Şimdi Ara

LG 42LS5600 Aldım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
480
Cevap
4
Favori
64.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: OnurYurteri

quote:

Orijinalden alıntı: winger37

teşekkür ederim. 3HDMI var sanırım LG sitesinde öyle yazıyor. ben receiver, konsol+pc bağlayacağım için bu modeli tercih ettim.
    2 ms tepkime süresi var bence monitör olarak gayet iyi sonuç verecektir. Ama denemediğim için yanıltmayayım ancak birkaç günü net cevap verebilirim

Merhaba bende 42ls5600 aldım. pc ye bağlamak istiyorum yani monitör gibi anlayacağınız. 1-2 yere sordum ama ses alamazsın diyorlar. ses almak için ne yapılabilir. bir de nasıl bir kablo almam gerekiyor. yardımcı olur musunuz.

edit: internetten baktım RGB to VGA var ama o görüntüyle birlikte ses iletiyor mu?
    edit2: pc ile tv arasındaki mesafe biraz fazla(10-15 m en fazla). bu kabloların boyları standart mı yoksa her boy var mı

merhabalar. öncelikle hayırlı olsun doğru bir seçim yaptınız. O ses alamazsın diyen arkadaşlar nereden biliyorlar merak ettim:)
    iki ucu da kulaklık girişli bir kablo alacaksınız önce. (herhangi bir bilgisayarcıdan 2 ucuda kulaklık girişli kablo istediginizde size vereceklerdir 2-3 TL bişey)

bir ucunu bilgisayarın ses çıkışına diğerini ise tvnin arkasındaki girişe takacaksınız. lakin 2 giriş vardı yanlış hatırlamıyorsam sizin takmanız gereken taraf 2 hdmi girişinin oldugu kısmın üst kısmında falan. bu bağlantıyı yaptıktan sonra gayet iyi ses alırsınız. ben buşekilde kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim. 3HDMI var sanırım LG sitesinde öyle yazıyor. ben receiver, konsol+pc bağlayacağım için bu modeli tercih ettim.
    2 ms tepkime süresi var bence monitör olarak gayet iyi sonuç verecektir. Ama denemediğim için yanıltmayayım ancak birkaç günü net cevap verebilirim

Merhaba bende 42ls5600 aldım. pc ye bağlamak istiyorum yani monitör gibi anlayacağınız. 1-2 yere sordum ama ses alamazsın diyorlar. ses almak için ne yapılabilir. bir de nasıl bir kablo almam gerekiyor. yardımcı olur musunuz.

edit: internetten baktım RGB to VGA var ama o görüntüyle birlikte ses iletiyor mu?
    edit2: pc ile tv arasındaki mesafe biraz fazla(10-15 m en fazla). bu kabloların boyları standart mı yoksa her boy var mı

merhabalar. öncelikle hayırlı olsun doğru bir seçim yaptınız. O ses alamazsın diyen arkadaşlar nereden biliyorlar merak ettim:)
    iki ucu da kulaklık girişli bir kablo alacaksınız önce. (herhangi bir bilgisayarcıdan 2 ucuda kulaklık girişli kablo istediginizde size vereceklerdir 2-3 TL bişey)

bir ucunu bilgisayarın ses çıkışına diğerini ise tvnin arkasındaki girişe takacaksınız. lakin 2 giriş vardı yanlış hatırlamıyorsam sizin takmanız gereken taraf 2 hdmi girişinin oldugu kısmın üst kısmında falan. bu bağlantıyı yaptıktan sonra gayet iyi ses alırsınız. ben buşekilde kullanıyorum.

Teşekkürler hocam. ses işini hallettim. Şimdi VGA to VGA kablo alıcam fakat pc'nin bulunduğu oda ile tv nin bulunduğu oda arasında en az 8-10 metre var. VGA kablolar standart mı yoksa her boyda var mı?
    Cevabınız için çok teşekkürler.

• neden vga to vga alıyorsun?
    vgayi hdmi dönüştüren bir converter al

LG 42LS5600 Aldım.

sonrada şu linkteki gibi bir kablo al. hdmi ile daha güzel görüntü alirsin. hem boyutuda hazır.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ttaf-hdmi-kablo-10-metre-96246/productDetails.aspx?productId=evttaf96246&categoryId=157410

sadece bir fikir tabi. bu kablo bağlantı konusuna çok hakim değilim tabi ama hdmi bağlantının vgadan daha iyi olacağını tahmin ediyorum. ha bana sorarsan böyle uğraşacağınıza kasayı tvnin yanına getirin

• quote:

neden vga to vga alıyorsun?

