Şimdi Ara

===> LG G2 TEKNİK KONU <=== (328. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.429
Cevap
131
Favori
468.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acura07

abı sabah denedım versıon farklı ıse yedekleme hata verıyor aynı surum olması gerekıyormus. ne kadar sacma bıl olay
    neyse lg backup uygulamalarınızı yedekler ama rehber ıcın google ı kullanıcaz gıbı

Boş yere PC Suite'ten nefret etmiyormuşum
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximum54

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar slm bu konuyu takip ederek telefondan root uygulamasini supersu yardımıyla kaldırdım ve pc suit üzerinden cihazi guncelledim guncelleme sonrasi radio kalkmıştı
    Simdi cihaz temiz bir şekilde guncellenmismidir hard reset atmama gerek varmidir

Download moduna alarak Rooted yazıp yazmadığını kontrol edebilirsiniz. Unrooted yazması gerekiyor.
    Rooted yazıyorsa resetleyeceksiniz.

Download modunu hangi uygulamayla veya nasıl kontrol edebiliyoruz ?

1. sayfaya göz atabilir bunun haricinde daha birçok yararlı bilgiyi edinebilirsiniz.

Hocam dediklerinizi yaptim hard resette cektim ama download modda hala rooted yaziyo ne yapmak lazim kusuruma bakma bu konularda cok acemiyim simdiden tesekkurler

Ben her kdz rom yüklediğimde (Kitkat yüklemedim sadece JB romları yükledim) rooted yazısı unrooted olarak değişti. Resetlemem bile gerekmedi. Ancak birçok arkadaşımızın ki rom yükleme sonrası resetlemek zorunda kaldılar. Bu şekilde Unrooted hale geldi. Daha farklı nasıl olur ne yapılır bilmiyorum.
    Şu ana kadar sizden önce kimseden böyle bir durum okuduğumu hatırlamıyorum. Yanılıyorsam diğer arkadaşlarımız beni düzeltsinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: szr_trace

38454#*802# yahu bu cod bende çalışmıyor. 10 C deyken çalışıyordu. şimdi 10G yüklü ondan olabilir mi. ben bunu menüye nasıl girebilirim

Eğer buraya yazdığınız şekilde yapıyorsanız çalışmaması normal.
    3845#*802# yapmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: szr_trace

rootlu cihazlarda ilk önce LG mobile Support Tool dan \ ek özellikler\ yükseltme hatası kurtarma yapıldığında, root filan kalmıyor. sonra istediğiniz güncellmeyi LG PC Suiteden yapabilir sin. ben bu şekilde yaptım hiç sorun yaşamadım.

Bu yöntemle rom yükledikten sonra, ki yükseltme hatası kurtarma işlemi orjinal romunuzu yükler, PC Suite ile rom yüklemeye gerek yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasif62

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: token45

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: token45

Arkadaşlar cihazlarım rootlu root kaldırmadan güncellesek sıkıntı olur mu? Stock romda cihazlar...

1. Sayfada niçin OTA ile yani telefon üzerinden güncelleme yapmamanız gerektiğine dair uzunca bir açıklama var.
    Ancak PC Suite üzerinde Recovery değişmemiş yani orjinal kalmış sadece root yapılmış cihazları güncellemeniz mümkün. Ya bu konuda ya Mod konusunda rootlu olduğu halde PC Suite ile güncelleme yapabildiğini yazan birçok kişi var.
    Belki Recovery değişmiş olanları da yapmak mümkün olabilir. Denemek lazım. Cesareti olanlar deneyebilirler.

Ben pc üzerinden işlem yapamıyorum usb bağlayınca telefon açılıp açılıp kapanıyor, acaba rootu kaldırıp ota üzerinden güncelleme yaparsam bir sorun yaşarmıyım, telefonda stock rom yüklü.

Root kaldırsanız bile hala rootlu olduğunu belirtip otadan güncelleme yapmıyor tavsiyem, rootu kaldırın hard reset atın, download moda alıp lg mobile support tool ile güncelleme yapın tertemiz kurulum olsun

anladım, cevap için teşekkürler, iş gene pc üzerinden çözülecek, bu usb üzerinden bağlantı yapınca telefonun kapanması sorununu benden başka yaşayan yok sanırım, garantiye mi versem bilmiyorum

Öncelikle başka bir bilgisayarda ve başka bir kablo ile de deneyin. Sorunun telefondan olduğuna emin olun. Sonra da garantiye yollayın. Ama rootlu olduğu için nasıl garanti içinde sayacaklar bilemiyorum.

