Burada TV özelliklerini saymak yerine bahsedilen özelliklerini ne kadar başarabildiğini kendimce edindiğim izlenimlerle size aktaracağım.
LG 42LW570S LED TV aldım. 2300TL gibi fiyatlara alınabilecek piyasadaki en iyi LED TV'lerden biri olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle ana özellik olan 3D gözü yormuyor ve çok başarılı. En çok hoşuma giden yanı diğer 3D'ler gibi görüntü arkasında gölge bırakmıyor. 2D-3D özelliği de tatmin edici seviyede. Herhangi bir kanalı 2D-3D ile çevirip gözlükle 3D olarak izleyebiliyoruz ve özellikle HD kanalları bir kez böyle izledikten sonra bir daha standart 2D olarak izlemek istemedim. Ta ki gözlük takmaktan sıkılana kadar. Net ve akıcı. Ama TruMotion özelliği gerçek 3D izlerken bazen iş göremeyebiliyor. Spor yayınlarında topu takip etmek zorlaşıyor. Hatta TruMotion, kullanıcı seçeneğinde ve en yüksek değerlere ayarlanınca havada giden top çok nadir 3 tane olarak görüntülenebiliyor. Fakat TruMotion alt ayarları ayrıca mevcut. Tahminimce orada ince ayar yapılsa düzelme olabilir. Sinema (avatar) deneyimim çok başarılı. 2D olan HD film, sanki gerçek 3D gibi.
2D-3D yapınca derinlik sadece TV'den içe doğru oluyor, çift resimli gerçek 3D yayın ise TV'nin içine doğru ve TV'nin dışına doğru derinlik verdiği için daha gerçekçi oluyor gibi geldi bana. 2D-3D yapınca menüde daha çok 3D ayar seçeneği açılıyor ve derinlik miktarı seçilebiliyor. Uydu kanal listesi gibi bazı menülerde yine 3D efekti kullanılmış.
Titreşim ve TruMotion özellüklerini en çok kayan alt yazılarda test ettim. TruMotion kapalı olduğunda okunaklı olan kayan alt yazı, TruMotion açılması ile daha net ve akıcı hale geliyor. Yine Avatar filminde TruMotion özelliği kapalıyken titreşim veren, kesik kesik ilerleyen sahneler tamamen akıcı ve kesintisiz hale geliyor (ilk sahneler, uzay gemisinin genel görüntüsü)
Kontrast ve parlaklık olarak kendimce şöyle test ettim. Gece normal aydınlatmalı bir odada (enerji tasarrufu modu otomatikteyken "max koruma" moda geçmeyecek seviyede oda aydınlatması) usb bellekteki siyah jpeg dosyasını açtığımda tv kapalı zannettim. Sanki tam siyah. Parlaklık olarak ise gözlük takınca parlaklığı gözlük kısar mı diye düşünmeyin. 3D moduna geçince "bu adam şimdi gözlük takar" diye düşünen tv sizin yerinize gözük kalitenize uygun olarak parlaklık ve kontrastı yeniden ayarlıyor ve hiç kayıpsız izleme devam ediyor gibi geldi bana. Çünkü 3D modda iken TV'ye gözlüksüz bakınca renker biraz fazla parlak gibi görünüyor. Gözlük takınca görüntü tam ayarında oluyor. Ayrıca TV beyazları tam beyaz, insan tenini ise gerçeğe en yakın verebilmek için ayrı işlemler yapıyor.
İçindeki HD uydu alıcı sayesinde kötü çözünürlükte verdiği yayın nerdeyse hiç yok. TV yayındaki kare kare bozulmaları ve renk geçişlerinde faz aralarını çok iyi düzeltiyor. Bazen SD yayınları HD zannediyorum. Hiç abartmıyorum, aynen böyle. D Smart verdiler 2 ay ücretsiz denememiz için, ama ben onu söktüm. TV'nin kendi reciever'ı kesinlikle çok daha kaliteli. Ama TV'de uydunun ayar menüsü biraz kasıyor.
Henüz internet bağlantısı yapmaya vaktim olmadı.
Aldığım bir elektronik eşyayı en ince ayrıntısına kadar hatta hata verdirene kadar :) kurcalamayı seviyorum. Hatta bu TV'de aynı ekranda iki kişi iki farklı görüntüyü izledik. Onu da nasıl yaptığımı daha sonra anlatırım :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sizin de merak ettikleriniz varsa sorun, yanıtlamaya çalışayım.
