Şimdi Ara

LG UltraGear 27GX700A-B İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 gündür kullandığım 4. nesil tandem oled monitör.

ilk oled monitörüm olduğu için ürünle alakalı artı ve eksi yönlerini paylaşmak isterim.

`artılar`:

1) renkler çok canlı. o kadar canlı ki monitörü ilk kullandığım gün biraz baş ağrısı bile oldu.

2) hdr videoları izlemekten acayip keyif aldım. 

3) oled monitör almadan önce yazıları okumakta sorun yaşayacağımı düşünüyoruım ama öyle bir şey olmadı. yazıları çok rahat okuyabiliyorum.

4) panel aralık 2025 üretimi. oldukça yeni bir teknoloji. "tandem oled" olarak geçiyor. panel hakkında konuşmam gerekirse %80 parklık, gamma 1.2'de gözüme oldukça parlak geldi. oyunlarda büyük keyif veriyor. bazen detaylara ve yansımalara bakmaktan kendimi alamıyorum.

5) cihazın usb kablosunu takar takmaz sistem güncellemesi geldi. ilk defa monitör yazılımı güncelledim. ilginç bir duygu.

6) cihazın kutu içeriğinden çıkan display port ve hdmi kabloları ufak bir servet değerinde. cömert davranmışlar.

7) monitörün kendisi çok ince ama kasası ağır. buradan soğutmaya önem verdiklerini söyleyebiliriz. 

8) soğutma demişken monitör ısınmıyor.

`eksiler` :

1) ilk defa oled monitör kullandığım için ayar yaparken zorlandım. ekran modunu hdr mi yoksa sdr olarak mı kullanmalıyım hala net bir karar veremedim.

2) monitörü ilk bağladığımda g-sync aktif olmadı. nvidia control panel üzerinden tick'i kaldırıp tekrar aktif ettim çalıştı. şuanda sorun yok.

3) monitörün kendi yazılımı ve menüsü dahil çok fazla ayar yok. acaba bu kadar "ayarsızlık" normal mi? çünkü asus'un monitörlerine bakıyorsun 30 tane ayar başlığı var. lg monitörde 3 tane..

4) monitörün arka ışıkları bir tık daha parlak olabilirdi. monitörün parlalıklığından bahsetmiyorum. arkada "ambilight tarzı" ışıklar var. ekranı takip etmiyor. kendi kendine sarı/mavi/mor ışıklar veriyor. maalesef ambiyans yaratacak kadar parlak değil. bir zaman sonra kapatacağıma eminim...

monitörü kimler almalı?

eğer benim gibi 1080p'den 2k'ya geçiş yapıp kaliteli bir ekran arıyorsanız, oyun oynuyorsanız,parlak ve siyahların gerçek siyah olduğu bir panel istiyorsanız bu monitör harika.

bu monitörü kimler almamalı?

fakirseniz almayın :)

woled grey banding hakkında birkaç cümle = benim monitörümde sosyal medyada bariz bir şekilde görülen "woled grey banding" sorunu yok. açık gri bir ekran açıp monitöre yakından bakarsam incecik 2-3 tane çizgi seçebiliyorum ama gözümü kırpınca kayboluyor. zaten kim gri ekran izler ki? oyunlarda var mı gri palet? yok. o zaman dert etmeye de gerek yok.

• Windows'ta HDR sadece HDR içerik tüketilirken açılmalı, onun dışında ekran sürekli SDR'da kullanılmalı. Biliyorsunuz TV'lerde falan kendisi otomatik geçiş yapıyor(açıyor, kapatıyor); Windows'ta bunu maalesef elle yapmak gerekiyor, normal içerikleri HDR modda bozuk görürsünüz. Kısa yol tuşu: Win + Alt + B

MSI MPG X870E CARBON WIFI Anakart---AMD Ryzen 9 9900X İşlemci---CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT 420mm İşlemci Soğutucusu---MSI Gaming Trio RTX 5090 Ekran Kartı---GSkill Trident Z5 2X16Gb 6000Mhz CL30 DDR5 RAM---MSI SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB SSD---WD Black SN850 PCIE 4.0 NVME M.2 1TB SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---FSP HYDRO PTM PRO (PCIe5.0) AT 1200W Güç Kaynağı---Asus ProArt PA601 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 45GX950 5K Oled Gaming Monitör---Logitech Mx Keys Mini Klavye---RAZER DEATHADDER V3 PRO Fare
  • Curimo kullanıcısına yanıt

Yani oyun açınca WIN + ALT + B mi yapmam gerekiyor hocam?

Eğer HDR destekli bir oyun oynuyorsanız, oyuna girmeden önce WIN + ALT + B yapıp Windows HDR'ı açmanız gerek. Ama oyunda HDR desteği yoksa açmayın.

HDR oyun oynadıktan sonra masaüstüne döndünüzde de yine aynı kombinasyon ile Windows HDR'ı kapatmanız gerekiyor.

En doğru kullanım şekli bu.

MSI MPG X870E CARBON WIFI Anakart---AMD Ryzen 9 9900X İşlemci---CORSAIR iCUE H170i ELITE LCD XT 420mm İşlemci Soğutucusu---MSI Gaming Trio RTX 5090 Ekran Kartı---GSkill Trident Z5 2X16Gb 6000Mhz CL30 DDR5 RAM---MSI SPATIUM M480 PRO PCIE 4.0 NVME M.2 2TB SSD---WD Black SN850 PCIE 4.0 NVME M.2 1TB SSD---Seagate Ironwolf Pro 4TB HDD---FSP HYDRO PTM PRO (PCIe5.0) AT 1200W Güç Kaynağı---Asus ProArt PA601 Kasa---Razer Nommo Pro 2.1 Ses Sistemi---LG 45GX950 5K Oled Gaming Monitör---Logitech Mx Keys Mini Klavye---RAZER DEATHADDER V3 PRO Fare
  • LG UltraGear 27GX700A-B İncelemesi

Almadan önce biraz araştırdım doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Henüz elime ulaşmadı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    MSI Z490 Tomahawk | Intel i7 10700K | EVGA RTX 3080 XC3 ULTRA | 16 GB CORSAIR 3200 Mhz RAM| WD Blue SN550 250GB | WD 1 TB Blue | WD 2 TB Green HDD | Xigmatek Windpower Pro Cooler | Xigmatek X-POWER 650W PSU |XIGMATEK Beast X-Power Case | Logitech G213 | Steelseries Rival 300 CS:GO Fade | Steelseries QcK Fnatic pad | Sennheiser HD 558 | Airpods Pro | FiiO E17 Alpen | ASUS XG258Q 240 Hz | Battle.net:mater*2727 | Steam: Carnage
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.