farklı bilgisayarlardanda denediğimde usb sorununun devam ettiğini gördüm sorun telefonda gibi görünüyor, merak ettiğim kadıköydeki telefoncu nasıl rom yükledi, tekrar aynı yere verip 4.4.2 yükletebilirim, adam bir şekilde stock rom yükleyebiliyor cihaza, bizim elimizde olmayan imkanlarımı var bilmiyorum, benim denemediğim hiç bir şey kalmadı, aklıma gelen ve forumda tavsiye edilen her yöntemi denedim sonuç alamadım

Hatırlarsanız kdz romları zip haline getirerek Custom Recovery'lerle yüklenebilir duruma getirebiliyorduk. Acaba o da zip olarak aynı custom rom yükler gibi telefondan mı yükledi?
    Herhangi bir PC'de herhangi bir USB'ye takılınca resetliyorsa, aklıma başka bir çözüm gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -SoloTurk-

Kurdum fakat dedigim hata oldu işte. Neyse artık olan oldu resimler boxdaydı sarkılar ve rehber canımı sıktı onlarıda bulucam bi sekilde. Birdahada böle şeylere girmem bendeki bu şansla.

Birçok arkadaşımız, Gmail hesabının aynı olması haricinde Rom versiyonlarının da aynı olması gerektiğine dair mesajlar attılar. Farklı rom yükleyip yedeklerini geri alamamışlar. Tamamen PC Suite'in salaklığı.

Ancak eski rom yüklenerek bu yedekler geri alınabilir, sonrasında adam gibi uygulamalarla yedekler alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarlabasi

Arkadaşlar konu içinde ve diğer konularda arattım fakat bulamadım.
    Daha önce bir çok telefona rom attım fakat G2'ye ilk defa deniyorum.
    Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
    Mevcut Türkiye Romunda ısınma problemi olduğu için Almanya 20c'yi kurmak istiyorum fakat aşağıdaki hata geliyor.Daha önce karşılaşanınız oldu mu?

===> LG G2 TEKNİK KONU <===

Bu hatayı bilmiyorum ama en çok yapılan hata eski yöntemlerle kdz rom yüklenmek istenmesi ile ortaya çıkıyor. Offline yöntemi kullanmanız ve adımları çok dikkatli bir şekilde takip etmeniz gerekiyor. Tekrar gözden geçirmenizde yarar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: TGOD

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TGOD

Beyler bu google haritaları açtığımızda telefonu düz tuttuğumuzda ok ile hangi yöne baktığını gösteriyo hani benim o sensörde bir sıkıntı var 30 derece sola gösteriyo. seyir halinde düz yolda araba ile yanlıyomuşum gibi oluyo. Bu sensörü optimize edebileceğimiz bişey var mıdır samsunglarda var sanırım böyle bir ek uygulama. 4.2.2. de de bu sorun vardı kit kat a güncelledikten sonra da devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum

Telefonu 8 şeklinde birkaç kere döndürerek kalibre edebilirsiniz.
    Youtube'ta birçok videolar vardı. Girebilirseniz izleyerek daha rahat yapabilirsiniz.

Tesekkür ederim yardımın için de video bulamadım

Tüm videoları izleyip doğru videoların linklerini vermek için zamanım yok. Bu linkte gelen videolara bir göz atın lütfen.
    https://www.youtube.com/results?search_query=compass+calibration+android

• Jishnu'nun kamera modunun etkisini deneyen var mı? Ona göre root atıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill_them_all

merhaba arkadaşlar, telefonuma ota üzerinden 4.4.2 tr rom yükledim ve memnun kalmadım. lg firmware sayfasından tekrar tr 20b 16 gblık olanı indirdim ve bu sefer flashlayarak kurmak istiyorum. Telefonumda daha önce root yada custom rom falan yüklemesi yoktu. işte şimdi ilk sayfada anlatılanlardan hangisini yapacagım acaba?
    flashtool kullanarak offline stok rom yükleme adımlarını mı ? yoksa
    flashtool kullanarak rom yükleme adımlarını mı takip edeceğim. çünkü yükleme adımlarında farklılıklar var okudugum kadarıyla.

ayrıca stok romu flashlamam telefonu garanti dışı bırakır mı acaba?

