Şimdi Ara

LG 42LV570S Kanal Listesini Usb Ye Yedekleme Kanal Kaybetme Sorunu Uydu Kaybetme Sorunu ve Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
5
Favori
67.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tv ye firmware güncelleme yapıp kanalları tarattınız ancak kanallar ya da uydu tv yi açıp kapayınca yok mu oluyor ? .. Bu sorunun çok basit bir çözümü var..

    Home tuşuna basın oradan aşağıdaki menülere doğru ilerlleyin ve fabrika ayarlarının olduğu kısma gelip TV yi Fabrika ayarlarına döndürün. TV açılıp kapanacaktır.. Daha sonra size ilk kurulumdaki gibi ülke dil gibi seçenekleri çıkaracaktır.. Doğru bi şekilde girip bu ilk kurulum menüsünü size uydu bilgilerini girme alanına kadar gelip burada herhangi bir uyduyu ayarlamadan exit e basıp çıkın .. Daha sonra HOME tuşuna basın ve kanal taratma bölümüne girip ( otomatik tarama , manuel tarama vs..) en aşağıdaki DTV AYAR olan kısma gelin. Ayar 1 olarak bir uyduyu tanımlayın (Örn. : Turrksat 2A/3A ) Ağ taramayı da işaretleyin. Daha sonra eğer birden fazla çanak kullanıyorsanız AYAR 2 olarak da diğer uyduyu (Örn. : Hotbird 6/7/8 ) tnımlayın.. daha fazla uydunuz varsa işlemleri tekrarlayın.. her uydu ayarlayışınızda Ağ Taramayı da mutlaka işaretleyin. Back tuşuna basarak bir üst menüye dönün ve ve otomatik tarama ile kanalları taratın.. Hadi Kolay Gelsin..

    Ha bu arada bi teşekkürü çok görmezsiniz umarım


    KANAL LİSTESİNİ YEDEKLEME :


    Öncelikle tv nin tanıdığı bir USB Belleği virüs trojan vs.. zararlı yazılımlardan temizleyip tv ye takın.. TV otomatik olarak okuyacak ve size giriş olarak USB seçilsin mi diyecektir. Bu soruya HAYIR diyerek geçiyoruz.

    HOME tuşuna yaklaşık 5 sn kadar basılı tutun ve tv nin yukarıdan kanal bilgisi görüntüleme ekranı çıktığında 1105 tuşlayın ve hemen OK basın .Orta tuşa yani.. Ardından bir menü açılacaktır. Link Loader kısmına gelin ve OK basın. USB ye kaydet seçeneğine gelin ve tekrar OK basın. Yükleme göstegesi bitince kanal liseniz artık yedeklenmiştir. Güle güle kullanın..





    Edit : Başlık değiştirme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altayayhan -- 23 Mart 2012; 10:52:47 >







  • peki kanallar kayboldu diyelim usb'den yüklemeyi nasıl yapıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sivert

    peki kanallar kayboldu diyelim usb'den yüklemeyi nasıl yapıyoruz.


    Öncelikle tv nin tanıdığı bir USB Belleği virüs trojan vs.. zararlı yazılımlardan temizleyip tv ye takın.. TV otomatik olarak okuyacak ve size giriş olarak USB seçilsin mi diyecektir. Bu soruya HAYIR diyerek geçiyoruz.

    HOME tuşuna yaklaşık 5 sn kadar basılı tutun ve tv nin yukarıdan kanal bilgisi görüntüleme ekranı çıktığında 1105 tuşlayın ve hemen OK basın .Orta tuşa yani.. Ardından bir menü açılacaktır. Link Loader kısmına gelin ve OK basın. Tv Link- Loader a geip OK bas ve RECEIVE From USB üzerinde OK bas. Daha önce yedeklediğin dosyayı göster ve OK bas . işlem bittikten sonra kanal listen hazırdır.. Kolay Gelsin..




  • send to usb menüsünde select file name diyor, alttaki dosya ismine ok deyince invalid tll file diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sivert

    send to usb menüsünde select file name diyor, alttaki dosya ismine ok deyince invalid tll file diyor.

    *.TLL dosyasında bir bozukluk sözkonusu olabilir örneğin içerisindeki kanal listesini alırken bir bozukluk ya da eksiklik olmuş olabilir. bir de tv nin sürümü önemli. eğer güncelleme yapılmadıysa tv yi internete bağlayıp son sürümünü yüklemelisin.. usb disk ile yapmak istersen link şudur :

    http://www.lg.com/tr/support/product/support-product-profile.jsp?customerModelCode=42LV570S&matchedModelCode=7400003238&searchEngineModelCode=42LV570S&initialTab=documents&targetPage=support-product-profile

    NOT : Her yüklemeden sonra tv kapanıp yeniden açılacaktır.. daha sonrasında TV menüsünden tv yi fabrika ayarlarına almanız cihazın daha düzgün çaışmasına olanak tanır... Diğer bi tavsiyem de başka bi USB Disk kullanın.. ve kullanmadan önce düzgün bi antivürüs ile tarama yaın.. Hatta mümkünde USB Disk Security ile de taratın.. Kolay gelsin...




