğini hissettiriyor bana zaman zaman. İlk başlarda yine toshiba alıcam düşüncesiyle sadece toshibalara bakıyordum ancak baktığım modelden daha üstün özelliklerdeki samsunglar da dikkatimi çekti. Ama biraz araştırıyorum, hep toshiba daha iyi demişler. Samsung laptoplar gerçekten kötü mü? yada az mı dayanır ? Bu elimdekini hiç servise yollamadım taş gibiydi. Samsung kullanıp memnun olanlar varsa yazabilir mi? Bir de samsung un almayı planladığım modelini ve toshibayı yazıcam. Hangisi makul sizce?? Teşekkürler şimdiden.. (Bir de,oyun da oynuyorum)

SAMSUNG NP550P5C-S02TR

İşlemci Tipi : Intel Core i7
    İşlemci Hızı : İ7-3610QM - 2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar
    İşlemci Cache : 6 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : LED HD
    Ekran Çözünürlüğü : 1600x900
    Ekran Kartı Belleği : 2 GB
    Grafik İşlemcisi : NVIDIA GeForce GT 650M
    HDMI : 1x HDMI
    Sistem Belleği : 8GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Max Bellek : 8 GB
    Disk Kapasitesi : 1 TB

TOSHIBA P855-10H

İşlemci Markası : Intel
    İşlemci Modeli : 3610QM
    İşlemci Tipi : Intel Core i7
    İşlemci Hızı : 2.30 Ghz
    İşlemci Cache : 6 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : TFT
    Ekran Çözünürlüğü : 1024x768
    Ekran Kartı : Nvidia
    Ekran Kartı Belleği : 2 GB
    Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 630M
    Sistem Belleği : 8GB
    Bellek Tipi : DDR3 RAM
    Disk Kapasitesi : 750 GB

• Samsung'un çok modelini kullndım halen kullnıyorum şahsen sorun yaşamadım,toshıba eskisi gibi değil özelllikler hdd ve pil konusunda sorun verebiliyor.marka avantayını kullanarak düşük özellikleri kazık fiyata veriyor konfigürasyon olarak samsung daha iyi söylediğin gibi samsung'un bu modeli için forumda başlık var araştırabilirsin.
  • Teşekkür ederim cevap için. Sanırım toshiba takıntısı yapmayıp samsung alıcam :)
  • Çözünürlük çok düşük, 1024x768. Ekran kartına gelince, gt630m. Bu ekran kartını 1200-1500tl arası laptoplarda çok kullanıyorlar. Yani p855 modeli, özelliklerine göre çok pahalı. Özellik olarak bakarsan samsung daha iyi alternatif olur. Kasa kalitesi olarak da pek bir fark olacağını sanmıyorum. Bu arada, bütceni bilmiyorum ama daha başka tutulan marka-modeller de alternatif olabillr.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 'i geçmese iyi olur bütçe,max. 3000 yani.. Ama tabi ne kadar uygun alırsam o kadar iyi benim için.. Asuslara da baktım ama arkadaşım almıştı,daha 1 ay içinde servise gitti,ondan göre göre soğudum yani. Bi türlü tamam işte bu diyemiyorum hiç bir modele
  • http://www.pcdepo.com/msi-ge60-0nc-037tr-notebook-urun7932.html (oyun serisi. en çok önerilen modellerden)

http://www.pcdepo.com/lenovo-y580-59-332595-notebook-urun8121.html (Forum da en çok önerilen dizüstü modellerden)

http://www.pcdepo.com/asus-g75vw-notebook-urun7667.html (fiyatı 3373 tl. İndirim olursa, 3000 tl ye en iyi alternatiflerden biri)

Asus N56VZ S4037V modelini de öneririmdim ama hem stoklarda yok hem de kullananlar genel de ses, mavi ekran, ısınma gibi durumlardan şikayetçi. Bazıları da hem memnun hem de tavsiye ediyor. Kullanıcı yorumlarına göz atarsan bilgi edinebilirsin.

• Şimdi daha da kararsızlaştım :S O yazdığım samsung bunlara göre daha kötüdür? Okudum yorumları,olumlu düşünmüştüm. MSI hakkında hiç bilgim yok. En azından toshiba seçeneğini kaldırmış oldum.. Bir de, Lenovo nun özellikleri de iyi neden ucuz ? Yıllarca sorunsuz gitsin derdinde olduğum için kaliteli olsun istiyorum ama pek bi bilgim yok lenovo hakkında da,kullanan arkadaşım vs yoktu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dell mi?, lenovo mu?
    15 yıl önce açıldı
    lenovo mu acer mi ? arada kaldım
    10 yıl önce açıldı
    Acer mi Lenovo mu ?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Samsung bunlara göre daha kötü değildir ama msi ve lenovo, forum da samsunga göre daha çok öneriliyor. Lenovo da(IBM) çözünürlük (1366x768 hd led) ve 5400rpm vs. gibi özelliklerin düşük olmasından dolayı ucuz olabilir. Yine de en çok tercih edilen modellerden.

Linklerde, samsung ve msi kullanıcılarından da öneri-tavsiye isteyebilirsin. Bu arada, acele etmene gerek yok. 3000 tl ye kadar para vereceksin. İyice araştırıp, bilgi edinip alırsan daha iyi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_60660112/mpage_13/key_/tm.htm (Samsung NP550 forum)

http://forum.donanimhaber.com/m_62358708/mpage_33/key_/tm.htm ( msi ge60/70 forum)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.