Bildirim
LG IPS236V -- ASUS 23' ML239H -- BENQ 24' VW2424H VA LED ? Sİzce HANGİSİ
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Bence üst seviye bir IPS almayacaksan kesinlikle VA LED al derim ben. IPS giriş seviyesi ürünlerden daha iyi olduğu kesin. BenQ VW2424H yeni seri zaten.
http://www.youtube.com/watch?v=t02WyvyxFxQ
burdan videosunu izleyebilirsin. Hem IPS hemde TN panel ile karşılaştırması var. Ama yinede mağazada yan yana sen aynı resmi dene derim her iki monitörde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divercats -- 17 Temmuz 2012; 7:23:20 >_____________________________ -
IPS ve VA paneller aslında temelde birbirine çok benzeyen panel tipleri. Sadece birini LG, birini Samsung üretiyor. Tabii elbette kullanım şeklinize bakarsak asla TN panelin yakınından bile geçmeyin derim. _____________________________ ### HARİCİ BİLEŞENLER BÖLÜM KURALLARI ### ###EV ELEKTRONİĞİ BÖLÜM KURALLARI###ÖNEMLİ: ARKADAŞLAR PM İLE SORDUĞUNUZ SORULARA YETİŞEMEDİĞİM İÇİN CEVAPLAYAMIYORUM. FORUM ÜZERİNDEN ALINTIYLA BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White
-
Evet bu konuda kararsızım. Kullanan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. _____________________________ -
Monitör IPS olsun ama bir taraftan da oyun oynayayım diye düşünüyorsanız Asus alın. Asus'un oyun performansı oldukça iyidir. Benq oldukça yeni bir ürün, biz esasen ASUS, DELL, LG karşılaştırmasına alışkınız. LG fiyat/performans ürünü, DELL kasası ve ayarlanabilir duruşuyla tercih olabilir, Asus'un da oyun performansı iyi ve kalibrasyonu diğer IPS'lere göre daha başarılı.
Benq'yu hiç incelemediğim için yorumda bulunamıyorum._____________________________ ### HARİCİ BİLEŞENLER BÖLÜM KURALLARI ### ###EV ELEKTRONİĞİ BÖLÜM KURALLARI###ÖNEMLİ: ARKADAŞLAR PM İLE SORDUĞUNUZ SORULARA YETİŞEMEDİĞİM İÇİN CEVAPLAYAMIYORUM. FORUM ÜZERİNDEN ALINTIYLA BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White
-
quote:
Orijinalden alıntı: dusty
Monitör IPS olsun ama bir taraftan da oyun oynayayım diye düşünüyorsanız Asus alın. Asus'un oyun performansı oldukça iyidir. Benq oldukça yeni bir ürün, biz esasen ASUS, DELL, LG karşılaştırmasına alışkınız. LG fiyat/performans ürünü, DELL kasası ve ayarlanabilir duruşuyla tercih olabilir, Asus'un da oyun performansı iyi ve kalibrasyonu diğer IPS'lere göre daha başarılı.
Benq'yu hiç incelemediğim için yorumda bulunamıyorum.
Oyun benim için 3. planda diyebilirim. İlk olarak fotoğraf ve video işleme sonra film sonra oyun gelir. Bunu baz alarak en mantıklı seçim ne olabilir hocam ?_____________________________ -
Bu konuya bir +1 de benden gelsin. Eğer bu modelhttp://www.vatanbilgisayar.com/benq-vw2424h-24-vw2424h-genis-ekran-va-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=60880 gerçek 8 bit ise ve LG 236V'den iyi ise garfikerler açısından çok daha iyi alınabilir duruyor arkadaşlar ne diyorsunuz? _____________________________ -
EVET ARKADAŞLAR BU KONUDA BİZİ AYDINLATACAK TECRÜBELERE İHTİYAC VAR. _____________________________ -
Forum IPS paneller hakkında yeterli kullanıcı tecrübesine sahip değil gözlemlediğim kadarı ile. Çok değerli ve tecrübeli arkadaşlar var ama sayıları çok sınırlı. Hali ile forumun bilgi birikimi de yetmiyor bu konuda. _____________________________ -
Doğrudur. Çok kararsızım bu Monitörler arasında ne yapacağımı bilmiyorum.
OFF
_____________________________ -
BENQ'yu kullanan ve önerecek bir kullanıcı olsa yetecek aslında. _____________________________ -
Yeni bir monitör o yüzden kullanan olmayabilir. Beklemekten başka çare kalmadı : ( _____________________________ -
Biri önerse bile olmaz bence. Kesinlikle bir mağazaya gidip 2 monitörü yan yana incelemen lazım aynı video ve resmi her iki monitörde denemen lazım. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: javes
Oyun benim için 3. planda diyebilirim. İlk olarak fotoğraf ve video işleme sonra film sonra oyun gelir. Bunu baz alarak en mantıklı seçim ne olabilir hocam ?
