Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / 2011 only LW770S - LW9500 // Full Led Nano.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
5
Favori
73.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu işlerin uzaması iyi olmadı. Tam bir modelde karar kılmışken, gecikmeler yüzünden ve bazı arkadaşların maziyi deşmesi yüzünden
    tekrar başa sardık. Bugün bir bakmışım kendimi mavişehir teknosa ekstra'da LG,Panasonic ve d8000'lere bakarken buluyorum kendimi ama
    zamanlamam o kadar kötüki mağaza çalışanlarının çoğu izne çıkmış herhalde
    Sony 3d tv'de Dünya kupası 2010 3d bluray'i takılı,
    Başlatmak için kumanda yok, gözlük var içinde pili yok en önemliside
    ilgilenecek insan yok.
    Yine bir kabin'in içine gt30 3d plazmayı koymuşlar çoğu zaman olduğu gibi gözlüğün şarjı yok, yedeği yok, ayaklı mekanizmaya
    koymuşlar usb elektrik bağlantıları sallanıyor düzeltecek adam yok. Alıcıyım dedim ilgilenmeye çalıştılar yine de şarjlı bir gözlük bulamadılar.
    Geçen sene gördüğüm vt20'deki 3d görüntüler hiç aklımdan çıkmıyor daha iyisinide bir daha görmedim.
    Burası pek yeri değil ama bilen bir arkadaş lütfen yardımcı olsun.
    Panasonic 50vt30 alsak usb'den harici harddiskimizi taksak halfsbs filmleri 3d olarak izleyebilirmiyiz
    Açmadığı, desteklemediği halfsbs filmleri ise harici medya player üzerinden izleyebilirmiyiz.
    Teşekkürler

• Bazen kendi kendime;
    Hepsi aynı işi yapmıyormu bunların, hazır fiyatı da çok uygun durumdayken al bir 650s geç diyorum.
    47"LW650s şu anda Vatan'da 3.400 Tl.
    Belkide başka bir LG bayisine gidip Vatan'da bu tv 3.400 Tl. desek aynı fiyattan verebilirler
    Hatta bu fiyatı 12'ye bile bölebilirler diye düşünüyorum.
    Sonra da
    Zaten şu anda elinde bir LG marka Lcd Tv var
    Hd, sd yayınları ve Usb'den filmleri gayet güzel izliyorum.
    200hz olduğu halde hareketli sahnelerde özellikle bugünkü Real Madrid-Galatasaray maçında
    adamların etrafında gözü rahatsız eden birşeyler oluşuyor. Ayrıca clouding, bleeding v.s onlarda az çok var.

Yani 650s bile alsam, yine de bu sorunları yaşarım herhalde.
    Bu sorunlar yanlış hatırlamıyorsam full led tv'lerde ve plazmalarda yok değil mi.

Böyle de düşündükçe biraz daha bekle bakalım
    Sg gözlüğe razıysan hemen git vt30'u al.
    Yok
    Hem pasif gözlük hemde full led bir tv olsun dersen o zaman nano 3d'leri beklemekten başka çaren yok
    diyorum kendi kendime.

• bi teknolojiyi bekliyorsun, tam uygun fiyat alayım diyorsun hoop yeni bişeyler daha ekleniyor yeni teknoloji çıkıyor, aha süpermiş la bu diyorsun az daha bekleyim bari şunun fiyatı insin onu alayım diyorsun diyorsunda diyorsun... 1 ay bekleyecen gidecen alacan 3-5 sene kullanacan sonra yeni teknolojiye gececen. yoksa teknolojiye yetişemiyoruz, oturduğumuz yerde sinir stres sahibi oluyoruz, yok fiyat düştü düşecek, yok bunda bulutlanma var tamam hepsinde varmışta şunun şurası biraz dahamı fazla ne :S sıyıracam :D artık yumurta kapıya geldi gidip alacam kurtulacam. aynı sınav stresi gibi vize final döneminde streslenirdik, ders çalışmak lazım aga deers. 2 saatlik sınava 2 gün çalışmaya çalışmakla streslenirdik sonra aman be girelim bitrsin derdik, o noktada kalsanda önemli değil bitsin şu stress :D:D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: smallville

