Şimdi Ara

***LG A510*** KULLANICILARI (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.105
Cevap
4
Favori
176.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jakalins

Merhaba arkadaşlar ben de LG A510-UAE13T kullanıcısıyım. Forumda bahsedilen tüm sorunları yaşadım. Tek tük değil baya bir tuş basmıyordu. Video çekip öyle götürdüm Ankara'da bulunan teknik servise. Garanti kapsamında klavye değişti ve fan bakımı yaptılar. Klavye değiştiğinden beri tuşlarda basmamazlık olmadı. Ama çok ciddi bir ısınma var. Hele ki bugünlerde Ankara sıcağına hiç dayanamıyor. Bazı arkadaşlar yazmışlar youtube'dan video başlar başlamaz fan coşuyor diye. Ben text dosyası açtığımda coşuyor.

Öncelikle kimseye önermem ikinci el falan alacaklara duyurayım. Satmayı düşünenlere de ben dahil hiç ayıp olmasın milleti kandırmaya gerek yok.

Benim sizlere sormak istediğim arkadaş macun sürmeyi fan temizlemeyi vs. anlatmış güzel bunları yapacağım boş bir zamanımda. Ancak benim asıl sorum şu: Bildiğiniz gibi boşta 2 tane ram slotu var kaç 1066 MHz ben şimdi onları çıkarıp 2x4GB DDR3 1333 ram alsam slotlar destekler mi ? Veya en son kaç MHz destekliyor anakart ?

Satın alırken cd-romun olduğu kısıma ssd takabileceğim söylenmişti bir de bunun doğruluğu var mı ? Takabileceğim SSD modelleri hangisi bir bilginiz var mı ? Bu konuda da beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Isınmaya bi şekilde çözüm bulduysak biraz daha performanslı hale de getirebiliriz sanırım...

Ben ram aldım. 1333 leri takarsınız ama anakart 1066 desteklediği için 1066 çalışır diye biliyorum. Yani bi nevi gereksiz gibi oluyor. Yanlış biliyor da olabilirim. Mutlaka sağlam bir soğutucu almanızı tavsiye ederim yoksa bu yaz sıcaklarında makineler cortlayacak harbiden

SSD için kututan gelen aparatı CD yazıcının olduğu yere montelemeniz gerekmekte. Tabi bunu yapmak için CD yazıcıyı çıkarmak zorundasınız yani kullanamayacaksınız. Şu andaki SSD fiyatlarını düşünürsek ve bu bilgisayarın da durumunu göze alırsak SSD'ye harcanan paraya acırım açıkçası. Ama soğutucu ve RAM'i her zaman destekliyorum. Makineyi rahatlatan şeyler. Bu arada klavyeyi değiştirmeyip parasını geri alan arkadaşlar oldu. Siz de o yönde bi gelişme olsaydı iyi olabilirdi. Üzerine biraz daha ekleyip daha güzel bir model alabilirdiniz. Ben memnunum makinemden ama garanti süresi dolmadan yollayacağım klavye ısınma zart zurt diye. Bakalım parayı geri alabilecek miyim? Amaç bu yönde

• Açıkçası klavyeyi epey önceden değiştirdim forumu uzun süre takip etmemiştim. Keşke etseydim dediğiniz gibi paramı almayı denerdim. Ama şu an çalışabileceğim bir bilgisayarım olmadığı için parayı geri alabilmek için makinayı yollayıp onları bekleyecek kadar vaktim yok. Bir de burada açık açık yazıyoruz bunları adamların okuduğunu düşünüyorum. Yani sanmıyorum bu saatten sonra parayı iade edeceklerini. Ama şansını dene diyorsan ramle soğutucuyla falan hiç uğraşmadan bi bilgisayar ayarlayıp göndereyim benim kasımda bitecek yanlış bilmiyorsam garanti sürem.
  • quote:

Açıkçası klavyeyi epey önceden değiştirdim forumu uzun süre takip etmemiştim. Keşke etseydim dediğiniz gibi paramı almayı denerdim. Ama şu an çalışabileceğim bir bilgisayarım olmadığı için parayı geri alabilmek için makinayı yollayıp onları bekleyecek kadar vaktim yok. Bir de burada açık açık yazıyoruz bunları adamların okuduğunu düşünüyorum. Yani sanmıyorum bu saatten sonra parayı iade edeceklerini. Ama şansını dene diyorsan ramle soğutucuyla falan hiç uğraşmadan bi bilgisayar ayarlayıp göndereyim benim kasımda bitecek yanlış bilmiyorsam garanti sürem.

Hocam teknik servis istediği kadar okusun burayı bi sorun olmaz. Sonuçta kendi ürünlerini yollamıyoruz adamlara. Onlar sadece tamir etmekle yükümlüler. Burda zarara giren LG firmasıdır. Parçayı zamanında yollmazsa teknik servise siz de paranızı istersiniz. Burda teknik servisin bize vay efendim sizin amacınız zaten parayı almaktı işte sizi şikayet edeceğim paranızı vermeyeceğim gibi şeyler söyleyeceği bir durum yok. Aksine teknik servis zaten adam 20 iş günü beklemiş parasının iadesini onaylayalım da hem iş bizden çıksın, hem de kişi mağdur olmasın diye düşünür. Burda kabak LG'ye patlıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: gfb.samed

arkadaşlar LG-A510-UAE12T notebooku bugun 900 lira dediler bana az kullanılmıs sorun yaratmaz rahatlıkla oyun oynayabılırsın dendi..bu fiyata bu notebook alınır mı kullanıcılar lutfen yardım etsin bana..tskler...

Kesinlikle alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makarov06

Arkadaşlar termal macun yenilemesi yaptım ve tozları temizledim ısılar bayağı düştü video çekmek isterdim ama nasip olmadı.Genede rehber olacak şekilde içini açacak arkadaşlara resimler hazırladım.Herkesin görmesi için ana sayfaya koyarsanız daha iyi olur

Bunlarda ısı değerleri

Cihazın içini açacak arkadaşlar Makarov arkadaşımızın yaptığı rehbere göre temizleyebilirler.Bu arada bu resimler 1.sayfaya eklenirse çok daha faydalı olur

• Fan temizleme ve termal macun yenileme olayını öneririm sabah termal macun alıp fanı güzelce temizleyip taktım şu an bağırma falan yok gayet normal bu işlemi 3-6 ayda bir uygulayıp düzgün bir soğutucu aldıktan sonra bence ısınma ve bağırma problemi kısmen kalmaz diye düşünüyorum.

@yydn7 haklısın aslında teknik servislik bir durum değil. Ben 4 Kasım 2010 tarihinde almışım laptopu. Şu anda termal macun yeniledim bir de sen önermiştin sanırım önceki postlarda soğutucu vardı tam hatırlamıyorum ama ben de şunu uygun buldum adaptör bağlantısı da var usb yolunu da yormaz Zalman ZM-NC3000 bunu alırsak yaz mevsimi atlatır garanti bitmeden sağlıklı bi dönem geçirmiş oluruz diye düşünüyorum :)

• quote:

Fan temizleme ve termal macun yenileme olayını öneririm sabah termal macun alıp fanı güzelce temizleyip taktım şu an bağırma falan yok gayet normal bu işlemi 3-6 ayda bir uygulayıp düzgün bir soğutucu aldıktan sonra bence ısınma ve bağırma problemi kısmen kalmaz diye düşünüyorum.

@yydn7 haklısın aslında teknik servislik bir durum değil. Ben 4 Kasım 2010 tarihinde almışım laptopu. Şu anda termal macun yeniledim bir de sen önermiştin sanırım önceki postlarda soğutucu vardı tam hatırlamıyorum ama ben de şunu uygun buldum adaptör bağlantısı da var usb yolunu da yormaz Zalman ZM-NC3000 bunu alırsak yaz mevsimi atlatır garanti bitmeden sağlıklı bi dönem geçirmiş oluruz diye düşünüyorum :)

