Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / LG FPR - 2011 LW Serisi (LW4500,LW5400,LW5500,LW570S,LW650S)[ANA KONU] (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31.574
Cevap
138
Favori
2.083.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alihande

quote:

Orijinalden alıntı: guraysude
    Arkadaşlar dün aldığım 42LW4500 tv mi daha teslim almadan DTS sorunu kafamı çok karıştırıyor.Ben tv geldikten sonra Hard disk kullanarak film izlemeyi düşünüyorum ve anladığım kadarıyla pek çok filmin ses uzantısı dts imiş ve lg nin tv leri bu ses uzantısını desteklemiyormuş.Benim sizlere sormak istediğim ps satın alsam onun üstünden film izlemeye çalışsam aynı sorunla karşılaşırmıyım acaba,veya bu sorunu en rahat hangi yöntemle çözebilirim,bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim.
    iyi akşamlar

lg nin böylesi üstün bir tvye dts ses özelliğini koymaması bence çok saçma.ferrariye vites koymamak gibi bişey...

dts yok kesin çözüm westerndijital fiatı 500 tl olan med player+ses sistemi yada 3d blurey player hdd playback olandan+ses sistemi geriye doğru 4-5 sayfalarda dts ile ilgili açıklamalar var

///NEXT MACHİNE.3 D.HD/TECHSTORM X97 ANDROİD STİCK

/// XAOAMİ. MİBOXS.Mİ STİCK./İ BAHCESEHİR.İSTANBUL

• quote:

Orijinalden alıntı: masis88

Bence dts olayini fazla kafaya takmayin. bunun icin cesitli yontemler mevcut. ya bilgisayar uzerinden dlna ile izliceksiniz ya da filmi donusturceksiniz. mkv2ac programi ile 20 dk gibi bir surede 3d filmler donusturulup hdd uzerinden ses alinabiliyor. sahsen ben bu yontemi kullaniyorum. turkce altyazi olayini ben de merak etmekteyim. Bu aralar filmlere turkce ses montaj ettigim icin altyazi kullanmiyorum ve bu sorunu erteledim fakat bir bilen aciklarsa iyi olur...

dlna üzerinden oynattığında filmi tv mi bilgisayarmı oynatıyor tv oynatıyor ve ses dts ise ses yok dlna dan film dosyasını alıp kendi içindki tv nin playeri oynatıyor tv nin kendi playeri dts yi çözmediği için dts yok dönüştürmeye bişey diyemem ben bi ara önceki lh lh4000 lcd de denemiştim baya zordu belki dts-ac3 dönüştürme proğramları herhalde çoğaldı

• quote:

Orijinalden alıntı: Raskol

Sorunumu hala halledemedim.

Filmlerde altyazı problemim vardı.
    Kurulum option dil seçeneğinde herşey türkçe olmasına rağmen altyazılarda türkçe karakter sorunum devam ediyor.

Ayrıca
    LG nin demo 3d dosyası ac3 ve kontrol ettim pc de sorunsuz ses alabiliyorken tv den ses alamıyorum.
    Ses patlamaları oluyor arada o kadar.

lg demo bendede ses yok bence demo sorunlu

• quote:

Orijinalden alıntı: parlamenter

quote:

Bence dts olayini fazla kafaya takmayin. bunun icin cesitli yontemler mevcut. ya bilgisayar uzerinden dlna ile izliceksiniz ya da filmi donusturceksiniz. mkv2ac programi ile 20 dk gibi bir surede 3d filmler donusturulup hdd uzerinden ses alinabiliyor. sahsen ben bu yontemi kullaniyorum. turkce altyazi olayini ben de merak etmekteyim. Bu aralar filmlere turkce ses montaj ettigim icin altyazi kullanmiyorum ve bu sorunu erteledim fakat bir bilen aciklarsa iyi olur...

dlna üzerinden oynattığında filmi tv mi bilgisayarmı oynatıyor tv oynatıyor ve ses dts ise ses yok dlna dan film dosyasını alıp kendi içindki tv nin playeri oynatıyor tv nin kendi playeri dts yi çözmediği için dts yok dönüştürmeye bişey diyemem ben bi ara önceki lh lh4000 lcd de denemiştim baya zordu belki dts-ac3 dönüştürme proğramları herhalde çoğaldı

oltulu nickli arkadasimiz bahsetmis bundan bu sayfada:

quote:

Orijinalden alıntı: whoyouare

@oltulu
    @alperklz

ustadlar, yani DTS yi bozmadan optikten veya Hdmi dan program ile passthrough yaparak ANfi ye aktarabiliyor mu şimdi bu tv?

bizim yaptığımız DTS li video bilgisayara kayıtlı ve wild media server ile videomuzu seçiyoruz tv de DLNA ile bilgisayarımıza bağlanıp sorunsuz şekilde ses ve görüntü alabiliyoruz.
    Yeni keşfettiğim bir özellik te (siz belkide biliyorsunuz ben yeni farkettim) bilgisayarınızda ev ağı kurarsanız tv ağda görünüyor ve video,resim yada müziklerinizi üzerine sağ tıklayınca Burada yürüt diye bir bölüm çıkıyor ordan tv mizi seçince seçtiğimiz dosyayı hemen tv den açıyor hatta videoyu bilgisayarımızdan ileri geri alabiliyoruz, ses açıp kapatabiliyoruz.

wild media diye birsey var ordan oluyormus. sanirim pcden oynatiliyor film ve tvye aktariliyor yani islem pcde gerceklesiyor. ben bu yontemi henuz kullanmadigim icin ayrintili bilgiye sahip degilim fakat gordugunuz uzere yapanlar varmis...

• quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar dün aldığım 42LW4500 tv mi daha teslim almadan DTS sorunu kafamı çok karıştırıyor.Ben tv geldikten sonra Hard disk kullanarak film izlemeyi düşünüyorum ve anladığım kadarıyla pek çok filmin ses uzantısı dts imiş ve lg nin tv leri bu ses uzantısını desteklemiyormuş.Benim sizlere sormak istediğim ps satın alsam onun üstünden film izlemeye çalışsam aynı sorunla karşılaşırmıyım acaba,veya bu sorunu en rahat hangi yöntemle çözebilirim,bilgi verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim.
    iyi akşamlar

lg nin böylesi üstün bir tvye dts ses özelliğini koymaması bence çok saçma.ferrariye vites koymamak gibi bişey...

dts yok kesin çözüm westerndijital fiatı 500 tl olan med player+ses sistemi yada 3d blurey player hdd playback olandan+ses sistemi geriye doğru 4-5 sayfalarda dts ile ilgili açıklamalar var

dts konusunda ilerleme var plex ve vildmedia server ile dlna dan dts ses veriyormuş bende deniyip sonucu yazıcam bende plex var vildmedia server nerden yüklenir

• quote:

quote:

dts konusunda gelişmeler var dlna üzerinden plex ve vild mediaserver lerle açılan filmler dts ses veriyormuş bende deniyip sonucu yazarım

vild mediaserveri nasıl bulucaz

• Bu tvlerde java desteği varmıdır? Youtube haricinde web browser aracılığıyla video oynatmayı deneyen varmı?

Tşk...

quote:

quote:

quote:

iyi akşamlar

dts konusunda ilerleme var plex ve vildmedia server ile dlna dan dts ses veriyormuş bende deniyip sonucu yazıcam bende plex var vildmedia server nerden yüklenir

sanırım bu plex ve vildmedia programları 5500 ve üstündeki serilerde yani internet bağlantısı yapılabile modellerde kullanılabilir,4500 serisin de internet bağlantısı olmadığından bu proramlarla bilgisayar üzerinden film izleyemiyecez.
    biraz karışık oldu galiba ama anlayabildiğimiz kadar anlatmaya çalıştım :)

