Şimdi Ara

LG G2 Boğuk Ses Sorunu Yaşayanlar %100 Çözüm Burda :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar LG G2 32 GB sahibi olarak bu sorunu bile bile cihazı satın aldım.

Avea hat kullanıyorum. Daha sıfır ilk görüşmemde acayip bi boğuk sesle görüşme yaptım. Konuşmadan hiç bişey anlamadan kapattım.

Bayanlarla konuşmamda sorun yaratmıyor onlarda boğuk ses çıkmıyor çok garip onların sesi kalın değil ince tizz ondanmı anlamadım

Şimdi gelelim sonuca kimileri demiş avea hattan kaynaklanıyor. Vodafone aldım öyle bi sorun yok vs vs demişler.

Turkcell hattı bile taktım görüşmeler yaptım yine boğuk sesle karşılaştım.

Sonunda çözüme ulaştım

Bir çok custom rom denedim sonunda mutlu sona ulaştım. Custom rom ile olayı çözmüş oldum.

Gelen giden sesler çok daha net

İlk olarak cihazımı root işlemi yapıyoruz. Tabi yapmadan önce custom rom ve kernel dosyalarımızı indirip cihazın içine atalım.

Custom Rom ;https://www.androidfilehost.com/?fid=23622183712457532

Uygun Kernel indirin ;https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=12880 (Örneğin cihazım LG G2 32 GB D802 olanı indirdim.)

1. 4.4.2 KitKat root nasıl yapılır?:

İlk önce ioroot25 adlı .zip dosyamızı indiriyoruz Link ;http://www6.zippyshare.com/v/61238907/file.html

Telefonumuzdan Ayarlar>Genel>Telefon Hakkında>Yazılım Bilgileri>Yapım numarasına 8 9 kez tıklıyoruz ve geliştirici oluyoruz.

Ayarlar>Genel>Geliştiri Seçeneklerine giriyoruz. USB Hata ayıklama nın yanına tik koyuyoruz. Aşağısında bulunan sahte konumlara izin ver'e de tik koyuyoruz.

Ayarlar>Genel>Güvenlik'e giriyoruz ve bilinmeyen kaynakları seçiyoruz.

Telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz ve verdiğim dosyadaki Root yazan uygulamayı açıyoruz. Karşımıza CMD geliyor siyah pencereli bişi. Enter'e basıyoruz ve bekliyoruz. Telefonumuza bir uyarı geliyor ona tamam diyoruz.

Ardından telefon kapanıyor ve CMD'den devamlı entere basıyoruz CMD kapanıyor. Telefonun arkasındaki ses kısma tuşu ile apply update from adb'nin üstüne gelip güç tuşuna basıyoruz ve telefonumuz rootlanıyor.

'' ROOT YAPMA SIRASINDA HATA ALAN ARKADAŞLAR İYİ DİNLEYİN ''

apply update from adb dedikten sonra sarı yazıların çıktığı bir yerde kalırsanız ve hiç bişi olmuyorsa şunları uygulayın

İoroot25 in bulunduğu klasöre shift tuşuna basili tutarak sağ tıklayıp komut penceresini burada aç diyip oraya şöyle yazın:

adb sideload kk_root.zip

Ardından hızlı bir şekilde %100 dolucak CMD ve telefonunuza baktığınızda o takılı kalan sarı yerin en alt tarafından yukarıya doğuru yazılar çıkmaya başlayacak ve root başarılı şekilde tamamlanmış olucak. Ve bizi geriye atıcak orda en üstteki Reboot seçeneğine tıklayın telefon yeniden başlasın.

TWRP Recovery nasıl yüklerim?:

Burdan .apk uzantılı dosyamızı indirip telefonun ulaşabileceğimiz bir kısmına atın. '' Ben download kısmına atıyorum genelde Link ;https://www.androidfilehost.com/?fid=23329332407585963

Dosyamızı indirip telefona attıktan sonra tıklıyoruz ve yükle diyoruz, yükleme işlemi bitince aç diyoruz root yetkisi falan isterse hepsine yes diyoruz.

Karşımıza Flash recovery diye bir yazı geliyor ona tıklıyoruz ve bişiler yükleniyor ardından To Recovery - Exit yazısı geliyor. To recovery derseniz TWRP recovery'e gidersiniz. Exit deyin.

Evet TWRP Recovery'i yüklemiş olduk.

Ondan sonra marketten Quick Boot uygulamasını kurun. Program açılışta sizde root izni istiycek izni verin. Ondan sonra recovery basın.

Şimdi recovery menüye ulaşmış olduk. İlk olarak ;

Ana ekrana dönüyoruz Sağ üstte Wipe var ona tıklıyoruz ve aşağıdaki o mavi şeyi soldan sağ kaydırıyoruz. Ardından Back deyip Advanced Wipe'ye tıklayıp

Dalvik Cache
    System
    Data
    Cache'yi işaretliyoruz. '' İnternal Storageyi sakın işaretlemeyin sakın ''

Sonra aşağıdan o mavi şeyi kaydırıyoruz.

Şimdi telefonumuzun sistemini falan filan herşeyini sildik. Ana ekrana gelip Install'a tıklıyoruz. Ordan ilk kernel olan seçip sürgüyü çekiyoruz ve dosyamızı yüklüyoruz.

