Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (290. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.682
Cevap
70
Favori
370.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu logo yanigi denen sey galiba karanlık ortamda ve siyah sahnelerde çok belli oluyor. Altyazilar hareketli olmasına rağmen 50 dakikalık bir dizide soluk bir şerit şekilde iz yapabilir mi ? Yada benim gözlerim çok mu dikkatli görüyor:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulas87 -- 21 Haziran 2014; 15:24:09 >
  • Ya arkadaşlar bugün bu ürünü bimeks te ve teknosada inceledim.(60PB690V)görüntü çok mat geldi bana siz ne dersiniz bilemiyorum mesela teknosada bir sürü teşhir vardı onların arasında şöyle uzaktan bakınca çok aşırı mat bir görüntü sunuyordu Led'ler ise yıldız gibi parlıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mythief

Plazma TV'lerin güç tüketimleriyle ilgili:

1-) LG-50PB690V'nin günlük ortalama 4 saat kullanımı üzerinden yıllık güç tüketimi: 172 Kwh/year
    http://ao.com/product/50pb690v-lg-tv-black-29172-108.aspx
    http://www.amazon.co.uk/LG-50PB690V-50-inch-Widescreen-Freeview/dp/B00JLBCM6Y

2014 Nisan'dan beri meskenlerde tek zamanlı tarife 0,284860 TL/Kwh. Vergi ve diğer ıvırzıvır ile beraber genelde faturaya %60-70 civarında bir ek ücret daha biniyor. Buna göre 50 inch LG-50PB690V plazmanın bize yıllık elektrik tüketim maliyeti yaklaşık olarak 172 * 0,284860 * 1,7 = 83.3 TL yapar.

2-) Yine LG'nin bu sene popüler olan bir diğer televizyonu olan LED LG 50LB670V almış olsaydık onun yıllık güç tüketimi de 74 kWh/year olacaktı.
    http://www.lasystems.be/LG/50LB670V/LG50LB670VLEDTV/product/388883.html
    http://www.technikdirekt.de/en/tv-audio/tvs/lcd-tvs/787339/lg-50lb670v

Faturaya yansıması ise yıllık toplam 74 * 0,284860 * 1,7 = 35,8 TL

Sonuç: Kısacası yukarıdaki örneğe göre LED yerine Plazma tv alan birisi aylık olarak ortalama (83,3−35,8)/12 = 3,96 TL fazla para ödemiş olur.

LED LG 50LB670V 2800-3000 TL civarında. Aynı modelin 47 inch de yaklaşık olarak 2400 TL civarında. Plazma olan LG-50PB690V ise 1750-2000 TL civarında. TV'lerin diğer teknik özelliklerini bir kenara bıraklım sadece enerji tüketimleri üzerinden karşılaştırırsak plazma tv alarak yaklaşık büyüklükteki bir led'e göre çok ucuza alıyoruz ancak her sene belli bir miktar daha fazla elektrik faturası ödüyoruz. Bir plazma tv'nin maliyet açısından bir led tv'ye ücret olarak yakınsaması için örneğin 2400 TL civarındaki LED LG 47LB670V'yi dikkate alalım;

2400 (LG 47LB670V) - 1800 (LG-50PB690V) = 600 TL maliyet farkı çıkıyor. Bu maliyet farkını da fazladan ödediğim elektrik faturaları ile kapatabilmem için 600/47,5 = 12,6 yıl geçmesi gerekiyor.

Diğer bir deyişle plazma tv alırsam ancak 12,6 yıl sonra LED tv'nin maliyetini yakalıyorum ve ancak o saatten sonra plazma tv'yi daha da kullanırsam fazladan ödediğim elektrik faturları bana gerçek anlamda zarar ettirmeye başlıyor. Tüplü televizyonlar zamanında uzunca süre kullanılırdı. Biz kullanıcılarda da tv'yi sürekli değiştirelim beklenti ve algısı yoktu. Ancak günümüzde teknoloji bu kadar hızla ilerlerken kullanıcılardaki bu algı değişti. Bir müddet sonra kullandığımız elektronik cihazların donanımsal yetersizliğinden dolayı belli periyotlarda onları yenilemeye çalışıyoruz. Tahminim bir plazma TV de 10 yıldan fazla kullanılmaz. Hatta 10 yıl bile çok iyimser bir süre olabilir.

