Şimdi Ara

LG 42Ld750 lcd serisi (dlna-wi-fi var ) almayı düşünenlere ; (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
50.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: denmus

sayın haplo39,

houston sizin problemlere iyice deli oldu. bahsettiğim ve sizin indiridiğiniz şu videonun özellikleri aşağıdaki resimdeki gibi değil mi? benimkinin bilgisayarda özelliklere baktım.

eğer aynı ise nasıl oynatmadı anlamadım. bende deli oldum şimdi. bu arada harddisk işyerinde olduğundan dolayı 1GB lık dosya deneyemedim. mesajıda geç gördüm kusura bakma. en kısa zamanda deneyip haber vereceğim oynattı mı diye. şimdilik saygılarımla...

indirdiğim dosya bende bu şekilde gözüküyor (ismini ben değiştirdim).. daha sonra wmv ye çevirdim o zaman gördü..

bu arada mp4 ve mkv dosyalarında yaşadığım problem can sıkıcı.. bazı arkadaşlar mkv oynatırken karelenme oluyor diye şikayet ediyorlardı ama hiç oynatamaması daha kötü..

wireless üzerinden de usb'den de okuyamadı.. dosyaları görüyor ama açamıyor.

/>

• şimdi benim takıldığım ilk nokta, bende oynatan sizde neden oynamıyor. bu formatta başka dosyaların olsa ve her seferinde wmv yada başka formata çevirecek olsan buna can dayanmaz. boyutla ilgili olan kısım için ise dediğim gibi deneyip haber veririm ama bilgisyarımda mevcut olan farklı format ve boyutlardan bir örnek vereyim. çoğusu bu formatta ve yaklaşık bu boyutlarda. mpg olanlarda var onlarda sorunsuz. ama dediğim gibi büyük boyutlu mkv ve mp4 leride deneyip yazacağım. aklıma takılan başka bi hususta örnek diye aşağıda verdiğim boyutu oynatan alet farklı format ta da olsa boyuta göre niye oynatamasın? oynatamamasında asıl etken formatı olur diye düşünüyorum. zaten önceki mesajlarımın birinde de yazmıştım mkv sorunsuz diye. yani karelenme yoktu şeklinde. ama tekrar deneyip yine haberdar ederim. özellikle büyük boyutlu mkv leri deneyeceğim.

MPEG-2 TS video (.ts) boyut 3.35 GB süre: 19 dk...... sorun yok

• quote:

şimdi benim takıldığım ilk nokta, bende oynatan sizde neden oynamıyor. bu formatta başka dosyaların olsa ve her seferinde wmv yada başka formata çevirecek olsan buna can dayanmaz. boyutla ilgili olan kısım için ise dediğim gibi deneyip haber veririm ama bilgisyarımda mevcut olan farklı format ve boyutlardan bir örnek vereyim. çoğusu bu formatta ve yaklaşık bu boyutlarda. mpg olanlarda var onlarda sorunsuz. ama dediğim gibi büyük boyutlu mkv ve mp4 leride deneyip yazacağım. aklıma takılan başka bi hususta örnek diye aşağıda verdiğim boyutu oynatan alet farklı format ta da olsa boyuta göre niye oynatamasın? oynatamamasında asıl etken formatı olur diye düşünüyorum. zaten önceki mesajlarımın birinde de yazmıştım mkv sorunsuz diye. yani karelenme yoktu şeklinde. ama tekrar deneyip yine haberdar ederim. özellikle büyük boyutlu mkv leri deneyeceğim.

benim de şimdi kafama takılan.. verdiğin linkten benim indirdiğim dosyanın uzantısı *.m2ts senin indirdiğin dosyanın uzantısı *.ts

• quote:

Orijinalden alıntı: haplo39

quote:

