Şimdi Ara

LG 42Ld750 lcd serisi (dlna-wi-fi var ) almayı düşünenlere ; (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
50.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ömer ckr kumandada öyle bir fonksiyon yok diye biliyorum.kendi otomatik ayarlıyor.zaten 200 hz i bırak 100 hz bile yayın yokki.kanalların yayını 50 hz
  • tv'de bazen sol üst köşeden sağ alt köşeye veya tersi istikamette birbirine paralel dalgalanma oluyor. sanki telsiz telefon etkiliyor gibime geliyor ya da çok izleyince ısınınca bunu yapıyor. ne şanssız adammışım, hopörlörler sorunlu,çatı anteni takınca görüntüler karışıyor.bi de bu. şimdi uğraş dur servisle. ya bu modellerin tümü böyle ya da bana kötüsü denk gelmiş. tam emin olabilsem bunların sadece benim tv nin sorunu olduğuna servisi çağıracağım. jonturk bu sorunların kendinde olmadığını söyledi;başka arkadaşlardan da yorum bekliyorum.
  • arkadaşlar selam.
    bu tv'ye herhangi bir HDD bağlasam görür değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

arkadaşlar selam.
    bu tv'ye herhangi bir HDD bağlasam görür değil mi?

hdd leri görüyor ama sayfa 1 deki arkadaşın eklediği gibi mkv ler zortluo....
  • Arkadaşlar merhaba,
    3 gündür 42LD750 ürününü kullanıyorum.
    Ethernet girişinden ethernet kablosu ile adsl modemime bağladım ve yazılımı güncelledim ama bilgisayarımdaki divx bulunan klasörlere erişemiyorum.
    Nero programını yükledim, ilgili klasörleri paylaşıma açtım fakat kumandadan medyalarımda klasörleri göremiyorum.
    Kablolu bağlantı konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı?
    Amacım bilgisayarımdaki filmleri TV' de izleyebilmek.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
    Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopia34

Arkadaşlar merhaba,
    3 gündür 42LD750 ürününü kullanıyorum.
    Ethernet girişinden ethernet kablosu ile adsl modemime bağladım ve yazılımı güncelledim ama bilgisayarımdaki divx bulunan klasörlere erişemiyorum.
    Nero programını yükledim, ilgili klasörleri paylaşıma açtım fakat kumandadan medyalarımda klasörleri göremiyorum.
    Kablolu bağlantı konusunda yardımcı olabilecek bir arkadaşım var mı?
    Amacım bilgisayarımdaki filmleri TV' de izleyebilmek.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,
    Saygılar.

modemin router özelliği yoksa iki cihaz arasında bağlantı kuramazsın diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 13 Aralık 2010; 12:47:03 >
  • Selam 19can84,
    Teşekkür ederim yardımın için,
    Kullandığım modem Airties RT-211, router özelliği var gibi görünüyor ama modem arayüzünden dhcp özelliğini mi kapatmalıyım acaba?
  • kablosuz bağlantı için airties air 2410 test ettim, bağlandım . netcast menusunde bir çok eklenti var. bu hızla gelişmeye devam ederse o menü çok kullanışlı olacak.
    dlna işini ise hala çözebilmiş değilim
  • hafta sonu 42LD750 aldım.. daha çok fazla karıştıramadım ve bir problemle karşılaşmadım.. ama almadan önce burada yazılanları okumuştum.

dvd seyrederken kare kare olma probleminden bahsedilmişti..

dün akşam usb hard disk bağlayıp bir avi film seyrettim. alt yazı da ve görüntü de hiç problem olmadı.. kare kare (pul görünümlü) görüntü çıkması dinamik kontrastın yüksek seçilmiş olmasından kaynaklanıyor.

dinamik kontrast'ı kapatırsanız veya en düşüğe ayarlarsanız bu sorundan kurtulabilirsiniz.

wireless ve dlna bağlantısı için. malesef TV'lerde her USB wireless adaptor uyumlu olmuyormuş. airties'ın 2410 modeli wireless bağlantı'yı destekliyormuş sanırım ama dlna'yı desteklemiyor anladığım kadarıyla.

o yüzden LG AN-WF-100 wireless adaptor almanızı tavsiye ederim. Amazon'da 43 USD ve Turkiyeye teslim ediliyor (ama 32 USD nakliye ücreti var). daha ucuza satan internet siteleri de buldum ama TR teslimi yok. amazon'dan sipariş verdim toplam 76 USD 5 günde gelecek sanırım..(neden turkiyede satılmaz ki bu aparat. o kadat TV satıyorlar bir wireless adaptörünü getirmiyorlar).. LG servisi arayıp ürünü sordum Türkiye'ye gelmedi önümüzdeki 1-2 ay içinde gelecek herhalde dedi. (en az 6 ayı bulur kanımca ve 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyata satılır.)

neyse. ilk hedefim wireless adaptor almak ve ikinci hedefim 5+1 home theatre hoparlorlerini TV ye monte etmek..

seyrettiğim film HD kalitesinde olmasa da (658x268 çözünürlükteydi yanlış hatırlamıyorsam). görüntü netliği'ne hayran kaldım.. bilgisayardan bile bu kadar net izleyememiştim. (filmi merak eden olursa TLOTR extended edition).