Bu işlerin uzaması iyi olmadı. Tam bir modelde karar kılmışken, gecikmeler yüzünden ve bazı arkadaşların maziyi deşmesi yüzünden
    tekrar başa sardık. Bugün bir bakmışım kendimi mavişehir teknosa ekstra'da LG,Panasonic ve d8000'lere bakarken buluyorum kendimi ama
    ilgilenecek insan yok.
    Yine bir kabin'in içine gt30 3d plazmayı koymuşlar çoğu zaman olduğu gibi gözlüğün şarjı yok, yedeği yok, ayaklı mekanizmaya
    koymuşlar usb elektrik bağlantıları sallanıyor düzeltecek adam yok. Alıcıyım dedim ilgilenmeye çalıştılar yine de şarjlı bir gözlük bulamadılar.
    Geçen sene gördüğüm vt20'deki 3d görüntüler hiç aklımdan çıkmıyor daha iyisinide bir daha görmedim.
    Panasonic 50vt30 alsak usb'den harici harddiskimizi taksak halfsbs filmleri 3d olarak izleyebilirmiyiz
    Açmadığı, desteklemediği halfsbs filmleri ise harici medya player üzerinden izleyebilirmiyiz.
    Teşekkürler

Ne oldu halen haber yok mu senin Nano LED den?
    VT30 alırsan media player alırsın zaten bi tane, Forex R6A felan. Tüm formatları oynatır sorun çıkarmaz.
    Full LED lerde doğrudur clouding ve backlight bleeding yaşanma şansı çok az. Gerçi genel olarak LG de bu sorunlar çok yok, Samsung başı çekiyor o konularda. Sony nin bazı modellerinde de yüksek düzeyde clouding yaşanabiliyor.
    Ama senin yerinde olsam şu an LW650S ya da VT30 almaya karar versem bile Nano LED leri en azından incelemek için beklerdim. İyi bir fiyatla gelirse çok moralin bozulur çünkü.

• quote:

Bazen kendi kendime;
    Hepsi aynı işi yapmıyormu bunların, hazır fiyatı da çok uygun durumdayken al bir 650s geç diyorum.
    47"LW650s şu anda Vatan'da 3.400 Tl.
    Belkide başka bir LG bayisine gidip Vatan'da bu tv 3.400 Tl. desek aynı fiyattan verebilirler
    Hatta bu fiyatı 12'ye bile bölebilirler diye düşünüyorum.
    Sonra da
    Zaten şu anda elinde bir LG marka Lcd Tv var
    Hd, sd yayınları ve Usb'den filmleri gayet güzel izliyorum.
    200hz olduğu halde hareketli sahnelerde özellikle bugünkü Real Madrid-Galatasaray maçında
    adamların etrafında gözü rahatsız eden birşeyler oluşuyor. Ayrıca clouding, bleeding v.s onlarda az çok var.

Yani 650s bile alsam, yine de bu sorunları yaşarım herhalde.
    Bu sorunlar yanlış hatırlamıyorsam full led tv'lerde ve plazmalarda yok değil mi.

Böyle de düşündükçe biraz daha bekle bakalım
    Sg gözlüğe razıysan hemen git vt30'u al.
    Yok
    Hem pasif gözlük hemde full led bir tv olsun dersen o zaman nano 3d'leri beklemekten başka çaren yok
    diyorum kendi kendime.

