Şimdi Ara

LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
10
Favori
65.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    kuntepir anlattığın şeyler o kadar yanlış ki insanlara yanlış bilgiler veren esas sensin. D class çalışan amfilerle A veya AB class amfileri aynı kefeye koyuyorsun. Senin pro sistemlerinde distorsiyonun bir önemi olmaz ve asıl amaç güçtür. Bu amfilerde ki müzik kalitesi de hi-fi sistemler kadar olmaz hatta yanına yaklaşamaz. Erya Bey'in bahsettiği amfilerde esas amaç yüksek ses kalitesidir. Cam çerçeve indirmesi değildir. Sakın pro amfilerin ses kalitesi kaliteli hi-fi amfilerden iyidir deme çünkü değillerdir. Amaçları farklıdır. Ağırlık birşey değildir diyip geçemezsin çünkü o entegreyi besleyecek trafonun ağırlığı da güce etkendir. Eray Bey'in örnek verdiği amfilere kötü demek büyük hata olur zira kendileri dünyanın en iyilerindendir. Görmemiş olman normal çünkü bu amfiler stereo high-end amfilerdir ve pro bar,disco kullanımı için olmayıp ev kullanımı içindir. Bu amfilerin tonlaması, sahne oluşumu ve detayı son derece kalitelidir. Fiyatlarına hiç girmiyorum bile neredeyse sıfır araba veya ev parasınadır. Yukarıda bahsettiğin markalar Sony, LG vs. hi-fi dünyasında ASR, Gryphon gibi markalarla aynı ligde değiller. Sadece uygun fiyata giriş seviyesi cihazlar üretirler. Sony'nin gerçekten iyi ürünler ürettiği dönem 1990'larda kaldı. Çünkü artık hedef kitlesi değişti ve bu firmaların hedef kitlesi media markt gibi yerlerde ürün satmak oldu. Yukarıda bahsedilen amfileri media markt gibi yerlerde göremezsin çünkü burada müşterisi olmaz. Bir amfiye 20.000 Euro verecek adam buraya gitmez. Senin istediğin yüksek güç bizim istediğimiz ise hi-fi (high fidelity) yani yüksek sadakat. O yüzden beklentimiz aynı değil konuştuğumuz lig aynı değil.




  • 1. DES hitap şeklimin kötü olduğunu düşünmüyorum sizlere gerçekleri göstermek istiyorum siz anlamamakta ısrar ediyorsunuz.. Evet soruyorum göstersene bana 200-210W RMS ten fazla ses veren AVR ? Not : Ses kalitesi olarakta Neredeyse tüm AVR'ler 20hz-20khz arası frekansta ses sunar. Bahsi geçen Muzik setleri'nden farkları yoktur.

    2. Aiwa' yı bilmem ama müzik setleri 90'lardan sonra bitti diye birşey yok. Üst seviye olanlar artık türkiyeye nadir geliyor..
    Konuyu allak bullak karıştırıp çorba yamışsınız, Senin dediğin LG diye birşey yok. Ben Genel konuşuyorum bu tarz üst seviye setler için..
    Sanki kendiniz aldınız evinizde dinlediniz karşılaştırdınız da karar veriyor yorum yapıyorsunuz ön yargılı olarak. Ben size teknolojiden örnekler vererek yazılan RMS değerinin doğru olduğunu söylüyorum Yani kimse "2300W rms veremez hhahaha bunlar neyin kafasını yaşıyor" gibi SAÇMA , Peşin ve ÖNYARGILI konuşmasın insanları yanlış bilgilendirmesin..


