Şimdi Ara

LG PG60G PROJEKSİYON İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
3
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MERHABA ARKADAŞLAR

    1589 TL YE İ. BİLİŞİMDEN ALDIM.

    SABAH GELDİ, ÇOK MEMNUNUM. GÜNDÜZÜN BİLE GÜNEŞ IŞIĞINDA OKUNUYOR, GÖRÜNÜYOR.

    Kİ 500 LÜMEN OLMASINA RAĞMEN.

    (NOT DAHA ÖNCE LG 201 İ EMANETEN BİR SÜRE KULLANMIŞTIM O 200 LÜMENDİ)

    NEDEN ALDIM?

    ÇOK KÜÇÜK, 2 SAAT GİDEN PİLİ VAR VE BENİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ WİDİ VE MİRACASTLA KABLOSUZ GÖRÜNTÜ AKTARIMI.

    CİHAZI ALMADAN ÖNCE SAMSUNG GALAXY S3 ÜN MİRACAST DESTEĞİ OLDUĞUNU TEYİT EDİP ÖYLE ALDIM. ANCAK BUGÜN NE YAPTIYSAN KABLOSUZ BAĞLAYAMADIM.

    ALLSHARE İLE BULUYOR BAĞLANIYOR BAĞLANDIKTAN SONRA EKRANA GÖRÜNTÜ GELMEDEN BİR İKİ SANİYEDE BAĞLANTI KOPUYOR.

    ANDORİD SÜRÜMÜM 4.1.2

    ALLSHARENİN SONRADAN GELEN GÜNCELLEMESİNİ GERİ KALDIRIP DENEDİM YİNE OLMADI.

    GOOGLE PLAYDE ALTERNATİF BİRŞEY BULAMADIM.

    KULLANMA KILAVUNUDA BU KONUDA HİÇBİRŞEY YAZMIYOR.

    NASIL ÇÖZERİM ARKADAŞLAR.

    TEŞEKKÜRLER.

    SORUSU OLAN VARSA DA İMKAN DAHİLİNDE CEVAPLAMAYA ÇALIŞIRIM.


    İNCELEME 25.12.2013

    ÜRÜNDEN MEMNUNUM.

    GERÇEKTEN IŞIK, PARLAKLIK, TAŞINABİLİRLİK ÇOK ÇOK İYİ.

    EN UFAK PİŞMANLIĞIM YOK.

    SIKINTI OLAN KONULAR SES ÇIKIŞI ÇOK YETERSİZ 3W DİYORLAR AMA HARİCİ BİR SES TAKMAZSANIZ BİR ŞEY DUYULMUYOR.

    İKİNCİSİ VE BENİM EN ÇOK CANIMI SIKAN MİRACAST ARACILIĞIYLA KABLOSUZ AKTARIMI YAPMAMAM DADA DOĞRUSU OLMAMASI.

    DİĞER ELŞETİRİ VE ÖNERİLERİM İÇİN LG TÜRKİYE YE İKİ MAİL ATTIM İKİSİ DE AŞAĞIDA

    "MERHABA, ÜRÜNÜ ALDIKTAN SONRA ÇAĞRI MERKEZİ İLE TEMASA GEÇTİM. TELEFONUMU ALDILAR DÖNECEKLERDİ HALA DÖNECEKLER. BEN ARADIM SERVİS YETKİLİSİ KENDİLERİNİN DE ÇARESİZ KALDIKLARINI İFADE ETTİ. VE DÖNECEĞİNİ SÖYLEDİ. BİR AYDIR DÖNECEKLER.