Ben sizi takip ediyorum
    Bende sizin gibi beklemedeyim.Kesinlikle Nano Led alacağım,kesinlikle şu çerçevesiz olanlardan alacağım,kesinlikle çıkar çıkmaz almayıp 2-3 ay bekleyeceğim.
    Yaşasın stresss

• quote:

Orijinalden alıntı: techraven

quote:

Bu işlerin uzaması iyi olmadı. Tam bir modelde karar kılmışken, gecikmeler yüzünden ve bazı arkadaşların maziyi deşmesi yüzünden
    ilgilenecek insan yok.
    Teşekkürler

Ne oldu halen haber yok mu senin Nano LED den?
    VT30 alırsan media player alırsın zaten bi tane, Forex R6A felan. Tüm formatları oynatır sorun çıkarmaz.
    Full LED lerde doğrudur clouding ve backlight bleeding yaşanma şansı çok az. Gerçi genel olarak LG de bu sorunlar çok yok, Samsung başı çekiyor o konularda. Sony nin bazı modellerinde de yüksek düzeyde clouding yaşanabiliyor.
    Ama senin yerinde olsam şu an LW650S ya da VT30 almaya karar versem bile Nano LED leri en azından incelemek için beklerdim. İyi bir fiyatla gelirse çok moralin bozulur çünkü.

Öyle doğrusu
    Bu ne arkadaş tutuştuk mu yani 3d için gecemiz gündüzümüz işimiz gücümüz 3d oldu
    bu kadar kafayı takmaya ne gerek var
    İçimize sinecek bir model belirleyip fiyat olarak da uygun olduğunda almak en iyisi

Gerçekten aldık bir 3d gazı gidiyoruz bu teknoloji yeterince olgunlaşmadı
    üreticilerde milletin cebindeki üç kuruş parayı almak için gıdım gıdım ilerliyorlar
    Bende kararsızlığı bir an önce bırakıp bir model de sebat etmeliyim yoksa sonum iyi gözükmüyor

Bu arada
    Ne gümrükmüş arkadaş

Arada bir arkadaşı arıyor veya mesaj atıyorum ama olumlu bir gelişme yok
    Hala gümrükte

• quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Merhaba,

LW770S - LW9500 serileride diğer 4500 ve 5500 seriler gibi mat ekran mıdır?

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirlerse seviniriz,

Teşekkürler.

lw770s mat , lw9500 mat değil, şu anki le8500 gibi cam ancak önünde anti-glare kaplama olacak diyorlardı, yalnız şu an yabancı forumlarda ilk yorumlar parlama olduğu yönünde.
  • @smallville
    Felaket tellalı gibi gene moralini bozmaya gelmiş gibi olacağım ama :)
    O gümrük işi, ha geldi ha gelecek vs inan bunlardan bir sonuç çıkmayacak.Neden dersen henüz beklediğin tvnin, adı sanı bilinir, hatırı sayılır herhangi bir sitede dahi ne bir incelemesi ne bir önincelemesi vs var ki inan bende aynen senin gibi merak içindeyim bu modelleri.
    Ama bugün tv elimizde inceliyoruz deseler, bizim burda satın alabilmemiz için en az 1.5 ay var, karar vermen gereken bu süreleri beklemek istiyor musun?
  • Bu süreleri hiçbirimiz beklemek istemiyoruz ancak yapacak bir şey yok.Bu saate kadar bekleyen 1-2 ay daha bekleyebilir. Ben arkadaşa 16 gün önce yazdıydım zaten. Oyalıyor o firma seni diye.Ben olsam tv gelse dahi o adamlardan almam.Yalan dolan herif hala inatla gümrükte diyo.Malı kendi çekiyo sanki.Daha dünyanın hiç bir yerinde cihaz yok ama Türk gümrüğünde var

Neyse konu şu ki yaptığım araştırmalarda lw nin hali hazırdaki panellerinde gecikme süreleri rahatsız edici derecede fazla. Blutlanma ışık sızması vs de var.Hani olmasa bunlar yemişim nano led felan filanı,gider alırdım kampanyanın birinden.Ama bu kadar miğde bulandırıcı durum varken 2 ay sonra daha stabil bir versiyonu çıkacağını bilirken gidip alırsam lw650s vs o tv yi izleyemem ben.Hele hele 2 ay sonra biri forumda lw 770s aldım manyak bişi felan yazdımı çok yanarım çok

• quote:

Orijinalden alıntı: xanty
    2 ay sonra daha stabil bir versiyonu çıkacağını bilirken gidip alırsam lw650s vs o tv yi izleyemem ben.