• quote:

dts konusunda gelişmeler var dlna üzerinden plex ve vild mediaserver lerle açılan filmler dts ses veriyormuş bende deniyip sonucu yazarım

vild mediaserveri nasıl bulucaz

http://www.wildmediaserver.com/
  • Evet arkadaşlar daha evime geçmeye 1 ay varken bende tv'mi almış bulunmaktayım:) daha geçen haftaya kadar 55D8000 almayı kafaya koymuştum. Önce 3,5 m için çok fazla diye diye boyutunu küçülttürdüler:) Sonra pasif gözlük olayının hoşuma gitmesinden ve samsung'daki ışık kaçırması problemlerinden dolayı markayı LG'ye kaydırdım. Daha sonra aşağıda linki verdiğim nettop modelini tv'nin yanına koyacağımı söyledim. Adamlar o zaman smart tv olayına hiç gerek olmadığını söylediler. Ve en sonunda da 47LW4500 modelini aldım:) bakalım LG 47LW4500, Asus EEE BOX EB1501P ve Xbox 360 kinect bundle buluşması nasıl sonuçlanacak. Bu arada tv salı günü elime geçecek, seçim konusunda hata yaptığımı düşünen varsa lütfen belirtsin. Hiç düşünmeden iade ederim valla:)

http://www.sanalmarketim.com/urun/56e276d75b2666f04a31ce5dd134fb65/ASUS-EeeBox-EB1501P-B030E-D525-1.8GHz-2GB-320GB-GT218-ION-512MB-Win7

• Avatar.3D.2009.Half-SBS.1080p.DTS.x264-munk için altyazı bulamıyorum rica etsem biri bana mail atabilir mi.

Bir türlü doğru düzgün 3d deneyemedim şu filmde

karatash gmail

quote:

iyi akşamlar

Altyazı sorunu için bilgisayarda altyazıyı not defteri ile açın farklı kaydeti seçin ve utf-8 olarak kaydedin türkçe sorunu olmayacaktır.
    Ayrıca pc satın alacağınıza neden media oynatıcı almıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dusunur71

quote:

quote:

iyi akşamlar

Altyazı sorunu için bilgisayarda altyazıyı not defteri ile açın farklı kaydeti seçin ve utf-8 olarak kaydedin türkçe sorunu olmayacaktır.
    Ayrıca pc satın alacağınıza neden media oynatıcı almıyorsunuz?

Alt yazı sorunundan bahseden olmamış ki?

Kırmızıyla belirttiğim cümle ne alaka?

• dts sorunu yazılımla çözülebilecek bir durum mu?

yoksa kalıcı bir sorun mu arkadaşlar?

kalıcıysa çok kötü olmuş.

bununla ilgili lg ne diyor?

soran soruşturan oldu mu? veya yabancı forumlarda ne deniyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 26 Haziran 2011; 23:27:30 >

Kurulduktan sonra deneyimlerimi paylaşmaya çalışacağım... Saygılar...

Not: İzleme mesafem 2.5 - 3 metre acaba 42" yeterlimi 47" fazlamı gelir ?
  • İyi Günler .Daha öncede sormuştum ,andorid cep telefonu ile televizyona kumanda etmek.eğer bunu yapan olursa lütfen bizide aydınlatsın .youtube de bir görüntü buldum.teknoloji ile arası olanlar lütfen bizede yardım etsin.
    linkihttp://www.youtube.com/watch?v=Pam2ZtPw0N4
    ayrıca telofona yüklenmesi gereken app linki
    http://itunes.apple.com/us/app/lg-tv-remote/id417713365?mt=8
    Ve buda diğeri
    http://www.appbrain.com/app/lg-tv-remote/com.clipcomm.WiFiRemocon
    Eğer başaran arkadaşlar varsa bizleri bilgilendirirse şimdiden teşekkür ederim

• @santhora
    Eh bir 4000TL kadar kara geçmişsin. Xbox ile kullanacaksan dusuk bir seri almak daha mantikli zaten, D8000 ile oyun konsollarunda çok sıkıntı yaşardın input lagdan dolayı. Bütçe artıksa bir PS3 + Bluerayli HT kombosu da yapabilirsin.

@afy
    LG'de DTS lisansı bazı ülkeler için var ama Türkiye bunlardan biri değil. İlk sayfalarda DTS'nin web sitesinden bir haber koymuştum, Avrupa için de alınması düşünülüyor diye bir haber vardı. Bu bağlamda üretilen panellerde DTS desteği olduğu ancak bazı ülkeler için kapalı olduğu düşünülebilir. Servisi aradım bu konuda ben, yazılım ile çözülebilecek bir şey olduğunu söyledi, ne kadar doğrudur bilemiyorum ancak. Bana mantıklı gelen de o bazı ülkelerde açık olması dolayısıyla.