Tşkkürler güzel ve anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız
Arkadaşlar uydu yayınından aldığım görüntüyü ne kadar kaliteli gösteriyorsa, uydu menüsü de bir o kadar kötü. kanal aramak diye bir olgu yok. 5000 tane kanaldan istediğiniz 50 kanalı bulmak için tümüne göz atmak zorundayız. şimdilik daha alternatif kanal sıralama şeklini bulamadım. Bendeki listeyi gelen teknik servis usb üzerinden yüklemişti. Yüklerken de "bak biz bunu oturup uğraşa uğraşa hazırlamıştık" demişti. neden öyle dediğini çok sonra anladım ben.
Kanal arama için aşağıdaki linkteki konunun ilk mesajına bakabilirsin.
slm arkadasım tv nın hayırlı olsun b sey sorcam ben 47lw 5500 aldım ewımde kablolu tv hd set up box set up box i ıptal edıp kabloyu direk tv nın uydu alıcına taksam calırmı acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: sewki
slm arkadasım tv nın hayırlı olsun b sey sorcam ben 47lw 5500 aldım ewımde kablolu tv hd set up box set up box i ıptal edıp kabloyu direk tv nın uydu alıcına taksam calırmı acaba?
LW5500 modelinde dahili uydu alıcısı yok, sonu S ile biten modellerde var.
Burada TV özelliklerini saymak yerine bahsedilen özelliklerini ne kadar başarabildiğini kendimce edindiğim izlenimlerle size aktaracağım.
LG 42LW570S LED TV aldım. 2300TL gibi fiyatlara alınabilecek piyasadaki en iyi LED TV'lerden biri olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle ana özellik olan 3D gözü yormuyor ve çok başarılı. En çok hoşuma giden yanı diğer 3D'ler gibi görüntü arkasında gölge bırakmıyor. 2D-3D özelliği de tatmin edici seviyede. Herhangi bir kanalı 2D-3D ile çevirip gözlükle 3D olarak izleyebiliyoruz ve özellikle HD kanalları bir kez böyle izledikten sonra bir daha standart 2D olarak izlemek istemedim. Ta ki gözlük takmaktan sıkılana kadar. Net ve akıcı. Ama TruMotion özelliği gerçek 3D izlerken bazen iş göremeyebiliyor. Spor yayınlarında topu takip etmek zorlaşıyor. Hatta TruMotion, kullanıcı seçeneğinde ve en yüksek değerlere ayarlanınca havada giden top çok nadir 3 tane olarak görüntülenebiliyor. Fakat TruMotion alt ayarları ayrıca mevcut. Tahminimce orada ince ayar yapılsa düzelme olabilir. Sinema (avatar) deneyimim çok başarılı. 2D olan HD film, sanki gerçek 3D gibi.
2D-3D yapınca derinlik sadece TV'den içe doğru oluyor, çift resimli gerçek 3D yayın ise TV'nin içine doğru ve TV'nin dışına doğru derinlik verdiği için daha gerçekçi oluyor gibi geldi bana. 2D-3D yapınca menüde daha çok 3D ayar seçeneği açılıyor ve derinlik miktarı seçilebiliyor. Uydu kanal listesi gibi bazı menülerde yine 3D efekti kullanılmış.
Titreşim ve TruMotion özellüklerini en çok kayan alt yazılarda test ettim. TruMotion kapalı olduğunda okunaklı olan kayan alt yazı, TruMotion açılması ile daha net ve akıcı hale geliyor. Yine Avatar filminde TruMotion özelliği kapalıyken titreşim veren, kesik kesik ilerleyen sahneler tamamen akıcı ve kesintisiz hale geliyor (ilk sahneler, uzay gemisinin genel görüntüsü)
Kontrast ve parlaklık olarak kendimce şöyle test ettim. Gece normal aydınlatmalı bir odada (enerji tasarrufu modu otomatikteyken "max koruma" moda geçmeyecek seviyede oda aydınlatması) usb bellekteki siyah jpeg dosyasını açtığımda tv kapalı zannettim. Sanki tam siyah. Parlaklık olarak ise gözlük takınca parlaklığı gözlük kısar mı diye düşünmeyin. 3D moduna geçince "bu adam şimdi gözlük takar" diye düşünen tv sizin yerinize gözük kalitenize uygun olarak parlaklık ve kontrastı yeniden ayarlıyor ve hiç kayıpsız izleme devam ediyor gibi geldi bana. Çünkü 3D modda iken TV'ye gözlüksüz bakınca renker biraz fazla parlak gibi görünüyor. Gözlük takınca görüntü tam ayarında oluyor. Ayrıca TV beyazları tam beyaz, insan tenini ise gerçeğe en yakın verebilmek için ayrı işlemler yapıyor.
