Şimdi Ara

LG - OLED65G56LW- OLED77G56LW- OLED83G56LW Kullananlar Kulübü [2025] (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
939
Cevap
53
Favori
49.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rtings’e de kolpa diyorsanız bana ancak susmak düşer…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Evet doğru renkler doğallığın dışında kalıyor.

ama neyle kıyaslıyosunuz?

samsunga kıyasla çok daha doğal renklere sahip.

philips belki daha doğal renk gamına sahip olabilir ama diğer tüm açılardan G5 in yanına yaklaşabilcek bi modeli yok.

TCL zaten alt segment.

E sony ve panasonic de tr de yok.

Elinizde yine LG G5 kalıyor.

Şu an en iyisi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzd1461 -- 26 Ağustos 2025; 8:59:31 >

Bu ai yazılım bazı sahnelerde çok canlı görüntü verirken bazı sahnelerde işe yaramamış. Kayda değer fark olmuyor. Ama genel olarak görüntüyü orijinal halinden uzaklaştırıyor

Daha parlak diye aldığınız tv 3 yıl önceki oledden kötü gösterirse şaşırmayın.

Renk doğruluğu ve 3d hissiyatı g5 ile ortadan kaybolmuş. En kaliteli seri 4 yıl önceki G1 ve C1 serisinde. Renkler çok fazla doygun ve olması gerektiği tondaydı.

Sonra bir parlaklık yarışı başladı. Sonuç bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 26 Ağustos 2025; 10:7:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

siz evde oled kullanmadığınız için olabilir. Ayrıca extra renk kalibrasyonuda yapmak gerekiyor. C1 ile G4 kıyaslanamayacak 2 modeldir. Ürünler dediğiniz gibi mağaza modunda oluyor ve hepsi de canlı modda.

Rtings kolpa demenizi çözemedim, adamlar sponsorsuz televizyonları parası ile kalibre edip amme hizmeti veriyor.

G1 ile G5 yan yana, aynı fiyata aynı yıldı koysalar, G1 mi? Tercih ederdiniz.

Parlaklıkla beraber "gerçekteki gibi" hissiyatını alabiliyosunuz.

G1 satılırken, sony vardı piyasada (a95 ti sanırım). LG o zaman özellikle a95 serisinin çok gerisinde doğallık sunuyodu.

Şimdi sony yok ve LG G5 ile uzun zaman sonra samsungu geride bıraktı. Sony ve Panasonic le arasını bi nebze de olsa kapattı.

O yüzden şuan ki G5 tercihi, 3-4 yıl önceki G1 tercihine göre çok daha mantıklı bi tercih.

Hele ki C serisi karanlık başarısız bi seri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzd1461 -- 26 Ağustos 2025; 12:19:7 >

o işler eskide kaldı hocam şuan doğallık dahil renk konusunda her durumda samsung bir tık daha iyi renk doygunluğu gradyan performansı vs hepsinde samsung önde siz kendi gözlemlerinizi bilimsel kaynak gibi belirtirseniz insanları yanıltırsınız binlerce insan okuyor bu forumu g5 zaten panel yapısı gereği renk konusunda qd oledle yarışamaz kaldı ki g5 in panele has problemi var bildiğim kadarıylada hala çözülmedi mesela alttaki rezalet en iyi tv diye bahsettiğiniz tv bu alttaki tv mi mesela?

LG - OLED65G56LW- OLED77G56LW- OLED83G56LW Kullananlar Kulübü [2025]

renk diyorsunuz mesela yada parlaklık lg daha iyi diyorsunuz neye göre kime göre renk parlaklığını biliyorsunuz değilmi?

doğallık diyorsunuz kime göre lg daha doğal?

iki tv yi aynı modda aynı ayarlarla çıplak gözle aradaki ton farkını ayırt etme şansınız bile yok ben saatlerce izledim bazı sahneler harici o sahnelerde çok istisna durdurup dikkatli incelerseniz çok çok ufak farklar görürsünüz belki onuda herkes göremez durum böyleyken lg nasıl daha doğal bu tv leri hiç yanyana gördünüzmü aynı içerik ve aynı ayarlarla?

artık bu forum çok değişik bir hal aldı insanlar bilgi paylaşımı için değilde sahip olduğunu övmek için burdaymış gibi davranıyor konularda hep bilirkişi yorumları var ama ne kaynak ne test ne veri hiçbişey yok ben öyle diyorsam öyle yorumları...

son olarak eğer benim bir tık fazla parlaklıkla işim yok uydu yayını izlemem düşük bitrate içerik tüketmem ben saf performans kullanıcısıyım diyen birisi için lg nin samsungdan iyi olan tek bir tarafı yok...

lg nin g5 tek tutar dalı bir tık fazla parlaklığı ve upscale performansı yoksa 2025 yılında alınacak tv değil...

