14 pro benimki. fotoya göre bence de sizinkinde bi solukluk yok normal görünüyor. |
LG - OLED65G56LW- OLED77G56LW- OLED83G56LW Kullananlar Kulübü [2025] (40. sayfa)

-
-
her ikinize de ayrı ayrı teşekkür ederim. Tabi fotolarla tahmin edeceğimiz üzere çokta anlaşılmıyor. Ama denedik.
ben hikayemi kısaca yazım, buradan daha önce paylaştım ama hatırlatma olsun. Sonrasında da sizlerin yorumunu merak ediyorum.
Biz iki arkadaş lg 65 inç G5 tv aldık.
Benimki kurulumunda hasarlı çıktı. Zorda olsa lg cihazı iade aldı. Ama bu sırada benim 65 g5 2 hafta kadar deneyimleme fırsatım oldu. Tv bana küçük geldi. Gece indirimi ile 179 bine 77 G5 aldım. Sorunsuz kurulum gerçekleşti. 65 ten 77 ye geçerken yazılım güncellemesi geldi. 77 yi kullanmaya başladığımda ekranın büyüklüğünden mi yazılım güncellemesinden mi bilemiyorum. Tv 65 ince göre çok soluk geldi bana. Gittim beraber 65 G5 aldığımız arkadaşın evine. Otomatik güncellemeyi kapatmış, eski sürüm (benim söylemimle kalitesi bozulabilir diye güncellemeye ikna edemedim) yazılımla bana tv si daha parlak geldi. Göz yanılgısı da olabilir.
Sizde durum yeni güncelleme ile standart modda soluklaşma oldu mu?
Dün akşam baya uğraştım renk ayarlarını değiştirdim. Prime videoda HDR içerikleri açtım, baya parlak olduğu sahneler oldu, tv ye bakamıyosunuz. 65 te izlediğim Mad Max Fury satndart modda daha iyi gibiydi sanki aklımda kaldı.
-
Bu arada üniteler aynı :) yazmıştınız bi ara bunu. siz benim konuma vakıfsınızdır.
sizinki duvara asılı değil gibi sanki?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzd1461 -- 14 Ağustos 2025; 9:48:45 > -
Ben ayak aldim internetten, ayakli kullanmam daha iyi benim icin :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ilk guncelleme Tv'nin en parlak hali, Ustune 2 guncelleme geldi ama Tv nin ilk kendi orjinal guncellemesi gibi Parlak degil ..
2 guncelleme de de parlaklik cok az dustu, ondandir..
O kadar parlaklık iyi mi zaten yani en üst seviye parlaklık? Ben de öyle kullanamıyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bunu duymak istiyodum, içim rahatladı.
bundan emin miyiz peki.
ben gücellemelerle ilgili değişikliklerin ne olduğuna dair bir bilgiye ulaşamadım.
ama gözle fark ediliyorsa, öyledir.
-
standart mod dan bahsediyoruz. canlı yada spor değil.
bence güncelleme gelmeden önce daha iyi durumdaydı görüntü.
benim içerki odada sony xe9305 led tv var.
g5 kadar parlak ve canlı değil ama maç yayınında daha iyi doğallık sağladığını net bir şekilde söyleyebilirim.
-
Rtings sitesinde guncelleme ile ilgili degisimler mevcut..
xe93 g5 ten daha parlak bi tv hocam sadece %10 luk ve %5 lik pencerede g5 daha parlak onuda öyle net anlayamazsınız zaten g5 nasıl size daha parlak geldi çok enterasan hele %100 pencerede bariz parlaklık farkı var gözle bile görülür uydu yayınlarda sdr içeriklerde vs g5 size daha mı parlak geliyor?
-
hocam bu tv böyle izlenirmi yazık verilen paraya :)
-
parlaklık konusunda abartmıyalım hocam, G5 kıyas kabul etmez. çok net daha parlak xe9305 ten. 8 yıllık tv belki biraz ledlerde solmuştur ama uzak ara daha parlak G5. doğallık, hareketli görüntü ve siyah detaylar konusunda sony hala önde denilebilir. ama parlaklık konusunda komik olur.
SD yayında anlaşılmaz ama teknik verilerde de xe9305 1000 nit civarıydı, G5 3000 nit seviyelerinde.
dün akşam HDR film izledim, ciddi şaşırdım. karanlıkta mum ışığının parlaklığı teknolojide gelinen noktayı gösterir nitelikteydi adeta. evin içinde yanıyo gibi, ateşin dalgalanması falan şaşırttı beni LG. tabi oled panelinde etkisi var burda.
arayüz olarakta yeni olması nedeniyle belkide webos ai11 işlemci daha hızlı androide göre ama ilerleyen senelerde görmek lazım birde. mesela sony android hala kastmıyor. G5 i görmek lazım 8 yılın sonunda birde.