    SORUN ŞU Kİ: BEN BU ÜRÜNÜ MOBİLİTE OLDUĞUNDAN KABLO GEREKTİRMEDİĞİNDEN ALDIM. VE EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ AKLLI CEP TELEFONLARI İLE BAĞLANMA ÖZELLİĞİ OLAN MİRACAST SERTİFİKASI İDİ. AYNI ŞEKİLDE SAMASUNG GALAXY S3 DE MİRACAST ÖZELLİKLLİ. ANCAK İKİ ÜRÜN BİRBİRİNİ GÖRMÜYOR. DAHA DOĞRUSU GÖRÜYOR BAĞLANI DİYOR BİR SANİYE SONRA EKRANA GÖRÜNTÜ GELMEDEN BAĞLANTI KOPUYOR. İKİNCİ TELEFONUM SAMSUNG GALAXY S4 İLE DE DENEDİM TIPATIP AYNI SORUN OLUYOR. HEM PROJEKSİYONUN HEM DE CEP TELEFONUNUN MİRACAST DESTEĞİ OLDUĞUNA YÜZDE YÜZ EMİNİM. Kİ SERVİS DANIŞMANI DA KABUL ETTİ.

    GALİBA YAZILIMSAL BİR SORUN VAR. LG NİN BU KONUDA YENİ BİR YAZILIM DESTEĞİ SAĞLAMASI GEREKİYOR. YA DA İSTEDİĞİNİZ SERVİSE ÜRÜNÜMÜ GÖTÜREBİLİRİM. İSTANBULDAYIM. BU KONU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ. İLGİNİZE"

    DİĞER MAİLİM

    "ÜRÜNÜN KENDİNDEN PDF OKUMA ÖZELLİĞİ VAR. AMA OK İŞARETLERİYLE KAYDIRIP BİR SAYFAYI SONUNA KADAR OKUYUP SONRAKİ SAYFAYA GEÇTİĞİMİZDE EN BAŞA DÖNMEK YERİNE YİNE SAYFANIN SONUNDA KALIYOR. TEKRAR OK İŞRETLERİ ARACILIĞIYLA SAYFA BAŞINA ÇIKMAK OLDUKÇA ZAMAN ALIYOR VE İZLEYİCİLERİN DİKKATİ BOZULUYOR. YANİ PDF DOSYALARINI OKURKEN BİRİNCİ SAYFADAN İKİNCİ SAYFAYA GEÇTİĞİMİZDE SAYFA NIN DOĞRUDAN BAŞINA GEÇMESİ GEREKİYOR. YAZILIMSAL BİR HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM. OLASI BİR GÜNCELLEME İÇİN LG MERKEZİNE BİLDİRMENİZİ İSTİRHAM EDİYORUM.

    YİNE TANIDIĞI VİDEO FORMATLARI DA SINIRLI. DAHA ÇOK FORMAT TANIMASI SAĞLANABİLİR.

    AYNI ŞEKİLDE SES ÇIKIŞI DA ZAYIF KALIYOR. BENCE 3W DEĞİL. MECBUREN EK KÜÇÜK HOPARLÖR TAŞIMAK ZORUNDA KALIYORUZ. KONUNUN DONANIMSAL OLDUĞUNU BİLMEKLE YİNE DE İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ 3W DOLBY SERTİFİKALI BİR HOPARLÖRÜN SES ARTIŞI YAZILIMLA BİR NEBZE ÇÖZÜLEBİLİR.

    BİR DİĞER SORUN PİLLE BERABER TRİPODA TAKILAMIYOR. K. KILAVUZUNDA TAKILABİLDİĞİ YAZSA DA PİLİN ALTINDAKİ VİDA ASLA ÇIKMIYOR."

    YİNE BİR ARKADAŞ SORMUŞTU DTS SESLERİ TANIMIYOR. BUNU DA SÖYLEYEYİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 25 Aralık 2013; 22:20:56 >







  • Kendi soruma cevap vermek durumunda kalıyorum.

    Emin olmamakla beraber s3 ün şu anki android sürümü olan 4.1.2 ile değil yakında beklenen 4.2 ya da direkt 4.3 olacağı söylenen sürümle miracast desteği sağlanmış olacak gibi birşeyler okuyorum.