    3. Sony LBT serisi hariç pek inandırıcı gelmiyor demişsiniz.. LBT SH2000 kaç yıllık ürün ve kaç yıl önce o RMS değerleri varken şimdi neden olmasın
    (bu tarz üst seviye setlerin hepsi için konuşuyorum)
    (LBT SH2000 ESKİ SHAKE serisi YENİ DAHA ÜSTÜNDÜR !!!)
    Buyrun şu CERWİN VEGA Videosunu ve 2. Linkteki SONY SHAKE-7 ile birlikte LBT-SH2000 Videolarını inceleyip karşılaştırın...
    Cervin Vega Linki :http://www.youtube.com/watch?v=LOwjic-Ove8
    Sony'lerin Linki :http://www.youtube.com/watch?v=qMMnmC_XkFQ
    Sonylerin olduğu videoda kumanda yumuşak zeminde dahi zıplıyor..


    4.Tabiki RMS = GÜÇ'tür ne kadar RMS yüksekse GÜÇ o kadar yüksektir burada dikkat edilmesi gereken konu TOTAL RMS yani toplam RMS gücü çok olan değil 1 Kolondan veya 1 hoperlörden En fazla güç veren sistem daha güçlüdür.
    Örneğin Bass+Tiz 2Yollu 1000W RMS 2000W peak (LOW sürücü 800W + Tiz sürücü 200W RMS) Bir kolonun Temelde Gerçek Şiddeti 800W RMS'tir.
    Örnek olarak Sony Shake5 600W*4 TOTAL 2400W rMs
    Sony Shake7 ise 520w*4 + 400w*2 =2850TOTAL RMS ama Sony Shake5 setin Şiddeti 600W 1 çıkıştadır (daha kuvvetlidir). ve 1 Hoperlörünün içinde MİD TIZ SUB olarak 3e bölünür
    10W olan 1000 tane hoperlor mü daha kuvvetlidir 1 tane binWatt hoperlör mü? 10W 1000tane hoperlor 10bin Watt RMS yapar ama TOTALde bunun gerçek değeri 10W tır ses dağalımı fazladır vs vs..
    ama 1 tane 1000W höperlör elbiselerinizi titretir (sub ise yanındaysanız sallar)
    Aşağıda (5.maddede) birazdan vereceğim uzmantv videolarında anlatılıyor HOPERLÖR önemlidir diye..
    Yani 500W göbek 100W Tweeter 2şer tane hoperlörü 2 kabinde toplayıp RCF , JBL, Martin vB (üst seviye olmalı)
    Diper 2 çıkışındada 600W subwoofer 2 tane bağlarsanız ortalığı yıkarsınız (özellikle bass[sub] ağarlıklı olur)
    Fakat bunu Sony nasıl yapmış orasını bende bilmiyorum 600*4 fakat 1 hoperlörüne 2 çıkış mı bağlıyor yoksa 2 tane çıkış boş 2 hoperlör extra mı almak gerekiyor bilmiyorum Yani sony'nin hoperlor sistemini bilmiyorum Ama hoperlörleri 3in1 (hatta shake7 4in1 SUB, LOW-MİD, HighMİD, TİZ) SUB MID TİZ
    (BEN örneği SONY den verdim Siz LG Xboom Konu başlığındakiyle yada bir üstü yeni çıkan Xboom Pro ile kıyaslarsınız)


    5. O setler Hİ-Fİ değil öyle mi? Forumda bunları kuran üstadlar var öyle mi?
    Hi-Fi 30 yıl önceki birşey günümüzde herşey Hi-Fi,
    Bu bahsettiğin üstadların para kazanmak için herşeyi kuru sıkı sallayan ticaret erbaplarıdır herkes ekmeğinde ticaretlerine laf attığımız yok fakat lütfen artık gerçekleri görün..
    Ben yalan söylüyorumda bu videolardaki Türkiye Hİ-Fİ clubu başkanıda mı yalan söylüyor? Buyurun videoları inceleyin daha iyi anlayacaksınız..
    http://www.uzmantv.com/hifi-nedir
    http://www.uzmantv.com/hiend-nedir
    Eray üstadında o uzmanlardan herhalde :))))
    Video da da belirtiliyor A sınıfı amfiler çoğu el yapımı amfiler Şöyle bir örnek versem anlarsınız
    A sınıfı amfiler : 65 model ama tertemiz kız gibi bir KLASİK otomobil
    (bu analog amfi yeni yapılmışta olabilir içindeki parçalar güncel olabilir ama mantık aynıdır çıkış bobinleri kondansitörleri vardır.)
    Benim bahsettiğim entegre amfiler Bildiğiniz günümüzün FERRARİSİ
    Hararet nedir bilmez hızlı güçlü vb. umarım anlamışsınızdır...
    (zaten yukarda arkadaş Asınıfı amfi nedir bilir misin dediğinde bilmem deyip google arattım bak ne yazıyor deyip önüne sunmuştum o mesajı da tekrar okuyunuz anlamadıysanız)yada GOOGLE'da "pure a class amfi" diye arama yapıp ilk çıkan sitedekileri okuyunuz


