Bildirim
LG 42LE5500 vs philips 42PFL7695
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
Mesaj
-
-
Bende ikisi arasında kaldım. Ama benim görüşüm Lg 5500 dan yana olacaktır. Tasarımı ve canlılık konusunda daha ön planda...
Philips in panellerini de Lg ve Sharp üretiyor zaten. Bildiğim kadarıyla 42" üzerini Lg altını ise Sharp üretiyor. ( Yanlış bilgi vermek istemem)
Philipsin özelliği de Ambilight özelliği.. O özellik heveslendirmişti beni. Sonra teknosada philipsin Ambilight ışık kaynağının yandan göründüğünü görünce pek de sıcak bakmadım açıkcası.. 45 derece yandan bak yine görünüyor o ışık kaynağı...Ufak bir detay tabi..
İki televizyonun da kalitesi birbirine yakın fakat... Bana göre 5500 daha üstün.. -
Peki film izlerken altyazı problemlerine çözümde lg mi yoksa philipsmi üstün
ikinciside philipsin sesi film falan izlerken kaliteliymiş.acaba lgninde sesi kalitelimi?
bu iki faktörde lg eğer philipse eşit yada büyük olursa lgyi alacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 9 Nisan 2011; 12:01:42 > -
yukarı -
Biz yaklaşık bir ay önce 42LE5300 aldık.Yani 5500'ün bir alt modeli.Kontrast olarak bakarsanız 42LE5500 çok üstün.Philips'in kontrast değeri 500.000 LG'nin ise 5.000.000.Zaten bizi cezbeden de 42LE5300'deki 3.000.000 kontrast oldu.Bu yönden bakarsanız LG çok önde; ancak sd yayınları iyi gösterme konusunda Philips daha iyi.Philips'in otomatik format özelliği sayesinde görüntüleri basık izlemiyorsunuz.Yani insanlar şişman görünmüyor; ancak LG'de bu özellik yok.Bu problem bizim aldığımız 42LE5300 model TV için de geçerli ve benim canımı sıkıyor açıkçası.Sonuçta hd uydu alıcısı alsanız bile birkaç kanalı normal izleyebileceksiniz; ancak diğer sd kanallardan yine basık bir görüntü alacaksınız.LG'nin servis hizmeti ve müşteri hizmetleri de çok kötü, bunu bilmenizi isterim.Ayıpılı olan TV'mizi hala değişmediler.Ürünü sattıktan sonra müşteriyle hiç ilgilenmiyorlar.Philips servisi hakkında ise bilgim yok.LG TV'nin hd yayınları gösterme konusundaki başarısını bilmiyorum.Backlihgt ya da diğer adıyla clouding sorununa şahit oldum.Philips'i bilmiyorum.Almayı düşündüğünüz TV ile bizim aldığımız TV'nin özellikleri kontrast değerleri dışında aynı.O yüzden böyle bir kıyas yapıyorum.5500 modeli için değil de bir alt modeli olan 5300 için daha fazla bilgi almak isterseniz şu konuyu okuyun derim. http://forum.donanimhaber.com/m_40916038/mpage_1/key_/tm.htm Alt yazı sorunu bildiğim kadarıyla LG'de yok; ancak Philips'de sorun var diye biliyorum.Philips'ten emin değilim, sizi yanıltmış olmayayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur06gs -- 9 Nisan 2011; 16:43:23 >
-
philips in panellerini lg üretiyor ama philips modelleri daha iyi olabilir işlemcileri de philips in kendi ürettikleri işlemciler diye bu forumda okumuştum ayrıca mesela pioneer 46v full hd lcd tv nin de panel sharp idi ama aynı fiyat aralığında sharp ın kendi modelleri dh77e gibi modeller pioneer ın yanından geçemez pioneer 46v çok daha üstün bir tv yani böyle de bir durum var.
