Şimdi Ara

LG OLED B9 Kullanıcıları (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
662
Cevap
17
Favori
42.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar uzun zaman sonra 3. lg tv mi almaya karar verdim oled almak istiyorum fakat burn in mi ne kafamı kurcalıyor sizce almalımıyım ayrıca bu gün bir mağazadan 8 aydır teşhirde olan 65 b9 modeli için cazip bir teklif geldi 13 bin tl gibi çok kararsız kaldım ne dersiniz Teşhir olması garantiyi etkiler mi ?

    Şimdiden teşekü ederim.

  • Sofist48 S kullanıcısına yanıt
    Sanırım buradaki pek çok kişi sizin gibi endişe ile almıştır bu televizyonu; endişe ve kaygılarınızda haklısınız çünkü az para verilmiyor. Öncelikle OLED TV'nin teşhirini kesinlikle tavsiye etmem. Çünkü resim yapışması (burn in) aynı görüntünün uzun süre oynatılması sonucu oluşan bir durum. Mağazada teşhirdeki üründe sürekli demo görüntü dönüp durduğundan şimdi gözükmese bile ilerde kendisini göstermesi muhtemeldir.
    OLED TV almak için izleme alışkanlıklarınızı şöyle bi bakın, eğer bir TV kanalını açıp sürekli izliyor hatta uyuya kalıyor sabah kapatıyorsanız (ki bu mümkün değil, şimdiki TV'ler belirli bir süre sonra mesaj gönderiyor mesajı onaylamazsanız TV'yi otomatik kapatıyor) veya konsol takıyor sabahlara kadar aynı oyunu oynuyorsanız, TV'yi gece yatarken fişten çekme gibi vazgeçemediğiniz bir alışkanlığınız varsa OLED TV size göre değildir. Tahmin edeceğiniz gibi yazdığım şeyler EXTREM durumlar, bunların haricindeki kullanım durumlarında sorunsuz kullanırsınız.
    Saydığım hususlar kullanma kılavuzunda belirtilip TV'yi fişten çekmeme özellikle vurgulanmış kurulunu yapan servis elemanlarıda anlatıp size imzalatıyor. Çünkü TV'nin kapanınca devreye giren piksel düzeltici sistemi var, çalışması için TV sürekli elektriğe takılı olmalı. Birde kaliteli bşr akım koruma prizi/uzatması alınca tamamdır. Verdiği görüntü kalitesi ile ben tüm riski göze alıp aldım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trhazel

    Teşekkürler. Akşam eve gidince eşleştirmeye çalışayım.

    İyi akşamlar bende aynı TV den alma arefesindeyim nasıl Memnun musunuz şu ekrandaki hayalet olayı oldu mu sizde benim kafamı çok kurcalıyor yardımcı olursanız sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirdiğiniz için teşekür ederim.
    Kullanım alışkanlığım a tamemen uyar TV ye oyun konsolu takmam taktırmam oyundan gıcık olurum😁. Özellikle çocuklarımın oyuna olan ilgisinden dolayı ben nefret ettim.
    Pişi prizden çekmek mi 😁 evde ki lcd nin ve internetin fişi aynı akım korumalı prize bağlı en son ne zaman kapattım hatırlamıyorum.
    Televizyon genellikle akşamları izlenir, ulusal kanallarda sadece fox haber bazen dmax bazen ntv bazen spor yorumları diğer zamanlarda netflix yazın bazen günde 2 saat anca, o yüzden izlediğim zamanlarda da kaliteli bir görüntü de izlemek istiyorum.

    Gelelim teşhir e 65 inc devasa güzellikte idi bana 8 aylık denilmişti fakat 2019 model ve yaklaşık 1 yıldır teşhirde olduğunu öğrenince üzülerek vazgeçtim fakat 1 yıldır teşhirde olmasına rağmen görüntüde hiçbir sorun yoktu fiyatı da gerçekten cazip ti sonuç olarak teşhirden vazgeçip ekran boyutunu 55 e düşürüp kapalı kutu almaya karar verdim fakat 55 bx mi yoksa 55 cx mi alacağım bilemedim şimdilik bakınıyorum.
    Tekrar yardımınız için teşekür ederim.




