Şimdi Ara

LG Artcool Dış Ünitesi Su Damlatma Sorunu ve Servisin Uyguladığı Çözüm Yolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, Temmuz 2021 LG Artcool serisinden S3-M18KLRZA model bir klima satın aldım. Servis yoğunluğu sebebiyle 2021 Ağustosun ortalarında kurulum yapıldı. İşlerim sebebiyle o yaz evde olamadım ve pek fazla kullanım sağlayamamıştım. Bu sene yaşadığım sorunu sizlere aktarmak ve çözüm önerisi aramaktayım. Sorunum şu, klimanın iç ünitesinin dış ünitesiyle bağlantı yaptığı bölgeden sürekli su damlatması yapıyor. Servisi aradım havanın sıcak olduğunu yoğuşma yaptığını ve normal olduğunu belirtti ancak balkonda oturamaz her 15 dakikada bir masayı ve dış üniteyi siler oldum. Tekrar servis çağırdım ve bu sefer bakır kabloların düzgün yalıtımının yapılmadığını gördüm.



    İlk gelen servisin bir çeşit yalıtım bantı ile yaptığı işlem.


    LG Artcool Dış Ünitesi Su Damlatma Sorunu ve Servisin Uyguladığı Çözüm Yolları

    Bu işlemin sorunu çözebileceğini ilettiler. Ayrıca ilk kurulumda çekilmesi gereken dış ünite sıcak hava için kullanılan su tahliye hortumunun takılmadığını da gözlemlemiş oldum onu da taktılar servis formunu doldurup gittiler. Ancak yeterli olmadı hala su damlatmaya devam ediyordu. Fotoğrafta görüldüğü gibi su damlatmasından sebep oksitlenme bile olmaya başlamış bu durumu servis yetkilisine sormak ve su damlatma sorunumun çözülmediğini iletmek için tekrar aradım oksitlenme konusunda saf su olduğunu ve bunun normal olduğunu iletti ve bana tekrar servis kaydı oluşturdu.


    Tekrar gelen arkadaşlar bu sefer VRF sistemlerinde kullanılan daha kalın ve siyah yalıtım malzemesinden kullanacaklarını onun üzerine gri yalıtım bandıyla geçeceklerini ve bununda çözüm olabileceğini ilettiler. Sadece bağlantı kısmına o siyah malzemeyi geçirip gittiler.


    LG Artcool Dış Ünitesi Su Damlatma Sorunu ve Servisin Uyguladığı Çözüm Yolları

    Bu işlemde yeterli olmadı servis gittikten 20 dk sonra tekrar damlatmaya başladı.


    LG Artcool Dış Ünitesi Su Damlatma Sorunu ve Servisin Uyguladığı Çözüm Yolları

    Ufak damlalar olarak göründüğünün farkındayım ancak her dakikada bir bu şekilde damlama yapıyor ve haliyle aşırı su birikintisi oluşuyor. Zaten gördüğüm için rahatlıkla söyleyebilirim bu kutunun şekli biriken yoğunlaşma suyunu dış ünitenin içine aktarabilecek bir şekilde dizayn edilmiş ancak suyun geldiği yer gereği havuzda birikmiyor direkt dış üniteden akarak dışarı damlama yapıyor.


    Son olarak ki bence en önemli konu ise LG ile alakalı bir durum. Servisteki arkadaş bana dış üniteler genellikle bina dışına takıldığı için LG'nin bu konuya sığ bir bakış açısıyla hiç ilgilenmediğini ve "nasıl olsa dışarıya takıyorlar bırakın damlatsın" dermişçesine (mübalağa yapıyorum) bana ya dış üniteyi dışarıya almamı yada dış ünite tepsisi taktırmam gerektiğini söyledi bununda ücreti 1200 TL ve benim ödemem gerekiyormuş. Hayır, parasında değilim taktırayım diyeceğim ancak sitede oturduğum için dışarıya taktırmam mümkün değil. Yeni binaları bilirsiniz ufacık balkonları oluyor ve babam görme engelli olduğu için her balkona çıkışında dış ünite tepsisi alçakta kalacağı için kesinlikle ve kesinlikle kafasını vuracak haliyle bu seçeneklerde benim için uygulanabilir olmuyor.


    LG Artcool Dış Ünitesi Su Damlatma Sorunu ve Servisin Uyguladığı Çözüm Yolları


    12 yıllık Fujitsu klima kullanıcısıydım artık eskidiği ve biraz enerji tasarrufu olması sebebiyle LG yi seçtim açıkçası pişman olmadım diyemiyeceğim. Fujitsuda 1 sefer bile arıza sorun servis sorunu yaşamamıştım neyse konumuz LG :)


    Birde tabii ki traktör motoru gibi ses sorunu var ama aşırı önemsemedim zaten balkonda ve kapı kapalı diye belki bu sorunu yaşayanda vardır diye bildirmek istedi.


    Daha önce bu sorunu yaşayan var mı? Var ise nasıl bir çözüm uyguladınız veya ben nasıl bir yol izlemeliyim? Tüm yorumlarınızı beklemekteyim teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karga22 -- 22 Ağustos 2022; 17:21:53 >







  • Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Vana bağlantılarındaki yoğuşmayı tamamen kesmek mümkün değil. Nitekim üretici de bu suyu yönlendirecek bir çözüm üreterek kapağın şeklini ona göre tasarlıyor. Buna karşın kapaktan su akması da normal değil. Eğer uğraşırım derseniz kapağı söküp kapağın dış üniteye temas eden yüzeyine (kapağın dış üniteye sıfıra sıfır oturduğu kısma silikon sürüp kapağı takabilirsiniz. Tabi kuruması için 24 saat beklemeniz gerekir. Ekstrem durumlar haricinde zaten kapak sökülmeyeceği için sorun olmaz. Böylelikle sızıntı olan yerden akıntı gerçekleşemeyip olması gereken yerden,dış ünite tavasından tahliye hattına yönelecektir. Alternatif olarak da pencere ve kapılarda kullanılan kapı pencere fitilini aynı yere yapıştırabilirsiniz. (Sünger değil,fitil kullanmalısınız).



    Geçmiş olsun.



    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Klimada sorun var servis ugrasmamak icin normal demis sikayet edin sorunu cözmüyorlarsa tüketici haklarına gidin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 26 Ağustos 2022; 13:40:38 >
  • hocam bulundugunuz ildeki diger servisleri yanı hep farklı yetkılı servıslerı tekrar tekrar cagırın her geldıklerınde tutanak kagıdı alın yoksa sızı sureklı oyalayıp zaman gecırıp garantı suresını geçirmeye calısıyorlar. Zaten servısin tek amacı bu LG'de musterı hızmetlerı yok turkıyede. Olmadıgı gibi oyalama taktıgıyle dolandırma yoluna gidiyorlar.


    Koku yapan klımaya parfum sıkıp koku gectı dıyen bir teknık personellerı var. Çamasır yıkamıssınız evde onun kokusu diyen bıle var yanı yetkılı servis tam bir standup uzmanı olmuş çağırın hatat video cekın servis gelince buraya da koyun hep beraber gulelım videolara o derece dalga ge.iyorlar insanlarla. Bunu LG bilerek yapıyor işini duzgun yapan servisi yetkılı servıs olmaktan cıkartıyor bu sekılde oyalayanalrı servıs oalrak secıyor ne kadar kişiiy dolandırırsak kar olarak goruyorlar turkıyede durum bu mlsf. Tuketıcı hakları ayrı bır sıkıntı THH basvuracaksanız mutlaka benı alıntılayın bikaç taktık vermem gerekebılır





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.