şimdi benim takıldığım ilk nokta, bende oynatan sizde neden oynamıyor. bu formatta başka dosyaların olsa ve her seferinde wmv yada başka formata çevirecek olsan buna can dayanmaz. boyutla ilgili olan kısım için ise dediğim gibi deneyip haber veririm ama bilgisyarımda mevcut olan farklı format ve boyutlardan bir örnek vereyim. çoğusu bu formatta ve yaklaşık bu boyutlarda. mpg olanlarda var onlarda sorunsuz. ama dediğim gibi büyük boyutlu mkv ve mp4 leride deneyip yazacağım. aklıma takılan başka bi hususta örnek diye aşağıda verdiğim boyutu oynatan alet farklı format ta da olsa boyuta göre niye oynatamasın? oynatamamasında asıl etken formatı olur diye düşünüyorum. zaten önceki mesajlarımın birinde de yazmıştım mkv sorunsuz diye. yani karelenme yoktu şeklinde. ama tekrar deneyip yine haberdar ederim. özellikle büyük boyutlu mkv leri deneyeceğim.

benim de şimdi kafama takılan.. verdiğin linkten benim indirdiğim dosyanın uzantısı *.m2ts senin indirdiğin dosyanın uzantısı *.ts

neyse.. dün akşam göstermeyen mp4 bu akşam gösterdi.. ama 4.5 GB lık mkv filimde hala problem var.. sürekli yüklemeye çalışıp iptal ediyor.. var bi eksik ama bulamadım..

• haplo39 ingilizcen ne düzeyde bilmiyorum amahttp://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1067292 de şöyle diyor:

"m2ts is original bluray format like dvd we call vob files
    ts is the format that u can convert the m2ts files to ts files"

benim bu cümleden anladığım (özellikle ikinci cümle) teorik olarak sanki arasında fark olmaması gerektiği. yani şöyle düşünüyorum: hani örneğin *.docx uzantılı word dosyasını ismini değiştirip sonuna *.doc yapınca office değiştiriyor ya formatı sanki öyle birşey. gönderdiğin resimde dosya ismi abc.m2ts ya orayı noktadan sonra abc.ts olacak şekilde değiştirip açmayı denermisin bi zahmet. ben benimkinin formatı noktadan sonra .m2ts olarak değiştim ve hem bilgisayarda hem de tv de açıldı yine. önce bilgisayarda denedim açıldı ama aklıma kurt düştü belki bilgisayarın codec leri yardımcı oldu diye. sonra tv ye aldım yine çalıştı. bi dene bakalım olurmu?

• quote:

haplo39 ingilizcen ne düzeyde bilmiyorum amahttp://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1067292 de şöyle diyor:

"m2ts is original bluray format like dvd we call vob files
    ts is the format that u can convert the m2ts files to ts files"

benim bu cümleden anladığım (özellikle ikinci cümle) teorik olarak sanki arasında fark olmaması gerektiği. yani şöyle düşünüyorum: hani örneğin *.docx uzantılı word dosyasını ismini değiştirip sonuna *.doc yapınca office değiştiriyor ya formatı sanki öyle birşey. gönderdiğin resimde dosya ismi abc.m2ts ya orayı noktadan sonra abc.ts olacak şekilde değiştirip açmayı denermisin bi zahmet. ben benimkinin formatı noktadan sonra .m2ts olarak değiştim ve hem bilgisayarda hem de tv de açıldı yine. önce bilgisayarda denedim açıldı ama aklıma kurt düştü belki bilgisayarın codec leri yardımcı oldu diye. sonra tv ye aldım yine çalıştı. bi dene bakalım olurmu?

onu yapmıştım zaten.... .ts yapınca açıyor TV ama m2ts iken dosyayı göremiyor.. senin TV nin açması düşündürücü....

firmware versiyonun ne. 3.20.12 bendeki..

uzun lafın kısası kaç sene LCD alayım diye heves ettim, Samsung diye yola çıkıp LG aldım ve aldığıma da pişman olmak üzereyim.. renkleri konusunda samsung kadar başarılı değil ve kumanda çok hantal. multimedya çok problem değil ama renkler ve kumanda TV den soğuttu beni.. siz siz olun son dakkada karar değiştirmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haplo39 -- 20 Ocak 2011; 10:24:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omerckr

arkadaşlar 200 hz modunu nasıl accam... kumandada yerı nerde

eğer öğrenebildiysen nasıl olacağını yazar mısın? ya da bilen başka bir arkadaş yazarsa sevinirim. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: -JonTurk-

quote:

Orijinalden alıntı: mnbvc

quote:

Orijinalden alıntı: arshavin77

200Hz olması nedeniyle PS3 kullanırken performansı gerçekten çok iyi.Şiddetle tavsiye ediyorum.