Stabilite konusunda bu kadar emin olmazdım :) Lakin Full led ve en önemli özelliği Local Dimming, uygulanması zor ve bir o kadar da probleme sebep olabilecek bir teknoloji.
    Dikkat edersen firmaların en üst serilerinde 1-2 modelde olan ve toplamda sadece 1-2 modelde başarıyla uygulanmış biri sistem, mesela halo efekt denilen problem neredeyse bu sistemli tüm tvlerde var (sanırım Toshiba SV685 modeli başarılı idi) Banding efektin olmadığı model neredeyse yok gibi ayrıca hızlı sahnelerdeki akıcılık problemi de, işlemci bu sistem için ayrıca bir hesaplama yapmak zorunda olduğu için oldukça problemli.
    Çıkmamış, incelenmemiş bir model için yorum yapmak doğru olmaz ama LG'nin, bu kadar zamandır firmaların bucak bucak kaçtığı bir sistemde, sihirli bir değnek değdireceğine inanamıyorum ben.

• Hocada ya tutarsa demiş

Benim şimdi aklıma gelen lx9500 serilerini incelemeli.Sonuçta lx9500 de yaptı bu adamlar bunu sadece pasif gözlüğe uyarlıyacaklar. Forumları biraz karıştırmak gerek.
  • Uzun yıllar kullanacağımız bir TV için 2-3 ay beklemek neden bu kadar zor ki !?
    Bence eğer bu Nano LED'ler söylendiği kadar iyi ise beklemek gerek.
  • Zaten sorun şu ki, onu 2-3 ay bekliyorsun TR de piyasaya girmesini. Sonra iki hafta ilk fahiş fiyatların geçmesini bekliyorsun. O arada yeni seri tanıtımları düşüyor internete, onları takip etmeye başlıyorsun. Sonu yok yani bu işin, uygun bir TV gördün mü kendine fazla düşünmeden almak lazım.
  • Techraven
    Sen de bir 650s kullanıcısısın
    3d'de gece gündüz farkediyor mu.

Yani sg gözlüklü 3d tv'lerde karanlık ortamda 3d daha iyi diye biliyorum
    ama malum bu tv'lerin hepsini sadece mağaza ortamında deneyebiliyoruz
    ve ortalık da fazlasıyla aydınlık yalnızca bir yerde panasonic 3d plazma'yı
    bir kabin içinde gördüm ve oldukça kaliteli bir 3d performansı vardı.

Yani 650s'de karanlık ortamda kalite yükseliyormu.

Teşekkürler.
  • Onu şöyle düzeltelim, karanlık ortamda SG gözlükler aydınlık ortama göre daha iyi gözüküyor. Aktif teknolojide 3D görüntülerin parlaklığının düşük kaldığını belirtmiştim, bunun nedenleri SG gözlüklerin açılıp kapanma prensibi ile çalışması ve gözün bu anı siz farketmeseniz bile yakalaması, diğeri de SG gözlüklerin likit kristal cam kullanmaları dolayısıyla ışık geçirgenliklerinin düşük olması. O yüzden Pany yi kabine koymuşlar mesela çünkü karanlıkta daha iyi gösteriyorlar. Ayrınlık ortamda ise özellikle plasma parlak ekranı SG gözlük ile birleşince ekrandaki görüntünün zevki kalmıyor. LED LCD lerde ise özellikle D serisi çok parlak panel kullanıyor maşallah plasmalardan kötü yansıma yapma konusunda. Bunlara çok dikkat etmek gerek.

Pasif sistemde ise FPR polarize lenslerden oluştuğu ve açıp-kapanarak çalışmayan bir sistem olduğu için herhangi bir parlaklık sorunu yok. Zaten Intelligent Sensor denilen özellik ekran parlaklığını ışığa göre ayarlıyor ve gündüzleri arttırıyor parlaklığını. Cinema 3D TV serisi TV leri zaten 3D moduna alınca ekran bir anda parlar 3D Light Boost denilen özellik sayesinde. Yani LW serisi karanlıkta da, aydınlıkta da optimum derecede görüntü kalitesi ve parlaklığını sağlıyor.