onurdavran
receiver ın ayarlarına bakın receiver çözünürlük ayarlarından halletme imkanınız olabilir benim kullandığım vu solu receiver ın böyle bir özelliği var yanlız burda daha da önemlisi kanal yayınının 16:9 özellikli olması lazım ki görüntü basık olmasın ama çoğu tv de görüntüleri sündürüp taşırarak basık görüntüyü bir oranda düzeltiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: hüseyni
philips in panellerini lg üretiyor ama philips modelleri daha iyi olabilir işlemcileri de philips in kendi ürettikleri işlemciler diye bu forumda okumuştum ayrıca mesela pioneer 46v full hd lcd tv nin de panel sharp idi ama aynı fiyat aralığında sharp ın kendi modelleri dh77e gibi modeller pioneer ın yanından geçemez pioneer 46v çok daha üstün bir tv yani böyle de bir durum var.
onurdavran
receiver ın ayarlarına bakın receiver çözünürlük ayarlarından halletme imkanınız olabilir benim kullandığım vu solu receiver ın böyle bir özelliği var yanlız burda daha da önemlisi kanal yayınının 16:9 özellikli olması lazım ki görüntü basık olmasın ama çoğu tv de görüntüleri sündürüp taşırarak basık görüntüyü bir oranda düzeltiyor
16:9 yayın format ayarı uydu alıcıda var; ancak gelen görüntü 4:3 formatında olduğundan bir faydası olmuyor.Yine insanları basık gösteriyor.Philips'te ise böyle bir problem yok.Sd yayınların 16:9 formatına geçme durumu herhalde birkaç yılı bulur.Hatta bu gidişle 10 yılı da bulur.Bu nedenle Philips'teki bu özellik bana 42LE5300'ün 3.000.000 kontrastını unutturup Philips almayı bile düşündürdü.Sonuçta TV'yi genel olarak sd yayınları izlemek için kullanıyoruz.Değişme imkanım olsaydı belki gözümü karartıp 500.000 kontrastlı Philips 7695 alabilirdim.Görüntüyü yaymadığından çok daha iyi bir sd görüntü veriyor.
-
16:9 formatına çoğu kanal geçecektir mesela digitürk sd yayınlarının bi çoğu 16:9 ayrıca tv lerin çoğunda zoom seçenekleri var bu özellikle ekranı taşırarak basıklık durumunu ayarlayabilirsiniz -
quote:
Orijinalden alıntı: zalimtürk
Bu 2 tv arasında kaldım.Acaba hangisini alsam. BAzıları lg bazıları philipsi al diyor.
tv yi ps3 oynarken divx, yada hd film izlerken kullanacağım. sizce hangisini alayım.
Philips den şaşma derim ambilight özelliği tv de hd film izlerken ayrı bir hava katıyor.
40PFL7605 ini aldım seyrediyorum.
LCD tv vardı bunu salona aldım başından ayrılasım gelmiyor.
Net tv özelliği de cabası her türlü cihazı bağlayabilirsin. -
divx seyrediceksen bilmen gereken en önemli şey Philips altyazı desteklemiyor -
quote:
Orijinalden alıntı: akuzu
divx seyrediceksen bilmen gereken en önemli şey Philips altyazı desteklemiyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: hüseyni
16:9 formatına çoğu kanal geçecektir mesela digitürk sd yayınlarının bi çoğu 16:9 ayrıca tv lerin çoğunda zoom seçenekleri var bu özellikle ekranı taşırarak basıklık durumunu ayarlayabilirsiniz
İnşallah dediğiniz gibi olur ve tüm kanallar 16:9 formatına geçer.Çünkü gerçekten görüntüleri basık seyretmek can sıkıyor.42LE5300'de de yakınlaştırma seçeneği var ama bir işe yaramıyor.Çok fazla yakınlaştırma yaptığından kanal logoları falan yok oluyor.Philips'teki süper büyütme ve otomatik format seçeneklerinde böyle bir problem yok.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X