    Doğru anlamış mıyım, desteğinizi bekliyorum.

    teşekkürler
  • bilgisi olan yok mu?
  • kardeş tlf ve projeksiyonun wifi adeptörünün sağlayacağı hızlırda çalışır o ada teorik olarak, yani sunum filan yapmaya iş görür ama film izlemek için yetersiz kalacağını tahmin ediyorum.

    onun yerine MHL- hdmi kablo tavsiye ederim...
  • herschell H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yeni projeksiyonunuz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Ben bir şey sormak istiyorum; elimde pa70g projekisyon var. DTS sesleri çözmüyor yani filmi oynatıyor ama ses gelmiyor. ac3 de ise sorun yok. Sizin cihaz dts ses formatlı filmleri oynatıyor mu deneyebilir misniz?
  • yalıçapkını35 kullanıcısına yanıt
    öncelikle ben bu projeksiyona sahip değilim fakat lg tv lerede son 1-2 yıldır gelen bir teknoloji aslında teknoloji değil sertifika bu sertifika olmadan malesef oynatamıyor.
    pc ye bağlayarak yada basit bir media player alarak bu sorunu cözebilirsiniz..
  • UP
  • bu cihaz normal 2d yi 3d ye cevirebiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Primobolo kullanıcısına yanıt
    hayır
  • karabatak58 K kullanıcısına yanıt
    Ben de bu cihazdan var. Samsung Note 8.0" tablet ile bazen bağlanıyorum bazen bağlanamıyorum. Bağlanamadığım zamanki sorun senin yaşadığınla aynı. Çözümü varsa bende çok mutlu olacağım.
  • arsay8 A kullanıcısına yanıt
    Bağlanıyorum derken bir şekilde görüntü yansıtmayı başardığın zamanlar oldu mu? Tabletin ekranı kısa bir sürede olsa projeksiyonda göründü mü? Ya da film vs izeleyebildiniz mi?

    Teşekkürler...
  • bilgisayardan kablosuz olarak bağlanmayı denediniz mi acaba
  • zaferaaa kullanıcısına yanıt
    Hayır, çünkü "widi" için uygun donanımda bilgisayarım yok
  • Merhaba,
    Bende LG Projeksiyon almayı düşünüyorum ancak PA72G mi , PG60G mi alsam arada kaldım. Sen hangisini önerirsin.
    Senin Kullandığın PG60G 'nin sarj ömrü hala 2,5 saat mi? Yoksa bu süre gün geçtikçe azaldı mı? Birde görüntü kalitesinden memnun musun? (Gece Gündüz)
    Şu anda ikisininde fiyatı Teknosada aynı. 1.599-TL
  • Playstation ile kablosuz görüntü aktarımı yapılabilir mi bu cihaza?
  • Merhabalar

    AVTA'dan Codegen 200x200 tripod perde ve 3D gözlük ile beraber bu PJ satın aldım. Ayrıca HepsiBurada'dan da 5metre HDMI ve 103cm tripod aldım.
    (Gözlük 3d dlp sipariş ettim ama Benq sizin PJ ile uyumlu değil HiShock gönderelim dedi AVTA kabul ettim, ettiğime pişman oldum gelen gözlük DLP destekli değilmiş, iade edeceğim. Yani şimdilik 3D deneyemiyorum)

    Öncelikle şunu söyleyim PJ konusu TV gibi değilmiş aldım kurdum bitti değil, perde ve tripod kullanacaksanız taşınabilir PJ bile çok uğraştırıyor.
    Aslında TV'den kolay olur sanıyordum ama tripodu kurup perdenin karşısına koyunca bitmiyormuş, yüksekliğini sağını solunu ayarlamak tam perde içine tüm kenarları eşit yerleştirmek gerekiyor ancak dev ekranın keyfine varmak için buna değer diye düşünüyorum.