Yani tv'yi 12 yılın atlında bir süre kullanacaksanız led tv'lere göre ucuz olan plazmanın alış maliyeti yakın ebattaki led tv'ye yakınsar 12 yılın üzerinde ise size fazla güç tüketiminden dolayı elektrik faturalarınız üzerinden zarar ettirir.

Not: Örneği 2800 TL civarındaki LED LG 50LB670V'ye göre yapsaydım (aslında doğrusu bu olurdu; ikisinin de ebatı 50 inch olmuş olurdu) plazmanın maliyet ücretinin led'e yakınsama süresi 21 yıl olacaktı. Yakınsama süresinin birden bu kadar artmasının sebebi tv boyutunun 3 inch arttığında piyasa satış fiyatlarının birden patlamasından kaynaklanıyor.

Kişisel sonuç: LG-50PB690V almaya karar vermiştim. Tek kafama takılan fazla güç tüketimi ve ekstradan ödeyeceğim faturaydı. Bu çalışmayı da kendimi ikna etmek için yaptım ve görüyorum ki fazla elektrik faturası ödesem de plazma tv hala led'e göre çok avantajlı daha ucuz bir teknoloji. Plazma tvlerin güç tüketimleri belki başkalarının da kafasına takılır diye buradan paylaşmak istedim. Tek kötü yanı herşey para değil dersek evet plazma tv'ler led'e göre çok çevreci değiller, boşu boşuna daha fazla enerji harcıyorlar.

Maalesef katılmıyorum ortalama 4 saat demişsiniz şuna en az 14 saat diyelim biz.Hangimizin evinde ortalama 4 saat çalışıyor ki tv ler?Mesela benim evde ortalama 15 saat çalışır başkasında 10 saat.Yani bu 4 saat olayı hikaye bana göre.Bu durum kafamı çok kurcalıyor işte benim.Yoksa bu fiyata 60 inc bir tv görüntüsü ve özellikleri de güzel.alıp almamak arasında sürekli gidip geliyorum.
  • Almayın beyler insanın siniri bozuluyor. Gözün ister istemez logo yanıklarına takılıyor. Tv izleme zevki sıfır. Lg normal olur öyle şeyler diyo. Yapmadığım şey kalmadı geçmiyor bu yanık denen şey.
    Almayın aldırmayın. Yazık günah o kadar para veriyoruz. Adamlar normal diyor neyi normal ya.

• LG-60PB690V aldım bende tv çok güzel ama bu logo yanığı sorun dikkatli olmak lazım şimdiki aklım olsa aynı fiyat olan 60LN575S alırdım rahat rahat kullanırdım.... yapacak bişey yok gittiği yere kadar kullanırız..
    sadece 1 kere leke kaldı oda parlaklık 75 orbiter kapalıydı tv de film izliyordum 5 dk renk yıkama ile geçti. Ama benim daha çok yeni 2 3 hafta falan oluyor ileride ne olur bilinmez

• Zaman ilerledikçe risk azalıyor arkadaşlar.4 aydır kullanıyorum.problemsiz şu ana kadar.

• Internetten veya telefondan görüntü aktarıp film izlerken alttan ve üstten çıkan siyah bantlar iz bırakıyor mu hocam ?

Diğer sorum ise film izlerken ekran parlaklığını açıyorum logo yok bişey yok diye bu sorun olur mu ?

• Ben ilk alanlardanım zaman geçtikçe risk azalmıyor. Benimki son bir ayda oldu. Eylül gibi almıştım.

• sezerbaris kullanıcısına yanıt
    Sizin televizyon mu sorunlu acaba, bizde digiturk var, sıkıntı yok. Daha önce 5 sene kadar başka LG plasma kullandım, logo yanığı oldu ama kısa sürede geçti.
  • Benim televizyonmu sorunlu bilmiyorum ama Lg ye görede normal bi durum. Yani çok normalmiş yanık oluşması. Bu dıruma göre sorunlu olanlar yanık oluşanlar değil oluşmayanlar galiba:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

Internetten veya telefondan görüntü aktarıp film izlerken alttan ve üstten çıkan siyah bantlar iz bırakıyor mu hocam ?

Diğer sorum ise film izlerken ekran parlaklığını açıyorum logo yok bişey yok diye bu sorun olur mu ?

Statik goruntu,logo olmadigi surece sorun olmaz.ben ekrana tam oturan yayinlari izliyorum sadece.dsmart hd ve filmlerde. Parlakligi cok acmamakta fayda var. Ben 60 in ustune cikmiyorum.dogal goruntuyu seviyorum.10 saat kadar ac4 oynadim ki bilirsiniz,sabit ikonlar vardir ekranda,sorun olmadi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerbaris

Ben ilk alanlardanım zaman geçtikçe risk azalmıyor. Benimki son bir ayda oldu. Eylül gibi almıştım.

Yabanci forumlar olsun,benden once kullanan arkadaslarim olsun,plazmalarin zamanla oturdugunu ve bu risklerin minimuma indigini soyluyor.risk sifira tabiki dusmuyor ama azaliyor.ben hicbir onlem almadan kullaniyorum.sorun yok.birazda sans isi belliki.

• görüntü ayarlarından orbiter seçeneğini sürekli açık tutuyorum, bence gerçekten faydalı...
    3 ay kadar oldu tv'yi alalı, cihaz yeniyken bir kez hafif bir logo izi belirdi ancak hemen düzeldi...
    ilk zamanlarda sık sık renk yıkamayı çalıştırdım, şimdilerde hiç yapmıyorum, sorun yok...
  • trt 1 hd nin logosu yapıştı kaldı tv ye renk yıkamada gidiyor sonra maç izleyince tekrar yapışıyor.
  • Beyaz yıkama diye bir seçenek varmış. Eski plazmalarda. Bu nasıl oluyor. Benim tv de böyle bir seçenek yok.
    Bilen var mı arkadaşlar. Beyaz yıkama yapabileceğim bir program falan var mı.
    Youtube de bazı videolar var onları sabaha kadar çalıştırdım ancak bi faydası olmadı.

• sezerbaris kullanıcısına yanıt
    Maalesef geçmiyor bazı yanıklar, Dizimaz'in logosu ne yaptıysam geçmedi 2 aydır, özelliklede 2 aydır o kanalı açmıyorumki belki toparlar diye ama nafile.. TRT'deki maçlarda da gecici yanıklar olusuyor ama günde 1 den fazla maç izlemeye korkar oldum kalıcı yanık olacak diye...

Kısacası TV güzel fakat plasmanın klasik sorunları yüzünden seyir zevki falan kalmıyor bir yerden sonra...

Not: Ayarlarım epey yüksek, panel ısıgı 90, kontrast 94 falan.. Ama daha düşük ayarlarda keyif vermiyor acıkcası, gittiği yere kadar izlemeye devam...
  • Peki maç izlerken nasıl ayar kullanıyorsunuz logo izi kalmaması için malum bir süre skor tablosu ve logo hareketsiz kalıyor bir sorun oluyor mu

• ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt
    Panel isiği ve parlaklik 50,kontrasti 94 de kullaniyorum.problem yasamadim.

• Arkadaşlar yeni modelde görüntü ayarlarında spor seçeneği mevcutmuş... rica etsem ordaki ekran ayarlarını paylaşabilirmisiniz....

• 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.