Şimdi Ara

=====>>--- LG OPTIMUS ONE P503 ANA KONU ---<<===== (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
433
Cevap
4
Favori
78.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkaneker

Arkadaşlar ben LOL rom yükledim performansı fena değil. Ama youtube uygulaması çalışmıyor. Bi çözüm bakıyorum bulunca paylaşırım.

=====>>--- LG OPTIMUS ONE P503 ANA KONU ---<<=====

nasıl yükledin
    resimli bi anlatım yaparmısın
  • @hamidowic

Öncelikle şu konuda anlatıldığı gibi kuruluyor.
    http://forum.donanimhaber.com/m_48147636/tm.htm

Yalnız konuda terminal emulatör ile verin dediği komutları terminal emulatörle ve cep telefonundan yazması zor olduğu için android SDK kurup adb shell üzerinden vermeniz daha kolay olur. İkisinin de sonucu aynı.

Daha sonra XDA forumlarından LOL romu indiriyoruz.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=945218

LOL zip dosyasını zip'ten çıkarmadan olduğu gibi SD karta atıyoruz.
    Recovery menüden "wipe" seçeneğinden (data/factory, cache, dalvik-cache, ext, android_secure) hepsini tek tek wipe yapıp telefonu fabrika ayarlarına getiriyoruz.
    Flash zip from sdcard seçeneğinden LOL romuna ait zip dosyasını seçip yüklemeyi onaylıyoruz. 2-3 dakika içinde işlem bitecek.

İşlem bittikten sonra reboot seçeneği ile telefonu yeniden başlatıyoruz. İlk açılış normalden uzun sürecek 5-6 dakika sürebilir. Sabırla bekleyiniz ve LOL rom karşınızda.

İsterseniz recovery menüden partition sdcard seçeneği ile uygulamaların sd karta yüklenmesini de sağlayabilirsiniz. Yalnız bu işlem SD kartınızdaki tüm verileri silecektir. Öncesinde yedek almak lazım. Bu işlçem için SD karta 512 MB'den fazla alan vermeyin 512 fazlasıyla yetiyor 256 işinizi görür. 8 GB ve üzeri hafıza kartınız varsa 512 verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkaneker -- 26 Nisan 2011; 11:05:50 >

• Merhaba,

Burada yazılan LGMP Thunder ile Africa Rom atmaya çalıştım. App. silinmesin diye sadece Erase EFS diyerek ROM güncellemesi yaptım fakat SIM fonksiyonları gitti. Daha sonra LG'den orijinal ROM yükledim ama telefon uçak modundan çıkmıyor. Bunu çözebilen oldu mu? Hard reset vs. denedim olmadı.
  • @p503

Erase EFS seçeneği IMEI'yi siliyor. O bilgilendirmeyi yapan arkadaş yanlış yapmış ve mesaj düzeltilmemiş. Şu an senin telefonun imei'si 0000000000000 görünüyor olması lazım. Konunun tamamını okursan bir çok kişi yanı duruma düşmüş tek çözüm telefonu LG servisine götürüp IMEI'yi düzelttirmek.

Geçmiş olsun.
  • Merhaba,

Yoğun olduğum için LG servisine gitmem zor. Ben de LG online üzerinden LG ile görüştüm onlar da telefona reset denettiler ama olmadı. Ben de rom attıktan sonra SIM'in kaybolma sorunu şu şekilde çözebildim.

Önce USB'den telefonu normal haliyle bağladım, (senkronize edecekmiş gibi)
    Bu LGMDP Thunder 500 programını açtım.
    Thunder hemen portu tanıdı ve telefon bilgilerini ekrana yazdı.
    ROM UPDATE yapmadım o ekran bende otomatik geldi çarpıyı tıklayıp iptal ettim
    Thunder menüsünden Tools'a ve oradan Service Programming'e girdim
    Read from Phone'a bastım, telefon bilgilerini okudu
    Sonra Write to Phone'a bastım.
    Telefona birşeyler yükledi ve telefon resetlendi.
    USB kablosunu çıkardım, telefon açıldığında SIM kilidini sordu. Telefon özelliğine kavuşmuş oldum.

Read from Phone dedikten sonraki menüde GSM ile ilgili bazı detaylar var bunları biliyorsanız değiştirin yoksa hiç ellemeyin derim. Şu an telefonun her fonksiyonu çalışıyor (GSM konuşma, EDGE, Wifi, GPS vs. 3Gyi denemedim) Bu sorunu yaşayan arkadaşlar işlemin risk taşıdığını dikkate alarak deneyebilirler.

İyi forumlar.