    6.Proyum'diye kimseye birşey yutturduğum yok.. STARAS, Fashion ART gibi Ses ışık şirketleri var Sanatçılarla çalışan bilir misin?
    Hatta onları bırak TÜNEL'de "LA SOUND" var bilir misin? gel seni bunlardan birtanesine götüreyim ve herşeyi göstereyim öğreteyim.


    7. ENERJI78, Amfileri aynı sınıfa koyduğum yok biri klasik diğeri modern teknolojik. Klasik ap ayrı birşey tutku heves ama teknolojik olan her halükarda (GÜÇ,RMS, Enerji Tüketimi, vb) Üstünlük sağlıyor.. uzmanTV videolarındaki Hİ-Fİ Türkiye Club Başkanını iyice dikkatli dinle... Ve o SETLER giriş seviyesi değiller. İstediğiniz Yüksek sadakat bu tür üst segment ürünlerde mevcut, yukardaki birtane mesajımda başka bir siteden kopyaladım o mesajı dikkatli okuyunuz yada GOOGLE'da "pure a class amfi" diye arama yapıp ilk çıkan sitedekileri okuyunuz.
    Tamam belki Analog Amfilerde JAZZ türevi müzikleri daha iyi dinleyebilirsiniz belki ama bu teoride günümüz amfilerinde o bahsettiğiniz fark artık yok.
    20hz-20khz yada 35khz olayına girerdim ama çok uzun olucak.


    8. Mecanica laf olsun torba dolsun diye mesaj yazma foruma KARDEŞ. Özel mesaj ile muhattap olma diyebilirsin arkadaşına. Burada ben birşeyler açıklıyor bilgilendirme (Doğru bilgilendirme) yapıyorum.. Sanırım sizin gibi insanlar polemikler çıkmasını istediği için böyle gereksiz mesajlar yazıyor.


    Ve son olarak uzmantv videolarından haklı olabilmek uğruna cımbızla 1 kelime çekip çıkartmaya gerek yok. Ben sizlere kızmıyorum ama gerçek birşey var anlamamak için direnmenize üzülüyorum. Önce yeni bir sayfa açın veya bardağınızı boşaltın lütfen. Söylediklerimi anlayın. Yukardaki mesajlarda
    yani önceki mesajlarımda yazdıklarımı hepsini dikkatlice okuyup inceleyin..
    Kimse bana kızıp darılmasın tekrar belirtiyorum hala anlamak istemeyen varsa Ses Işık Şirketine götürüp herşeyi kendisine öğretebilirim.
    Ve Konu daha fazla dağamadan belirteyim Yukarda Bahsi geçen set Bir Müzik setidir. Sinema sistemi değildir
    Sadece LG nin sitesinde doğru yeri bulamamasından kaynaklanarak Sinema sistemi bölümüne koyulmuştur.
    Sony, Samsung, Panasonic, LG vb başka böyle üst seviye üreten var mı bilmiyorum ama Verdikleri RMS değerleri tamamiyle doğrudur.
    Ağarlık ile Asla kalite ölçmeyin PRO 'ses firmalarının Martin Audio HK Audio JBL Electro Voice Eminence bazılarının NEODYUM serileri vardır.
    KOSKOCA hoperlörü tek elinizle alıp kaldırırsınız içlerinde Kocaman mıknatıs yerine avuç içi kadar bir mıknatıs vardır.
    Z5500 ve Megaworks Sahibi biri olarak Megaworks ün hoperlörünü açtığımda fark ettim MEGA 'dada neodyum mıknatıs kullanılmıştır.
    Zaten Z5500'e Megaworks uyduları takıldığını biliyorsanız Bu MEGA uydularının ne kadar ses verebildiğini anlarsınız.
    Anlatımlarımda tamamiyle örneklerle teknik bilgilerle açıklamaya çalıştım. Umarım bu sefer anlatabilmişimdir
    Aklınıza takılan birşey varsa sorabilirsiniz.
     LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W