Hocam siz Asus bakın, sizin kriterlerinizi karşılayacak IPS panel Asus'tur. Tabii yine bunu söylerken Benq'yu dışarıda bırakıyorum. Genel bakmam gerekirse Benq oldukça iyi tepkime süresine sahip TN monitörler üretir. VA panelli burada söz konusu olan monitörünün panelini de Samsung'dan alır. Hakkında deneyim sahibi olmadan yorumda bulunmaktan kaçınıyorum ama.
Asus ve LG aynı tip IPS paneli kullanır. Zaten IPS panelin tek üreticisi LG Display'dir. Tepkime süresi karşılaştırmasında üst seviye Asus IPS paneller hem oldukça profesyonel renkler verir, hem de iyi bir performans sunar ama asla fiyat/performans ürünleri değildir. Fiyatları profesyonel tercih söz konusu olduğunda göz kapalı ödenebilir
_____________________________ ### HARİCİ BİLEŞENLER BÖLÜM KURALLARI ### ###EV ELEKTRONİĞİ BÖLÜM KURALLARI###ÖNEMLİ: ARKADAŞLAR PM İLE SORDUĞUNUZ SORULARA YETİŞEMEDİĞİM İÇİN CEVAPLAYAMIYORUM. FORUM ÜZERİNDEN ALINTIYLA BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White
-
Bu arada bilmeyenlere bilgi vereyim dedim. Va led' in Samsung ile alakası yoktur. BenQ' nun geliştirdiği bir teknolojidir. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: divercats
Biri önerse bile olmaz bence. Kesinlikle bir mağazaya gidip 2 monitörü yan yana incelemen lazım aynı video ve resmi her iki monitörde denemen lazım.
Şöyle bir sıkıntı var, 3 4 ay önce sistem toplarken Asus ML239H ile LG 236V'yi yanyana koydurttum Vatan'da, ama farkı anlayabilmek için yanınızda bir netbook veya laptop götürmeniz gerekiyor çünkü onların çoklayıcı ile verdiği görüntüden performans alamıyorsunuz. Tercihimiz Asus'tan yana oldu, acayip memnunuz diyebilirim. Yalnız LG'yi de merak ediyorum. Bu arada amaç grafik tasarım ve arada oyun oynamaktı
Şöyle söyleyeyim, renk kalitesini önemseyen aynı zamanda oyun performansı isteyen kişiler için şu an 700TL'ye kadar daha iyi bir monitör yok bunu garanti edebilirim. Şu an iş yerine düşündüğüm sistem için LG düşünmemin tek sebebi oyun oynanmayacak olması ve bir ihtimal renklerinin daya iyi olması. Aylardır kullanıyoruz monitöre hayranız ailecek, acayip bir monitör buna emin olabilirsiniz
Eksisi aklıma gelmiyor dahi. Sadece DVI bağlantı isteyenler için o yok belki eksi olabilir ama HDMI var sonuçta.
Artı böyle bir monitörün halen incelemesinin sitemizde yapılmaması gerçekten şaşırtıcı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 22 Temmuz 2012; 15:54:34 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: cianni
Şöyle söyleyeyim, renk kalitesini önemseyen anı zamanda oyun performansı isteyen kişiler için şu an 700TL'ye kadar daha iyi bir monitör yok bunu garanti edebilirim. Şu an iş yerine düşündüğüm sistem için LG düşünmemin tek sebebi oyun oynanmayacak olması ve bir ihtimal renklerinin daya iyi olması. Aylardır kullanıyoruz monitöre hayranız ailecek, acayip bir monitör buna emin olabilirsiniz
Eksisi aklıma gelmiyor dahi. Sadece DVI bağlantı isteyenler için o yok belki eksi olabilir ama HDMI var sonuçta.
Artı böyle bir monitörün halen incelemesinin sitemizde yapılmaması gerçekten şaşırtıcı.
Evet kullanan arkadaşların sesi çıkmıyor nedense. Bilgi paylaşmak insanları geliştirir.
Ben fotoğraf ve video montajında kullanmak istiyorum asus lg ve benQ arasında kaldım. Almaya gideceğim güne kadar bir umut forumdan arkadaşların yardımcı olmalarını bekliyoruz bakalım :). Asusun tepkime süresinden memnunmusunuz peki ?_____________________________
-
Evet memnunuz, zaten eğer oyun merak var ise az da olsa LG'yi almayın derim ki önceden belirtmişler. Ha bir de sizin yerinizde olsam BenQ'yu alır denerdim. Eğer 1 hafta içinde memnun olmaz isem mesafeli satış yasasını kullanıp direk geri verir Asus'u alırdım.
Ama internet üzerinden satın alman gerekli hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cianni -- 22 Temmuz 2012; 16:07:33 >_____________________________
Benzer içerikler
- adaptive sync nedir
- 2k monitör önerisi
- 2k monitör önerisi 2025
- koorui monitör alınır mı
- ışık sızması
- 1000 hz monitör
- g-sync nedir
- va panel nedir
- hdr ne işe yarar
- monitör önerisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler