Şimdi Ara

Dizüstü ve notebook arasında ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
36.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gerçekten bilmediğim için soruyorum.Daha doğrusu ben ikisini aynı zannediyordum.Araştırırken bazı sitelerde ayrı olduklarını gördüm.Notebook ve dizüstü bilgisayar arasında ne fark var. Bunu bilirsem ona göre araştıracağım.Almayı düşünüyorum ama şu anda araştırma aşamasındayım. Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizüstü ve Notebook Arasındaki Fark

Dizüstü bilgisayarlar ve notebook'lar, genellikle birbiri yerine kullanılan ancak aralarında bazı farklılıklara sahip iki taşınabilir bilgisayar türüdür. Bu farklılıkları anlamak, ihtiyaçlarına en uygun cihazı seçmene yardımcı olabilir.

Boyut ve Ağırlık: Dizüstü bilgisayarlar genellikle notebook'lardan daha büyük ve ağırdır. Dizüstü bilgisayarlar tipik olarak 15,6 inç ve üzeri ekran boyutlarına sahipken, notebook'lar daha küçük, 14 inç ve altı ekran boyutlarına sahiptir. Bu boyut farkı, dizüstü bilgisayarları ev kullanımı veya iş için daha uygun hale getirirken, notebook'ları hareket halindeyken kullanım için daha ideal hale getirir.

Donanım: Dizüstü bilgisayarlar genellikle notebook'lardan daha güçlü donanıma sahiptir. Daha hızlı işlemciler, daha fazla RAM ve daha yüksek depolama kapasiteleri sunarlar. Bu, dizüstü bilgisayarları yoğun uygulamalar, oyunlar ve video düzenleme için daha uygun hale getirir.

Pil Ömrü: Notebook'lar genellikle dizüstü bilgisayarlardan daha uzun pil ömrüne sahiptir. Küçük ekran boyutları ve daha az güçlü donanımları sayesinde daha az güç tüketirler. Bu, notebook'ları hareket halindeyken uzun süreler kullanmanıza olanak tanır.

Özellikler: Dizüstü bilgisayarlar, notebook'lara kıyasla genellikle daha fazla özellik sunar. Dahili web kameraları, DVD sürücüleri ve parmak izi tarayıcıları gibi özellikler içerebilirler. Bu özellikler, günlük kullanımları daha rahat hale getirebilir.

Fiyat: Dizüstü bilgisayarlar genellikle notebook'lardan daha pahalıdır. Daha güçlü donanımları ve özellikleri, maliyetlerini artırır. Ancak, bütçeye uygun dizüstü bilgisayarlar da mevcuttur.

Özetle, dizüstü bilgisayarlar ve notebook'lar, boyut, ağırlık, donanım, pil ömrü, özellikler ve fiyat açısından farklılık gösterir. İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun cihazı seçmek için bu faktörleri göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ikiside aynı.türkçe,ingilizce.
    gerçi dizüstünün tam karşıtı laptop.
    dile farklı şekillerde yerleşti.
    http://whitecapcomputer.com/newsletter/articles/notebook_vs_laptop.htm
  • Bazıları laptop'ın notebook'dan daha büyük olduğunu iddia ederler. Ama yurt dışında laptop (birebir tercümesiyle dizüstü) kelimesinin kullanımının kalkmasının asıl nedeni, bu cihazların aslında dizüstünde kullanıma uygun olmamasıdır. Üreticiler dizüstü ismi nedeniyle dizinin üstüne koyup kullanan kullanıcıların bazı sakatlıklarla karşılaşması nedeniyle tazminat ödemek zorunda kalmışlardı. Bu yüzden laptop ismi artık notebook diye değişti, böylece bunları dizinin üstünde kullanan kişiler bundan dolayı bir sorunla karşılaşmaları halinde firmalara dava açıp hak iddia edemeyecekler.
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. bazı sitelerde dizüstü için ayrı, notebook için ayrı modeller var. O yüzden kafam karıştı. Peki tavsiye edeceğiniz marka ve model var mı? Yani şu anda piyasanın en iyisi şu markadır diyeceğiniz marka hangisi? Öncelikle marka seçip sonra da model arayışına gireceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. bazı sitelerde dizüstü için ayrı, notebook için ayrı modeller var. O yüzden kafam karıştı. Peki tavsiye edeceğiniz marka ve model var mı? Yani şu anda piyasanın en iyisi şu markadır diyeceğiniz marka hangisi? Öncelikle marka seçip sonra da model arayışına gireceğim.