    Perdeden bahsedip aradan çıkartayım. Yüzeyi çok güzel mat beyaz, ışığı yansıtması da iyi. Tek bir sıkıntı; var perde oldukça ağır ama asıl sıkıntı dağılımın eşit olmaması yani perdenin tripodun sağında ve solunda kalan kısımları eşit ağırlıkta değil, perdenin asıldığı mekanizma bu dengesizliğe rağmen ayakta durmasını sağlamaya yetiyor ama yere paralel durmuyor tabi bu da görüntü yansıtmada zorluk çıkarıyor, perdeyi %100 kullanamıyorum (perdenin eğik duruşunu tolere etmek için kenarlardan boşluk bırakmak zorunda kaldım, 100" alabileceğim perdede 85" görüntü alabildim maalesef)

    Gelelim PJ'a genel olarak performansından memnunum, expert ayarları biraz kurcalayınca istediğim renk tonlarında, kontrastı iyi seviyede, netliği de güzel bir görüntü alabildim. Netlik konusunda şunu belirteyim bilgisayar bağlarsanız masaüstüne bakınca piksel piksel görüyorsunuz evet ama kaliteli bir video açtığınız zaman kesinlikle böyle bir durum söz konusu değil son derece canlı, keskin ve net bir görüntü veriyor beni en çok memnun eden konu buydu.
    Oyun ve film performansını beğendim herhangi bir gecikme söz konusu değil. HDMI ile bağladığım zaman "sadece ikincil ekran" seçimini kullanırım, etkisi var mı yok mu bilmiyorum ama bilginiz olsun. Oyun denemesini Mortal Kombat Komplete Edition ile yaptım, dövüş oyunu olduğu için gecikme olsaydı mutlaka etkisini hissettirirdi.
    Dahili media playerı her dosyayı oynatmıyor, desteklediği video formatları kısıtlı, müzik denemesi yapmadım ancak en kısa sürede flac ve dts seslerini deneyeceğim.
    Kumandası oldukça kullanışlı. Bataryaya benzeyen ama ondan daha küçük bir altlık var, tavana görüntü yansıtabilmek için düşünülmüş hoş bir aparat. HDMI için köşe dönen aparat da bazen çok büyük sorunları çözebilecek minik bir yardımcı olarak iyi düşünülmüş.
    Eleştirilebilecek yönlerini ele alırsak en başta eco mod dışındaki fan sesini yazmak lazım, özellikle minimum güç tasarrufunda oldukça rahatsız edici bir ses var ancak ürünün reklamlarını incelerseniz kullanım alanına göre (açık hava) normal bir ses aslında, projeksiyonun kendi sesini bile bastırabilecek kadar kötü değil, zaten ev kullanımı için ışık problemi olmayacağından eko modda kullanarak ses problemi engellenebilir.
    Eleştirilebilecek diğer bir yönü Miracast konusunda olabilir, herkesin yaşadığı sorunu bende yaşadım ve bağlanamadım. WiDi ise sorunsuz, sisteminiz destekliyorsa kablolardan kurtulabilirsiniz. Benim 2 bilgisayar var biri Linux diğeri Windowslu, Windows olan WiDi destekliyor ama %100 değil yani direkt masaüstünü yansıtamıyorsunuz fakat ekrana bağlayıp WiDi Media Share ile istediğiniz dokümanı, videoyu vs. ekrana aktarabiliyorsunuz. Linux olan muhtemelen %100 destekler çünkü herşeyi Intel ama WiDi'nin Linux sürücüsü olmadığı için HDMI ile bağlandım.
    Gündüzleri işyerindeyim şuan dahil, gündüz performansını deneyemedim belki Pazar günü evde olursam deneyebilirim ama evde ışık açık olarak kullandığımda yine net olarak görebiliyordum her şeyi. Tabi tasarruflu ampul ışığı ile güneş ışığı bir değil, denemek lazım. Yalnız benim odamda şöyle bir durum var projeksiyon perdem tam olarak pencerenin önünde 3 metre pencere genişliği 2 metre perde genişliği olunca zaten geriye ışığın girebileceği çok az alan kalıyor perde açıkken, ayrıca camlar da buzlu o da ışığın kırılmasına yardım ediyor.