    Xboom PRO yeni ürün inceleme videosu izleyebilirsiniz..
    45CM BASS göbeğinin SON seste nasıl hareket ettiğini görebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=t5WflveJmJ8#t=163



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepir -- 12 Şubat 2014; 4:34:08 >




  • Sen varya bir kelime bilmiyorsun brak Pro olmayı bizim burdaki güvercini salsan foruma senden daha cok sey biliyor sen bence bırak buraya yazmayı git koyunlarını otlat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    Sen iki linkle Özkan beyin ne dediğini söylemiş sin ya ne diyor bizim dediklerimi zi diyor görüntüde ki hoparlörler amfiler ney senin dediğin anfi mı hoparlör mu yoksa bizim deneyip kullanıp dinlediğimiz hoparlör mu sence kullandığımız cihazlar zaten hi end

    Neyse herkes biliyor benim ve burdaki arkadaşların da Özkan beyin değişti cihazlarıda sen yalandan videoları göstermiştin ama tamamen sana zıt oradaki cihazlar da konu da senin 1 kg lik anfini mı kullanıyor iskan bey bi arat audiophile den de kendin gor google yazacak kadar san eyer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Uzman TV'den dinlediklerinden hiçbirşey anlamamışsın. İstersen bir kaç sefer daha dinle.
    Verdiğin firma örnekleri pro sistem satan yerler. Bizim konumuzla ne alakası var. Bizim konumuzla alakalı firmaları görmek istiyorsan Extreme Audio, Timpani, Actual Power vs. vs gibi yerlere gidebilirsin.
    Güç konusundaki söylemlerinde tümüyle hatalı. Fiziğin temel yasalarından biri enerjinin korunumu yasasıdır. Bu yasaya aykırı olarak hiçbirşey çalışmaz. 300 Watt elektrik tüketen bir cihazdan nasıl olur da binlerce watt RMS çıkartırsın. Senin bahsettiğin sadece PMPO olur. Senin verdiğin videolardaki örneklerde müzik kalitesi mi var? Bas ve tizden ibaret gürültü var. Ayrıca o duyduğun baslarda RMS'den dolayı değil PMPO'dan dolayı oluyor.
    Pro sistemler konusunda bilgi sahibi olabilirsin fakat ev sistemleri konusunda bilgi sahibi değilsin. İsmini verdiğim firmalara git ve demo odalarında biraz dinleti yap. Bak bakalım Pro sistemlerle ilgisi var mı? Güç demek kalite demek değildir.




  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam aynı şeylerden bahsetmiyoruz biz nerdeyiz sen nerdesin ? neyse üstadım sen daha iyisini bilirsin
  • Bunlar da videosunu paylaştığın Özhan Atalay'ın kullandığı sistemlerden. Amfilere bir bak istersen.

     LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W LG LG D.J. X-BOOM SİNEMA SİSTEMİ 25.000W




  • enerji78 kullanıcısına yanıt
    Ne sen anlıyorsun nede Özhan bey. O amfiler eski dandik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 12 Şubat 2014; 13:23:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba.