LG artık kdz yüklenmesine izin vermiyor. Bu nedenle offline yöntemle yükleyeceksiniz.
  • chatin_62 kullanıcısına yanıt
    0 dan kurdum artık gerek kalmadı allahtan resimler boxdaydı.

bidahada yedek medek girmem :D

Bu telefondan lg backupla aldıgımız yedek telefonda yer kaplıyor dogrudur degilmi ? O hep telde kalıyor yani onu pc ye atıp ihtiyacımız olunca geri telefona atıp geri yükleme gibi bir durum yok yani dogrumudur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurarik

Merhaba , öncelikle bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Benim sorunuma gelince , Proğram Versiyonu : D80210c-TUR-XX olarak görünüyor.Telefonum , 4.4.2 Güncellemesi yapmıyor.Telefon üzerinden indiriyorum güncelleme dosyasını daha sonra yazılım onaylama ekranında " Geçersiz Yazılım " olarak hata alıyorum.LG Pc Suite üzerinden güncellemeyi denedim malesef hata veriyor Bilgisayar üzerinden güncelleme de yapamıyorum.

İMEİ sorgulamada ;

Durumu : IMEI NUMARASI KAYITLI
    Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI
    Üretici : Üretici: LG Electronics Inc.
    Pazar Adı: LG G2 Model Bilgileri: LG LG-D802

1. Sayfadaki Adımlar o kadar yabancı geliyorki bu yazıyı yazmadan başlamak istemedim.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Telefondan OTA ile yazılım yüklenmesi için Root yapılmamış ve Recovery değişmemiş olmalı.
    Güncelleme inerken internette problem olmuş ve dosya hatalı inmiş olabilir.
    PC Suite ile nasıl bir hata alıyorsunuz? Cihaz menüsünden Acil Firmware Kurtarma seçeneğini bir deneyin. Otomatik olarak güncellemeyi görmediği müddetçe PC Suite'i tercih etmem ben. Bunun yerine LG Mobile Support Tool'u açıp oradan da menüden Ek özellikler(A)'dan Yükseltme hatası kurtarma seçeneği ile yükleyebilirsiniz. Telefonunuza ait son versiyonu indirip kuracaktır.

• beyler G2 de mobil veri kullanımını nasıl sıfırlıyoruz?
    Warning veya Limit sınırlarını değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SoloTurk-

0 dan kurdum artık gerek kalmadı allahtan resimler boxdaydı.

bidahada yedek medek girmem :D

Bu telefondan lg backupla aldıgımız yedek telefonda yer kaplıyor dogrudur degilmi ? O hep telde kalıyor yani onu pc ye atıp ihtiyacımız olunca geri telefona atıp geri yükleme gibi bir durum yok yani dogrumudur ?

Yedeklerinizi silmediğiniz müddetçe sorun olmaz. Eski romunuzu yükler, yedeklerinizi geri alır, adam gibi uygulamalarla yedekler, hangi romu yüklemek istiyorsanız onu yükler, aldığınız yedekleri tekrar geri yükleyebilirsiniz.

LG Backup'a gelince evet yedekler telefonun hafızasını elbette işgal etmektedir. Bunu bilgisayarınıza aktarıp, ihtiyacınız olduğunda bilgisayarınızdan telefona kopyalayarak (tabi aldığınız yere kopyalamanız gerekiyor) geri dönüş yapabilirsiniz. Fakat şunu da belirtmeliyim ki, bu sabah bir arkadaşımızın telefonunu güncelledi. LG backup ile aldığı yedekleri 4.4'e geri yüklemeye kalkışınca şunu gördük ki birçok yedek geri yüklenemiyor. Zaten geri yükleyi seçtiğinizde bunları geri alamayacağını söylüyor. Birçok ayar ve LG Uygulaması geri yüklenemedi. En çok Uzaktan kumanda ayarlarına üzüldü. Öğrettiği kumandalar varmış, şimdi o kumandalardan bulup yeniden öğretmek zorunda.

Adam gibi uygulamalardan kastım bu işte. Özellikle Backup gibi önemli bir olayda, işini doğru dürüst yapması gerekiyor.

Kesinlikle Katılıyorum bilgi icin cok teşekkür ederim iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blacktechtonix

quote:

Orijinalden alıntı: .kontrast

quote:

Orijinalden alıntı: Blacktechtonix

quote:

Orijinalden alıntı: recep41

Arkadaslar ben telefona kitkati yuklemistim ilk ciktiginda.almnaya vodafine olarak.simdi telefonu normale tekrar turkiye ronuna dondirmek istiyorum.yani turkiyeye guncelleme geldiginde bende gozukmesini istiyorum.ne yapmam gerekiyor bunun icin.

