Şimdi Ara

LG 42Ld750 lcd serisi (dlna-wi-fi var ) almayı düşünenlere ; (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
50.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şu sıralar özellikle LG modelleri üzerinde yoğunlaştım.. Bu durum LG' lerin Fiyat/Performans oranlarının iyi olmasından kaynaklanıyor..

LD750 ve LE5300 yada LE5500 şu an LG ürün gamında iyi fiyatla alınabilecek ürünler..

Sıkıntım ise Led mi LCD mi sorusuna yanıt bulabilmek. ?
  • sayın seko11, bence doğru marka tercih ediyorsunuz. led tv ler lcd ye göre biraz daha incedir (yaklaşık %30-40), görüntü daha iyidir (kullanılan ışık teknolojisi sayesinde) ve az enerji harcar.
    sizin karar vermeniz gereken ise aradaki fayat farlarına değer mi? eğer "değer" derseniz led, yok "değmez" derseniz lcd alacaksınız. bu karara bakıyor kısaca. saygılarımla....
  • quote:

Orijinalden alıntı: denmus

sayın seko11, bence doğru marka tercih ediyorsunuz. led tv ler lcd ye göre biraz daha incedir (yaklaşık %30-40), görüntü daha iyidir (kullanılan ışık teknolojisi sayesinde) ve az enerji harcar.
    sizin karar vermeniz gereken ise aradaki fayat farlarına değer mi? eğer "değer" derseniz led, yok "değmez" derseniz lcd alacaksınız. bu karara bakıyor kısaca. saygılarımla....

teknosa fiyatları arasında 200-300 tl fark var..
  • bu tv'de input lag ne durumda ? ps3 gran turismo 5 vs.. oynayan var mı ? ekranda kırılmalar oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: seko11

arkadaşlar merhaba;

Şu sıralar özellikle LG modelleri üzerinde yoğunlaştım.. Bu durum LG' lerin Fiyat/Performans oranlarının iyi olmasından kaynaklanıyor..

LD750 ve LE5300 yada LE5500 şu an LG ürün gamında iyi fiyatla alınabilecek ürünler..

ben uzun süre samsung alayım diye düşündüm.. sonra bir dükkanda herifin biri LD750 övdü vs. vs..

neyse 200 Hz olayından dolayı biraz avlandım diyelim. hiç de bir avantajı yok.

şimdiki aklım olsa Samsung alırdım.. neden mi

multimedia özellikleri LG fena değil.. ama TV görüntü ve renkler konusunda Samsung daha başarılı.. (arkadaşın TV ile kıyasladığımdan)

aynı kablodan eski televizyonum daha iyi gösteriyor renkleri. (LG de her türlü ayarı yaptım ama başarılı değil)

ayrıca LG nin kumandası da rezalet.. 2004 model arçelik TV min bile kumandası TV yi görmeden çekiyor.. ama 2010 model LG nin kumandası TV yi karşıdan bodoslama görmezse çekmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 16 Ocak 2011; 0:38:48 >

• quote:

quote:

sayın seko11, bence doğru marka tercih ediyorsunuz. led tv ler lcd ye göre biraz daha incedir (yaklaşık %30-40), görüntü daha iyidir (kullanılan ışık teknolojisi sayesinde) ve az enerji harcar.

teknosa fiyatları arasında 200-300 tl fark var..

fiyat konusunda bimeks en iyisi... teknosa en kötüsü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: haplo39

quote:

arkadaşlar merhaba;

ben uzun süre samsung alayım diye düşündüm.. sonra bir dükkanda herifin biri LD750 övdü vs. vs..

neyse 200 Hz olayından dolayı biraz avlandım diyelim. hiç de bir avantajı yok.

şimdiki aklım olsa Samsung alırdım.. neden mi

multimedia özellikleri LG fena değil.. ama TV görüntü ve renkler konusunda Samsung daha başarılı.. (arkadaşın TV ile kıyasladığımdan)

aynı kablodan eski televizyonum daha iyi gösteriyor renkleri. (LG de her türlü ayarı yaptım ama başarılı değil)

ayrıca LG nin kumandası da rezalet.. 2004 model arçelik TV min bile kumandası TV yi görmeden çekiyor.. ama 2010 model LG nin kumandası TV yi karşıdan bodoslama görmezse çekmiyor..

samsung pazarın lideri ancak fiyatlarda cabası... samsung'un LG LE5500 muadili tam olarak bilen var mı?