  • Sofist48 S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu... Yazdığınız izleme alışkanlıkları ile sorunsuz uzun yıllar kullanırsınız inşallah, yalnız yine de elektronik şanş işidir; şansınız bol olsun 🙂. Oyun çocukların vazgeçilmezidir, çocuklarınız kaç yaşındadır bilmiyorum ama bende çocuklarım ile beraber oynarım, şimdi üniversite öğrencisi ikiside... Xbox 360 ile büyüdüler, şimdi oyun bilgisayarları var. Kendime diye Xbox One X aldım, iş yoğunluğundan ben oynayamıyorum yine onlar oynuyor. TV'ye konsol takma konusunda bayağı endişeliydim buralarda oled tv'de sorunsuz oyun konsolu kullananların yazdıklarını okuyunca karar verdim. Durumum iyi olsaydı yeni nesil Series X alırdım, konsılun hakkını verecek bir TV. TV'nin girişleri konusunda oldukça cömert davranmışlar. Çoğu oyun bilgisayarında olmayan
    HDMI 2.1 girişlere sahip. 120hz alıyorsunuz bu girişlerden... Normal uydu yayını izlemeden çok Netflix, Amazon Prime gibi dijital yayın veya harici indirilmiş film izlemeyi seviyorsanız TV'nin yanında birde Soundbar almanızı tavsiye ederim. Güzel bir görüntünün yanında kaliteli bir ses ile izlediklerinizden keyif alıyorsunuz. Bu konuda forumda SOUNDBAR diye bir sayfa var orayı ziyaret edebilirsiniz. Şu an LG'nin SN11R model soundbarı fiyat/performans olarak çok konuşuluyor. Piyasayada bulunması zor, stoğa girdiğinde de hızlıca bitiyor; forumda Ankara'da bir mağaza sahibi arkadaş yardımcı oluyor, piyasasının nispeten altında satış yapıyor. (Bu kişiyi tanımıyorum, herhangi bir ilişiğim yok, sadece sayfada okuduklarımdan edindiğim bilgi). Ben Samsung HW-Q70R Soundbar ile kullanıyorum, oldukça keyifli... Ses konusunda ne derece bilgi sahibisiniz bilmiyorum ama Netflix içeriklerinde Dolby Atmos sesi TV'den alıyorsunuz ama soundbarla daha iyi hissediyorsunuz. Velhasıl görüntüde Dolby Vision, HDR seste Dolby Atmos ile harika bir izleme keyfi sunuyor...

    https://www.lg.com/tr/lgoledtv_m/sub/game.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 24 Şubat 2021; 18:31:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sofist48

    İyi akşamlar bende aynı TV den alma arefesindeyim nasıl Memnun musunuz şu ekrandaki hayalet olayı oldu mu sizde benim kafamı çok kurcalıyor yardımcı olursanız sevinirim



    Alıntıları Göster

    55 b9 sla modelini almadan önce benim de kafam çok karışıktı. Tv izleme alışkanlıklarımız birbirine benziyor. Şu ana kadar tv performansından gayet memnunum. Kumandanın kullanım kolaylığı da kararım da etkili oldu. Oled tv keyfi çok güzel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • trhazel T kullanıcısına yanıt
    Teşekür ederim.
  • Harici hdd'den bir gün önce oynattığım 4k dosyayı ertesi gün "dosya tanınmıyor" hatasıyla oynatmadı.

    Çözüm olarak dosya ismini kısaltın demişler. Kısalttım ve ileri sararken yine aynı hatayı verdi.


    Çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt
    HDD ile ilgili bir sorun olabilir. Filmin oynaması için gerekli akış hızının yanında HDD'in veri hızı zayıf kalmış olabilir. Bunu filmi izlerken normal, ileri sardığınızda bekletme veya filmden atma şeklinde hissedebilirsiniz. Farklı kablo ve HDD ile deneyin. 4K filmler 10bit, HDR ise ve de Dolby Atmos TrueHD gibi sıkıştırılmamış sesleri varsa ciddi bir veri akış hızı gerekiyor. Kablosuz aktarmada bende yaşadım bunu. Modeminiz destekliyorsa HDD'i modeme takıp filmlerin olduğu klasörü ağ paylaşımına açın. Mümkünse TV'yi de internete ethernet kablosu ile bağlayın. Ben hariciden film izlemek için telefonu kullanıyorum. Günümüz telefonlarının HDD kadar hafızası var nerdeyse. Android telefonumu OTG USB Ethernet bağlantısı ile ağa bağlıyorum. Marketten indirebileceğiniz şu küçük ücretsiz uygulama ile DLNA özelliğini kullanıyorum.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.al.dlnaserver

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SupremeXXL

    Harici hdd'den bir gün önce oynattığım 4k dosyayı ertesi gün "dosya tanınmıyor" hatasıyla oynatmadı.

    Çözüm olarak dosya ismini kısaltın demişler. Kısalttım ve ileri sararken yine aynı hatayı verdi.


    Çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

    Filmi hdd ye atarken bazen hata oluyor. Aynı sorun bendede oldu. Filmi sildim başta yükledim sorun düzeldi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Kullandığım ürün western digitalin ssd harici hddsi, onunla ilgili bir sıkıntı olacağını dusunmuyorum.

