Usb'den film izleme konusunda LG gerçekten kusursuz.
Tüm formatları açıyor, altyazının ise büyüklük renk senkron gibi en önemli özelliklerini ayarlayabiliyoruz.
Sizin gözlemleriniz ışığında daha uygun olanlardan hangi marka bu performansı verebiliyor?
-Philips -Vestel -Telefunken -Sunny
Bunlardan herhangi biri usb'den film/dizi oynatma konusunda lg kalitesine yaklaşabilir mi?
Lg nin smart özellikleri iyi olabilir ama görüntü kalitesi kötüdür. Lg alacağıma gider sony philips toshiba tarzı bir tv alır yanınada 50-100 liraya ufak hdmi medya oynatıcı alır işi bitirirdim.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bende LG ile Samsung arasında kaldım. Bu yüzden donanımhaber'e üye oldum. Herkes bu forumu tavsiye etmekte.
Sizce hangi Tv markası daha iyi?
ahmetzenginA
kullanıcısına yanıt
Yeni konu açıp, model bazında karşılaştırma sorarsan sana yardım eden çıkacaktır epey. Başka konu altına pek bakmayabilirler.
quote:
Orijinalden alıntı: ORHUN52
Usb'den film izleme konusunda LG gerçekten kusursuz.
Tüm formatları açıyor, altyazının ise büyüklük renk senkron gibi en önemli özelliklerini ayarlayabiliyoruz.
Sizin gözlemleriniz ışığında daha uygun olanlardan hangi marka bu performansı verebiliyor?
-Philips -Vestel -Telefunken -Sunny
Bunlardan herhangi biri usb'den film/dizi oynatma konusunda lg kalitesine yaklaşabilir mi?
Vestel kesinlikle. Firma dts lisansı almadığı için dts çözmüyor tv. Tek eksiği bu.
Alt yazı boyutu, senkron, konumuna kadar ayar yapabiliyorsunuz. Renk ayarı yok.
Dolby digital plus destekli. Dijital çıkış var ayrıca.
Filmden çıkmak istediğiniz an tuşa basmanızla medya tarayıcısına dönmesi bir oluyor. En ufak bir kilitlenme yaşamadım. 30 gb lık 1080p filmi sorunsuz izledim.
Philips hmp3000 medya oynatıcıya da sahibim ayrıca. DTS ve Dolby Digital destekli. İçinde 500 mhz lik realtek işlemci ile oldukça kararlı çalışıyor.
Fakat bazı yazılımsal sorunlar var. Mesela bazen birden fazla komut verdiğinizde cihaz kilitlenebiliyor.
Philips yazılım konusunda cihazlarını öksüz bırakıyor. Bu konuda üstüne yok.
Samsung'a baktığımızda ise üst modelleri iş görür fakat ortalama modellerinde aynı bug dolu manzarar mevcut.
LG ve Samsung'tan televizyon alınmaz diyorum (1500-3000 tl arası modeller).
Müşterisini yarı yolda bırakmakta üstüne yok. Servislerin güney koreden 1 ay parça beklemesi de ayrı sorun. Amcam LG 42" tv sahibi oradan biliyorum.
SONY, Panasonic, Sharp, Pioneer adı yeter almak için. Özellikle Panasonic en ucuz modelindeki görüntü kalitesi bile LG yi solluyor.
Panelde Japon diyorum. Loewe de var (Alman) ama fiyatı da bir o kadar tuzlu.
Her yeni ürün alan böyle konu açacaksa işimiz zor.
Türkiye'deki Toshiba ve Telefunken televizyonlar Vestel tarafından üretilmektedir bilginize.
BARIŞ55B
kullanıcısına yanıt
Bu kadar detaylı bir cevap için çok teşekkürler gerçekten.
Peki dts ses olayı çok yaygın mı? Yani filmlerde dizilerde vs ses konusunda sıkıntı çekip 100-200 lira para verip media player almak istemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: ORHUN52
Bu kadar detaylı bir cevap için çok teşekkürler gerçekten.
Peki dts ses olayı çok yaygın mı? Yani filmlerde dizilerde vs ses konusunda sıkıntı çekip 100-200 lira para verip media player almak istemiyorum.
Hocam eğer 1080p, 720p blu ray film indirmek istersen çoğunda dts sese rastlarsın.
Ha filmi indirmeden önce filmin bilgilerine bakarsın. Bazı filmlerde hem dts hem dolby ses olabiliyor.
Onun dışında indirdiğin 1-2 gb lık dvd rip filmlerde ya dolby ac3 ses olur ya da mp3 ses olur.
İndirip kullanacağın içeriğe bağlı.
Ben mesela indirdiğim filmler genelde 1080-720p blu ray ve dts sese sahip oluyor genelde.
Eğer tv nizde izlemek istiyorsanız bunun bir yolu mevcut.
İndirdiğiniz filmin ses dosyasını programla dts ten mp3,dolby kodlamaya çevirebilirsiniz. Nasıl yapıldığını bilmiyorum.
Ama dediğim gibi sadece dosyalarımı oynatsın yeter derseniz, philips medya oynatıcılarını tavsiye ederim.
WD Live gibi modellere de bakabilirsiniz.
Philips'in android işletim sistemli medya oynatıcısı çıktı. Bayağı kaliteli bir cihaza benziyor fakat Türkiye'de yok henüz.
Konu kısacası talebinizin ne olduğuna bağlı. Ne için kullanacağınızı iyi belirleyin ona göre ürün alın. Sonra sıkıntı yaşayan insan çok oluyor. Adam maç izleyecek gidiyor 50 hz tv alıyor, diyor ki e bu takılma yapıyor. Panel 50 hz, gayet normal.