Evet hocam ben önermiştim. Aynı zamanda kullanıcısıyım da o ürünün :) Tam garantinin son ayı değil de 2ay kala yollamak lazım. Bakarsınız bi problem olur istediğimiz sonuca ulaşamayız falan işimizi sağlama almak lazım. Bu arada istanbul servisine yollamak lazım. Ayrıca klavye sorunu diye yollayıp para iadesi amacında olan arkadaşlar var ise aynı klavyeyi takıp değiştirdik deme ihtimallerine karşı servisin farkedemeyeceği ama sizin farkedebileceğiniz birşey koyun klavyeye. Bir işaret gibi. Gerçi istanbuldaki servis iyi dedi arkadaşlar böyle birşey yapacaklarına ihtimal vermiyorum ama gene de söyleyeyim dedim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne zamandır bu bölüme bakmıyodum bi uğrim dedim, herkesin keyifleri yerindedir umarım ayrıca hayırlı ramazanlar

laptobu alalı Neredeyse 1bucul yıl oldu hala takır takır maşallah nazar değmesin. ram ide 8gb cıkardım

malum yaz aylarındayız, ısınma problemleride diğer laptoplarada oldugu gibi bizdede mevcut fakat fan temizği sayesinde 6-7derece düşürmek mümkün

@Makarov06 arkadaşımız temizlik ve macun olayını görsel olarak anlatmış emeğine sağlık

fan temizliği cok basit, sadece arka kapakta 5-6 vida, iç fandada tane 4 tane vida sökümüyle herşeyi 1 saat içinde halledeilirsiniz ve şiddetle öneriyorumda

cünkü fan ile ızgara arasında boşluk var (aaşagıda fotoda işaretli yerler) en az 2-3 ay içerisinde orda toz ve pislikler birikiyo, 1 yıl içinde ne kadar birikir siz düşünün artık.

ayrıca oyun oynarken soğutucu kullanıp ekran kartına overclok cekip 425gt yı 550gt yapıyorum, bilgi almak isteyen varsa yardımcı olurum

iyi forumlar efem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 25 Temmuz 2012; 4:51:03 >

• Bu başlığı ilk defa görüyorum.Ben de bir ay önce bir yakınımdan LG A510-UAE11T laptop aldım.Ekran kartı gt425m.Oyunlarda her ne kadar istediğim performansı alamasam da çok iyi bir laptop.Beni de eklerseniz sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

Ne zamandır bu bölüme bakmıyodum bi uğrim dedim, herkesin keyifleri yerindedir umarım ayrıca hayırlı ramazanlar

laptobu alalı Neredeyse 1bucul yıl oldu hala takır takır maşallah nazar değmesin. ram ide 8gb cıkardım

malum yaz aylarındayız, ısınma problemleride diğer laptoplarada oldugu gibi bizdede mevcut fakat fan temizği sayesinde 6-7derece düşürmek mümkün

@Makarov06 arkadaşımız temizlik ve macun olayını görsel olarak anlatmış emeğine sağlık

fan temizliği cok basit, sadece arka kapakta 5-6 vida, iç fandada tane 4 tane vida sökümüyle herşeyi 1 saat içinde halledeilirsiniz ve şiddetle öneriyorumda

cünkü fan ile ızgara arasında boşluk var (aaşagıda fotoda işaretli yerler) en az 2-3 ay içerisinde orda toz ve pislikler birikiyo, 1 yıl içinde ne kadar birikir siz düşünün artık.

ayrıca oyun oynarken soğutucu kullanıp ekran kartına overclok cekip 425gt yı 540gt yapıyorum, bilgi almak isteyen varsa yardımcı olurum

iyi forumlar efem

ekran kartına nasıl overclock yapıyorsunuz ve ne kadar faydası oluyo?

• quote:

Orijinalden alıntı: radiohead71

quote:

Ne zamandır bu bölüme bakmıyodum bi uğrim dedim, herkesin keyifleri yerindedir umarım ayrıca hayırlı ramazanlar

ayrıca oyun oynarken soğutucu kullanıp ekran kartına overclok cekip 425gt yı 540gt yapıyorum, bilgi almak isteyen varsa yardımcı olurum

iyi forumlar efem

bir de rami nasıl 8 gb yaptınız acaba ve ne kadar mal oldu?

• quote:

quote:

quote:

iyi forumlar efem

Ekran kartına bir program sayesinde overlock yapılabiliyor. Düşük fps alınan oyunlarda 5-8 fps daha fazla almanızı sağlıyor.