• arkadaşlar bazı konularda hak veriyorum. samsung doğru pazarın çoğu anlamda lideri. benim arkadaşta 40C650 var. ben alırken odam biraz küçük olduğu için aynı modelin 32 inc ini şiddetle tavsiye etmişti. ama arada 400 TL ye yakın fiyat farkı vardı LG ile. şimdi kendi kıyasladığı zaman bu farkın çok anlamsız olduğunu da söylüyor. ciddi anlamda multimedya uygulamaları arasında fark yok. hatta bizim lg nin video oynatma menüsü daha iyi. ayrıca internet uygulamaları konusunda LG nin menüsü daha iyi. her ne kadar ben çok fazla kullanmasamda facebook, twitter, veya youtube gibi uygulamalara sahip olması bunları kullanan arkadaşlar için LG yi bir adım öne çıkarıyor diye düşünüyorum (bi arkadaşım facebook olsaydıda çamurdan olsaydı diyebilecek kadar hasta). sayın haplo39 kumanda için birşey diyemem. kişisel açıdan kullanıma bağlı olarak değerlendirilebleceği için saygı duyarım. ama pilleri değiş :) bende havaya tutunca bile görüyor. ayrıca sizden tv nin internet hızı hakkında bilgi rica etmiştim. zahmet olmaz ise bi dener ve haber verirseniz çok memnun olurum. ayrıca renk konusunda kabul samsung bi adım önde. ancak ayar konusunda aşağıdaki linkleri bi inceleyin derim. belki uygulamak istersiniz. saygılarımla...

http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_16181611/tm.htm

• arkadaşlar bende 42LD751 var fakat BRRIP filmleri oyantınca '' desteklenmeyen ses biçimi'' diye bi hata veriyo. filmlerin ses codec lerimi uymuyo problem nedir yardım edermisiz
  • tv dts desteklemiyor
  • quote:

arkadaşlar bazı konularda hak veriyorum. samsung doğru pazarın çoğu anlamda lideri. benim arkadaşta 40C650 var. ben alırken odam biraz küçük olduğu için aynı modelin 32 inc ini şiddetle tavsiye etmişti. ama arada 400 TL ye yakın fiyat farkı vardı LG ile. şimdi kendi kıyasladığı zaman bu farkın çok anlamsız olduğunu da söylüyor. ciddi anlamda multimedya uygulamaları arasında fark yok. hatta bizim lg nin video oynatma menüsü daha iyi. ayrıca internet uygulamaları konusunda LG nin menüsü daha iyi. her ne kadar ben çok fazla kullanmasamda facebook, twitter, veya youtube gibi uygulamalara sahip olması bunları kullanan arkadaşlar için LG yi bir adım öne çıkarıyor diye düşünüyorum (bi arkadaşım facebook olsaydıda çamurdan olsaydı diyebilecek kadar hasta). sayın haplo39 kumanda için birşey diyemem. kişisel açıdan kullanıma bağlı olarak değerlendirilebleceği için saygı duyarım. ama pilleri değiş :) bende havaya tutunca bile görüyor. ayrıca sizden tv nin internet hızı hakkında bilgi rica etmiştim. zahmet olmaz ise bi dener ve haber verirseniz çok memnun olurum. ayrıca renk konusunda kabul samsung bi adım önde. ancak ayar konusunda aşağıdaki linkleri bi inceleyin derim. belki uygulamak istersiniz. saygılarımla...

http://forum.donanimhaber.com/m_27540960/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_16181611/tm.htm

bilgi için teşekkürler. akşam deneyip değişiklikleri bildiririm. ek olarak bu adreslerdeki renk ayarlarına girme menusu TV de default olarak var. CD ye program kopyalayın falan demişler ama buna gerek yok yanlış hatırlamıyorsam bu customer support menüsünden bu ayarlar çıkıyor.

internet hızı konusunda gelince. ilk youtube denediğimde biraz yavaş gibiydi ama o anda bilgisayarda download yaptığım için pek kafaya takmamıştım.

servislere ulaşımı fena değildi ama interneti kullanmadığım için şimdilik sağlıklı bir cevap veremeyeceğim. akşam 1-2 deneme yaparım.

kumanda konusunda havaya tutunca problem yok zaten TV'yi göstermiş oluyorsun.. bir de yere tutup dene yada kumandanın ucu sana doğru baksın...o zaman farkı anlarsın.. bende ilk pillerden diye düşünüp yeni pil taktım hemen ama nafile.. en sevmediğim şey.. hatta TV alırken mutlaka kumandasını deneyip alayım diyordum. sırf bu yüzden almaktan vazgeçebilirdim ama o an iyi niyetle nasılsa kumanda istediğim gibidir diye düşündüm. ihtimal vermedim bu kadar ucuza kaçacaklarına. (salak kafam).... sağlam bir universal kumanda ile bu sorunu halledebileceğimi bilsem hiç düşünmeden 100-200 verip bir kumanda alacağım da, o da elimde patlarsa iyice depresyona girerim sonra muhahaha....

