Şimdi Ara

LG BH6730S [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
17.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bende bugun LG BH6730S sipariş geçtim 465 TL ye geldi LG Türkiye garantili 2-3gün içinde elimde olur

sormak istediğim

bende şuan aktif olarak kullandığım PS4 HDMI 2 - PS3 HDMI 3 var bağlı

HDMI 1(ARC) - boşta cihazı HDMI 1 üzerindenmi bağlamalıyım eger arc bağlantısı yaparsam ps4 ve ps3 kullanırsan 5+1 ses alabilirmiyim.
    ayrıca malum MKV filmleri izlicem LG 42LA620S tv usb üzerinden 3tb hdd bağlı ve bütün filmleri sorunsuz oynatıyor yine tv üzerinden izlerken sorun yaşarmıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 17 Ağustos 2014; 13:46:04 >
  • Arkadaşlar

Cihaz bugun geldi ve kurulumunu yaptım

LG 42LA620S var ve HDMI 1 (ARC) üzerinden bağlantıyı yaptım ama ses alamıyorum ? tv ses çıkışını ( HDMI/ARC/Optik ) şeklinde seçtim ama ses gelmiyor HDMI 1 girdimde cihazın menüleri vs ayarlıyorum ama ses alamıyorum

Optik Kablo bağladım ses geldi ama HDMI üzerinden ses gelmiyor sorun nedir acaba ?

HDMI kablo kutudan çıkan kablodur.
  • dimitradon kullanıcısına yanıt
    dimitradon lg simplink ac oradan ev sinema sistemini işaretler.Kolay gelsin yapamassan ara beni yardımcı olayım kardeşime 5375434588
  • quote:

Orijinalden alıntı: excellence

Arkadaşlar benim radyo ile ilgili düşüncem şudur ki;

Ülkemizde radyo yayınlarının sinyal kalitesi çok düşük ve kalitesiz. Çoğu zaman büyük ve ünlü radyolarin yayınları bile parazitli ve kötü. Sürekli bir cızırtı ve hışırtı oluyor ve çevresel faktörlerden fazlasıyla etkileniyor.

Bu sebeplerden dolayı ben radyoları uydu receiver üzerinden dinliyorum.Uydu receiver aux girişinden LG BH6730S' e bağladım. Hem parazit yok hem de seçenek fazla. Sizlere de bu şekilde dinlemenizi öneriyorum.

sn excellence;

ben bu cihazı tv'imde hdmi 2 kısmına bağladım. HDMI 1 kısmında uydu izliyorum. (Bilgisayar Ekran kartı üzerinden)
    HDMI 2 kısmında LG BH6730S menüsünde, aux kısmına uyduyu bağlarsam uydu kanalları bu menu kısmında mı dinleniyor?
    Teşekkür ederim.

• Arkadaşlar;

Bu cihazın ses kalitesi bence binalar için çok ideal. zaten bırakın sonuna kadar sesi açmayı volume 3'te birinde odayı sarıyor tüm ses. Güzellik görecelidir ama tavsiyemdir bu cihaz. daha önceki msjlarımda da görüleceği üzere hangi formatları çözdüğü ve diğer özellikleri gösteren pdfi görebilirsiniz. Çıkan kablo uzunlukları; ölçmemekle beraber ön iki kolon için 1,5mt'yi geçmez. Diğer arka iki kolon 3mt'yi geçmez. Hoparlörlerin kablo girişlerini ve player'a bağlantılarını kullanıcı monte ediyor. Subwoofer'ın kablosu kendi içinden geliyor montajlı. 1-1,5mt. Diğer tarafı player'a kullanıcı bağlıyor. Herhangi bir elektronikçiden küçük fiyatlara, (15 metresi 7,5TL gibi ) kablo satın alarak bu metrajları yükseltmek mümkün ki hoparlörlerin kablo bağlantı yerleri çok basit monte edilebilir şekilde dizayn edilmiş.

Ayrıca bir sorum olacak kullanan arkadaşlara;

cihazın menu kısmında hoparlörleri dene kısmında tüm hoparlörlerin ses ayarını yapıyorum. dene diyorum ses sadece sol ön kolondan geliyor. ama 5.1 filmleri izlerken sorun yaşamıyorum. gayet sesi güzel dağıtıyor.
    konu hakkında bilgisi olan var mı? tüm cihaz yazılımları mı aynı acaba?
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 26 Eylül 2014; 17:14:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vc2011

quote:

Ülkemizde radyo yayınlarının sinyal kalitesi çok düşük ve kalitesiz. Çoğu zaman büyük ve ünlü radyolarin yayınları bile parazitli ve kötü. Sürekli bir cızırtı ve hışırtı oluyor ve çevresel faktörlerden fazlasıyla etkileniyor.