    Diğer alternatiflerini deneyeceğim.

    Teşekkürler


    Bu arada B9 üzerindeki usb portlar 3 mü yoksa 2 miydi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupremeXXL -- 26 Nisan 2021; 9:38:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

    14gb tekrar indireceğiz demek ki😥

    Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt
    B9'un USB'leri 2.0

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SupremeXXL

    Harici hdd'den bir gün önce oynattığım 4k dosyayı ertesi gün "dosya tanınmıyor" hatasıyla oynatmadı.

    Çözüm olarak dosya ismini kısaltın demişler. Kısalttım ve ileri sararken yine aynı hatayı verdi.


    Çözümü hakkında bilgisi olan var mı?

    Hocam bende de aynı sorun baş gösterdi hatta detaylandırmak gerekirse 70-80 gb lık HDR10 formatlı Remux bir filmi açınca problem çıkarmıyor fakat 10-12 gb aralığında olsa bile Dolby Vision destekli bir dosyayı açmıyor. Eskiden böyle bir sorun yaşamıyordum. Güncelleme sonrası yaşamaya başladım. Bu sorunun ikimizin HDD sinden kaynaklanması büyük tesadüf olur muhtemelen yazılımda bir problem var. Aynı HDD aynı kablo ile bundan önce daha büyük boyutlu Dolby Vision dosyalarını sorunsuz oynatıyordum.





  • Ürün player'ı can sıkmaya başladı cidden. Bugün şunu izlerken;


    The.Mosquito.Coast.S01E01.2160p.ATVP.WEB-DL.DDPA5.1.H.265-L0L.mp4


    1 tık geri alıyım dedim direk " Bu dosya tanınmıyor hatası verdi"


    Dosyayı baştan izlemeye izin veriyor fakat ileri sardığınızda aynı hata yine çıkıyor.


    Son güncelleme oynatıcı gerçekten berbat halde 

  • SupremeXXL kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız sıkıntılara üzüldüm. Pandemi dönemi boyunca aktif olarak dahili oynatıcısı ile pek çok farklı özelliklere ve formatlara sahip içerikler (mkv, mp4, 4K, 10bit, HDR, Dolby Vision, DDP, DTS-HD MA gibi) oynattım sıkıntı yaşamadım. Player'da sorun olsa benimde bir şekilde karşılaşmam gerekirdi. Yalnız içerikleri üsteki mesajımda da yazdığım gibi ağ paylaşımı ile oynatıyorum. Bunun beraber değerlendirdiğimizde belki son yazılımın USB arayüzü ile ilgili bir bug'u vardır. Eğer imkanınız varsa HDD'si ağa bağlayıp DLNA aracılığı ile bir deneyin. Modemin USB girişi varsa mesela ordan medyalarınızı gerekli ayar ile ağdan paylaşabilirsiniz. TV'niz de ethernet aracılığı ile ağa bağlı olsun; kablosuz ağ paylaşımında yine üst mesajda belirttiğim gibi zaten takılma ve filmden atma oluyor.
    İnşallah sorununuzu çözersiniz. Xbox Series X oyun konsolunun 4K 120hz Dolby Vision oyun oynatabilmesi için LG'nin CX ve C1 modellerine yazılım güncellemesi çalışmalarını duydum. Bununla beraber bizimkilere de büyük güncelleme gelmesi ümidim var; çünkü 4K 120hz Dolby Vision için HDMI 2.1 sürümüne sahip olunmalı buna sahip ilk OLED TV'ler 2019'da çıkanlar yani bizimkilerdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Bu kadar para verdiğimiz bir üründe can sıkıcı oluyor gerçekten...


    Umarım güncelleme ile hallederler.


    DLNA deneyip döneceğim.


    teşekkürler

  • Herkese selam,


    Televizyona uygulama yükleyerek IPTV kullanan varmı?

    Özellikle ücretsiz ve sorunsuz çalışan IPTV uygulaması önerebilirmisiniz?

    Ben "ss iptv" uygulamasını kullanıyorum. canlı yayın yapan kanallarda filan sıkıntı yok ama film ve dizi kanallarında 3-5 dakikak sonra yayın kesiliyor.

    Tecrübe ile sabit program önerebilecek birisi sada "ss iptv" deki sorunun çözümü ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse çok memnun olurum.


    herkese iyi günler.

  • MadChild M kullanıcısına yanıt

    Siptv ve Duplex iptv de sorun yok. Ama bu uygulamalar ücretli. Ücretsiz uygulama olsun diyorsan Mkiptv kullanabilirsin.

  • mkiptv yi ücretli/süreli gördüm sanki altyazı ve film dili seçilebiliyormu kullandımızmı bilginiz varmı? akşam birdaha deneyeyim.

  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.