Ramleri de vatan bilgisayardan aldım. Eskilerini söküp yenilerini takmak çok basit. Oyunlarda özellikle pc daha rahat çalışmakta. 100 küsür TL ye mal oluyor.

OC için gerekli programı ve ayarları pc'ye geçince paylaşırım, şimdi mobildeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• OC yapmak için gerekli program nvidiaInspector Buraya tıklayarak indireblirsiniz.

Gerekli ayarlar:

Kartın çok ısınmasını ve/veya yanmasını istemiyorsanız kare içinde verdiğim değerlerin daha fazlasını denemeyin. Ben çok farklı değerlen denedim en stabil bu değerler oldu. Bu sayılara getirdikten sonra ok'la işaretlediğim yere tıklayarak masaüstüne bir kısayol atıyorsunuz. Bu kısayola tıkladığınızda OC'li değerler otomatik olarak işleniyor. Yani PC'yi kapattığımız anda saat hızları default haline geri döndüğü için her OC yapmak istediğimizde bu kısayolu kullanmamız gerekli. En son da en sağ alttaki Apply Clocks & Voltage'yi tıklarsanız ayarlarınız o an için işlenmiş oluyor.

NOT: Daha fazla değer girip ekran kartında sorun oluşturacak arkadaş mesuliyet kabul etmiyorum. Fazla uçmayın değerlerde bu verdiklerim en uygunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MirlivaVII -- 25 Temmuz 2012; 4:30:54 >

• quote:

quote:

quote:

iyi forumlar efem

benim tanıdık bilgisayarcıya kendi ramlarımı takasa sokup üzerine 70 tl verdim.

normalda 1 adet 4gb ddr3 1066mhz ramin fiyatı 60 küsür tl olması gerkiyo

arka kapağı söküp kendiniz değiştirebilirsiniz. ramların yan kenarlarında tırnaklar var, onları cekip cıkarabilirsin, cıkaramıcak olursan görsel fotoyla anlatabilirim

overclock olayına gelince, nivida inspector programını yükleyip yapabilirsin. aşagıda görsel olarak anlatıcam

1. aşama programı kurup kırmızı kutucuklu yeri tıklayın

2.aşama size ekran kartınızı yakabilirsiniz mesuliyet kabul....vs gibi uyarı vericektir. evet diyip tıklayın

Gördüğünüz gibi overclock kısım acılmıştır, ve kırmızı işretli kutucuklarda ekran kartımızın bize verdiği kendi değerleridir.

3.aşama kırmızı kutucaklardaki arttırma değerlerini tıklayıp MEMORY CLOCK VE SHADER CLOCK hızlarını arttırıcaz ve otomatikmen GPU CLOCK hızıda artıcak

Değerleri kırmızı kutucuklarda yazan rakamlar kadar yükseltin ama üzerine cıkmayın (netten araştırdığım kadarıyla en ideali bunlar)
    ve sonra apply clock voltage tıklayın

Gördüğünüz gibi kırmızı kutucuklardaki değerler artmış olucak

tekrar orjinal hızlara dönmek için apply defaults tıklayıp geri alabilirsiniz

FPS Hızlarında artışlar oyundan oyuna değişiyo, kimi oyunlarda 5-6 FPS artış veririken kimi oyunlarda da 15-20 FPS artış veriyo.

ÖNEMLİ NOT :
    -KESİNLİKLE OVERCLOK YAPARKEN KALİTELİ Bİ SOĞUTUCU KULLANMANIZI TAVSİYE EDİYORUM
    -VERİLEN DEĞERLERİ AŞMAMANIZI TAVSİYE EDİYORUM
    -EN ÖNEMLİSİDE SORUN CIKARSA MESULİYET KABUL ETMİYORUM.