-
şuan tr de satılan en iyi tv bu, napalım.
samsungun s95f inden açık ara önde.
179 a bir daha hiç inmedi. ben uyguna aldım diye fiyat belirttim. ama muhtemelen 2026 da 150 ye falan alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzd1461 -- 14 Ağustos 2025; 17:24:50 > -
Hocam iki tv yi de canlı deneyimledim LG sadece vurguda bir tık parlak olabilir hem pencere parlaklıklarından hemde oled olduğu için yapısı gereği ama Sony tam ekranda her durumda daha parlak bir tv oledler parlaklık olarak ilerlemiş olsalar bile hala üst model ledler ayarında değil kaldı ki xe93 bırakın zamanına göre uçuk parlaklıklara çıkmasını şuan bile bir çok tv den daha üstün bi modeldi…paraya yazık derkende aldığınız tv için söylememiştim ayar konusunda yazdım çoğu renk yanlış ve patlamış gözüküyor…en iyi tv kısmına gelirsekte çok göreceli bi konu saf görüntü performansına bakarsak lg nin bwrg dizilimden vazgeçmediği sürece Samsung’la yarışma şansı yok ancak bu yıl yaptığı gibi parlaklıkla göz boyayabilir Samsung’ta gördüğünüz doğru resimi renkleri lg de görme şansınız yok gerçi izlediğiniz ayarlara bakınca anlattığım durumlar sizin önemseyeceğiniz durumlar değil gibi görünüyor kimiside sizin gibi böyle aşırı parlak ekranları patlak renkleri seviyor eskiden Samsung’a kızarlardı bu konuda ama seven kitlede çok var demekki :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 14 Ağustos 2025; 18:19:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: RNNNHocam iki tv yi de canlı deneyimledim LG sadece vurguda bir tık parlak olabilir hem pencere parlaklıklarından hemde oled olduğu için yapısı gereği ama Sony tam ekranda her durumda daha parlak bir tv oledler parlaklık olarak ilerlemiş olsalar bile hala üst model ledler ayarında değil kaldı ki xe93 bırakın zamanına göre uçuk parlaklıklara çıkmasını şuan bile bir çok tv den daha üstün bi modeldi…paraya yazık derkende aldığınız tv için söylememiştim ayar konusunda yazdım çoğu renk yanlış ve patlamış gözüküyor…en iyi tv kısmına gelirsekte çok göreceli bi konu saf görüntü performansına bakarsak lg nin bwrg dizilimden vazgeçmediği sürece Samsung’la yarışma şansı yok ancak bu yıl yaptığı gibi parlaklıkla göz boyayabilir Samsung’ta gördüğünüz doğru resimi renkleri lg de görme şansınız yok gerçi izlediğiniz ayarlara bakınca anlattığım durumlar sizin önemseyeceğiniz durumlar değil gibi görünüyor kimiside sizin gibi böyle aşırı parlak ekranları patlak renkleri seviyor eskiden Samsung’a kızarlardı bu konuda ama seven kitlede çok var demekki :)
Kabalık etmek istemem ama iki tv yi de deneyimlemiş olsanız, bir tık parlaklık farkı olmadığını görebilirdiniz. At'la deve kadar fark var arada.
Bende sony tv'leri her zaman sektörde baş köşeye koyuyorum ama şuan aralarında devrim var. Kendimizi kandırmayalım.
Belki geçen seneki g4 le 2020 model bi sony oled (a95 ti sanırım) kıyası yapıyo olsak haklı olabilirsiniz. Sony yine kıyasla karanlık kalabilirdi ama totalde ve önemli konularda önde olacağına eminim.
Renk patlaması konusunda fotolar yanıltıcı, uydu da rüzgardan problem vardı İPTV görüntüsü onlar, haliyle gerçek dışı renk tonlaması mevcut. Doğallık konusunda ise lg yi sony ile kıyaslayamasakta, samsungun ciddi önünde. Özellikle g5 serisinde s95f in kıyaslamalarında bariz beyazlar daha net. Samsung pembemsi. Geçen seneki modellerde samsung öndeydi. Bu sene G5 tandem panel yine QD olede göre karanlık kalsada. Yeterince parlak ve daha iyi reng gamına sahip. G5 net bir şekilde S95F ten iyi.
