Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (355. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.132
Cevap
279
Favori
391.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
98. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 353354355356357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam panel homojenliği iyi çıkmış bayağı 1 ölü piksel için değişimi diretmeyin bence 30cm'den bile görmeniz çok zor o ölü pikseli , grey scale yüzde 10-15-20 lerden bir kaç resim atarmısınız

Ölü piksel işi sıkıntılı, yakın bölgede başka olmadığına emin misiniz? Zamanla çoğalabiliyor, ben olsam bir G5 için ölü pikseli kabul etmezdim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • helsloot kullanıcısına yanıt

Ben de çok kararsız kaldım hocam bugün Lg servis tekrar gelip ölü piksele baktı piksel temizleme yaptılar geçer diye belki ancak halen duruyor. Değişim onaylanırsa haber edeceklerini söylediler. Ölü piksel ve diğer greylerde bu şekilde.

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

• quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Oldukça iyi görünüyor, bu belli belirsiz görünenler de her 4 saat kullanım sonrası otomatik yapılacak olan piksel temizleme ile kaybolur zaten.

Ölü piksel işi sıkıntılı, yakın bölgede başka olmadığına emin misiniz? Zamanla çoğalabiliyor, ben olsam bir G5 için ölü pikseli kabul etmezdim.

2-3 kez kontrol ettim hocam bir tane gözüküyor üstteki mesajda paylaştım zaten.G5 özelinde konuşursak ben de kabul etmek istemiyorum ölü pikseli 1 tane dahi olsa ancak yerine gelicek tv ne durumda olucak o da biraz şans işi o sebeple kafam karışık. Gelen teknik Ekip de G5 lerde oldukça nadir olan bir durum olduğunu söyledi ölü pikselin. Rapor tuttular tekrardan.Lg’den cevap bekleyeceğim bakalım.

Ölü piksel çok kenarda yada köşede bir nokta ise ben olsam kullanmaya devam ederim ama ortalarda ise ve iade hakkı sunulduysa kullanırdım.

• Benim C3’te geçen yan yana 2 ölü piksel farkettim, TV box’a CoreELEC kurup boot ederken ekranın dibine girince gözüme çarptı, önceden yoktu. 2023 Kasım’da kampanyalı aldığımı hatırlıyordum, faturaya baktım hemen, 4 gün önce garantisi bitmiş. Hemen kayıt oluşturdum, servis gelip kontrol etti, LG sağolsun 1 hafta içinde de gelip paneli değiştirdiler, eski panel REV.01 Endonezya üretimi idi, yeni panel REV.02 Kore üretimi çıktı. Ciddi vertical banding vardı kurulumda ama ilk 4 saatlik rutin piksel temizleme sonrası hepsi düzeldi, eski panelde pink tint vardı, çok takılmıyordum ama bunda yok…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 4 Aralık 2025; 0:14:27 >
  • Piksel temizlemeyi her TV kapanışında otomatik yapması için oled care'den tıklıyorum dogrumudur uygulama arkdaşlar ? Ekran kapalıyken piksel temizleme yapıldı diyormuş, eşim öglen tv 'yi felan açınca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedbullTam35 -- 4 Aralık 2025; 0:17:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • Hicks kullanıcısına yanıt

4 saatten uzun kullanırsak nen oluyor peki bide o arayüz için bi kullanım bulamadım yarın ss atarım neyin nasıl olması gerektigi ile ilgili

• Selamlar bende c5 var 2 haftadır kullanıyorum beyaz renkte pembe tint var. Soldan bakınca oluyor sağdan bakınca sol düzeliyor sağ tarafta oluyor fakat sağda daha az oluyor sizce servis değişim istemeli miyim ?

• RedbullTam35 kullanıcısına yanıt
    Siz bir şey yapmayacaksınız otomatik açık zaten o özellik.

4 saati geçerse bir şey farketmez, ilk kapattığınızda yapar ama ben C3’te 2 senedir ekranda dediğiniz uyarıyı hiç görmedim. Piksel temizleme yapıldığını şöyle anlıyorum, TV’yi kapatınca çıt diye bir ses gelir, o ses gelmiyor, 10 dk sonra geliyor yani o 10 dk’da temizleme yapıyor…

• sametsamet533 kullanıcısına yanıt
    Pink tint yapısı gereği EVO panellerin çoğunda az ya da çok var, çok fazla rahatsızlık vermiyor ise hiç uğraşmayın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 4 Aralık 2025; 0:28:11 >
  • sametsamet533 kullanıcısına yanıt

Hocam bayağı var gibi ben takarım bunu kafaya şahsen , son resimde de solda belirgin sağda da ortaya doğru belirgin LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu 

Özellikle tam karşı açı önemlidir bu normal seviyede bir pink tint durumu Hicks in dediği gibi evo paneller için makul seviyede.

Aynı film Plex'te takılmıyor. Bunun bir püf noktası var mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yerel ağ hızınız yetersizdir. Plex kendi belirlediğiniz şekilde yayınlıyor. SMB olunca özellikle windows 11 kullanıyorsanız bazı ayaları (imzalama, SMB 1.0 vb) kapatmanız gerekiyor yoksa 11megabyte gibi bir hızı geçemiyor.

Bilgisayara da Kodi kurup DLNA sunucu özelliğini aktif edip oradan paylaşın. Zaten LG DLNA sunucuları otomatik görüyor. input tuşuna basıp direkt olarak harici disk gibi bağlanıyorsunuz. Kendi oynatıcısını kullanmak istemezseniz yine TV'deki KODi ile de izleyebilirsiniz.

sordum.net
    Ağda kopyalama çok yavaş sorunu (SMB)
    https://www.sordum.net/84762/agda-kopyalama-cok-yavas-sorunu-smb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Aralık 2025; 11:22:7 >

• Usb üzerinden mevcut firmware i yeniden atmak istiyorum cihazın tam kodu OLED55C54LA.APDZ, OLED55C54LA.AEU kodlu firmware i yükleyebilir miyim?

https://www.lg.com/de/support/produkt-hilfe/cs-OLED55C54LA.AEU

Edit: Tüm bölgelerin md5 değerleri aynı dolayısıyla aynı firmware dosyası ancak yinede sürüm numaraları aynı olduğu için cihaz firmware i görmüyor eklemiş olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Svideoz -- 4 Aralık 2025; 13:35:21 >
    Remux dublajlı film izlicez diye düştüğümüz hallere bak :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kodi DLNA ayarlarındaki "uzaktan kontrole izin ver" aktif edin. O zaman kaldığı yerden devam etme, ileri geri sarma gibi fonksiyonlar açılıyor.  

SMB sunucu da hala takılmalar var ise ağ hızınızda bir sorun olabilir.

OpenSpeedTest-server kurarak test yapabilirsiniz.

Bu arada smb3 olması gerekir 2 değil.

Yönetici olarak powershell açarak " Get-SMBConnection " komutu girince kullandığınız versiyonu gösterir. Ben şuanda 3.1.1 kullanıyorum.

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusuwindows os hub
    How to Check, Enable or Disable SMB Protocol Versions on Windows | Windows OS Hub
    https://woshub.com/smb-1-0-support-in-windows-server-2012-r2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 5 Aralık 2025; 15:44:57 >

Hiçbir özelliğimi açmadan yada kapamadan otomatik yapiyor değil mi ? Bizim hüç birşey yapmamizs gerek yok yada control etmemize ?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.