  • ama bu dediğiniz 32lw 5500 tv olmadı neden acaba uydu alıcısı benjamin 9500
  • harici uydu alıcıları için lütfen uydu alıcısı hakkında araştırma yapın. kullandığınız tv modelinde dahili uydu alıcısı bulunmamaktadır.Ayrıca uydu alısını fabrika ayarlarına dönme gibi bi seçenek çözümsel olabilir. bir diğer unsur da uydu silme ya da favari programları listesi gibi fonksiyonlara basılıyor olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altayayhan -- 13 Haziran 2012; 2:37:15 >
  • LM serisi için home tuşuna basılı tutmak işe yaramıyor. nasıl yapılıyor bilginiz var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yozturk

    LM serisi için home tuşuna basılı tutmak işe yaramıyor. nasıl yapılıyor bilginiz var mı?

    takip..

    lm serisi için kanalları usb ye kaydetme nasıl oluyor bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi..?
  • 47LM660s kanalları nasıl yükleyebilirim? arama yapınca sadece digiturk kanallarını buluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasbasi

    quote:

    Orijinalden alıntı: yozturk

    LM serisi için home tuşuna basılı tutmak işe yaramıyor. nasıl yapılıyor bilginiz var mı?

    takip..

    lm serisi için kanalları usb ye kaydetme nasıl oluyor bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi..?

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +1 47lm660s kanal yükleme nasıl oluyor. uydudan sadece digiturk var??
  • arkadşlar bilgiler için teşekkürler emek harcayan herkese benimde böyle bir sorunum var yardımcı olacak bi arkadaş varsa çok sevinirim. bende de lğ 47lm 640 s yeni aldım otomatik tarama yaptırdım yaptırmaz olsaydım hem kanallar karıştı hem de taşıma tuşları kayboldu bunu nasıl düzeltebilirim aynı model arkaşım da var ondan yedekleyip kendiminkine kurabilirmiyim tşekkürler
  • buraya yedeklenmiş bi kanal listesi yükleseniz olur mu acaba bi türlü uydu taraması ile tüm kanallara erişemiyorum da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazibere_82

    buraya yedeklenmiş bi kanal listesi yükleseniz olur mu acaba bi türlü uydu taraması ile tüm kanallara erişemiyorum da


    Yokmu kanal listesi verebilecek ?
  • Alinti ( benim kanallar geri geldi cok sukur)


    quote:

    Orijinalden alıntı: aksaray1


    Aynı sorunu bende yaşıyorum yukarıdaki "onbakay" arkadaşınkını şimdi not ettim onu deneyecem..

    Servis ilk geldiğinde elindeki usb den kanlları eklemek istedi ancak bizim 28 dairelik ortak sitede turksat diseq-b ve hortbird diseq-c ye göre yapıldığından elindeki usb disec-A göre yapıldıgından servis usb ile yapamayız dedi otomatık tarattı ve toplam şifreşi-şifresiz 328 tane kanal çıkmıştı.o gittikden bir kaç gün sonra ben kurcalarken yanlışlıkla sildim ve onun yaptığı gibi tarattım ancak şifreli-şifresiz 180 tane kanal çıktı ve hd kanallarından atn ve haberkanalı ve fox tv,show tv,minika cocuk,karemel tv ve bır cok ızledıgım kanal cıkmadı. 2-3 defa tekrar denedım malesef olmadı servısı aradım fabrıka ayarlarına geri dön dedi yıne tara dedi onuda denedım bu seferde 122 ye düştü kanal sayısı trt nin hd kanalı ve bır cok kanal iyice gitti. ne yaptıysam beceremedım. yazılım güncellemesinide yapmıştım işin içinde cıkamadım servisi gelmesi için aradım.Beyefendi bende gelsem aynısını yapacam sız uydunuzu kuran kişi arayın dedi uydunuzda problem var dedi. bende sen aradıgında uyduda problem mı vardı kı şimdi olsun dedim. ortak uydu sıstemı dedim. yan odadakı tv baglı olan receıverımde hepsı cıkıyor sıkıntı yok aynı canak antene bağlı dedım. ben elımdekı usb den gelır dısec -a göre kurarım olmassa ceker giderim dıyor.. bende Türkiyedeki herkes mecburmu dısec-a dan ızlemeye böle birsey olur mu ya dedim.bana uyducunuzu cagırın yukarıdakı anetını dısec-a ya göre ayarlasın öle geleyım olmassa o zaman bakarız dıyor.bende 28 daırenın tum turksat uydusu dıseq-B ye göre ayarlanmış hepsnı mı bozuyum dedım.sen bana çölden git su getşr desen daha kolay olur dedım adam o zaman arayın servıs arıza kaydı olusturun gelır ben gıderım dıyor yanı yapmaya anlıyacağınız niyeti yok. bu konuda servıs gelıp tekrar kurma zorunlulugu var mı bılmıyorum yada ucrete mı tabı olur onuda bılemıyorum? Ama yukarıdakı arkadaşın çözümüyle ınsallah çözerimde kurutulurum bu sorundan. çözersem mutlaka yazacam.


