< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (334. sayfa)

-
-
Mediamarket alım koruma satalım demedi. Benim de aklıma gelmedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar
65B56LA Kullanmaya başladım. Yanında hediye olarak verdikleri yine LG SNH5 soundbar ile birlikte kullanıyorum.
Şöyle bir sorunum var diyaloglar çok altta kalıyor ses olarak. Chatgpt ile Birkaç ayar yaptım ama düzelmedi. Özellikle aksiyon filmlerinde diyaloglar o kadar altta ki mecburen ses açıyorum bu sefer de bir aksiyon sahnesinde çok fazla bass vs. Patlıyor. Komşulardan dayak yiyeceğiz:) sürekli ses aç kapa yapıyorum.
Soundbarın da bir arayüzü yok ses çubuğundaki kayan yazılar sadece o yüzden ayarları doğru yapıp yapmadığımı da anlayamıyorum.
Önerisi olan var mıdır acaba?
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam peki televizyonun görüntü kalitesinden memnun musunuz ?
Selam çok memnunum hocam görüntü kalitesi çok iyi. Ben eski model bir philipsten geçtim o yüzden benim için inanılmaz bir değişim oldu şuan
Bu dünya genelinde bir sorun. Artık filmlerde shotgun mikrofon (bazen filmlerde tepeden ekrana girdiğini gördüğünüz) kullanılmadığı için böyle bir sorun var. Netflix, Disney+, Prime video gibi servisler Diyalog boost diye ilave bir ses seçeneği eklediler. Bunu kullandığınızda diğer kanalların sesini bastırıyor ama Dolby atmos yerine dolby digital ses alıyorsunuz.
Bunun dışında ses sisteminiz 5.1 değilse stereo ses olarak seçmek (film içindeyken) sorunu genelde çözüyor.
Tv izlerken de ses modunu stereo olarak kullanın. Tv kanallarında çok nadir 5 kanal ses olur.
-
Yanıt için çok teşekkür ederim. Akşam deneyeceğim bu değişikliği. Bundan önce 2 tane apple homepod ile ses alıyordum. Ses sistemini bir deneyeyim dedim ama pek beklediğim gibi olmayacak gibi duruyor.
Kablosuz ses bağlantılarında kayıp çok olur. Homepod güzel ses veriyor olsa da TV'den bluetooth ile gelen sesi kayıplı şekilde iletiyor. Zaten 2 adet kullanarak stereo ses almışsınız. Muhtemelen sorununuz çok kanallı ses seçimleri ile alakalı.
-
-
Yahu bu samsung ses sistemi otomatik bağlanmıyor mu? Her tv yi açtığımda bağlayacak mıyım? Bunun bi yolu yordamı yok mu?
HDMI ARC ile bağladıysanız otomatik bağlanır.
Yeni modellerde son durum nedir bilmiyorum ama bende C1 ve Sk10y var. Ara ara optik bağlantıya geçiyor yada tv hoparlörüne geçiyor. ARC olarak tekrar seçme gerekiyor. Yani Soundbar'ın markası ile alakalı bir durum değil.
-
Hocam Samsung Hw-c400 model. Bluetooth ile bağladım. Optik girişini bulamadım cihazda.
quote:
Orijinalden alıntı: gfblugano35
Hocam Samsung Hw-c400 model. Bluetooth ile bağladım. Optik girişini bulamadım cihazda.2 yazan yerde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 9 Ağustos 2025; 16:28:38 >
-
Hocam bu optical girişi nasıl yapacağız peki
Kitapçığında yada internette bulabilirsiniz. OLED konusunda konu dışına çıkmayalım.
-
-
Arkadaşlar LG oled65 B56 aldım. Ancak tvplus yüklü değil ve nereden indireceğim bulamıyorum. Apps de yok. Bilgisi olan yardım edebilir mi. Teşekkürler
Televizyonda Bölge olarak Türkiye ve Türkçe seçtiniz mi? Giriş yaptığınız hesap da Türkiye hesabı mı?
Aplikasyon mağazada var. Bir dönem güncellenmediği için yeni cihazlarda ve mağazada görünmemeye başlamıştı. Sonradan düzeltilmişti. Tekrar benzer bir durum oluşmuş olabilir.
-
LG Uygulama Mağazası'nda hesap açıp TV+ diye aratıp yükleyeceksiniz.
Hesap açtım ama uygulamayı bulmuyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X