    Forumu 2007 yılından beri takip ederim. Fakat tartışma ortamlarına girmeyi ve gereksiz kırgınlıkları sevmediğim için üye olmamıştım. Günlük hayatta iletişimin azalması, insanların birbirinden uzaklaşması gibi etkenler dolayısıyla, fikir alış verişinde bulunmak için sonunda üye olmaya karar verdim. 21 yıldır elektronik ve ses sistemleriyle ilgilenen biri olarak ben de bir şeyler söylemek isterim.


    Bahsi geçen bu tür sistemler Hi Fi değildir. Hi Fi'ın belli kriterleri vardır. %30 THD üreten bir cihaz kat'iyen Hi Fi olarak ele alınamaz. Bu tür komple sistemle (cd, radyo, dj efektleri ve artık bluetooth) hepsini aynı kasada topladığınız zaman zaten Hi Fi biter. Hi Fi ın kesin kriterlerinde parazite yer yoktur ve aynı kasada toplanmış bu fonksiyonların hepsinin ayrı ayrı parazit yayacak ve sinyalleri büyük ölçüde bozacaktır.


    Bu tür sistemler, Latin Amerika ve Ortadoğu'daki gösterişi seven insanlar için üretilmiş ve yıllardır orada satılan ürünlerdir. LG ve Sony gibi markalar şimdi şanslarını Avrupa pazarında deniyor.


    2300 watt güç gerçekçi değil. Switch bile olsa bu güce ulaşamaz. Zira ortalama bir evde 1000 watt güç dahi insanın KBB doktoruna gitmesine sebep olur. Firmalar yüksek bas ve şiddet için 38 cm woofer koyarak insanların "bu gerçek" demelerini ister ama bu bir pazarlama hilesidir.


    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzdağı -- 12 Şubat 2014; 13:25:21 >




  • Bıktım pes, anlamak istemiyorsunuz ben bunu anladım,
    Tek şunu söyliycem 99 senesinden beri 15 senedir PRO' olarak ses sistemleriyle ilgilenmekteyim
    Marmara üniversitesi Ses Mühendisliği okuyan ve bitirmiş arkadaşlarım var
    Fizik yasası anlatan arkadaş, biladerim fizik mühendisidir.
    Burada yazılanları anlamaMAk isteyen arkadaşların aksine' sistemler konusunda bilgi almak isteyen kimse varsa eğer
    PM yolu ile Tel numaramı isteyebilirler üşenmeden anlatabilirim.
    PMPO ya oldum olası uyuz olmuşumdur. Başlıktaki Xboom'un 1 kanal çıkışına 400W rms 800W peak bir kaliteli marka hoperlörü (tek hoperlor)
    (Eminence, JBL, Martin, Mackie, RCF, Electro Voice, Cervin Wega vb...) bağlayın sesi açın o höperlörü yakacaktır.
    Aynı şekilde Sony Shake-5 in 600W x4 çıkışlarına 500W RMS 1000W peak hoperlör bağlayın son seste kısa süre içinde göbeği patlatacaktır.
    Buda çıkışlarının gerçek olduğudur. Xboom'u bilmiyorum ama genelde bu setler için konuşuyorum.
    1 Kolon içinde örneğin kolona giren 600W RMS tiz'e mid'e bass'a bölünüyor yani hoperlörün verdiği ses şiddetti orta frekans olan mid'te ortalama tahminimce 200W'tır Sub 300 ve Tiz 100W'tır ve hoperlor temelde RMS olarak 200W çıkartır Bass ağarlığı 300W tır. Sizler benim yazdığım hiçbirşeyi okumadığınız için önyargılı olduğunuz için bunlar oluyor