İçindeki HD uydu alıcı sayesinde kötü çözünürlükte verdiği yayın nerdeyse hiç yok. TV yayındaki kare kare bozulmaları ve renk geçişlerinde faz aralarını çok iyi düzeltiyor. Bazen SD yayınları HD zannediyorum. Hiç abartmıyorum, aynen böyle. D Smart verdiler 2 ay ücretsiz denememiz için, ama ben onu söktüm. TV'nin kendi reciever'ı kesinlikle çok daha kaliteli. Ama TV'de uydunun ayar menüsü biraz kasıyor.
Henüz internet bağlantısı yapmaya vaktim olmadı.
Aldığım bir elektronik eşyayı en ince ayrıntısına kadar hatta hata verdirene kadar :) kurcalamayı seviyorum. Hatta bu TV'de aynı ekranda iki kişi iki farklı görüntüyü izledik. Onu da nasıl yaptığımı daha sonra anlatırım :)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Sizin de merak ettikleriniz varsa sorun, yanıtlamaya çalışayım.
GÜZEL Bİ İZLENİM AKTARMIŞ OLDUĞUN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ DH.
Hocam merhaba,
bu tvnin içinde gelen uydu alıcısısına 2 farklı çanak bağlayabilirmiyiz. hem yerli kanallar hem de yabancı kanalları izlemek için.
şifreli kanallarda sıkıntı oluyor mu misal ntvspor.
eski uydu alıcımla cnn international izleyemiyordum bu tv'nin içinde yer alan uydu alıcısı ile izleyebilecekmiyim.
dahili uydu alıcılımı yoksa lw5500 gibi bir model mi alsam diye çok kararsız kaldım. fazla kablo görmeyi sevmeyenlerdenim.
şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: website4
Hocam merhaba,
bu tvnin içinde gelen uydu alıcısısına 2 farklı çanak bağlayabilirmiyiz. hem yerli kanallar hem de yabancı kanalları izlemek için.
şifreli kanallarda sıkıntı oluyor mu misal ntvspor.
eski uydu alıcımla cnn international izleyemiyordum bu tv'nin içinde yer alan uydu alıcısı ile izleyebilecekmiyim.
dahili uydu alıcılımı yoksa lw5500 gibi bir model mi alsam diye çok kararsız kaldım. fazla kablo görmeyi sevmeyenlerdenim.
şimdiden teşekkürler.
bağlayabilirsin mümkün tarama yaparsın istediğin kanalı çıkarır fakat şifreli kanallarda herhangi birşey yapmıyor.
Peki bu cihaz ile şu an hangi kanallar HD olarak izlenebiliyor. Misal; show, atv, kanald, animal planet, national geo, eurosport gibi kanallar HD kalitesinde izlenebiliyormu.
quote:
Orijinalden alıntı: website4
Peki bu cihaz ile şu an hangi kanallar HD olarak izlenebiliyor. Misal; show, atv, kanald, animal planet, national geo, eurosport gibi kanallar HD kalitesinde izlenebiliyormu.
Hangi kanallar HD hangileri değil tam listesini bilmiyorum. Ama tv içinde bulunan uydu alıcı HD ve 3D yayın destekliyor. Uydudan yapılan yayın HD ise gösterir. Sanırım bu kanallardan bazıları şifreli o yüzden göstermez ama ATV'nin TRT'nin ve bazı bi kaç kanal daha HD yayınları var. Kendi uydu alıcısı ile HD olarak net ve yüksek çözünürlükte izleniyor.
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
Kanal arama için aşağıdaki linkteki konunun ilk mesajına bakabilirsin.
Verdiğiniz linki bir de LG mühendisleri görse, oradaki birkaç kişiyi fabrikada ar-ge bölümünde çalışmaları için iş teklif ederlerdi belki :)
Kanal arama için anlatılan yöntemlerin bir kısmını önceden kendim bulmuştum bir kısmını da linkte gösterdiğiniz yerden yeni öğrendim. Konuda ilk sayfayı ve son sayfayı okudum sadece. Eğer kanal arama için anlatılanlar sadece bu sayfalardan ibaret ise, mutfaktaki TV'ye bağlı olan 50 TL'lik uydu alıcımın kanal ayar ve sıralama işlemleri kesinlikle çok daha kolay.