Bu sebeplerden dolayı ben radyoları uydu receiver üzerinden dinliyorum.Uydu receiver aux girişinden LG BH6730S' e bağladım. Hem parazit yok hem de seçenek fazla. Sizlere de bu şekilde dinlemenizi öneriyorum.

sn excellence;

ben bu cihazı tv'imde hdmi 2 kısmına bağladım. HDMI 1 kısmında uydu izliyorum. (Bilgisayar Ekran kartı üzerinden)
    HDMI 2 kısmında LG BH6730S menüsünde, aux kısmına uyduyu bağlarsam uydu kanalları bu menu kısmında mı dinleniyor?
    Teşekkür ederim.

Uydu receiverin ses cikisini lg bh6730s' e baglayacaksin. Benim uydu receiverimin optik cikisi var ve ben lg ye sesi optik kablo ile aktardim. Eger senin uydu receiverda optik cikis yoksa mutlaka kirmizi beyaz olan stereo cikis vardir.o cikislari lg nin aux girisine takacaksin o kadar.

• quote:

arkadaşlar;

bu cihazın ses kalitesi bence binalar için çok ideal. zaten bırakın sonuna kadar sesi açmayı volume 3'te birinde odayı sarıyor tüm ses. Güzellik görecelidir ama tavsiyemdir bu cihaz. daha önceki msjlarımda da görüleceği üzere hangi formatları çözdüğü ve diğer özellikleri gösteren pdfi görebilirsiniz. Çıkan kablo uzunlukları; ön iki kolon için 1,5mt'yi geçmez. Diğer arka iki kolon 3mt'yi geçmez. subwoofer kendi üzerinde kablo. 1-1,5mt.

ayrıca bir sorum olacak kullanan arkadaşlara;

cihazın menu kısmında hoparlörleri dene kısmında tüm hoparlörlerin ses ayarını yapıyorum. dene diyorum ses sadece sol ön kolondan geliyor. ama 5.1 filmleri izlerken sorun yaşamıyorum. gayet sesi güzel dağıtıyor.
    teşekkürler.

Cihazı olan arkadaşlar yukarıdaki soruma bilgi verirlerse iyi olur.
    teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

sn excellence;

Teşekkür ederim.

Uydu receiverin ses cikisini lg bh6730s' e baglayacaksin. Benim uydu receiverimin optik cikisi var ve ben lg ye sesi optik kablo ile aktardim. Eger senin uydu receiverda optik cikis yoksa mutlaka kirmizi beyaz olan stereo cikis vardir.o cikislari lg nin aux girisine takacaksin o kadar.

radyoları lgbh6730s 'in menüsünden mi dinliyorsun, yoksa receiverin tv menüsünden mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

sn excellence;

Teşekkür ederim.

radyoları lgbh6730s 'in menüsünden mi dinliyorsun, yoksa receiverin tv menüsünden mi?

Radyolari receiverin menusunden dinliyorum tabiiki. Zaten lg bh6730s den internet uzerinden dinlesen uydu receivera gerek kalmaz ama internet radyolari akici ve sorunsuz degil. Fm radyo ozellikli olan ses sistemleri de var ama evin icinde tum radyolar hisirtisiz ve temiz bir sekilde zaten cekmiyor. O yuzden radyo dinlemek icin favori yontemim uydu receiverdan sesi lg ye aktarip ordan dinlemek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sn excellence;

Teşekkür ederim.

Radyolari receiverin menusunden dinliyorum tabiiki. Zaten lg bh6730s den internet uzerinden dinlesen uydu receivera gerek kalmaz ama internet radyolari akici ve sorunsuz degil. Fm radyo ozellikli olan ses sistemleri de var ama evin icinde tum radyolar hisirtisiz ve temiz bir sekilde zaten cekmiyor. O yuzden radyo dinlemek icin favori yontemim uydu receiverdan sesi lg ye aktarip ordan dinlemek

teşekkür ederim bilgileriniz için. Yukarıdaki soruma cevap verebilir misiniz?

• quote:

arkadaşlar;

bu cihazın ses kalitesi bence binalar için çok ideal. zaten bırakın sonuna kadar sesi açmayı volume 3'te birinde odayı sarıyor tüm ses. Güzellik görecelidir ama tavsiyemdir bu cihaz. daha önceki msjlarımda da görüleceği üzere hangi formatları çözdüğü ve diğer özellikleri gösteren pdfi görebilirsiniz. Çıkan kablo uzunlukları; ön iki kolon için 1,5mt'yi geçmez. Diğer arka iki kolon 3mt'yi geçmez. subwoofer kendi üzerinde kablo. 1-1,5mt.

teşekkürler.