Ayarlar konusunda ise sizde sony vardı hatırladığım kadarıyla, çok eskiden beridir burda varsınız tanıyorum sizi. Ve tv konusundaki bilginizde yadsınamaz. O doğallık maalesef panasonic hariç hiç bi tv de yok.
ayrıştığımız konular bende çok net. her akşam, hem sony hem de lg yi deneyimleme şansım var. Ve görüntü kalitesinde bazı konularda halen sony rekabetçi olabilse de (bence bu müthiş bi başarı) G5, XE9305 in çok önünde, uzaydan gelmiş gibi.
Sony led tv olması nedeniyle (eski teknoloji mavi ışık oranı), 1000 nit değerlerinde bile gözü oldukça rahatsız ediyor. Ama 3000 nit değerinde oled rahatsız etmiyor. 77 inci 3.8 metreden kullanıyorum. Led tv kullandığımı düşünemiyorum bile. Bakılamazdı.
Dün akşamki film deneyimimde HDR prime video da 13 Yaşam'ı (iyi film) izledim. El feneri ekrana döndüğünde adeta gözüme tutuluyo gibi hissediyorum. O denli i parlaklık var ama karanlık odada izlerken rahatsızlık vermiyor.
LG G5 OLED vs Samsung S95F OLED, Picture, Sound, Design & More! Which is BEST??? - YouTube
Bu bağlantıda da, rting genel toplamda da ve önemli konularda G5, s95f in önünde. Bu yönde zaten yurt dışı fiyatlarında lg g5 daha fiyatlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yzd1461 -- 15 Ağustos 2025; 10:8:3 >
-
-
Arkadaşlar Lg 2020 model 65CX oled tv yi kullanıyorum.
Sormak istediğim şey şu
Daha önceden benim gibi bu yıllarda oled tv kullanan ve şimdi G5 modeline geçen arkadaşlar eski tv ile bu yeni tv arasında mutlaka fark vardır ama değiştirdikten sonra çok büyük farklar gözlemlediniz mi ?
Fikirlerinizi almak isterim.
Teşekkürler.
-
Ben de cx'ten geçtim 65" g5'e aradaki fark bariz. cx 55 inçti bir de bu açıdan da büyük değişim yaşadım ama özellikle hdr, dolby vision filmlerde bilhassa karanlık sahnelerde büyük fark var. cx'te karanlık sahneler bazen öyle kararıyordu ki izlediğim şeyi anlayamıyordum; game of thrones'un the long night bölümünü izlemek işkenceydi mesela.
Bu açıdan büyük bir sıçrama yaşarsınız ama sadece normal kullanım (uydu kanalları vs.) için tabii yine fark var ama cx de bence bozulana kadar kullanılabilir. Yanlış anlaşılmasın normal uydu kanallarında da fark var elbette ama sadece uydu kanalları için (sonuçta 1080p yayınlar) değişim yapılmasa da olur anlamında diyorum. Onun dışında 4k hdr, dolby vision filmler, oyun oynuyorsanız oyunlarda vs fark bariz hissediliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 15 Ağustos 2025; 11:45:35 > -
Benim 65 xh 9505 vardi bilirsin , hala duruyor evde paketledim, Xe serisine yakindi aldigim da..
Valla parlaklik olarak Yani nasil desem bayagi iyi G5. 4000 Nit'e kadar yolu var oyle diyeyim :)
Su an tek sikintisi siyahlar eziliyor biraz ama yine led tv lerden falan cok cok iyi sony vs kiyaslanamaz..
Bu arada ayni paneli kullanan Panasonic Z serisi cok iyi bir tv..
Ayni yazilim Lg yapsa Tv ucar yani o derece :)
Lg departmani buyuk bir guncelleme hazirliyormus..Yani tv bambaska seviyeye gelebilir..
Vincet'i izlediysen renk dogrulugu olarak Sony Monitore en yakin Oled diyor G5 icin...Daha ne olsun :)
Benim Salon hayvan gibi gunes aliyor ama direk degil, tul perde yansir vesaire yalniz Parlakliktan oturu yansimalari gormuyorsunuz fazla..Mat panelde siyahlar griye caliyor, G5 direk siyah ve detaylar kaybolmuyor asla..Gunduz cok rahat izliyorum Tv'yi..Ancak Dolby Vision Canli modda izliyorum gunduzleri..Aksamlari dolby vision Standart bile yetiyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 15 Ağustos 2025; 12:1:7 >
Siyah detaylar için rtings ayarını yapıcam,
siz yaptınız mı? sonuç belki o şekilde değişir.
Şu an evet, siyah detaylarda sıkıntı var. Ama derin siyahı alıyosunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X