BEN BU ZAMAN KADAR OYUN OYNARKEN YAPTIM Bİ SORUN CIKARTMDI AMA YİNE SİZ DİKKATLİ OLUN

AŞAGIDAKİ LİNKTEDE İNGİZLİCE OLARAK SAYFA SAYFA NASIL YAPICAGINI VE OYUNLARDA Kİ PERFORMANS TESTLERİ VAR, İNCELEYEBİLİRSİNİZ
    BENDE BU SİTEYE GÖRE HAREKET EDİP BURDA KULLANILAN DEĞERLERİ KULLANDIM.

http://www.jagatreview.com/2010/10/mobile-graphics-overclocked-nvidia-gt-425m/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 25 Temmuz 2012; 4:28:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yydn7

OC yapmak için gerekli program nvidiaInspector Buraya tıklayarak indireblirsiniz.

Gerekli ayarlar:

Kartın çok ısınmasını ve/veya yanmasını istemiyorsanız kare içinde verdiğim değerlerin daha fazlasını denemeyin. Ben çok farklı değerlen denedim en stabil bu değerler oldu. Bu sayılara getirdikten sonra ok'la işaretlediğim yere tıklayarak masaüstüne bir kısayol atıyorsunuz. Bu kısayola tıkladığınızda OC'li değerler otomatik olarak işleniyor. Yani PC'yi kapattığımız anda saat hızları default haline geri döndüğü için her OC yapmak istediğimizde bu kısayolu kullanmamız gerekli. En son da en sağ alttaki Apply Clocks & Voltage'yi tıklarsanız ayarlarınız o an için işlenmiş oluyor.

NOT: Daha fazla değer girip ekran kartında sorun oluşturacak arkadaş mesuliyet kabul etmiyorum. Fazla uçmayın değerlerde bu verdiklerim en uygunları.

hocam senin burda kare içinde verdiğin değerler zaten kartın bize verdiği standart değerler, bu şekilde bi performans değişikliği edemessin. onları arttırman gerkiyo.

üstte anlattım inceleyebilirsin.

• quote:

quote:

OC yapmak için gerekli program nvidiaInspector Buraya tıklayarak indireblirsiniz.

Gerekli ayarlar:

hocam senin burda kare içinde verdiğin değerler zaten kartın bize verdiği standart değerler, bu şekilde bi performans değişikliği edemessin. onları arttırman gerkiyo.

OC yapmadan çekmişim resimleri

Doğru olanlarla değiştirdim mesajda sizin resmi kullandım

• quote:

quote:

quote:

Gerekli ayarlar:

OC yapmadan çekmişim resimleri

Doğru olanlarla değiştirdim mesajda sizin resmi kullandım

olur öyle şeyler

hocam sen risk alıp daha fazla arttırdınmı?? denemek istiyorum fakat biraz tırsıyorum

bu arada arttırdığımız bu değerler nerden baksan gt550m ekran kartı seviyelerine denk geliyo

yani 1bucuk önce aldığım laptobumun ekran kartını 1 yıl sonrasında cıkan ekran kartlarının seviyesinde kullanabilmek insanı gerçekten mutlu ediyo

aşagıdaki değerlere baksana

GT550M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flexii_87 -- 25 Temmuz 2012; 4:48:41 >

• quote:

hocam sen risk alıp daha fazla arttırdınmı?? denemek istiyorum fakat biraz tırsıyorum

Bir ara gözümü karartıp şimdiki bu kullandığımız değerlerden 50 - 50 arttırdım. 2. 50yi yaptığımda bilgisayar kilitlendi Biraz daha düşürdüm bu sefer ekran gitti görüntü vermeyi kesti. PC çalışıyordu ama görüntü yoktu. Yani tutarlı değerlerin üzerine çıkarsak sıkıntı yaratacağı belli. Birinde aha dedim oldu bu sefer onda da oyuna girince kilitlendi En iyisi bu değerler 900Mhz, 1460 Mhz

• Arkadaşlar alet zaten 105 dereceyi rahat görüyor bi yarım saat oyun oynayınca ne o.c sinden bahsediyosunuz siz
  • quote:

ayrıca oyun oynarken soğutucu kullanıp ekran kartına overclok cekip 425gt yı 550gt yapıyorum, bilgi almak isteyen varsa yardımcı olurum

iyi forumlar efem

Termal macunu işlemci üzerine ve gpu nun üzerine sürdüm ama siz bakır tabakaya da sürmüşsünüz o fan ünitesine bende hiçbir fayda etmedi sürmem acaba bundan dolayı mı ?

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.