LG 42LS5600 Aldım.

sonrada şu linkteki gibi bir kablo al. hdmi ile daha güzel görüntü alirsin. hem boyutuda hazır.
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ttaf-hdmi-kablo-10-metre-96246/productDetails.aspx?productId=evttaf96246&categoryId=157410

sadece bir fikir tabi. bu kablo bağlantı konusuna çok hakim değilim tabi ama hdmi bağlantının vgadan daha iyi olacağını tahmin ediyorum. ha bana sorarsan böyle uğraşacağınıza kasayı tvnin yanına getirin

Hocam vga output dan çıkan görüntü kalitesi hdmi output dan çıkan görüntü kalitesi kadar iyi olmaz herhalde. yani ben vga outputa hdmi conventer taksam yine en fazla vga'nın kalitesinde olmaz mı ki :D zaten 10metre hdmi kablo fiyatı 100 metre vga kablo fiyatı kadar .

Birde zaten şuanda tv'nin yanındayım 1-2 deneme yapıyordum 1-1,5 metrelik vga ve sizin söz ettiğiniz iki ucu kulaklık girişli kablo vardı evde :D
    Şuan ki durumum :

LG 42LS5600 Aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pwaux -- 28 Haziran 2012; 17:36:55 >

• quote:

quote:

neden vga to vga alıyorsun?

LG 42LS5600 Aldım.

Hocam vga output dan çıkan görüntü kalitesi hdmi output dan çıkan görüntü kalitesi kadar iyi olmaz herhalde. yani ben vga outputa hdmi conventer taksam yine en fazla vga'nın kalitesinde olmaz mı ki :D zaten 10metre hdmi kablo fiyatı 100 metre vga kablo fiyatı kadar .

Birde zaten şuanda tv'nin yanındayım 1-2 deneme yapıyordum 1-1,5 metrelik vga ve sizin söz ettiğiniz iki ucu kulaklık girişli kablo vardı evde :D
    Şuan ki durumum :

LG 42LS5600 Aldım.

yani illaki kayıp olucaktır ama çıkış vga ama giriş hdmi enazından
    benim makine dvi çıkışlı oludğundan ben dvi converter aldım hdmi' için. valla bana hdmi ile direkt dvi'dan dha iyi görüntü alıyorum gibi geldi. psikolojikte olabilir:)
    ama fiyatı pahalı haklısın 150 TL kabloya mı verilir:D laptop alıp ilk taksitini ödersin yalnız bence sizin kablodan çok bi tv sehpasına ihtiyacınız var

• hd receiver olmadan hd görüntü olmaz mı? ozaman iyi bir lcd 3boyutlu görüntünün amacına uygun olmaz sanırım.
    bide bu 3 boyutlu görüntüyü kapatıp normal görntü formatında izlenir mi.
    bu konulardan anlamıyorum. bilgilendirirseniz sevinirim.
    birde 119 ekrandan büyük olsa sorun olur mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T_lenFosiT -- 29 Haziran 2012; 17:40:18 >
  • arkadaşlar bende 2 hafta kdar önce teknosada 1300 TL ye 37" ini aldım sanırım biraz pahalı almışım

altyazılı filmleri harddiskimi bağladığımda tv görmüyor film açılmıyor ancak altyazı ortada yok, birde dts formatlı filmlerin hiçbirini açamadım ses destekleniyor diye bi hata veriyor. bu sorunları aşan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

kendi sorduğum soruya kendim cevap veriyorum film ile altyazı ismini aynı tutmadığım için altyazıyı görmüyormuş ancak dts sorununa halen çözüm bulamadım bunu bulan olursa yazsın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By___Muzzy -- 2 Temmuz 2012; 8:31:03 >

• Merhaba,

Ben de kliksa 'dan 1350 TL ye aldım %10 puan verdiler, ertesi gün de kargoladılar.
    Dün kurulum için servisten geldiler ancak daha önce SONY 37EX500 de Teledünya için kullandığım Conax modülü takınca hiçbir kanal gelmedi, Box kullanın deyip gittiler. Ben de şimdilik kablolu ile idare ediyorum.