hocam 200 hz ile ilgili bi seçenek göremedim menüde. ps3 oynuyorum ama 200 hz aktif mi değil mi bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim? teşekkürler

Bir de parlak ekran mı mat ekran mı? Güneşte parlama yapıyor mu ekran. Anlasığım kadarı ile mkv oynatırken pikselleşme sorunu var. Bu problem çözüldü mü?

pikselleşme sorunu bende hiç olmadı :S hep 4.5gblık 720p var 3-4 tanede büyük boyutlu 1080p ama hiç piksellenme olmadı bende :S ... ekran komple mat güneşte yansıma sıfır diyebilirim bu tvnin en iyi özelliklerinden biri .... ayrıca akıllı sensör ile ışığı otomatik ayarlıyabiliyor ...

diğer tvler gibi gündüzleri ayna görevi yapmaz + 200hz ps3 performansı süper + tepki süreside 2ms di galiba ....

ayrıca piksellenme sorununu wd live alarak çözülebilir ...

• bende bugün avrupabilişmden bu tv aldım.samsung C650 alacaktım son anda karar vererek bunu satın aldım.sizce hata mı ettim?samsung daha mı iyiydi.yorumları şimdi okudum renkler daha iyi demişler samsung da.C650 de ultra kons. diyor buda forumlarda okuduğum kadarıyla 80.000 100.000 ama LG de 80.000 150 000 renklerin LG de daha iyi olması gerekmezmiydi?
  • sayın haplo39, kusura bakmayın anca fırsat buldum filmleri denemeye geç yazıyorum. tekrar özür.

öncelikle şunu söyleyeyim ki denediğim mkv leri özellikle 4 GB üstü seçtim. boyutla kesinlikle bir ilgisi yok. hepsi 4.37 GB sorunsuz çalıştı. yani boyut ile ilişkilendirmek sanki yanlış olur. 6.55 GB lık bir filmide açtı sorunsuz izleniyor ama ses yok :)

bazı filmlerinde açılmasında ve görüntülenmesinde sıkıntı yok ama "desteklenmeyen ses" diyor ve ses vermiyor. bilgisayarda ses özelliklerine bakmaya çalıştım ama ne hikmetse "özellikler" kısmında ses yazılımları ile ilgili bilgiyi göremedim. not: k-lite codec pack 544 kurulu. bu film, ses vs. özelliklerini başka birşey ile görebileceksem lütfen beni de haberdar edin.

velhasıl boyutla ilgili değil anlaşılan. bu arada benim firmware versiyon 3.20.12.

son olarak bu filmleri aldığım arkadaş samsung 40 C 650 kullanıyor. az önce tel de sordum kıyaslama için ama hangi filmlerde olduğunu tam bilmemekle birlikte benzer sıkıntıların onda da olduğunu söyledi. yani maksadım kesinlikle samsungu kötülemek değil yanlış anlaşılmasın sezar ın hakkı sezar a. ama niye bunu aldım diye pişmanlık duymanızı gerektiren bir şey yok. içinizide kafanızıda rahat tutun ki zevkle kullanın ve hayır görün. naçizane kardeş tavsiyesi. saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

bende bugün avrupabilişmden bu tv aldım.samsung C650 alacaktım son anda karar vererek bunu satın aldım.sizce hata mı ettim?samsung daha mı iyiydi.yorumları şimdi okudum renkler daha iyi demişler samsung da.C650 de ultra kons. diyor buda forumlarda okuduğum kadarıyla 80.000 100.000 ama LG de 80.000 150 000 renklerin LG de daha iyi olması gerekmezmiydi?

Hocam usb de c650 kral... görüntüde biraz soluk sadece ama karşılaştırma yapmdan sürece zamanla gözün alışıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baldas

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetius

bende bugün avrupabilişmden bu tv aldım.samsung C650 alacaktım son anda karar vererek bunu satın aldım.sizce hata mı ettim?samsung daha mı iyiydi.yorumları şimdi okudum renkler daha iyi demişler samsung da.C650 de ultra kons. diyor buda forumlarda okuduğum kadarıyla 80.000 100.000 ama LG de 80.000 150 000 renklerin LG de daha iyi olması gerekmezmiydi?

