Şimdi Ara

LG 42LH3010 LCD TV Hakkında Fikirleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşalar ben ps3'te kullanmak için alacağım bu tvyi ancak performansı nasıldır kullanıcılar memnun mu bilmiyorum? sizce nasıl bir tv? bir de ben normal anten kullanıyorum, sd yayın performansı nasıl? teşekkürler...

http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_42LH3010-LCD-TV,10325.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 30 Mart 2010; 13:58:52 >

• LH 3000 serilerininin hepsi aynı paneli kullanır , LH3000/LH3100/LH3010/LH3300/LH3800 vs vs. Hepsi aynı paneldir sadce kasalarında ufak tefek farklılıklar vardır.Ben bir hafta kadar 32LH3800 kullandım ama boyut küçük geldiginden ve aşağıdaki sıkıntılardan iade ettim. Su an ben de 42LH3000 serisi LCD bakıyorum ama aynı sorunları yasarmıyım tedirginligi de var.

Kısaca özetlemek gerekirse LH3800 panelde yaşadıgım sıkıntılar.
    - SD yayınlarda bazı sahnelerde frame atlaması, ekran kartı kaldırmayan oyun gibi frame frame tık tık ilerleme sorunu ( bunu ozellikle reklamlarda bir arçelik buzdolabı reklamını izlerken keşfettim, gözlerim bozuldu sandım)
    - Bazı sahnelerde sanki sıcak asfalltan yukselen ısı görüntüsü gibi kırılmalar olması
    - Basket, futbol gibi maç karşılaşmalarında yuruyen,koşan oyuncuların etrafında piksellernden oluşan bir dalga oluşması ve hareket den oyuncuyla beraber hareket etmesi.

Hiç HD kaynaktan denemedigim icin bu sorunlar sadece SD yayınlarda mı vardı, HD de olurmuydu bilemiyorum.

Şimdi 42'LH3000 almak istiyorum ama yukarıdaki problemleri gene yaşarmıyım endişem var. Lakin 1500 TL civarına da alternatifini arıyorum bulamıyorum.
    Alternatif Samsung 40B530, Toshiba 42AV635, 40LV655 ya da Phil 42 5000 kusur serileri var ama onlar da durum nedir hiç bilemiyorum , haa tabi bir de
    usb olayı yok onlarda ama sd,hd perfomansı gerçektn degecek farkta is usb olayını gözden çıkarabilirim.
    usb olayı yok onlarda. Eskisi gibi LH3000 serilerinde LGD-IPS panel kullansa yine alacagım ama AVSFORUm da okudugm üzere son 5-6 aydır LG LH3000
    serilerinde AUO paneller kullanıyormus gibi bu panelde de motion blur ve input lag sorunlarından bahsediyorlar.

• iyidir kafelerde görüyorum ama hiç god of war 3 ü test imkanını görmedim. bu lcd 50 hertz oysa god of war3 60 hertz desteği istiyor. sanırım ufak caplı takılmalar ve kasılmalar o oyunda olabilir. ucuz bir tv 32 si 999 lara kadar düştü yeterli b i cihaz ama örneğin sl8500 ile aralarında 42 inçte 800 tl gibi bi fark oluşuyor. onun yerine bi tane daha bile alınır 32 sinden.ben sl 8500 alacam.ilersi için daha avantajlı gordum o cihazı
    alacaksanız sizede hayrlı olsun
  • @unpop

verdiğin bilgiler için saol...sonuç olarak bu tv den vazgeçin mi diyorsun yani ?

Orijinalden alıntı: onur_59

@unpop

verdiğin bilgiler için saol...sonuç olarak bu tv den vazgeçin mi diyorsun yani ?

Yok vazgecin demiyorum aslında sadece almadan iyice test edin, bu sorunlar 42 de de var mı gözlemleyin bir yandan da o fiyat aralıgındaki ki rakiplerini arastirin ama dediğim gibi USB den hd-mkv film izleme o fiyat aralıgında başka modelde yok. Su an en ucuz mkv oynatan cihaz 220-250 TL.

PSN : Efilyan
  • 3 model arasında kaldım

1.si LG 42LH3010

2.si SONY 40EX402

3.sü LG 37LH7000

sizce hanigisi...normal oturma odasında kullacağım bir tv almak amacım...tabi film izlemeyide çok seviyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_59 -- 4 Nisan 2010; 14:53:58 >

Orijinalden alıntı: yildiz802

Aslında oyun için çok güzel bir lcd ye benziyor , 200hz olmasının avantajı nedir???

42LH3010 200HZ değil, 50 hz standart
  • yani 200 hertz demek 50 hertzlik 4 defa tanmasıyla oluşan bir degermiş. ancak ben sl 8500ü tercih ederken blutooth ve direk usbden takılmasını ve cercevesinin ince olmasını istediğim için almayı dusunuyorum. 3000 modeli ise birazdaha cetrefilli mkv oynatıyormuş kumandadan ayarlar falan filan bunlar bana zaman kaybı geldiği için secmedim. ama çok zarif bir tv 3000 serisi. ayrıca 3010 modelinin kenarları dahada güzel bence terchin odana 3010 olsun. arkadaşında da dediği gibi 200-250 liranda cepte kalır mkc konusunda.benim bile hala aklımda bu tv. ialırken bide şunu sor. polonya malımı koremi?
    bu tv yi alıcaktım sonra 4000 bini 5000 bini en sondada 7000 ni inceledim.. şu anda sl 8500...
    biri lh 7000 1250, sl 8500 de 1450 civarlarında.. aralarındaki 200 tl farka degermi onu arastırmaya calışıyorum su anda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur_59

3 model arasında kaldım

1.si LG 42LH3010

2.si SONY 40EX402

3.sü LG 37LH7000

sizce hanigisi...normal oturma odasında kullacağım bir tv almak amacım...tabi film izlemeyide çok seviyorum :)

yardımcı olan yokmuuuu
    ben almayı düşünürken şimdi bu 2 paneli ayırtetmenin bir yolu varmı
    nerden anlayacagız eski panel olup olmadıgını ??
  • anlamanın yolu yok, bahtına ne çıkarsa. Yabancılar buna panel lottery diyor. Panel lotosu yani . Yabancı forumlarda servis menusunden görülebliyor falan deniliyor da ne kadar doğru bilemiyorum.

edit: panelin arkasında ısık tutulunca gorulebiliyormus
    http://i.imgur.com/PBTAm.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 5 Nisan 2010; 18:57:13 >

Orijinalden alıntı: unpop

anlamanın yolu yok, bahtına ne çıkarsa. Yabancılar buna panel lottery diyor. Panel lotosu yani . Yabancı forumlarda servis menusunden görülebliyor falan deniliyor da ne kadar doğru bilemiyorum.

edit: panelin arkasında ısık tutulunca gorulebiliyormus
    http://i.imgur.com/PBTAm.jpg

bir ekleme daha yeni üretim lh3000 lerin 32-37 ve 42'lerinde auo panel olup 47'lerde eskisi gibi lgd panele devam ediyorlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.