    (LG lm760S kanal bulma,kanal ayarlama,kanal düzenleme)

    Evet sorunum çözüldü arkadaşlar..Benim modelim LG lm760S Modeli idi.

    "onbakay" arkadaşın anlattığı gibi yapınca hepsi tekrardan geri geldi eksik kanalım yok. Önce herşeyi sildim(otomatık tarama bölümünden uydu ayarlarında oynama yapınca listeyi kendi otomatik siliyor zaten) "alicanli" arkadaşın anlattığı gibi en başdan başladım..

    1. Ayarlar menüsünden uydu sekmesine geliyorsun.
    2. Ordan "Uydu Ayarı"
    3. "Uydu ayarı" bölümünde
    ---------- Uydu <Turksat 42.0E> seç
    ---------- LNB Frekansı <9750/10600> seç
    ---------- Uydu Alıcı verici <10970,V,30000>seç
    ---------- 22KHz Tone <Kapalı> (bu kısım soluk gelicek değiştirilmez)
    ----------LNB Gücü <Açık>
    ---------- DiseqC <A> ( Bu bende B de olduğu için ben B olarak belirledim.ortak sistem olunca bızım turksatı Dıseq-B ye bağlamışlar)

    şifreli kanlları atlaması için kutucuğu işaretleyip taradığımda 260 tane şifresiz kanal buldu.

    sonra "onbakay" arkadaşın anlattığı bölüm olan " diğer kanalları bulmak için ;
    Ayarlar-Ayar-Uydu ayarı na gelip -Uydu ekle yapıp "diğerleri" seçiyorsunuz.böylece 2.bir uydunuz varmış gibi bir sekme uydu#2 açılıyor. bu uydunun ayarlarını LNB 9750/10600, uydu alıcı verici 12015 h 27500 , LNB gücü açık, diseqC "a" seçip alttan kapat diyorsunuz.

    sonra manuel ayarlama sekmesine gidip uydu#2 nizi seçip 12015 H 27500 yapıp bir miktar bekliyorsunuz zaten sinyal almaya başladığınızı aşağıda çıkan renkli çubuklardan anlıyorsunuz. ağ arama sekmesini tıklayıp güncelle dediğinizde arama yapmaya başlıyor. eğer güncelle aktif olmazsa 12015 H 27500 üzerine bir kez daha gidip OK tuşuna basınız.

    lg servisinin tavsiye ettiği 11844 v 2222 frekansı batı yönlü frekans olup lg de çalışmıyor. eğer turksat tanıtım kanalına gelip altta geçen bantları takip ederseniz 12015 H 27500 frekansının da otomatik güncellemeye ayrıldığını görürsünüz...

    şimdiden hayırlı olsun , bu bilgileri edinmemde yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim....." yaptığımda diğer eksik kalanlarıda buldu sorun hallolmuş oldu...

    İki arkadaşada çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güncel Turksat kanal istesini yedeklemiş olan varsa paylaşabilir mi? Ben biraz teknoloji özlüsü olduğumdan henüz uyguyu bile ayarlayamadım, kaldı ki kanalları ayarlayacağım.

    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Suat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azalyn

    Güncel Turksat kanal istesini yedeklemiş olan varsa paylaşabilir mi? Ben biraz teknoloji özlüsü olduğumdan henüz uyguyu bile ayarlayamadım, kaldı ki kanalları ayarlayacağım.

    İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Suat

    Paylaşan olsa nasıl makbule geçer. Curcuna oldu bütün kanal manal
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ünalhasan

    arkadşlar bilgiler için teşekkürler emek harcayan herkese benimde böyle bir sorunum var yardımcı olacak bi arkadaş varsa çok sevinirim. bende de lğ 47lm 640 s yeni aldım otomatik tarama yaptırdım yaptırmaz olsaydım hem kanallar karıştı hem de taşıma tuşları kayboldu bunu nasıl düzeltebilirim aynı model arkaşım da var ondan yedekleyip kendiminkine kurabilirmiyim tşekkürler

    aynı olay bende de var kanal taşıma yapamıyorum tümünü listelediğiniz için taşıma yapamazsınız diyor ne yapmalıyım gece 3 e kadar uğraştım
  • Kimse paylaşmıyor ne hikmetse. Sanki memleket sırrı anasını satayım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.