• Merhaba hocam aynı tv'yi ben de aldım. Henüz elime ulaşmadı. Dahili uydu alıcısı var mı acaba? İkinci olarak da a. point ile bağlantı sağlamak konusunda bilgisizim. Masaüstü bi pc topluıyorum şuanda; a.point ile bağlantı kurabilmem için toplayacağım pc'de olması gerekn özellik nedir? Ona göre parça/donanım alayım.Teşekkürler.
  • sayın tramvatik, öncelikle hayırlı olsun. güle güle kullan. dahili uydu alıcısı ile tam olarak neyi kastediyorsun anlamadım. ne kullandığını (çanak, d-smart, teledünya vs) yazarsan daha iyi olur. ha tv de Cl+ yuvası ve DVB-T var.
    bide a.point işini sormuşsun. eğer evde kablosuz kuracaksan öncelikle pc'ye bir adet USB wireless adaptör alman gerekiyor. Tv için ise henüz Türkiyede satışı olmayan (yani yurtdışından alman gereken) dongle var. temel olarak pc ye alacağın usb adaptör ile aynı zihniyete sahip. ama Türkiye de yok (LG için olanlar) ve fiyatı yaklaşık 3 katı. zaten dongle alırsan paylaşımını da bilgisayardan kablosuz yaparsın.

sayın haplo39 teşekkür ederim. şu renk ayarları için şunu da kullanabilirsin. daha kolay olacaktır.

http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part1.rar
    http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part2.ra

bu videoyu indir. usb den tv ye tak, verilen süre zarfında ayarlarını yapmaya çalış. faydalı olur büyük ihtimalle. bana da yardımı oldu. daha önce verdiğim inklerdeki işler biraz çetrefilli de bu iyi.

şu kumada meselesine de baktım. abicim bana kızma sakın ama bence sen o kumandayı servise götür ve değiştirmek istediğini söyle.her türlü pozisyonu denedim. heryerden her şekilde alıyor. düşün ki tv ye arkamı döndüm, mümkün olduğunca az yansıma yapması için kumandayı yastığa tutup öyle bastım tuşlara, yine görüyor. emin ol çok denedim. :) boşver universal kumandayı yorma kafanı...

son olarak geçen gün bi arkadaş tv DTS yi desteklemiyor diye yazmış daha doğrusu atmış. DTS de sorun yok. desteklemediği ses biçimi "vorbis" diye bi yazılım. henüz çok sık kullanılmıyor. insanları yanıltmasınlar... ilgilenen arkadaşlara duyrulur. ezberden kimse konuşmasın.

herkese saygılar...

• quote:

sayın tramvatik, öncelikle hayırlı olsun. güle güle kullan. dahili uydu alıcısı ile tam olarak neyi kastediyorsun anlamadım. ne kullandığını (çanak, d-smart, teledünya vs) yazarsan daha iyi olur. ha tv de Cl+ yuvası ve DVB-T var.
    bide a.point işini sormuşsun. eğer evde kablosuz kuracaksan öncelikle pc'ye bir adet USB wireless adaptör alman gerekiyor. Tv için ise henüz Türkiyede satışı olmayan (yani yurtdışından alman gereken) dongle var. temel olarak pc ye alacağın usb adaptör ile aynı zihniyete sahip. ama Türkiye de yok (LG için olanlar) ve fiyatı yaklaşık 3 katı. zaten dongle alırsan paylaşımını da bilgisayardan kablosuz yaparsın.

sayın haplo39 teşekkür ederim. şu renk ayarları için şunu da kullanabilirsin. daha kolay olacaktır.

http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part1.rar
    http://www.demo-world.eu/trailers/redirect-high-definition.php?file=hd_other_inhd_home_theater_tune_up.part2.ra

bu videoyu indir. usb den tv ye tak, verilen süre zarfında ayarlarını yapmaya çalış. faydalı olur büyük ihtimalle. bana da yardımı oldu. daha önce verdiğim inklerdeki işler biraz çetrefilli de bu iyi.