    NOT: ARKADAŞLAR DETAYLI PROF OLARAK BİLGİ ALMAK İÇİN PM ATABİLİRSİNİZ
    SES IŞIK ŞİRKETİNE KADAR GÖTÜRÜP PROF OLARAK SUNUM YAPABİLİRİM. Hİ-Fİ ESKİDE KALDI ARTIK...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepir -- 12 Şubat 2014; 14:16:30 >




  • kuntepir kullanıcısına yanıt
    15 senede anlayamadı isen bundan sonra zorlama kendini yakma civata yi. Guzel kardeşim bazı isler bazı kimselere uymaz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (Eminence, JBL, Martin, Mackie, RCF, Electro Voice, Cervin Wega vb...) bunların tr distribütör U falan san uğraşma bosa bura Pro degil ev sinema ve stereo sistemleri bölümü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Abisi senin takıntıların falan mı var? Size laf anlatmaktan bıktım artık uğraşmıycam iyi niyetimi suistimal ediyorsunuz.
    Konuyu allak bullak ettiniz, Uzatmaya Gerek yok, O ses sistemi'nin RMS değeri TOTAL olarak doğrudur
    O markalara şuan lanet okuyorum, Başlarım o markalara. JBL in CERVIN VEGA nın Ev ses sistemi yok mu?.
    Yeter artık saçmalamayın özelden verin telefon numarası konuşuruz ordan konuyu allak bullak etmenin anlamı yok
  • Meraktan soruyorum, siz hiç canlı ve elektronik aletler kullanılmayan bir orkestra dinledinizmi?

    Mesela en basitinden bateri aletinin bas kısmı. Buna vurulduğunda yumşak zeminde ki herhangi bir kumanda yerinden bukadar sık zıplar mı?

    Sizin müzik setiniz zıplamayı bırak uçurur çünkü amacı doğal bir ses değil, titreşim ve ritm duygusunu hissetmenizdir. Tüm elektronik tabanlı müzik çalan partilerde olduğu gibi tek amaç budur.

    Sizin ultra titreşim üreten Setiniz keman dinlemeye uygun yani Size göre çünkü kumanda hopluyor yerinden öyle mi?

    Iyi ve kaliteli, gerçeğine yakın ses duymanın kriteri bu mudur yani?

    Ben müzisyenim, ritm Aletleri çalarım bongo ve benzeri gibi. Latin Amerika müzikleri çalıyoruz sıklıkla ve ortama, mekanın büyüklüğüne, kişi sayısına göre bazen hiç bir elektronik techizat kullanmıyoruz çünkü doğal hali daima en güzelidir.

    Bu doğal sese anca iyi bir Hi - Fi sistem ile ulaşmak mümkündür, elimden benimde lafı geçen gürültü cihazlarından geçti ve kendi çaldığım aleti dinlediğim oldu, doğal halinin yanından bile geçemez.

    Heco Victa gibi oldukça ucuz giriş seviyesi hoparlörler dahi doğal ses konusunda daha iyidir büyük ihtimalle.

    Amfi konusu ise tartışmaya bile gerek duyulmayacak bir konu bana göre çünkü bariz ses farkları var.

    Yaşınız tahminen 25 altı ve kulağınız yine tahminen parti ortamına oldukça alışkın ve siz bunun en doğru ses olduğuna ister istemez inaniyorsunuz çünkü kulak ve beyin bu sekilde eğitilmiş.

    Ben de küçük yaşlarda farklı değildim ve zamanla hem kendim çaldığım için hem de kulağımı doğru yönde eğittigim için doğal sesin ne kadar etkileyici olduğunu daha iyi anladım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rüzgar81 -- 12 Şubat 2014; 15:00:52 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >




  • Jbl in var tenekeleri kervin vega da az da olsa var da sen pro dedinya onu dedim bende takıntı konusuna gelince evet takıntılarım var bu kadar bilen adamı deli ettin ya helal ama ben severim boyle isleri muhabbetleri uzattıkca uzatırım haklı isem
    Telefon işine gelince 15 sene de öğrenmedin simdi ben sana 15 dk da sihirli deynek le mı dokunayım nasıl olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rüzgar81 R kullanıcısına yanıt
    Bravo ustat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki mesajımda bahsettiğim durumla benzer yazdıklarınız. Bir sistemi Hi Fi olarak değerlendirmek için bazı standartlar olmalı. Yoksa her yüksek ses veren sisteme Hi Fi demek abes olur. Örneğin kulüp, bar, disko sistemlerine Hi Fi denmez. Zira bu tarz sistemler sadece sesin yükselmesini amaçlar. Bu da ses yüksekliğini amaçlayan bir sistem ve asla bir Hi Fi sistem kadar başarılı tonlama sağlayamaz. Tamamı ile palavra olan RMS değerleri de cabası.
  • Rüzgar81 R kullanıcısına yanıt
    Ne kadar güzel sormuşsunuz ve anlatmışsınız. YAŞIM 30.
    Buradaki konuyu açan arkadaş zaten Z5500ü emekli edicem eğer güzelse demiş. Buda bu tarz setleri sevdiği anlamındadır,
    Evet Canlı müzik çok dinledim aynı zamanda Canlı müzik DJ karışık olarak 'ta çalıştım. Ve Orkestranın TonMaisterliğini yaptım
    (soundcraft mixerdi modelini hatırlamıyorum)
    Günümüzde artık çoğu sanatçı Rihanna, Lopez Türk olarak Demet, Serdar, vb eskilerdende çok var bilgisayar ortamında aranjörlerle yapılmakta müzikleri
    Electronik müzik grubuna girmektedir (temelde)

    Frekansları bilirsiniz HZ değerlerini iyi ve kaliteli ses duymanın kriterini sordunuz..
    KALİTEDE Kriter HZ değerleridir örneğin kendi kulaklığım Technics RP DJ 1210
    5hz-30khz aralığı ses verir 32 oHm ve 117DB'dir
    Bundaki ses kalitesini hiçbir cihazda görmedim.. Bazı PROF markaların LINE ARRAY' ları hariç.
    Gerçeğe en yakın ses duymak isteyebilirsiniz bunu sağlamak içinse en önemli şey Hoperlörlerinizin Frekans aralığıdır..
    Amfi sesi sadece çoğaltır günümüzde hiçbir switch mode amfide frekans aralığı yoktur çünkü sesi digital olarak kayıpsız hoperlöre yollar ve
    hoperlörde sese dönüşür
    işte burada hoperlöre dayalı ses kalitesi ortaya çıkar hoperlörler okuyabileceği frekans aralığında sesi okur..
    Kendi çaldığımı kaydettim diyorsunuz dinledim diyorsunuz alakası yoktu hatta berbattı diyorsunuz.
    Nerde kaydettiniz ? 50 100 liralık sahne microfonlarıyla mı ? digital olarak mı? yoksa Studio ortamında mı?
    Kayıt aldığınız ortam önemlidir? (Demet Akalın'ın aranjöründen DERS alan bi arkadaşım vardı... Ahh ahh eski günler. Konu çok farklı yere gidecek anlattıkça..,)
    Neyse Hİ_Fİ diye birşey artık kalmadı.. Açıklıyayım.. Sizin Hİ-Fİ sisteminizdeki Hoperlorun markası ve frekans aralığı nedir?
    Eğer 20-20000 hz ise Sony' ile arasında ses kalitesinde fark yoktur..
    (Örnek Sony Shake Serisi üzerinden veriyorum)
    Dandik bir marka ve 20-20000hz ise Sony'den kötüdür.
    İyi bir marka ise yine aynı ise Sony'den belki anlaşılmayacak kadar kalitelidir
    Eğer 20hz-20khz aralığından fazla örneğin benim kulaklığım gibi bir değerdeyse zaten mükemmel ötesidir.
    ayrıca
    ----İnsan kulağı 20-20.000 Hz aralığındaki titreşimlere tepki gösterir. (Ben 25000hz diye biliyordum ama bu kopya Wikipedia dan orda böyle yazmışlar)
    (Aslında sesin frekanslar üzerinde yayılımıda önemlidirde bu çok uzun bir konu.)