-alfabetik sıralama galiba var ama yüklü olan kanallar içinde alfabetik kanal arama olmaması, -birden fazla kanalı seçip başa sürüklemenin olmaması, -kanalları sıralarken kaydırma değil de değiştirme yönteminin kullanılması mantığı, kanal ayar işlemlerini tam anlamıyla eziyete dönüştürmüş. Arkadaşlar uydu frekans değerlerini internetten bulup TV menüsünden manuel olarak ayarlayıp kaydetme yoluna gitmişler ama ben o sistemde "menüler, frekanslar, internet aramaları" içinde kayboluyorum. İzlenecek 15-20 kanalı başlara atıp bıraktım sadece.
Bence şimdilik olabilecek en basit yol, bu işten anlayan ve bu işi seven birinin bir fedakarlık yapıp tüm kanalları uygun bir şekilde ayarlayıp sıralayıp forumda vermesi (sanırım biri yapmış ama biraz eski gibi) ve kanalların frekansı değiştikçe güncellenmesi. Şöyle; önce hep izlenen HD kanallar, sonra bu kanalların avrupaları, arkasından diğer çok izlenen kanallar, sonra hd ve 3d kanallar, sonrasında müzik kanalları gibi bir sıralama olsa mesela....
Umarım yeni sürümlerde çözerler.
Sonuç olarak, uydu kanallarının düzenlenmesi konusundaki izlenimim olumsuz.
Şunu da belirteyim, stabil olup olmadığına tam güvenemediğim için TV sürümünü henüz güncellemedim.
Bende 570S aldım. Ntv izlerken alt yazılar geçiyor ya veya başka kanal o yazılar bir süre okunmuyor sonra düzeliyor neden olabilir bu trumontion özelliği ni hiç oynamadım açık mı kapalımı bilmiyorum açıkcası nerden nasıl ayarlıyoruz bunu. Açmam mı kapamam mı gerekiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: li0n
Bende 570S aldım. Ntv izlerken alt yazılar geçiyor ya veya başka kanal o yazılar bir süre okunmuyor sonra düzeliyor neden olabilir bu trumontion özelliği ni hiç oynamadım açık mı kapalımı bilmiyorum açıkcası nerden nasıl ayarlıyoruz bunu. Açmam mı kapamam mı gerekiyor.
TruMotion ayarını hiç ellemediyseniz büyük olasılık kapalı değil "düşük" ayardadır. Zaten kullanım kılavuzunda da ev kullanıcıları için düşük ayar tavsiye edilmiş. Anlattığınız olayı ben de farkettim. Galiba TruMotion her zaman çalışan bir ayar değil, sadece gerektiğinde devreye giriyor. Belki devreye girmesi için görüntülerin hareketini algılaması, kısa bir süre takip etmesi gerekiyor, bazen devreye biraz geç girebiliyor. Yazının ilk başta bozuk olması TrueMotion özelliğinin devreye girmediği hali, düzelmiş hali ise devreye girdikten sonraki hali diye düşünebiliriz kanımca. Çünkü Trumotion ayarı kapalıyken kayan alt yazılar baştaki bozuk haline dönüyor, açıkken düzeliyor.
Hatta bazen kayan alt yazı hareket halindeyken ve TruMotion bu yazıyı düzeltmişken, ekranın diğer üst kısımlarında sabit olan görüntü birden değişince, genel görüntü değişikliği olunca yazı bir an yine bozulup düzeliyor. Tahminim burada TV ekranın genel durumuna göre yeni değerlendirmeler yapmaya çalışıyor.
Ya da TruMotion kasıyor galiba bilemedim : ))
Zaten bu motion ayarları tüm TV lerde o şekildedir, başta devreye girerken takılıyor gibi olur sonra hissetmezsiniz. Cinema 3D serisine özel birşey değil yani o.
Satın aldığınız için soruyorum televizyonda dahili olarak ;
DVB-S2 DVB-S DVB-C ve DVB-t Tunerleri mevcut mu acaba ? Hangi internet sitesinde arama yaptıysam stabil bir sonuç alamadım.
konuyu hortlatacağım ama bi konuyu merak ediyorum kablosuz kulaklık kullanma özelliği varmı ayarlardan baktım bulamadım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme