Hs201 de bu iş için uygun olan video in ve audio in var,kompozit-scart kablosu işinizi görür,birde sesi aktarmak için 2 rca dan 3,5mm ye çeviren adaptör lazım,onuda kullandınız mı tamamdır.
Hem kumandadan hemde cihaz üzerinden menu tuşuna basınca parola ekranı çıkıyor muhtemelen servis menüsüne giriliyor ancak kumandada rakam olmadıgı icin parola girilemiyor universal kumandalarla bu menüyü açan oldumu acaba yada kurcalamaya gerek varmidir. Bı ihtimal mkv falan acilabilirmi acaba :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: kurt0146
Arkadaşlar bir sorum olacak... Evde kullandığımız uydu alıcısında sadece scart çıkışı var. Tv de scart var, ıkısı bağlı ve AV dan izliyoruz. Fakat Lg projeksiyonumuzu uyduya bağlayabilirmiyiz? bir tarafı HDMİ olan ( projeksiyona bağlı) diğer tarafı SCART girişi olan bir bir kablo var mıdır? Ses için ayrıca bir işlem yapmaya gerek varmıdır? Yardımcı olurmusunuz????
Birde kutudan çıkan RGB to component kablosu var, onla bişey yapılabılıyor mu?
Uydu scart çıkışını prokesiyona takabilirsiniz. Scart-tos kablolar var Tos ucunu projeksiyona scart ucunu uyduya takabilirsiniz. Seside proeksiyona verebilsenizde pek tavsiye etmiyorum. Sesi yetersiz gelecektir. (Gerçi usb ile projesiyon oynatırken dinlediğiniz ses yeterli geliyorsa Uydudan gelen ses de yeterli gelecektir) Scart to HDMI kablo yok. cihaz var ama oldukça pahalı diye diliyorum 100-150 tl gibi bişi sadece cihazı (Tam hatırlamıyorum fiyatı)
quote:
Orijinalden alıntı: yula50
Hem kumandadan hemde cihaz üzerinden menu tuşuna basınca parola ekranı çıkıyor muhtemelen servis menüsüne giriliyor ancak kumandada rakam olmadıgı icin parola girilemiyor universal kumandalarla bu menüyü açan oldumu acaba yada kurcalamaya gerek varmidir. Bı ihtimal mkv falan acilabilirmi acaba :)
parolası 4 adet 0 sıfır.. Bir arkadaşda LG tv kumandası rica etmiştim. Kurcaladım fakat ne mkv ile ne hd divx nede alt yazı ayarı ile (Renk vs) bir ayar görebildim. Zaten fazla bir seçenekte yok yanlış hatırlamıyorsam 5-6 adet bişi idi.. Bölgesel beyaz ayarı gibi bişiler vardı.. eğik lik yamıkluk ayarı vs..
En iyisi bı tane mkv player almak O zaman
hdmı dan bağlayınca ses makineden gelsin istemiyorum ne yapmalıyım acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: exorcist33
hdmı dan bağlayınca ses makineden gelsin istemiyorum ne yapmalıyım acaba?
cihaz kaynağımı bilmiyorum ama en basiti projeksiyondaki sesi sonuna kadar kısmak.. Diğer seçenek, kaynak ayarlarından oluyor. (Popcırn hour a200 de HDMI ses kapalı diyorum) veya DVD playerden HDMI ses kapalı seçerseniz isteğiniz olur..
teşekkürler.Mehmet birde en iyi görüntü için kullandğınız ayarları yazabilirmisiniz acaba :)
quote:
Orijinalden alıntı: exorcist33
teşekkürler.Mehmet birde en iyi görüntü için kullandğınız ayarları yazabilirmisiniz acaba :)
işin gerçeği artık projeksiyon kullanmıyorum. Dolapta duruyor. 3D projeksiyon arayışına girmiştim. FPR teknolojisinini aşırı pahalı olduğunu fark ettiğimde, 3D FPR LED TV ye yöneldim. Şimdilik 47LW5500 i kullanıyorum. Kim bilir 3D FPR Projeksiyon makul fiyata indiğinde projeksiyona geçebilirim.
arkadaşlar merhabalar. öncelikle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. HS201 için hdmi kablo alacaktım ama eskişehirde baktıklarımda en uzunu 2metre daha uzunları bulamadım, nette gezerkende 3.5 m (kaliteli diye tabir ettiğim) philips marka v1.4 kabloyu buldum,bu ürünün linkini vermek istiyorum fikirleriniz açısından en az 3.5 m olmak ve v1.4 olmak koşulu ile önerebileceğiniz kablo varmıdır?
