Şimdi Ara

LG 32GN600-B 31.5' VA, 2K, 165HZ | 2489 TL Dip Fiyat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.365
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    LG 32GN600-B 31.5" VA, 2K, 165HZ, HDR10, DP HDMI Oyuncu Monitörü
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08JGNVYRT

akakce.com
    LG UltraGear 32GN600-B 32" 1ms QHD Freesync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/monitor/en-ucuz-lg-ultragear-32gn600-b-32-1ms-qhd-freesync-oyuncu-u-fiyati,1099208746.html
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 5MS, 32" VA sıkıntı olabilir.

• https://www.itopya.com/lg-315-32qn650-b-75hz-5ms-2xhdmi-dp-ips-qhd-freesync-gaming-monitor/

gn ile qn arasındaki farkı bilmiyorum ancak güzel fiyat 1.999 TL

• qn 75 hz

• quote:

Orijinalden alıntı: ydnbngl

https://www.itopya.com/lg-315-32qn650-b-75hz-5ms-2xhdmi-dp-ips-qhd-freesync-gaming-monitor/

gn ile qn arasındaki farkı bilmiyorum ancak güzel fiyat 1.999 TL

biri ips biri va panel türleri farklı.

• alınır mı arkadaşlar ? film ve oyun amaçlı kullanılacak. genellikle film ama. şuan tn panelli 24inc viewsonic monitör var elimde, ama malesef yetersiz kalıyor.

• alıcaktım vazgeçtim kanka alınırdı aslında bilmiyorum. gerek duymadım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artıları
    +hdr çok iyi çalışıyor
    +165hz
    +1ms
    +ips den geçtiğim halde ayarlardan sonra renkler ips ye yakın hissettirdi.
    +freesync gsych sorunsuz.
    +menüsü çok iyi

Eksiler
    -ayakları kötü daha sonra alacağım için önemsemiyorum
    -31.5 inch çok büyük
    -bazı arkadaşlar sağ ve sol açıdan bakınca köşelerde siyahlık görüyormuş bu rahatsız edici yazmışlar ama bende böyle bir sorun olmadı.
    -ghosting biraz var ancak rahatsız edici değil

Bu fiyata kaçmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada 5ms yazmış bir arkadaş ancak bu fiyat seviyesinde bu özelliklerde 1ms gtg monitör bulunması imkansız. 1ms ayarlardan aktif ediliyor ne kadar çalışıyor bilemem önceki monitörüm de 1 ms idi hiç bir fark yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fanzi

Artıları
    +hdr çok iyi çalışıyor
    +165hz
    +1ms
    +menüsü çok iyi

Eksiler
    -31.5 inch çok büyük
    -bazı arkadaşlar sağ ve sol açıdan bakınca köşelerde siyahlık görüyormuş bu rahatsız edici yazmışlar ama bende böyle bir sorun olmadı.

Bu fiyata kaçmaz.

Hocam hdr o kadar iyi degil testlere göre ki bende aldim bu monitoru hdr biraz degisik geldi bana birde bendede yanlardan siyahlik oluyor sende nasil olmamiş anlamadim:D

• bende yanlarda siyahlık olmuyor (tam karşıdan kullanıyorum) zaten açılı kullanacaksanız ips yönelmelisiniz yoksa her türlü renk kaybı ve gölgelenme vs sorunlar olabiliyor. Ben yabancı bir forumdan paylaşılan renk paleti ayarlarını yaptım gayet iyi oldu. Hdr konusunda bu fiyat bandındaki cihazlarda zaten hdr hiç olmuyor ki olsa bile vasat olarak sınıfta kalıyor. Yüksek kalitede hdr istiyorsanız cihazların fiyatları zaten 5000 den fazladır (son zamanlarda pek takip etmiyorum) Fiyat performans olarak çok çok başarılı diyorum bu cihaz için umarım uzun yıllar kullanırım.

Buradaki test sonuçlarına göre de hdr'nin başarılı olduğu gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fanzi -- 10 Eylül 2021; 19:30:15 >

• Bu monitorden bende de var arkadaslar ve memnunum. VA panellerde olan Ghosting ve Black Smearing sorunu tabi ki bunda da var ancak oldukca az. Oncelikle ghosting var ancak bu ghostingi ufo testinde gorebilirsiniz, oyun oynarken var olan ghostingi farketmeniz cok cok zor. Ghosting en cok futbol oyunlarinda topta belli olur. FIFA oynarken bile topta hic bir sekilde ghosting belli olmuyor, 165 HZ IPS 1 MS monitorum de var FIFA'da Ghosting konusunda ikiside neredeyse ayni performansta. Black Smearing icinse evet VA panellerin hepsinde oldugu gibi bunda da black smearing sorunu var yani hizli giden objelerin arkasinda bir siyahlik kaliyor ancak bu monitorde korktugum kadar da kotu cikmadi. Minimum seviyede. Baska VA monitorde kullanmistim onda kullanilamayacak sekilde kotuydu. Bu modelde kesinlikle oyle degil ki zaten ghosting icin soyledigim black smearing sorunu icin de gecerli. Oyunlarda hicbir sekilde Ghosting ve black smearing farkedilmiyor. Mesela ghosting ve black smearingi farkettigim 2 yer oldu , birincisi ufo testi ikincisi haxball.