Hocam usb de c650 kral... görüntüde biraz soluk sadece ama karşılaştırma yapmdan sürece zamanla gözün alışıyor...

200 hz herkesi kandırıyor demek.keşke C650 alsaymıştım satıcıya kandım.neyse gelsin test edelim bakalım
  • quote:

sayın haplo39, kusura bakmayın anca fırsat buldum filmleri denemeye geç yazıyorum. tekrar özür.

öncelikle şunu söyleyeyim ki denediğim mkv leri özellikle 4 GB üstü seçtim. boyutla kesinlikle bir ilgisi yok. hepsi 4.37 GB sorunsuz çalıştı. yani boyut ile ilişkilendirmek sanki yanlış olur. 6.55 GB lık bir filmide açtı sorunsuz izleniyor ama ses yok :)

bazı filmlerinde açılmasında ve görüntülenmesinde sıkıntı yok ama "desteklenmeyen ses" diyor ve ses vermiyor. bilgisayarda ses özelliklerine bakmaya çalıştım ama ne hikmetse "özellikler" kısmında ses yazılımları ile ilgili bilgiyi göremedim. not: k-lite codec pack 544 kurulu. bu film, ses vs. özelliklerini başka birşey ile görebileceksem lütfen beni de haberdar edin.

velhasıl boyutla ilgili değil anlaşılan. bu arada benim firmware versiyon 3.20.12.

son olarak bu filmleri aldığım arkadaş samsung 40 C 650 kullanıyor. az önce tel de sordum kıyaslama için ama hangi filmlerde olduğunu tam bilmemekle birlikte benzer sıkıntıların onda da olduğunu söyledi. yani maksadım kesinlikle samsungu kötülemek değil yanlış anlaşılmasın sezar ın hakkı sezar a. ama niye bunu aldım diye pişmanlık duymanızı gerektiren bir şey yok. içinizide kafanızıda rahat tutun ki zevkle kullanın ve hayır görün. naçizane kardeş tavsiyesi. saygılarımla...

Konu içinde 10 defa söyledik bu TV DTS sesini açmaz DTS ses codec desteği olmadığından "desteklenmeyen ses" yazar .. bazı televizyonlar dts destekler ama bu model desteklemiyor ...

• quote:

Konu içinde 10 defa söyledik bu TV DTS sesini açmaz DTS ses codec desteği olmadığından "desteklenmeyen ses" yazar .. bazı televizyonlar dts destekler ama bu model desteklemiyor ...

öncelikle, JonTurk önceden de yazmıştım yine yazıyorum. tv dts destekliyor.

1 - )
    DTS, aynı Dolby Digital 5.1 gibi 6 hoparlöre sesi ayırabilen bir ses teknolojisi sisteminin adıdır.

bu açıklamada bir hata varsa söyle.

2 - ) Televizyona taktığım usb de izlediğim bir demonun başında çıkan yazı: (not: fotoğraf makinam evde olsa çekip koyacaktım. )
    "the following program is presented in Dolby 5.1 audio"

şimdi sen söyle kardeş tv DTS desteklemiyor mu desteklemiyor mu?

Bide şu 200 Hz olayına sebep Tv yi alan arkadaşlara soruyorum: siz ne amaçla 200 Hz aldınız? neyi tutmadı? eğer her yeni model çıktığında yani yaklaşık senede bir tv almayacaksanız, lcd aldım 6-8 sene kullanırım diyorsanız 200 Hz in esprisini 2 sene sonra izleyeceğiniz yayınlarda rahatlıkla fark edersiniz. Ben de 200 Hz olayını bile bile aldım. Bugün tüm tv yayınlarınız 50 Hz. ama yarın öbür gün yayın frekansı arttığı zaman kalitesini ve farkını anlarsınız. nasıl ki bugün tv alırken "artık 50 Hz olmasın üstü olsun" diyorsak ilerleyen zamanda görürüz. Oyun konsolu kullanmadığım için onların frekans durumu nedir bilmiyorum. Nasip olursa bende alacağım en kısa zamanda.

Saygılarımla...

• quote:

quote:

öncelikle, JonTurk önceden de yazmıştım yine yazıyorum. tv dts destekliyor.