• Bu cihazla ilgili sorunu sıkıntısı olan yok sanırım.
    Bir yerlerde kampanya filan var mı acaba?
    Alabilecegimiz uygun bir yer olabilir mi?
  • Ciddi sorun yaşayan yok, şu sıralar bildiğim kadarıyla indirim de yok ama Vatan'da haftasonları %25 gibi indirimler oluyor.
  • Vatan'da bugün %25 indirim varmış, bir bakın.
  • beyler bu vatan bilgisayarın kampanyalarını önceden öğrenme imkanı varmı acaba

bide vatan bilgisayardan lg p503 alan varmı ? varsa herhangi bi sorun çıktımı ? bide %25 indirim sadece net üzerinden mi yapılmak zorunda ?
  • telefon kafayı yedi lol rom atmıs cok guzel çalışıyordu hafıza kartını cıkardım sonra hafıza kartısz actım unutmusşum şimdi telefon açılıyor fakat hiç bi şey çalışmıyor tuşlar ekran falan dokunmatik falan çalışmıyor.telefon 3 tuşla menuye falan gidiyor saat falan çalışıyor tel çalışıyor ama kullanamıyorum hafıza kartından galiba. arama gelince çalışyor telefon olarak çalışıyor ama menu ve diger tuslar çalışmıyor aram gelince ekran çalışmaya basladı manyak bi şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghector22 -- 28 Nisan 2011; 12:59:04 >
  • custom romlarda butür problemler çoğu zaman var. tavsiyem güvenilir ve tecrübeli developerların Romlarını yükleyin telefonunuza.

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetgunduzbey

telefon kafayı yedi lol rom atmıs cok guzel çalışıyordu hafıza kartını cıkardım sonra hafıza kartısz actım unutmusşum şimdi telefon açılıyor fakat hiç bi şey çalışmıyor tuşlar ekran falan dokunmatik falan çalışmıyor.telefon 3 tuşla menuye falan gidiyor saat falan çalışıyor tel çalışıyor ama kullanamıyorum hafıza kartından galiba. arama gelince çalışyor telefon olarak çalışıyor ama menu ve diger tuslar çalışmıyor aram gelince ekran çalışmaya basladı manyak bi şey
  • 10. NV Backup/Restore yazan kısımda None yazan yeri [B]Erase EFS APPS[/B] olarak değiştirin

Bu yapıldıgında cihazdaki sim bilgileri ucuyor ve cihaz emegency ya da ucak moddan cıkamıyormus deniliyor, eminmisiniz bu seceneginin secili kalması icin ?
  • romu yeniden attım sorun düzeldi sadece bi kaç program gitti hafıza kartına kurulu olanlar sanırım onları yeniden kurdum.LoL rom ile orjinal rom arasında bariz hiz ve takılma farkı var telefon gözle görülür olarak hizlanıyor asında 2.3 rom var ama radio çalışmıyor diye kurmuyorum orjinal 2.3 cıkaana kadar bunu kullanmayı düşünüyorum.
  • beyler vatandaki indirimler önceki aylarda da falan oluyormuydu bilen varmı yoksa gidip en kısa zamanda alayım

galaxy fit de gelmis ayrıca
  • Telefonu kullanan arkadaşlar telefonu önerirmi?

500-600 TL değişen fiyatlar var. Bu telefonumu yoksa başka bir telimi önerirsiniz.

Ayrıca yukarıda geçen 260 TL doğrumudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selimefe -- 29 Nisan 2011; 11:01:34 >
  • arkadaslar telefonu alalı 1 ayı gecti hala android marketle tanısamaıdm, simdi efenim marketi acmanın en kolay yolu nedir ? (istanbulda değilim mecidiyekoy servise goturun demeyin )
  • @karademir10, o fiyat doğruymuş, mağazaya özel %50 indirim varmış.

@unpop, Mecidiyeköy servisi şart değil, bulunduğun şehirdeki LG servisine götürdüğünde yaparlar veya güncelleme işlemini sen de yapabilirsin. LG Mobile bölümünde ROOT yetkisi almayla ilgili bir konu var, orda anlatılıyor her şey ama o adımlardan birkaçı yanlış galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

@karademir10, o fiyat doğruymuş, mağazaya özel %50 indirim varmış.

@unpop, Mecidiyeköy servisi şart değil, bulunduğun şehirdeki LG servisine götürdüğünde yaparlar veya güncelleme işlemini sen de yapabilirsin. LG Mobile bölümünde ROOT yetkisi almayla ilgili bir konu var, orda anlatılıyor her şey ama o adımlardan birkaçı yanlış galiba.

Öyleyse kimse 500 TL veripte almak istemez o zaman :)

Balıkesirdeki tekonosa extreya her cumartesi uğrayayım bundan sonra :)
  • Ayda yılda olan bir indirimi baz almak ne kadar mantıklı? Bu telefon Türkiye'de de çok satacak gibi geliyor bana, bu yüzden bundan sonra pek indirim olacağını da düşünmüyorum açıkçası. Belki birkaç internet sitesi 500 TL'nin biraz altına çeker kısa süreliğine veya stok sınırlı olmak üzere ama o da kolay kolay olmaz.
  • Ben de teknosa indiriminden aldım, oyle %50 indirim falan yoktu, baska modelle karıstırılıyor. Normal fiyatı 599 TL idi teknosa extra indiriminde 478 TL ye aldım.

Şimdi biri bana marketi nasıl en kolay sekilde anlatırım onu anlatabilir mi, applanet 'degerçi hersey var ama oradaki uygulamalara pek guvenemeiyorum. Servis falan zor geliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.