Hoparlör dene dedigin zaman tum hoparlorlerden sirasiyla ses geliyor. Eger sen de olmuyorsa yazilimsal bir sıkıntı olabilir. Sonucta 5.1 ses alabiliyormussun. Yazilim guncelleme yap istersen.duzelmezse ve cok kafaya takarsan servise verirsin.

• quote:

quote:

arkadaşlar;

teşekkürler.

Hoparlör dene dedigin zaman tum hoparlorlerden sirasiyla ses geliyor. Eger sen de olmuyorsa yazilimsal bir sıkıntı olabilir. Sonucta 5.1 ses alabiliyormussun. Yazilim guncelleme yap istersen.duzelmezse ve cok kafaya takarsan servise verirsin.

Servisten uzak durmayı tercih ediyorum... Ben 5.1 sesleri alabiliyorum. Varsın o kısım olmasın.
    Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 22 Eylül 2014; 12:22:27 >

• quote:

Deneyimlerimi paylaşmaya devam;

-Video izlerken ya da muzik dinlerken cihazin ekraninda videonun ya da muzigin kacinci dakikasinda oldugunu gorebiliyorsunuz.

-Video izlerken hangi ses formatinda oldugunu info menusunde görebiliyorsunuz.Denedim,Mkv videoda Dts hd master audioyu cozuyor.Ama elimde olmadigi icin Dolby true hd formatini deneyemedim fakat cozuyodur diye dusunuyorum.

-Ses seviyesi en son 40'a kadar cikiyor ama genelde 15-20 araligi fazlasiyla yuksek ses veriyor.Sesi sonuna kadar acip cesitli film ve muziklerde denedim ve hic bir sekilde seslerde bozulma olmuyor.

Bilgisayarıma 3d filmlerden (mkv halfsbs) film indirdim.Bunları HDMI kabloyla TV den izlemeye çalıştığımda görüntü bozuldu.Bu ses sistemini bende almayı düşünüyorum.Filmleri blueray e bağladığımda izleyebilir miyim?Not:Bu konuda fazla bilgi sahibi değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: BEYAZ11

quote:

-Video izlerken ya da muzik dinlerken cihazin ekraninda videonun ya da muzigin kacinci dakikasinda oldugunu gorebiliyorsunuz.

-Video izlerken hangi ses formatinda oldugunu info menusunde görebiliyorsunuz.Denedim,Mkv videoda Dts hd master audioyu cozuyor.Ama elimde olmadigi icin Dolby true hd formatini deneyemedim fakat cozuyodur diye dusunuyorum.

-Ses seviyesi en son 40'a kadar cikiyor ama genelde 15-20 araligi fazlasiyla yuksek ses veriyor.Sesi sonuna kadar acip cesitli film ve muziklerde denedim ve hic bir sekilde seslerde bozulma olmuyor.

Bilgisayarıma 3d filmlerden (mkv halfsbs) film indirdim.Bunları HDMI kabloyla TV den izlemeye çalıştığımda görüntü bozuldu.Bu ses sistemini bende almayı düşünüyorum.Filmleri blueray e bağladığımda izleyebilir miyim?Not:Bu konuda fazla bilgi sahibi değilim.

Hocam bu ses sistemini ben bilgisayardan HDMI kablo ile ekrana bağlayıp ses+görüntüyü, Ekrandan optik çıkış ile ses sistemimin optik girişine bağlayarak sesi alıyorum. (DTS ses sitemi ile 5.1 sesleri çok rahat alabiliyorum)
    Görüntü kalitesinden hiç taviz vermiyorum ve 5.1 ses sistemine uygun filmleri kaliteli bir şekilde izliyorum. Bir çok formatı da çözmesinden kaynaklı tercih sebebim bu cihazdır. Aynı zamanda bluetooth özelliği olması, dlna özelliği olması, karaoke özelliği olması tercih sebebimdir. Tabi güzellik görecelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 23 Eylül 2014; 14:10:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BEYAZ11

quote:

Bluray iso formati haric indirdigin tum mkv ve halfsbs filmleri izleyebilirsin bu sistem ile.