1 - )
    DTS, aynı Dolby Digital 5.1 gibi 6 hoparlöre sesi ayırabilen bir ses teknolojisi sisteminin adıdır.

bu açıklamada bir hata varsa söyle.

2 - ) Televizyona taktığım usb de izlediğim bir demonun başında çıkan yazı: (not: fotoğraf makinam evde olsa çekip koyacaktım. )

şimdi sen söyle kardeş tv DTS desteklemiyor mu desteklemiyor mu?

Bide şu 200 Hz olayına sebep Tv yi alan arkadaşlara soruyorum: siz ne amaçla 200 Hz aldınız? neyi tutmadı? eğer her yeni model çıktığında yani yaklaşık senede bir tv almayacaksanız, lcd aldım 6-8 sene kullanırım diyorsanız 200 Hz in esprisini 2 sene sonra izleyeceğiniz yayınlarda rahatlıkla fark edersiniz. Ben de 200 Hz olayını bile bile aldım. Bugün tüm tv yayınlarınız 50 Hz. ama yarın öbür gün yayın frekansı arttığı zaman kalitesini ve farkını anlarsınız. nasıl ki bugün tv alırken "artık 50 Hz olmasın üstü olsun" diyorsak ilerleyen zamanda görürüz. Oyun konsolu kullanmadığım için onların frekans durumu nedir bilmiyorum. Nasip olursa bende alacağım en kısa zamanda.

Saygılarımla...

DTS sesi bu tvden alamazsın.... dts sesi ancak şu şekilde destekler tv ye 5.1 dts codec çözebilen bir ses sistemi bağlaman lazım... dtsi anca bu şekilde dinlersin ..

ayrıca 100hz ile 200hz arasındaki çok fark vardır.... kayan yazılar ve hızlı sahneler daha akıcıdır tabii bunu sd yayınlarda farkedemezsiniz hd yayında farkı hissedersiniz ... özellikle ps3de pes oynarken bu akıcılığı hissedersiniz ...

• abicim ben herhangi bir sistem bağlamadan yayını alıyorum ve yazının çıktığı demoyu sorunsuz izliyorum. onun için diyorum DTS destekliyor diye. tv me baplı bi sistem yok. takıyorum usb den izliyorum ve tekrar yazıyorum ekranda çıkan yazı aynen şu:

bende diyorum ki eğer bu yazının olduğu demoyu izliyorsam bu tv DTS destekliyor. hemde herhangi bir ek çıkış olmadan. eğer yanlış düşünüyorsam lütfen düzelt...

bide sen yanlış anlamışsın. ben hz meselesinde zaten yüksek olandan yanayım. hd yayın izliyorum ve fark ediyorum. benim sözlerim "200 Hz ye kandık aldık" diyen arkadaşlara idi. yani aldınız iyi ettiniz pişman olmayın diyorum...

saygılarımla...
  • 200 hz 100 hz arasındaki farkı mkv film izlerken birde konsol kullanırsanız farkına varırsınız.ben bunlar için 200 hz kandım ama renk paleti çok önemli,dts de çözmüyormuş hadi onu geçtim kons. oranı max. oldugunda karelenme yapıyormuş,ben ne anladım bu tv den ozaman,aldığıma pişman oldum gibi.yarın inş. gelince test edecem o zaman tekrar yorumlarımı yazarım
  • sayın mehmetius, hayırlı olsun. yorumlarını bekliyoruz. bakalım sen ne diyeceksin. şu DTS olayına da bi bak hele...
  • quote:

sayın mehmetius, hayırlı olsun. yorumlarını bekliyoruz. bakalım sen ne diyeceksin. şu DTS olayına da bi bak hele...

çok sağol.yarın dts olayına bakarım.ben samsung bayisinde C530 ve C650 yanyanaydı biri 50 HZ diğeri 100 HZ ayarlar aynı yaptık SD yayınlar arasında farkı gözle görünür şekilde fark vardı ve de 1080 filmde izledim aynı filimde 100 HZ hareketli sahnelerde çok daha akıcıydı.LG 200 HZ için tercih ettim umarım yanılmamışımdır
  • Dts çözmüyor. Ps3 te alet inanılmaz keyifli ama...
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.