Ondan sonra tekrar install gelip custom rom işaretleyip yüklüyoruz. Adım adım next seçekleri çıkıyor ordan telefonumuzun modelini sorucak yine d802 diyip next next yapıp yüklüyoruz.

Yükleme bitince karşımıza 3 tane buton geliyor ordan Reboot System'i seçiyoruz. Artık telefonumuz custom rom yüklenmiştir. Bol bol net sesli görüşmeler diliyorum

Bu arada sonuçları buraya yazarsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full_HD -- 18 Ağustos 2014; 12:13:42 >

• Kesinlikle bende aynı yollardan geçtim.

Eğer boğuk ses istemiyorsanız Vodafone kullanın ve şebeke mutlaka 3g de olmalı, ses gerçekten etkileyici oluyor. Tabi bunun için iki tarafın da vodafonda olması gerekmez 3g şebekede olması gerekiyor. Ayarlardan sadece HSDPAP seçmeniz yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glonass -- 18 Ağustos 2014; 11:30:17 >
  • Full_HD kullanıcısına yanıt
    Hangi custom rom ile sesler çok net
  • quote:

Orijinalden alıntı: t-miharbi

Hangi custom rom ile sesler çok net

Konuyu düzenliyorum birazdan.
  • bende gelen ses net fakat benim sesim karşı tarafa gitmiyor bu dediğin çözer mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipokratales

bende gelen ses net fakat benim sesim karşı tarafa gitmiyor bu dediğin çözer mi ?

Deneyin derim benimde bazen sesim boğuk gidiyordu bu custom rom çözdü sorunumu.

Kaybedicek bişeyiniz yok derim.
  • Full_HD kullanıcısına yanıt
    Root Recovery için Blacktectonix in konusundaki yöntemleri ekleyin ilk mesaja, bu işlemlerden çok daha basit iki apk ile herşey halloluyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu hangi custom rom ?

• Arkadaslar lg g2 alali bir ay gecti
    3Inc ekrandan buna yukselince ben konusacagim yeri iyi ayarliyamiyorum sanirim. Karsi tarafa sesim az gidiyormus kisik ya da boguk gibi..tabi bunu ben duyamadigim icin emin olamiyorum.
    Oyle dediklerinde mikrofon kismini agzima yakinlastiriyorum daha iyi diyorlar . Cihaz yeni root yapamam .hat avea karti kestirip taktim . Cozum icin ne yapabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: umudumsun

Arkadaslar lg g2 alali bir ay gecti
    3Inc ekrandan buna yukselince ben konusacagim yeri iyi ayarliyamiyorum sanirim. Karsi tarafa sesim az gidiyormus kisik ya da boguk gibi..tabi bunu ben duyamadigim icin emin olamiyorum.
    Oyle dediklerinde mikrofon kismini agzima yakinlastiriyorum daha iyi diyorlar . Cihaz yeni root yapamam .hat avea karti kestirip taktim . Cozum icin ne yapabiliriz

Benim cihazımda 1 haftalık sıfır aldım. Yap dene gör olmadı orjinal stock rom geri dön.
  • deneyip başarılı olan var mı ? ben mi beceremiyorum yoksa _?
  • Yarın indirip denerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Custom rom'a gerek yok. Aynı sorunu ben yasadım arkadaşın dediği gibi seslerden anlamıyordum ve sürekli ses kesiliyordu. Karşı taraf sesin az geliyor diyordu kadınlar da erkeklerde. Aşağıdaki romu kurdum hiç bir sorun yok simdi ve inanın şebeke ayarlaması çok daha iyi en azından 3g den 2g'ye düşüyor öteki romlar Türkiye ve almanya 3g de kalmayı sürekli tercih ediyor .. Gerçekten tavsiye ediyorum. Romu kurmadan önce hard reset atın. Romu kurduktan sonra tekrar hard reset atın. Cihaz stabileyi yakalasın herhengi bir sorun yok almanya romundan da bir farklı yok ben almanya romunun en iyisi olduğunu düsünmüyorum

489 6EE/T-MOBILE(UNITED KINGDOM) V20D LGD802 1.66 GiB 38http://lg-phone-firmware.com/index.php?id_mod=36

• banada 488 kurdurtmuştun hiç bi işe yaramadı garantiye verdim bende bakalım inşallah düzelir
  • hipokratales kullanıcısına yanıt
    donanimsal sorun seninki çünkü hiçbir yöntem işe yaramadı sende. 488 ile 489 aynı rom yeni rom ekleyince 489 oldu. cihazının ahizesi bozuk ona yapacak birsey yok. ben kendim yararlı bulduğun şeyi sana ve forumdakilere öneriyorum benim bu işten bir kârım mı var ? insanlara iyilik yaramıyor
  • cümle yanlış olmuş kusura bakma sadece romlar da işe yaramayacağını belirtmek istemiştim sana teşekkür ediyorum alakan için
  • şöyle bir çözüm bulduklarını söylüyorlar... Link aşağıda... Google'a; ##PROGRAM980 LG G" yazınca da bununla ilgili başka bilgiler çıkıyor... Ben her kelimeyi tam anlamadım... İyi çeviri yapabilenler bir göz atmalı...

http://forums.androidcentral.com/verizon-lg-g2/338526-verizon-call-quality-fix-finally.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.