Sen önce bütçeni belirt...
  • Elektronik şans işidir.
    Her markada sorun yaşayabilirsiniz.
    Ama kullanım amacınızı ve bütçenizi belirtirseniz öneriler o şekilde gelir.
  • 1000 TL hatta taksit sayısına göre biraz daha üstü de olabilir. Kullanım amacına gelince öncelikle interneti istediğim her yere taşıyabilmek, maillerime bakabilmek vs. Bir de ben çok fotoğraf yüklüyorum bilgisayara. Oyun da oynuyorum zaman zaman. Bunları yaparken bilgisayarım takılmasın hızlı çalışsın istiyorum. Şu anki masa üstü bilgisayarım bile fotoğraflarıma girdiğim zaman kilitleniyor. Bu bellekle mi ilgili bilemiyorum ama alacağım notebook kilitlenmeden hızlı bir şekilde çalışsın istiyorum.Buna göre tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peşin alacaksan 1100 lira civarlarına alınacak en iyi laptop:
    http://www.pcdepo.com/asp/product/51477/PBELL-TJ65-F2465-DT-005-T6600-3-320-15-6-DOS-GT240
  • Peşin almayacağım.Taksitle alacağım.Söylediğiniz markayı hiç duymadım.Ama inceleyeceğim. Başka tavsiyeler de bekliyorum.Teşekkürler.
  • Ben Casper Nirvana kullanıyorum performansından çok memnunum..

( 2.53 GHz, 4 GB DDR2, 320 HardDisk, 1 GB Nvidia Geforce 9600 GS )

Ancak fiyatı biraz pahalı..
  • Ben de performansından memnun olabileceğim bir notebook istiyorum. Bir de benim anlamadığım bir şey daha var.İnternet bağlantısı. Ben evin dışına çıktığımda yani laptopu istediğim yere götürdüğümde internet bağlantısını nasıl sağlayacağım? En uygun nasıl internete bağlanabilirim? Kullanan arkadaşlardan bu yönde de bir fikir almak isterim. Ayrıca memnun olduğunuz notebook marka ve model tavsiyelerinizi de yine bekliyorum. Hepsini inceleyip öyle karar vermek istiyorum.Teşekkürler.
  • sayın miragen ev dışında lokantada vs wireless yani kablosuz ağ yoluyla i.nete bağlanabilirsiniz.marka olarak bişey söylemek zor ama asus n61 serisi size uygun diye düşünüyorum fiyatlar 1000tl üstü ama siz bilirsiniz tabi
  • Peki arkadaşlar bu kablosuz ağ bağlantısı laptopla beraber mi geliyor onu ayrıca mı alıyoruz?
  • quote:

Peki arkadaşlar bu kablosuz ağ bağlantısı laptopla beraber mi geliyor onu ayrıca mı alıyoruz?

Wireless kartı laptopun içinde gelir. Ayrıca birşey yok , ağ bağlantılarını açarsın ağı seçersin, şifreni girer kullanırsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Peki arkadaşlar bu kablosuz ağ bağlantısı laptopla beraber mi geliyor onu ayrıca mı alıyoruz?

Wireless kartı laptopun içinde gelir. Ayrıca birşey yok , ağ bağlantılarını açarsın ağı seçersin, şifreni girer kullanırsın...

4 senelik hort
    sene bilmem kaç daha laptoplarda wireless kartı yoktu hey gidi hey

• mıragen kullanıcısına yanıt
    http://m.bimeks.com.tr/Urun/148580 benim bütçemde o civarlarda ben bunu beğeniyorum başka sitelerde 1400 lira falan bende alcam ama araştırıyorum eğer bi 5 yıl falan uzun zaman kullanacaksın İyi bişe al bende arıyorum iyi bişi bulursanız banada haberdar ederseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dizüstünün tam çevirisi laptop tur. Notebook ile laptop farkı ise şudur.
    Notebook hacim olarak daha büyük ve mantıkta diz üstünde rahat bir şekilde kullanamayacağınız (ağırlık, ısınma vs gibi sebeplerden dolayı) cihazlar,
    Laptop ise aksine diz üzerinde kullanılabilir olarak daha hafif ve küçük ebatlarda daha ergonomik modellerdi.
    Eskiden böyleydi.
    Sonradan Netbook (genellikle sadece dahili ekran kartı ile gelen ve 11" ve altı boyutlarda asıl amacı internete bağlanıp basit işlemler yapmak olan) ve ultrabook (intel kriterlerinde U serisi işlemci, 2kg altında ağırlık, dvd okuyucu içermeyen, ince bir tasarıma sahip) gibi cihazlar ile önemini yitirerek notebook ve laptop aynı kefeye konmaya başlanmıştır.
    Yani netbook ultrabook ve yeni trend gamebook harici diğer taşınabilir katlanır ekranlı bilgisayarlar notebook veya laptop diyebiliriz ki laptop terimide bir dönem uygun olmadığı açıklanmıştı bu cihazlar için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.