• payda P kullanıcısına yanıt

rtings in kıymeti diğer siteler gibi kapanınca anlaşılacak hocam :)

Orijinalden alıntı: RNNN

o işler eskide kaldı hocam şuan doğallık dahil renk konusunda her durumda samsung bir tık daha iyi renk doygunluğu gradyan performansı vs hepsinde samsung önde siz kendi gözlemlerinizi bilimsel kaynak gibi belirtirseniz insanları yanıltırsınız binlerce insan okuyor bu forumu g5 zaten panel yapısı gereği renk konusunda qd oledle yarışamaz kaldı ki g5 in panele has problemi var bildiğim kadarıylada hala çözülmedi mesela alttaki rezalet en iyi tv diye bahsettiğiniz tv bu alttaki tv mi mesela?

renk diyorsunuz mesela yada parlaklık lg daha iyi diyorsunuz neye göre kime göre renk parlaklığını biliyorsunuz değilmi?

doğallık diyorsunuz kime göre lg daha doğal?

iki tv yi aynı modda aynı ayarlarla çıplak gözle aradaki ton farkını ayırt etme şansınız bile yok ben saatlerce izledim bazı sahneler harici o sahnelerde çok istisna durdurup dikkatli incelerseniz çok çok ufak farklar görürsünüz belki onuda herkes göremez durum böyleyken lg nasıl daha doğal bu tv leri hiç yanyana gördünüzmü aynı içerik ve aynı ayarlarla?

artık bu forum çok değişik bir hal aldı insanlar bilgi paylaşımı için değilde sahip olduğunu övmek için burdaymış gibi davranıyor konularda hep bilirkişi yorumları var ama ne kaynak ne test ne veri hiçbişey yok ben öyle diyorsam öyle yorumları...

son olarak eğer benim bir tık fazla parlaklıkla işim yok uydu yayını izlemem düşük bitrate içerik tüketmem ben saf performans kullanıcısıyım diyen birisi için lg nin samsungdan iyi olan tek bir tarafı yok...

lg nin g5 tek tutar dalı bir tık fazla parlaklığı ve upscale performansı yoksa 2025 yılında alınacak tv değil...

yanıltıcı, yanlış bilgi paylaşımı...

sizde biliyosunuzki seçilmiş fotoğraflarla kıyaslama yapmak, konuyu manipüle etmek oluyor.

parlaklık konusunda zaten qd oled samsung s95f daha üstün.

upscale olsun, doğallık olsun bütün sitelere bakın G5 önde.

Rting dahil. ortalama da zaten bugüne kadar hiç bir olein alamadığı puanı aldı.

qd oled fena bi teknoloji değildi, ve o yüzden de bi sürede ig, samsung arasında samsung hep öndeydi. ama artık rgb pandem panel kullanıyor LG.

sizin bilgileriniz geçen senelerden kalma bu sene lg g5 ile fark yarattı.

hiç bir yerde s95f, g5 in önünde değil. hatta baya gerisinde. belki aydınlık alanda önde. o da tartışılır.

yapmayın eski, tozlu bilgilerinizle, yazmayın. dediğiniz gibi bi çok kişi okuyor burayı.

• yzd1461 Y kullanıcısına yanıt

Merhaba 2.5-3 metre için 55 ya da 65 inç hangisi uygun olur acaba

min 65 mümkünse 77.

3,5 metreden 77 izliyorum. 83 mü alsaydım diye düşünüyorum.

Yakın zamanda fiyat alan oldu mu?
    Teşekkürler

65 g5 vardı bende standart modda gayet güzel maç falan izleniyodu. Hasarlı ürün olması nedeniyle değiştim. 77 inn aldım. Ama bunda standart modda maç izlerken yeşiller baya soluk. Yakın çekimde daha renkli, normal gösterime geçince soluk yeşil. Sizde durum nasıl. Standart modda maç izlediğinizde aynı sorun mevcut mu?

Hocam ben basketbol meraklısıyım futbolla hiç alakam yok basketbolu da spor modunda izliyorum gayet canlı güzel. Sizin için standart moda aldım valla bu da iyi ama ben maçları daha canlı renkte seviyorum spor modu daha iyi benim için. Ama standartta extra bir soluk falan yok.

Sorun mu var cihazda, pek ihtimal vermiyorum ama 65 g5 baya iyiydi. Fark olmaması da gerekiyo ama anlamadım. Benden başka deneyimleyen de yoktur. Bi tatsız geldi bana 77 inç. Aslında çok iyi görüntü alabiliyorum, prime videoda hdr içerikte ama anlatılcakta bişey değil pek.

Diğer platformlarda HDR içerikler falan süper, filmmaker modunu kullanıyorum ben normalde film dizi için gayet doğal ve iyi. Spor modda da bir takım kırmızı giymiyorsa spor modu kullanıyorum genelde. Siz söyleyince şimdi İtalya yunanistan maçını standart moda aldım baktım soluk falan değil parlaklığı daha az bu modun spor modda yüzde yüz galiba. Daha doğal ama spor modun da hareket özellikleri, true motion, pürüzsüzdük ayarları falan farklı galiba.

Resim kalitesinde biraz artis olmus, ama Gelecek Ana guncelleme degil bu..Kapsamli bir guncelleme daha gelecek resim kalitesine istinaden..

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.