HDR konusunda ise zaten HDR 10. Yani siz yok sayin. HDR 400 Sertifikali monitorumde var onda da yok sayiyorum. Cunku olmasa da olur. Gercek HDR en azindan HDR 600'den baslar. Tam anlamiyla HDR monitor isterseniz zaten 10 Bin TL ustune cikmaniz gerekiyor.

Renk konusunda ise fiyatinin hakki diyebilirim. Ust duzey renk performansi beklemeyin ancak hic uzmez. %98 DCI P3 olan monitorumle yanyana koydugumda 32GN600 tahminen %30 civari renk konusunda daha kotudur. Ince ayarlar yapmaniz mumkun, bu ayarlari sunuyor LG. Ince ayarlarla renk basarimini daha da arttirabilirsiniz.

Sonuc olarak monitor fiyatinin hakki. 32'' duz panel 120 HZ ustu bir monitor almak isteseniz en azindan 5500 TL cebinizden cikmasi gerekiyor. Yani bu monitor bu fiyatiyla kurtarici durumunda acikcasi. Fiyatinin bu kadar dusuk olmasinin sebebi zaten ayak. Gercekten ayagi al cope at. Cok basit bir ayak ve monitoru zor kaldiriyor. Bu monitoru aldiktan sonra 600-700 TL verip amortisorlu bir ayak almak gerekiyor ya da daha ucuza bulunabilen asansorlu bir ayakta is gorur.

Cikis portlari konusunda ise HDMI 2.0 ve DP 1.4 var. En iyisini koymuslar. Genelde DP 1.2 koyuyorlar ve ayni anda HDR kapali 10 Bit ile maksimum 120 HZ kullanabiliyorsunuz. Bu modelde DP 1.4 oldugu icin Ayni anda HDR ON, 10 Bit ve 165 HZ kullanabiliyorsunuz.

Ayrica bahsetmeyi unutmusum, evet monitore cok yakindan bakarsaniz en saginda ve en solunda yani koselerinde siyahlik var ama zaten 32'' monitoru o kadar yakindan kullanmazsiniz. Biraz uzaklasinca cok farkedilmiyor. Bir de konsolla kullanmak isteyenler icin guzel haber downscale ozelligi var. Yani PS4 Proyu veya PS5'i 4K'ta kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 10 Eylül 2021; 20:40:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fanzi

Artıları
    +hdr çok iyi çalışıyor
    +165hz
    +1ms
    +menüsü çok iyi

Eksiler
    -31.5 inch çok büyük

Bu fiyata kaçmaz.

LG 32GN600 VE LG 32GN650 AYNI PANELE SAHİP

https://www.rtings.com/monitor/reviews/lg/32gn650-b

HDR iyi değil

Max tepki süresi 18,2 ms

Renk kalitesi düşük kalite IPS (6 bit + frc) le aynı olabilir ama Dell S2721DGF, LG 27GN880 .... renk olarak gömer

Yazı kalitesi bozuk

Monitör odaklanma düşük

Ayak malzeme kalitesi düşük

Bu fiyata kaçarsa kaçsın LG 32GN600-B 31.5" VA, 2K, 165HZ | 2489 TL Dip Fiyat 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 10 Eylül 2021; 22:24:18 >

• Hdr daha üst seviye kullanmadığım için (hdr 400-600 gibi) yorum yapamayacağım ancak girdiğim oyunlarda hdr aktif ettiğimde bariz farklar oluşuyor ve beni görsel olarak çok tatmin etti. Attığınız sitede zaten 7.2 puan vermişler sizin bahsettiğiniz modeller 7.0 almış. 3000 e kadar bu monitörden daha iyi alternatifiniz varsa paylaşın insanlar faydalansınLG 32GN600-B 31.5" VA, 2K, 165HZ | 2489 TL Dip Fiyat LG 32GN600-B 31.5" VA, 2K, 165HZ | 2489 TL Dip Fiyat 

• aceloq kullanıcısına yanıt

renk ve herhangi bir yaptığınız ayarları söylermisiniz hocam. simdiden teşekkürler.

• LG 32GN600-B 31.5" VA, 2K, 165HZ | 2489 TL Dip Fiyat

Ölü pixelmi arkadaşlar ? macro lens ile çekildi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ruaF1912

alınır mı arkadaşlar ? film ve oyun amaçlı kullanılacak. genellikle film ama. şuan tn panelli 24inc viewsonic monitör var elimde, ama malesef yetersiz kalıyor.

va panellerde en net görüntüyü ekranı karşınıza alarak elde edebilirsiniz. odanız va panele uygun mu ona dikkat edin

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

yukarıdaki attığım fotoya bakarmısınız hocam. ölü pixel mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ruaF1912

Ölü pixelmi arkadaşlar ? macro lens ile çekildi.

ölü pixel gibi gözüküyor. diğer renklerde de orası öyleyse ölü pixeldir. arıza olarak sayılması için en az 3-4 tane olmalı diye biliyorum. yeni aldıysanız amazon iade alır heralde

• görüyorum ve arttırıyorum bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz 27inc ips Asus VG27AQ1A 27" 170Hz 1ms (Displayport+Hdmı) Wqhd HDR10 Fiyatı (hepsiburada.com)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.