şimdilik izlenimlerim bu kadar.. birşeyler öğrendikçe paylaşmaya devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 22 Aralık 2010; 13:11:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Baldas

quote:

Orijinalden alıntı: palasibo

işte arkadaşlar 4ld751 bazı mkv filmlerde bu şekilde karelenmeler oluyo. bunu düzeltebilenler buraya yazarsa sevinirim.

Hocam aynı sorun bende de var :=( sen bir çözüm bulabildin mi ? Ben wd live aldım ama genede bu sorunu merak ediyorum ???

dinamik kontrastı kontrol edin.. kaptıp deneyin. dün akşam denemeler yaptım. dinamik kontrastı maximum yapınca bu şekilde oluyor kapatınca sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 22 Aralık 2010; 10:45:45 >
  • bu dlna olayı için detaylı bilgisi olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: running_away

bu dlna olayı için detaylı bilgisi olan yok mu?

LG AN-WF-100 wireless adaptor almanız gerekli. diğer markaların adaptorleri ile çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haplo39

quote:

LG AN-WF-100 wireless adaptor almanız gerekli. diğer markaların adaptorleri ile çalışmıyor.

daha önce forumda bunu yapanlar var. ayrıca lg'nin kablosuz adaptörünün airties air 2410'un marka baskısı değişmiş hali olduğu konusunda bilgilere ulaştım ve özellikle bu modeli denedim. diğer denediğim wireless adaptörleri tanınmıyordu tv tarafından. ve airties air 2410 bilgisayara bağlandığında otomatik tanınmıyor illa kurulum istiyor cd ile. bu da başka amaçlara hizmet ettiğine dair bir ip ucu. windowsun tanımadığı adaptör tv tarafından anında çalıştırılıyor bilginize.

quote:

Orijinalden alıntı: erman_ya
    Ben televizyonum ile bilgisayar arasında acsess point ile kablosuz bağlantı kurabiliyorum. Ve bilgisayarımdaki 15 gb büyüklüğündeki mkv filmi bile rahatça izleyebiliyorum. Bazıları wi-fi için illa dongle gerektiğini düşünebilr , ama bence herhangi bir a.pointte işinizi çok rahat görür. Wi-fi adaptör bekleyen arkadaşlara öneririm.

bu da konunun ilk mesajından bir alıntı. yani lg adaptörü bu işin kilidi değil. tekelci zihniyetin dedikodusudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi running_away -- 23 Aralık 2010; 10:06:08 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haplo39

quote:

daha önce forumda bunu yapanlar var. ayrıca lg'nin kablosuz adaptörünün airties air 2410'un marka baskısı değişmiş hali olduğu konusunda bilgilere ulaştım ve özellikle bu modeli denedim. diğer denediğim wireless adaptörleri tanınmıyordu tv tarafından. ve airties air 2410 bilgisayara bağlandığında otomatik tanınmıyor illa kurulum istiyor cd ile. bu da başka amaçlara hizmet ettiğine dair bir ip ucu. windowsun tanımadığı adaptör tv tarafından anında çalıştırılıyor bilginize.

quote:

Orijinalden alıntı: erman_ya
    Ben televizyonum ile bilgisayar arasında acsess point ile kablosuz bağlantı kurabiliyorum. Ve bilgisayarımdaki 15 gb büyüklüğündeki mkv filmi bile rahatça izleyebiliyorum. Bazıları wi-fi için illa dongle gerektiğini düşünebilr , ama bence herhangi bir a.pointte işinizi çok rahat görür. Wi-fi adaptör bekleyen arkadaşlara öneririm.

bu da konunun ilk mesajından bir alıntı. yani lg adaptörü bu işin kilidi değil. tekelci zihniyetin dedikodusudur.

wireless ile dlna'yı birbirine karıştırıyorsun.. airties 2410 wireless erişimini sağlayabilir ama dlna için ilave bir driver gerekli ve bu airties'da mevcut değil..

ilk baştan airties almayı düşünüyordum ama dlna olmadığından gidip 76$ verip mecburen LG nin adaptörünü aldım. elbette tekelci zihniyet var işin içinde. yoksa adamlar piyasada bir sürü benzerleri ucuza varken ne diye özellikle bunun için bir aparat üretsin..

wi-fi ile sadece internet erişimi ve paylaşıma açtığın klasörlerdeki dosyalarına ulaşabilirsin (aynı network'e bağlı iki bilgisayar birbiri ile ne kadar işlem yapabilirse onu yapabilirsin).