    SON olarak ... Kullanım tercihi tamamiyle değişir. Forumu açan arkadaş z5500'den yola çıkmış ve RMS değeri konu olmuş
    EVET RMS değeri TOTAL olarak doğrudur ama bunun yarısını hatta 1/4 ünü HATTA hoperlör içinde dağalımıyla daha az hissederler çünkü çıkış 4 hoperlöre ayrılır
    Xboom' çıkış değeri tek tek olarak kaç bilmiyorum ama 4 çıkışsa kanal başı 575 watt verir ki %99 4çıkıştır 2300/4=575W
    575Watt' hoperlöre girdiğindede TİZ MİD BAS' olarak 3e orantılı olarak dağalır ve ŞİDDET olarak ortalama 300W RMS ses duyarsınız.
    (Tahminimce bu tarz bu şekildeki setlerde 2 çıkış daha kalıyor yani hoperlörleri 4leyebilirsiniz gibime geliyor. Emin değilim. Çünkü 2 çıkış olsa 2300W ı 2 kanaldan 1150 olarak sürse 800 kişiye parti verirsiniz)
    Umarım anlatmak istediklerimi anlamışsınızdır




  • Arkadaşlar lütfen birbirinizi kırmayın, alt tarafı bir forum ve içinde bir konu. Açmasaydım keşke diyorum bazen.

    kuntepir dostum sana bir mesaj attım lütfen oku.

    Sevgiler, saygılar.
  • Lockheed okudum dostum. Ben sadece insanlar yanlış bilgilensin istemiyorum..
    Çok az ses kalitesi daha fazla olacak diye bahsi geçen sistemler düşük watt veren hifi dediğiniz sistemlere 20bin euro ödemeye gerek yok demek istiyorum
    Anlatamıyorum

    En yakın zamanda Vatanda dinlemeni bekliyorum sistemi paşam..
    Umut vermek gibi olmasın ama Z5500'ün ENAZ 2 katı gibi bir ses yüksekliği ve 2 katı civarında kaliteli bir ses duyacaksın
    Tahminimce


    Rüzgar81,
    Ayrıca ses kalitesi konusunda Z5500 harici Creative Megaworks Thx550 Sahibiyim uyduları neodyum mıknatıs
    2 Setin Frekans aralığı aynı fakat Creative burada Cambridge SoundWork olayı ile kalite konuşturmuş.
    Frekans aralığı daha doğru Meganın. Tam olmasada yani.... örnek olarak demek istediğim kalite tamamiyle kullanılan hoperlördendir.
    (Azda olsa amfi'den hissedemiyeceğimiz kadar özellikle bu tarz multimedia setlerde amfiden çok az switch mode amfilerde yok diyebiliriz)
    (ses kalitesi yüzünden genellikle müzikleri megada' dinlemekteyim ortalık inlesin güm güm dediğimde ise z5500ü açmaktayım)


    Eraycelik80,
    15 senede öğrendiklerimi 15DK'da sana anatabileceğimi düşündüğümden iyi niyetimden o,
    Ben marmara üniversitesi ses mühendisliği diyorum,

    Buzdağı Yanlış anlama ama 21 yıldır elektronik ile uğraşıyorum diyorsun
    Bana biraz: "benim adım tatar ramazan ben bu televizyonu yaparım" şeklinde geliyor


    Genel olarak bu set o kadar RMS veremez diyorsunuz ben ise peşin konuşmayın demek istiyorum sadece
    LookHeed seti dinleyip yorumlarını en kısa zamanda bekliyoruz paşam Senin incelemen konuya RMS cinsinden açıklık getirecektir :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntepir -- 12 Şubat 2014; 17:11:07 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.