@Shadow17
    O konu direk senin algınla alakalı birşey, 42" veve 47" boyut arasında çok bir fark olmaz. Sana mağazada yeterli geldiyse aradaki fiyat farkı dolayısıyla 42" mantıklı bir seçimdir.

• Yeterli geldi aslında şuan bunu kullanıp (42LW5500) ilerde bi kaç sene sonra malum teknoloji gelişiyor yeni ürünler daha alına bilir fiyatta olursa daha büyük ekrana geçip (ihtiyaç olursa) bu tv yide küçük odaya kaydırmak daha mantıklı olacak sanırım...

Saygılar..
  • herkese iyi geceler biz 1 saat öncesi itibariyle teknosadan 20 taksitle ablamlara bu tvyi aldık 47lw5500 bende herkes gibi dts olayına kafayı taktım şimdi ps3 var ben medyayı ps3 üzerinden oynatsam yinede seseleri dts alamıyacakmıyım yada ps3+logitec z5500 ile dts ses almam mümkünmüdür herkese tvnin 3d performansı gerçekten çok etkileyici bundan önce sony samsung ve panasonic 3d tvleri saaatlerce test ettim ve lg bu yeni teknolojisi ile bir adım değil bir kaç adım öne geçmiş bugun dikkatimi çekti teknosa kampanyasından olsa gerek biz tvnin işlemlerini yapana kadar yaklaşık 30 dkka içinde 10 tane lg tv satıldı lg teknosaya minnettar olmalı :) ama gerçekten f/p ürünü görünüyor salı günü tv teslim edecekler ps3 ile deneyimlerimi yazarım :) umarım ps3 ile iyi uyum sağlar :)

Orijinalden alıntı: oltulu

quote:

Orijinalden alıntı: whoyouare

@oltulu
    @alperklz

ustadlar, yani DTS yi bozmadan optikten veya Hdmi dan program ile passthrough yaparak ANfi ye aktarabiliyor mu şimdi bu tv?

Bizim yaptığımız DTS li video bilgisayara kayıtlı ve wild media server ile videomuzu seçiyoruz tv de DLNA ile bilgisayarımıza bağlanıp sorunsuz şekilde ses ve görüntü alabiliyoruz.
    Yeni keşfettiğim bir özellik te (siz belkide biliyorsunuz ben yeni farkettim) bilgisayarınızda ev ağı kurarsanız tv ağda görünüyor ve video,resim yada müziklerinizi üzerine sağ tıklayınca Burada yürüt diye bir bölüm çıkıyor ordan tv mizi seçince seçtiğimiz dosyayı hemen tv den açıyor hatta videoyu bilgisayarımızdan ileri geri alabiliyoruz, ses açıp kapatabiliyoruz.

arkadaşlar ilk olarak plex i kurdum filmleri zorla yükledi fakat dts convert etmedi. hadi dedim bu sefer wild media yı yükleyip deneyim. bu seferde o filmi yükleyemedi bile dts i test bile edemedim. hoş plex inde yüklediği söylenemez zaten akşamları 2-3 saatlik film izleme zamanımız varken bunun 2 saatini yükleme yapçak diye beklersek yanarız. o nedenle bende bu işler sarpa sardı maalesef. testereyi seyredeyim dedim ama nerdeyse sinirimden gecenin bi yarısı bi testere bulup kendimi kesçektim yemin ederim. dlna ile dts li 3d film izlemek çok zor bi durum maalesef. çok fazla heveslenmemek lazım. dallama koreliler bi an önce dts olayını aşmalılar ki bu saçmalıklara kafa yormayalım. herkesin yeteri kadar kafa yorduğu bir sürü şey var hayatta. o ndenle bu herifler bizim hayatımızı kolaylaştırma yoluna gitmeliler zorlaştırma değil. şu teknolojiye merak sardığım güne bazen lanet edesim geliyor. hele bilgisayar işi tam bir muamma birinde olan birinde neden olmuyor bulmak için akla karayı seçmek zorunda kalıyorsun. akşam akşam sinirlerim hopladı bi halil sezai dinleyimde sakinleyim.hadi hayırlı akşamlar.

• 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.