DLNA'da durum farklı .. herhangi bir dlna uyumlu cihazını, (telefon, tv, pc, hometheatre) istediğin gibi başka bir cihaza yönlendirebilirsin. yani TV yayınını bilgisayarından herhangi bir TV kartı olmasa dahi seyredebilisin. tam tersi bilgisayarındaki avi dosyasını TV den izleyebilirsin.

DLNA, wireless bağlantının biraz daha mediapaleyer özellikleri ağır basan versiyonu diyebiliriz kısaca..

bana wireless bağlantı yeter diyorsanız airties 2410 alın.. ama DLNA'nın da çalışmasını istiyorsanız tekelci zihniyete boyun eğmek zorundasınız.

• Sevgili arkadaşlar çok basit bir soru sormak istiyorum,
    Bilgisayarımda bulunan klasörlerdeki filmlere ulaşmanın en pratik yolu hangisidir?
    Ethernet kablo çektim olmadı,
    Bunu denemiş ve başarı olan birisi var mı sorumu cevaplayabilecek?
    Wireless ya da kablolu farketmez yeterki denenmiş olsun.
  • quote:

Sevgili arkadaşlar çok basit bir soru sormak istiyorum,
    Bilgisayarımda bulunan klasörlerdeki filmlere ulaşmanın en pratik yolu hangisidir?
    Ethernet kablo çektim olmadı,
    Bunu denemiş ve başarı olan birisi var mı sorumu cevaplayabilecek?
    Wireless ya da kablolu farketmez yeterki denenmiş olsun.

kabloyu medem'den mi çektin bilgisayardan mı?

modeminin router özelliği olması lazım..

teknik olarak ethernet kablosunu bağladığında TV network'une bağlanması lazım.. bilgisayar içindeki dosyaları görebilmek için. bilgisayardan o klasörleri paylaşıma açman gerek. yani network'e bağlanan herşeye erişim vermen gerek. yoksa TV bilgisayarının içini göremez.

ek olarak ethernet kablosunu TV ye bağladığında network ayarı yapman gerebilir bundan emin değilim kablo ile denemediğim için bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 23 Aralık 2010; 12:08:58 >

• Modemimin router özelliği var, airties RT 211,
    Sadece Netcast' leri çalıştırabiliyorum, klasör erişimini beceremedim.
    Kablolu bağlanabilen birisi var mı acaba?
  • quote:

Modemimin router özelliği var, airties RT 211,
    Sadece Netcast' leri çalıştırabiliyorum, klasör erişimini beceremedim.
    Kablolu bağlanabilen birisi var mı acaba?

eski ethernet kablosunu atmadıysam akşam evde denerim. (uzun bir kablo vardı da taşındıktan sonra atmış olabilirim emin olamadım). firewall'un engelliyor olabilir. özellikle modem'in firewall'u açıksa o engelliyordur.

windows'un firewall'u en azından soruyor engelleyeyim mi diye.

• Hmm,
    Kullandığım antivirüs programını deaktif ettim ama yinede olmadı.
    Belki modemin firewall' dan kaynaklanıyor olabilir.
    Eğer deneme imkanın olursa çok sevinirim haplo39, olmazsada canın sağolsun.
    Cevap vermiş olman bile kafi arkadaşım
  • quote:

Hmm,
    Kullandığım antivirüs programını deaktif ettim ama yinede olmadı.
    Belki modemin firewall' dan kaynaklanıyor olabilir.
    Eğer deneme imkanın olursa çok sevinirim haplo39, olmazsada canın sağolsun.
    Cevap vermiş olman bile kafi arkadaşım

modemin firewall'unu iptal etmek için,

internet browser'ına 192.168.1.1 yazıp modem'in bilgilerine ulaş.. modem kitapçığında vardır bu bilgiler. kullanıcı adı ve şifre ister. buradan modemin firewall'unu kapatabilirsin.

akşam deneyip sorun var mı yok mu öğrenirim.

Malesef kablo olmadığından deneyemedim. sipariş ettiğim wireless adaptor gelsin ondan sonra nasıl bağlantı kuruluyor yazarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 24 Aralık 2010; 8:55:45 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.