GG dan al dostum, ben cok arastirdim we 10 mt aldim fiyat cok uygun 32 tl mi neydi cokta kaliteli filtreli we 1.4 (. Uzun olmasi herzaman iyidir ilersi icin ne olacagi belli olmaz...
odamın maksimum uzunluğu 5 m. :) 5 mt den sonra da kayıplar oluşmaya başlıyo dıye okumuştum :) gg den bakıorm hepsıne de bu ürün daha çekici geldi nedense philips olmasından kaynaklı sanırım 3.5 işimi görecek ama sınırda oluyor sanırım bende 5 mt.lik başka 1.4 kablolara bakmalıyım alacağım arkadaş bıkac gun bekletirim diyor bende rahatsızım bu durumdan beklemek ıstemıyorm
işyerinde 20 metrelik hdmi kablo kullanıyoruz. üstelik hdmi çoklayıcısıyla 3 adet 20 metrelik hdmi kablo ile görüntü aktarıyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok.
aldım ya bitane bugün daha fazla dayanamadım.s-link in 1.4b yazıyor ethernetli falan 5 metrelik 30 lira verdim :)) ancak bir sorunum var daha önce yaşayanımız varmı bilmem ben projeksiyonu pc ye hdmi den bağlıyorm aynı zamanda dvi dan da monitörüm bağlı hdmi dan görüntüyü projeksiyona verince sıklığını bilmiyorum ama monitörde sadece turuncu bir renk kalıyor böyle enteresan bişey oluyor reset atmak zorunda kalıyorum. ayrıca projeksiyon kapalıyken de hdmi hem ekran kartına hem de projeksiyona bağlıyken aynı sorun olusuyor.şuanda projeksiyondan hdmi kablosunu çektim ve herhangi bir sıkıntı yok.bu sorun ne den dolayı olabilir?
bilgisayarım masa üstü ati hd 4850 ekran kartım 3 gb rem 380w power var başkada bişey gelmıyor aklıma
Cihazı şu an en uygun nereden alabiliriz acaba?
We 2 aylik uzun uraslar sonucu lg hs 201 li sinema odami bitirmis bulunuyorum.. Cok cok guzel oldu icime sindi... Ben perdeye karsiyim bu yuzden odamin bir duwarini restore edip cercefeli monitore donusturdum, ses sistemini kurup cihazi ozel yaptirdigim aparatla tawana monte edip kablolari cok profesyonel bi sekilde gizledim.. Resimleri yakinda paylasirim dostlar (.
Film izleme konusunda muhaka tatmin ediyordur muhtemelen de. Normal internet veya ofis kullanımı için yani bilgisayar ekranı yerine kullanım için ne kadar tatmin edici. Yazılar rahat okunabiliyor mu? Atıyorum bir internet sayfasında gezerken yada bir excel dökümanı ile çalışırken kullanışlı mı?
Cihazı kullanan arkadaşlar muhakkak denemişlerdir. Bu konuda deneyimleri nasıl?
quote:
Orijinalden alıntı: yolunsonu
Film izleme konusunda muhaka tatmin ediyordur muhtemelen de. Normal internet veya ofis kullanımı için yani bilgisayar ekranı yerine kullanım için ne kadar tatmin edici. Yazılar rahat okunabiliyor mu? Atıyorum bir internet sayfasında gezerken yada bir excel dökümanı ile çalışırken kullanışlı mı?
Cihazı kullanan arkadaşlar muhakkak denemişlerdir. Bu konuda deneyimleri nasıl?
800x600 çözünürlükte yazılar çok rahat okunabiliyor, bilgisayar ekranı olarak çok rahat kullanılabileceğini düşünüyorum.
Benim de bir sorum olacak eski kullanıcılara, bugün hdmi'dan laptopu bağladım cihaza ancak sesi aktarmadı nedense, ayrı yeten illa ki audio girişinden bağlantı yapmamız gerekiyor mu?
quote:
Orijinalden alıntı: SIRLI
Benim de bir sorum olacak eski kullanıcılara, bugün hdmi'dan laptopu bağladım cihaza ancak sesi aktarmadı nedense, ayrı yeten illa ki audio girişinden bağlantı yapmamız gerekiyor mu?
HDMI varsa başka bağlantıya gerek yok.. PC nin Denetim masasına girin. buradan Ses ayarlarına girin HDMI sesi varsayılan olarak seçin.