• quote:

Techraven
    Sen de bir 650s kullanıcısısın
    3d'de gece gündüz farkediyor mu.

Yani sg gözlüklü 3d tv'lerde karanlık ortamda 3d daha iyi diye biliyorum
    ama malum bu tv'lerin hepsini sadece mağaza ortamında deneyebiliyoruz
    ve ortalık da fazlasıyla aydınlık yalnızca bir yerde panasonic 3d plazma'yı
    bir kabin içinde gördüm ve oldukça kaliteli bir 3d performansı vardı.

Yani 650s'de karanlık ortamda kalite yükseliyormu.

Teşekkürler.

Smallville arkadaş,
    Sizi epeydir takip ediyorum ve bu kadar teknoloji düşkünlüğünüzü de takdir ediyorum.Başta bende sizin gibi NANO 3D FULL LED LW950S veya LW770S den birine karar vermiştim.LG türkiye ve diğer piyasa araştırmalarım sonucu:
    1-NANO 3D FULL LED serisinin eylülden önce piyasaya girmeyeceğini,girmesinin imkansız olduğunu tespitini yaptım ve hemen vazgeçerek LW650S modelin 42'' olanını aldım ve çokda memnun kaldım.Dikkat edersen bizim seride clouding,bleeding ve ölü piksel şikayetleri hemen hemen yok gibi...
    2-NANO 3D FULL LED lerin eylül ortalarından itibaren asgari 4500 tl den 42'' in fiyatının başlaması doların bugünkü haliyle gayet normal ve tabi kişisel tercihimi söyleyim bu kadar fark vermeye de değmez diyorum gel sen LW 650 S lerden evine uygun boyutta olnını al ve rahat et kardeşim.
    3-Yabancı sitelerden gelen haberler güzel eğer MediaPlayer güncellemesi yapılırsa TV miz daha da tadından yenmez hale gelecek..
    4-Servis olarak LG nin bu durumda olduğunu bilseydim ben şahsen paralel ithalattan alırdım.Çünkü kurulum için yolladıkları eleman cihazda WEB BROWSER olduğundan haberi yok ve bazı acemilikler yaptıki kendi kendime dedim bu adamlara televizyon arızalıyken versek kimbilir neler yaparlar boza yapa iyi bir deneme tahtası olur bizim cihaz.Demek ki biz daha hala 3.dünya ülkesiyiz kardeş.Defalarca e-mail atıyorsun bir teknik elemanla görüşelim diyorsun ne arayan var ne soran telefona çıkan kızları yalan makinası gibi kurmuşlar biz sizi aratırız yani trajikomik bir kumkuma!!!Eee böyle olduktan sonra git NEREDEN ALIRSAN AL TV ni bence.
    5-Yalnız bu olumsuzluklardan Korelilerin haberinin olduğunu pek sanmıyorum.Koca LG bu kadar sıradan bir servise layık değil.Şimdi konuyu dağıtmayalım yol ayrımındasın YA BEKLE NANO FULL LED AL YA DA LW650S AL ama vereceğin kararda alımı yaptıktan sonra geriye dönüş yok kardeşim!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperkon -- 27 Ağustos 2011; 2:48:11 >

• Arkadaşlar şimdi birkaç sitede baktımda bu yeni modelleri aktif gözlüklü gösteriyorlar.Eğer böyle bir durum olursa ne kadar iyi olursa olsun benim listemden çıkar maalesef.
  • Süper asLında modeLi Lg gerckten harıka
  • arkadaşlar yetti gari çabuk birşey söyleyin 15-20 dk bekleyip sonrada almaya gidiyorum

LG 47"LW650s'mi yoksa

PANASONIC 50VT30'mu.

Bizim nano 3d'lerin geleceği yok sıkıldım artık.

Teşekkürler.
  • Sevgili smallville konuyu ben actım ama sen yaşatıyorsun. Beklemelisin, güven bana. Gün gelecek burda deneyimlerimizi ve tespitlerimizi birlikte yapacağız. Beklemeye deger üstelik. Ben 6 ay dahi olsa bekleyecegim...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.