şu kumada meselesine de baktım. abicim bana kızma sakın ama bence sen o kumandayı servise götür ve değiştirmek istediğini söyle.her türlü pozisyonu denedim. heryerden her şekilde alıyor. düşün ki tv ye arkamı döndüm, mümkün olduğunca az yansıma yapması için kumandayı yastığa tutup öyle bastım tuşlara, yine görüyor. emin ol çok denedim. :) boşver universal kumandayı yorma kafanı...

son olarak geçen gün bi arkadaş tv DTS yi desteklemiyor diye yazmış daha doğrusu atmış. DTS de sorun yok. desteklemediği ses biçimi "vorbis" diye bi yazılım. henüz çok sık kullanılmıyor. insanları yanıltmasınlar... ilgilenen arkadaşlara duyrulur. ezberden kimse konuşmasın.

herkese saygılar...

teşekkürler. kumanda vakaası ilginç.. o zaman benim kumanda da bir sakatlık var (şu pilleri bir daha değiştireyim bakalım).

internet olayına gelince akşam denedim. youtube'da sorun yok gibiydi girdiğim videoları oynattı. bazen takılıyor gibi oluyor ama wireless sinyalinden de olabilir.. en sağlıklısı kablo ile denemek ama kablo yok bende de.. ayrıca daha önceden wireless üzerinden filim seyrettiğimi ve sorun yaşamadığımı yazmıştım ama bunun internet ile alakası yok tabiki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 18 Ocak 2011; 10:01:11 >

• quote:

sayın tramvatik, öncelikle hayırlı olsun. güle güle kullan. dahili uydu alıcısı ile tam olarak neyi kastediyorsun anlamadım. ne kullandığını (çanak, d-smart, teledünya vs) yazarsan daha iyi olur. ha tv de Cl+ yuvası ve DVB-T var.

Teşekkürler. Dahili uydu alıcısından kast ettiğim şey, çanağı lnb'yi direkt tv'ye bağlayarak uydu yayını alabilir miyim idi.
  • sayın travmatik, çanak yada uydu tarzı birşey kullanmadığım için tv nin o durumunu da bilmiyorum. çok fazla bilgim yok açıkçası. eğer derdiniz receiverden kurtulmak ise aşağıdaki linkte bi ürün var. aynı yerde bunun muadilleri de var. bunlar receiver yani büyük kutunun yerine falan mı geçiyor nedir? bi bakın isterseniz. eğer siz bu ürüne bakarsanız size zahmet bizi de haberdar edin. saygılarımla...

http://www.hepsiburada.com/Liste/next-minix-fta-uydu-alicisi/ProductDetails.aspx?productId=evnextminix&categoryId=155057

http://www.hepsiburada.com/Liste/bestell-minibox-dijital-mini-uydu-alicisi/ProductDetails.aspx?productId=evbestellminibox&categoryId=155057

vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: tramvatik

quote:

Teşekkürler. Dahili uydu alıcısından kast ettiğim şey, çanağı lnb'yi direkt tv'ye bağlayarak uydu yayını alabilir miyim idi.

malesef receiver olmadan direk lnb'yi TV ye bağlayarak yayın alamazsınız. bunun için denmus'un önerdiği mini aparatları kullanabilirsiniz.
  • quote:

herkese saygılar...

linkteki dosyayı indirdim içinden *.m2ts uzantılı bir video çıkıyor ama TV bu formatı tanımadı. şimdi wmv'ye çevirip bir daha deneyeceğim.

2. olarak kumanda ucu yukarı bakıyorken yastık arkasından çekiyor yada biraz TV seviyesinden yukarıda iken.. ama ucu aşağı bakarken çekmiyor.. TV yi görse bile.. çok garip..

• Huston we have got a problem...

1 GB'tan büyük mp4 görmüyor..
    4.36 GB'lık mkv oynatmıyor..

bilgisi olan var mıdır?
  • sayın haplo39,

houston sizin problemlere iyice deli oldu. bahsettiğim ve sizin indiridiğiniz şu videonun özellikleri aşağıdaki resimdeki gibi değil mi? benimkinin bilgisayarda özelliklere baktım.

eğer aynı ise nasıl oynatmadı anlamadım. bende deli oldum şimdi. bu arada harddisk işyerinde olduğundan dolayı 1GB lık dosya deneyemedim. mesajıda geç gördüm kusura bakma. en kısa zamanda deneyip haber vereceğim oynattı mı diye. şimdilik saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denmus -- 19 Ocak 2011; 18:29:25 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.