• Bu sisteme uydu alıcı ve ps3 baglayabiliyo muyuz direkt şekilde şundan dolayı soruyorum benim TV LG lw4500 artık eski bi model ve bildiğim kadarıyla hdmi arc yok, bundan dolayı ps3 veya receiveri direkt ses sistemine taktigimda ve sistemi tvde bagladigimda ses ve görüntü alabilir miyim? Bi de sistemde kaç hdmi ve kaç optik var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralkarga -- 17 Ekim 2014; 22:41:07 >
  • kralkarga kullanıcısına yanıt
    Dostum cihaxda hdmi in yok sadece out var sen butun cihazlarini tv ye baglicaksin hdmi ile. Tvyide optik ile bu sisteme baglicaksin 1.5 mt kaliteli tercihen philips gibi duzgun bir optik kablo alarak. Bu sekilde tum kaynaklarda ses alirsin seside surround olarak alirsin tabi ps3 ten oynadigin oyun yalan 5.1 formatli bir oyunsa ama 2.1 formatli sesleride stereo olarak her kolondan da alirsin bende bu sistemin tall yani kule tipi olan modeli var sekil dursu die ole aldiydim. Test ettim bu anlattiklarimi calisiyor sknti yok. He bide lg tv den settings ses varsayilan hoparloru optik oalarak seccen. Ses sistemininde kumandasindan girisi optical olarak secicen zaten ekranda optical yaziyor sknti yok. Arc destegi bnm tv dede yok ne yazikki. 2013 serisi olamasina ragmeb. Hdmi in giriside bu cihazda olsamis iyi olurmus ama olsun sonucta magdur olmazsin. Yeni cihazlarin cogunda arc oldugundan hdmi in e artik bir cok marka gerek duymuyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0peth

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0peth

excellence, gözün aydın :) Ben de dün aldım cihazı. Mağazada bulunmadığı için depodan gönderdiler, bugün gidip teslim alacağım.

Benim oda biraz küçük, oturduğum koltuğun sağında solunda arkasında boşluk yok, direkt duvara dayalı.. Böyle olunca da arka hoparlörleri nereye koysam diye düşünürken aklıma duvara asmak geldi. Otururken kafa hizası boyunu referans alarak sağa ve sola çivi çakıp kolonları asmayı düşünüyorum. Kafa hizası mı uygundur, daha yukarı mı asmalıyım bilmiyorum. Sonuçta kule tipi olsaydı kafa hizasına denk gelecekti.

Lg 50ph670s plazma tv ile kullanmayı düşünüyorum. Aynı zamanda pc'den de ses gelsin istiyorum. Tv'ye optik ile bağlayıp, bilgisayardan da ses ayarını hdmi yapmalıyım sanırım?

Hoparlorleri oturunca kulak hizana denk gelecek sekilde duvara as.

Eger senin tv de hdmi arc ozelligi varsa tv yi hdmi ile bagla. Bilgisayari da optik kablo ile baglarsin.

Tv'de arc desteği var. Lg 50ph670s kullanıyorum. Arc yazan hdmi girişinden bağladım. Hem tv'den hem de sinema sisteminden arc özelliğini açabildiğimi düşünüyorum ama ses alamadım.

Kablolu tv bağlı olduğu için mi acaba diğer hdmi'dan? Kablolu tv de hdmi girişli. Benim isteğim ne bağlı olursa olsun 5+1 i kullanabilmek. Sanırım bu durumda optik kablo gerekiyor. Kutudan çıkmadı ama, sizde çıktı mı?

Optik kablo isteğimi karşılar mı?

Arc den tv nin sesini ses sistemine aktarabilmen lazim.muhtemelen bir ayar hatasi yapiyorsun.bence servise bir danis. Olmadi optik kablo ile baglarsin.

Excellence kardesim 6730 da arc den ses almak icin ses sisteminden nasil bir ayar yapman gerekiyor biz cahillere adim adim anlatman mumkunmu bide bunde sadece hdmi out var ya o hdmi cikista nedense arc die bir yazi yom cihazin dis yuzeyinde yada portun saginda solunda onunde arkasinda altinda ustunde seninkinde arc yazisi varmi bide menude dedigim gibi arc ile ilgili biside yok drc die bisi gordum o mu ki biz cahillere adim adim anlatman mumkunmu

• Drc baska bisimis ogrendim amasettings menude arc ile ilgili bi ayar bulamadim:(

• yaklaşık 5-6 aydır cihazı kullanmaktayım. 42lb730v tv aldıktan sonra tvye her ne bağlarsam bağlayayım bütün sesleri sistemden alabiliyorum. tvde arc özelliğiniz varsa ses sistemini bağlayıp tv özelliklerinden simplinki açmanız gerekiyor. şahane bir sistem fiyatına göre. çok memnunum.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.