JB e dönmeniz gerekiyor

JB dönüş

Bende zamanında İngiltere 10g'ye geçmiştim, güncellemeden yararlanmak için tekrar Türkiye'ye romuna mı dönmem gerek hocam ?

Guncellemeyi deneyin sorun çıkarırsa geçersiniz 10x ten 20x e geçmekte sorun olacağını zannetmiyorum

quote:

• Dosyamızı seçtikten sonra Sağ alt tarafta bulunan Normal Web Upgrade Test'e tıklıyoruz. Gelen ekranda da Upgrade Start butonuna basıyoruz
    • Gelecek ekranda Ülke olarak Kore Cumhuriyeti'ni olduğu gibi bırakıyoruz. Dil seçimini ise Türkçe yada istediğiniz bir dili seçiyoruz.

İngiltere romunu flash tool'la aktarırken bu dil seçme ekranı gelmişti fakat şimdi gelmiyor direk Lg mobile sport açılıyor ve güncelleme var diyor. Kdz dosyasını görüp otomatik başlamıyor var mıdır bunun bir çözümü. Telefonu birden fazla kez bağladım fakat değişmedi.

• .kontrast kullanıcısına yanıt
    Normal kurulum yapmaya çalışıyorsunuz galiba offline yöntemle kurulumu deneyin kdz den kurulum yapmak istiyorsanız.
    Hocam offline inşallah yapıyorum telefonun imeiye kadar okuyor.fakat daha sonra sanki telefonu görmemiş gibi bu hatayı veriyor. Acaba 311k serisi nedeniyle olabilirmi diye düşünüyorum, ,,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım 4.4.2 ile Google hesabından Internet senkronizasyonu kalkmış. Kendi tarayıcısında favorilerim çıkmıyor.

Bugün Turkcell'de Samsung Galaxy S5'e baktım onda da Internet senkronizasyonu yoktu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fat304h

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fat304h

Hocam pek anlamıyorum ama ben custom rom yükleyeceğim zaman recovery hiç flashlamadım.Signed denilen türden bir kernel vardı ismini hatırlayamadım onu flashlıyordum ardından recovery moda alıp zipi seçiyor ROMu flashlıyordum.Sanırım kernel flashlayınca recovery de mi geliyor beraberinde?

Sanırım bana yazdınız.
    Şimdi 2e 3e kernellere girmeyeceğim. Kısaca yazarsam, Samsunglarda Kernel yükleyince, CWM Recovery de yüklenir. Recovery'ye girdiğinizde zaten hangi recovery yüklü olduğunu görebilirsiniz. Yukarda yada aşağıda CWM Recovery ve versiyonunu yazar. Yada TWRP Recovery ile Kernel yapılmışsa, TWRP Recovery yazar.
    En basitinden, Kerneli yüklediğiniz Recovery ile sonradan girip rom yüklediğiniz Recovery arasındaki değişimi farketmeniz gerekir.

Hocam evet size yazmıştım aynen sizinde söylediğiniz gibi kernel yükleyince cwm'de yüklenmiş oluyor farklı kernellerde farklı recoveryler yükleniyor doğrudur.Yani G2'de custom rom,mod vs. flashlamak için öncelikle cwm recovery yüklemem gerekiyor değilmi?

Evet her cihazda olduğu gibi G2'de de Rom, Mod v.b. zip uzantılı dosyalar yüklenebilmesi için Custom Recovery yükleyeceksiniz. G2 için şu anda 3 tane Custom Recovery vardır. CWM, Philz ve TWRP. Yükleyeceğiniz Rom'a bağlı olarak, bu recoveryler değişebilmektedir. Hangi recovery'yi kullanmanız gerektiği yüklemek istediğiniz Rom'da belirtilmiştir.

Tabi Recovery yüklenebilmesi için öncelikle Root yapmanız gerektiğini de belirteyim. Samsung'taki gibi tek dosya yükleyerek hem Root işlemleri, hem Recovery yüklemesi, her cihazda yapılamıyor.

LG G2'den önce Samsung Galaxy S2 kullanıyordum.

Custom işlemleri, Stock'a temiz dönüş işlemleri orada gerçekten çok rahattı. LG G2'de ziyadesiyle ayrıntı var.

Bir de şimdi 4.4.2 güncellemesinden sonra galiba ROOTED yazısı da tekrar ortaya çıkıyormuş ve temizlenemiyormuş gibi şeyler okudum.

Gerçi Samsung da Knox meselesini çıkardı. Orada da bu işlemler rahatlıktan uzaklaştı gibi görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.