Bu cihaza uygun mdül var mıdır yoksa bu modülde herhangibir ayar vs mi yapmak gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: By___Muzzy

arkadaşlar bende 2 hafta kdar önce teknosada 1300 TL ye 37" ini aldım sanırım biraz pahalı almışım

altyazılı filmleri harddiskimi bağladığımda tv görmüyor film açılmıyor ancak altyazı ortada yok, birde dts formatlı filmlerin hiçbirini açamadım ses destekleniyor diye bi hata veriyor. bu sorunları aşan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

kendi sorduğum soruya kendim cevap veriyorum film ile altyazı ismini aynı tutmadığım için altyazıyı görmüyormuş ancak dts sorununa halen çözüm bulamadım bunu bulan olursa yazsın lütfen

Uzgunum ama bu TV DTS desteklemiyor...DTS filmleri izleyebilmek için harici bir oynatıyıca ihtiyaç var..

• quote:

Orijinalden alıntı: aliabi

Merhaba,

Ben de kliksa 'dan 1350 TL ye aldım %10 puan verdiler, ertesi gün de kargoladılar.
    Dün kurulum için servisten geldiler ancak daha önce SONY 37EX500 de Teledünya için kullandığım Conax modülü takınca hiçbir kanal gelmedi, Box kullanın deyip gittiler. Ben de şimdilik kablolu ile idare ediyorum.

Bu cihaza uygun mdül var mıdır yoksa bu modülde herhangibir ayar vs mi yapmak gerekiyor?

Hocam servis için artı bir ücret verdiniz mi acaba.
    Ayrıca an itibariyle kliksa da ürün görünmüyor artık, bende sipariş geçecektim yoksa
  • Montaj için LG merkezden ücretsiz geliyorlar. Kutuyu açmadan randevu alıp beklemek lazım, geldiklerindegarantiyi başklatmak için faturayı istiyorlar.
    Kliksa da ürün stoklarla sınırlıydı, bitmiş demek ki.
  • 1100 tlye aldım bugün türkiye lg garantili , lv ile fark ne bunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

1100 tlye aldım bugün türkiye lg garantili , lv ile fark ne bunun?

Lv geçe senenin modeli olması lazım hocam bir de bundan yeni teknolojiler var o yüzden.1100 liraya aldığınız televizyon 37' yani 82 ekran mı ? Öyle ise nerden aldınız söyler misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

quote:

Orijinalden alıntı: Demage

1100 tlye aldım bugün türkiye lg garantili , lv ile fark ne bunun?

Lv geçe senenin modeli olması lazım hocam bir de bundan yeni teknolojiler var o yüzden.1100 liraya aldığınız televizyon 37' yani 82 ekran mı ? Öyle ise nerden aldınız söyler misiniz?

42'' kliksa.com
    1259 tl şuan 100 tl maxipuan + avantajix.com ile 1100 tl'ye geldi bana az sonra bitecek stoklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demage -- 7 Temmuz 2012; 13:39:22 >
  • 5500 mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rLzApex -- 7 Temmuz 2012; 13:49:31 >
  • Yoo Hayır LG 42 LS5600 şu anda 1259TL LG türkiye garantili. Maksimum karta ilave olarak %10 puan veriliyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ignatius

Arkadaşlar almış oldugunuz LS5600 serisi cihazlar LG'nin başlangıc 2 seviye cihazlarıdır.4 hdmi 2 usb ve dts desteği bulunmakta.F/P olarak suan alınabilicek guzel bir cihaz.Ayrıca bilginiz olsun yeni seri LG'lerde DTS var bilginize.Bu arada cihaz için suanda eklemek istiyorum.TV'nin eco modunu pek kullanmayın cihazın Dinamik ayarlara alın parlaklık 54 C50 ise C-W seviyesini 0 getirin cok daha parlak bir goruntu ortaya cıkacaktır.Artı yerel led karartmayı kapatın ve Trumotion kullanıcı 8 olsun.

Merak ettiğiniz başka bir sey varsa sorun ben cevaplayayım

Hocam şu ayarları detaylıca yazarmısın ?
  • Arkadaşlar televizyonda oyun modu var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kragger

Arkadaşlar televizyonda oyun modu var mı

oyun modu varmıydı hatırlamıyorum kardeşim ama sinema, canlı, spor vs. diye birsürü mod var. en net görüntüyü canlıda aldım ben.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.