< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
@tayaydin Üstat geçen hafta televizyonu developer mod'a alıp KODI, Reklamsız youtube, reklamsız twitch, Steamplay, moonlight, ve better xcloud kurdum. Better xcloud çalışmıyor. Zaten github sayfasında "bozuk boşuna yüklemeyin" diye uyarı var. Kodi çok güzel çalışıyor. Ağ üzerinden DV & HDR içerikli videoları kendi oynayıcısı ile oynatınca HDR olarak açıyor. Kodi ile DV olarak açılıyor. Denemek için seyirTURK eklentisini de kurdum. Gayet güzel çalışıyor. Muhtemelen sizin RED wizard sorunsuz çalışacaktır. Reklamsız youtube uygulaması için mevcut youtube uygulamasını kaldırıp öyle kuruyorsunuz. Zaten birebir aynısı ama kendi içinden şunu engelle, bunu engelleme gibi seçenekler mevcut. Steamplay ve moonlight (pc de sunshine ile denedim) sorunsuz çalışıyor. Developer uygulaması mağazada olduğu için root etmek gerekmiyor. Basit 2 adımda uygulamaları uzaktan bilgisayar ile kurabiliyorsunuz. Henüz denemediyseniz tavsiye ederim. |
Ben de uzun süredir Moonlight'ı bu şekilde kullanıyorum. Konsol rahatlığını TV'ye bu kadar kolay getirebilmek çok güzel. Sunshine ile birlikte tam uyumlu çalışıyorlar. Yıllar önce Steam Link kullanıyordum ama bu kadar iyi sonuç alamamıştım. Tabii o zamanlar PC ve home streaming kurulumu da bugünkü kadar güçlü değildi, onun da etkisi olmuştur muhakkak. Herneyse, ben söylediklerinize şu şekilde bir kat daha çıkmak istiyorum. Belki birkaç ay önce konulardan birisine yazmışımdır ama yazmamış da olabilirim. PC'de Sunshine kurduktan sonra "MTT VDD" ile sanal bir display driver kuruyoruz. Bu bize fiziken var olmayan bir monitörü PC'ye bağlamışız gibi yönetebilmemizi sağlıyor. Ardından "ResolutionAutomation" ve "MonitorSwapAutomation" betiklerini kurulum yönergelerini takip ederek kuruyoruz. MTT VDD https://github.com/VirtualDrivers/Virtual-Display-Driver MonitorSwapAutomation https://github.com/Nonary/ResolutionAutomation ResolutionAutomation https://github.com/Nonary/MonitorSwapAutomation Bu kurulum bize Moonlight client çalıştırdığımızda PC Host'un üzerinde oluşturduğumuz sanal monitöre otomatik geçiş yapmasını ve o sanal monitörün çözünürlük vb ayarlarını Moonlight client'ın kurulu olduğu cihazdaki ayarları ile eşitlemizi sağlıyor.(ResolutionAutomation) Ayrıca host pc tarafında birincil monitör için sanal monitörü aktif ediyor (MonitorSwapAutomation) Böylece host PC tarafında fiziksel monitörünüzü açık bırakmak zorunda kalmıyorsunuz. Ayrıca stream edilen görüntünün fiziksel monitörünüzde de oynatılması zorunluluğu kalkıyor. Örnek senaryo: - Moonlight'ı 720p çözünürlüklü android cep telefonunda çalıştırın. host PC'deki fiziksel monitörünüz otomatik kapanacak (normalde açık kalır) ve host PC sanal monitörü 720p'ye ayarlayıp telefona stream etmeye başlayacak. - Android cihazda moonlight'ı kapatın. host PC'de 720p sanal monitör disable edilecek ve fiziksel monitörünüze orjinal ayarlarında görüntü verilecek. - Moonlight'ı 4K TV'de çalıştırın. host PC'deki fiziksel monitörünüz otomatik kapanacak (normalde açık kalır) ve host PC sanal monitörü 4K'ya ayarlayıp TV'ye stream etmeye başlayacak. - 4K TV'de moonlight'ı kapatın. host PC tarafı sizin kendi PC ayarlarınıza dönecek ve ana fiziksel monitörü aktif edecek. |
|
Ben 4K Dv, Dolby Atmos filmleri açarken hiç sorun yaşamadım. Ses Atmos olarak geliyor, gecikme de olmuyor. C1 olduğu için belki sorunsuzdur, emin değilim. Tv TrueHD gönderemediği için zaten onu test edemiyoruz. ipk dosyalarını hem PC'de webOS Dev Managerile hem de Hombrew channel uygulamasını kurunca istediğiniz yerden kurabiliyorsunuz. Rus'ların sitelerinde bir çok ipk dosyası var. Örnek olarak webos.dts-restore_1.1.0_all.ipk dosyasını indirip kurdum ama root gerekiyormuş o yüzden etkisi olmadı. webOS'a DTS sesleri stereo olarak çalma özelliği getiriyor. En azından desteklenmiyor hatası alıp sessiz kalmaması için güzel bir çözüm. Daha dünya kadar ipk dosyası vardı ama işe yarayacak çok bir şey görmediğim için siteleri kaydetmedim bile. free.protonvpn_25.6.22_all.ipk dosyasını indirmiştim ama nasıl olsa router'dan işimizi görüyor bir de tvde VPN gerekmez diye kurmadım. iptv ve farklı oynatıcılar gördüm sanki ama emin değilim. Android için Smarttube kurun, reklamsız ve tertemiz kullanırsınız. Tv ve mobil sürümü var. Github sayfası mevcut. Liste repo:
https://pastebin.com/raw/YuSSrivd < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 4 Eylül 2025; 17:43:56 > |