    Şimdilik yazabileceklerim bunlar. Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz, denememi istediğiniz bir şey olursa vakit bulursam denemeye çalışırım. Aklıma gelen başka bir şey olursa konuyu güncel tutmaya çalışırım.

    Tüm PJ kullanıcılarına keyifli seyirler. :)

    Edit 1: Atladığım önemli bir konu, USB'den takacağınız disklerin dosya formatı. Maalesef exFAT desteği yok bu nedenle OTG flash belleğimi görmedi.. ben de harici hdd bağladım NTFS ile sorun yok, FAT ve FAT32'de de problem olacağını sanmam ancak exFAT'a destek vermemesini anlam veremedim çünkü exFAT bu projeksiyondan çok daha eski ve kapasitesi artan belleklerle beraber oldukça yaygın kullanılıyor.

    Edit 2: Konuyu açan arkadaş batarya ile tripod takılamıyor demiş, öyle bir şey yok. Adamlar düşünmüş bataryanın vidasının ortası boş tripodun vidası onun içine giriyor ve sorunsuz takılıyor. Yinede tavsiyem tripod çok kaliteli değilse daha dengeli dursun diyorsanız bataryayı sökmeniz yararınıza olur böylece hem ağırlık oldukça azalır hem de tripodun sehpasına temas yüzeyi artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsngrms -- 31 Ocak 2015; 13:03:23 >




  • Forumun epey gerisinde kalınca kimse ilgilenmez olmuş konuyla. O halde ekran görüntüsü, video paylaşayım diye kasmaya gerek yok

    Bu arada perde son derece düzgünmüş ben acemiliğmden olsa gerek projeksiyonla dik kesişecek şekilde ayarlayamamışım haliyle ağır çekiyor dediğim sol kenar daha uzakta kaldığından görüntü yamuktu şimdi 90 inç oldu ve karşılıklı kenarlar paralel bir şekilde cuk oturdu perdeye. ("100 inç alabileceğim perdede 85 inç görüntü alabildim maalesef" demiştim ama hesap kitaba girince anladımki max 90 inç oluyo zaten, 100 inç için perdeyi full açıp görüntüyü 4:3 formatında yansıtmam lazım, hem ekran büyüyecek hem çözünürlük düşecek hiç gerek yok kasmaya 90 süper...)




  • Vay arkadaş ne körmüşüm. 3D Ready yokmuş bu projeksiyonda... Yılın mallığı Zaten gözlüğü iade edip parasını almıştım ama neredeyse gaza gelip DX'ten gözlük alıyordum!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hsngrms

    Vay arkadaş ne körmüşüm. 3D Ready yokmuş bu projeksiyonda... Yılın mallığı Zaten gözlüğü iade edip parasını almıştım ama neredeyse gaza gelip DX'ten gözlük alıyordum!

    Nasil yok 3d ready ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adorer


    quote:

    Orijinalden alıntı: hsngrms

    Vay arkadaş ne körmüşüm. 3D Ready yokmuş bu projeksiyonda... Yılın mallığı Zaten gözlüğü iade edip parasını almıştım ama neredeyse gaza gelip DX'ten gözlük alıyordum!

    Nasil yok 3d ready ?

    Hocam ben de şoktayım. Kendimi öyle inandırmışım ki sanki düne kadar vardı da dün yok oldu. İnanamadım başta sonra projeksiyonun üstündeki, kutusundaki etiketlere baktım, kılavuzun hem Türkçe hem İngilizcesini baştan sona okudum, LG'nin sitesinde PG60G sayfasına 10 defa baktım... Hiçbir yerde 3D Ready yok maalesef.

    Ayrıca yazmayı unutmuşum, dün rojeksiyonun tüm menülerini de defalarca kurcaladım.. yok yok yok.. Artık 3D olmadığına %100 eminim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsngrms -- 10 Şubat 2015; 21:48:50 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.