Şimdi Ara

LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.395
Cevap
26
Favori
72.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sharkemir S kullanıcısına yanıt
    hocam oyunu bitirdikden sonra kaldırdım, fakat dediğim gibi hiç bir sıkıntı yaşamadım, bu tür şeyler beni çok rahatsız eder dikkat ederim her zaman. Bu paneli seçmemdeki faktörler, renk kalitesi ve tn panel hızında düşük gecikme süresiydi.
  • bende cok takılıyorum öyle seylere o yuzden de sorun var mı yok onu ögrenmeye calisiyorum. evet kağıt üzerinde mükemmel bir monitör ama genel kullanımda ben pek bir fark hissetmedim.

    normal windows kullanımında bile aşırı bir fark oluyor mu ? benim eski monitörüm standart 60hz gsync'siz bir monitördü. acaba bir yerlerde ben mi yanlış yapıyorum yoksa monitörde mi sorun var ? yardımcı olabilecek arkadas yok mu ?

    ya da dünyanın parasını verdikten sonra mucizeler bekledim herhalde ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemir -- 3 Nisan 2020; 14:45:37 >
  • Ben alalı 4 ay oldu memnun değilim açıkçası görüntü bulanık tüm ayarları denememe rağmen bulanık malesef;karanlık oyunlar Resident Evil 2 remake vb gibi parlaklık %100 olmasına rağmen ışığı yetersiz stand sağlam değil,monitör masaya temas etmezsen sabit,masaya temas edince sallanıyor baya..HDR10 olmasada olurmuş hiç bir fark yok.Nano ips hikaye eski monitörüm Asus Pg27aq nün görüntüsü bundan kat ve kat daha iyiydi,kısacası ben memnun kalmadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valla bende iade etsem mi diye dusunuyorum.
    ne normal windows/internet kullandımda nede oyunlarda aman aman bir fark görmedim. bütün nvidia gsync ayarlarını yaptim, driverları bastan sildim kurdum.
    internette gezerken sayfayı scroll ettigimde 60hz monitörde neyse bunda da o sekilde. mouse'un normal kullanımda görüntüsü neyse (hızlı hareket ettirtirken iz bırakmasından bahsediyorum) bunda da öyle.
    oyunlarda bile aman aman bir fark görmedim. gerci o aldığım fps degerlerinden de olabilir ama heryerde 60hz den 144hz gecince buyuk fark hissedecektiniz yazıyordu. ben pek bir fark hissetmedim.

    ayarlarında özel yapılması gereken bir sey var mi bu meretin ?
  • Ciddi ciddi 5000 TL lik pro monitöre 17 sayfa post bırakılmış...ben şok
    Hepiniz zengin kardeşler olmalısınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemir

    bende cok takılıyorum öyle seylere o yuzden de sorun var mı yok onu ögrenmeye calisiyorum. evet kağıt üzerinde mükemmel bir monitör ama genel kullanımda ben pek bir fark hissetmedim.

    normal windows kullanımında bile aşırı bir fark oluyor mu ? benim eski monitörüm standart 60hz gsync'siz bir monitördü. acaba bir yerlerde ben mi yanlış yapıyorum yoksa monitörde mi sorun var ? yardımcı olabilecek arkadas yok mu ?

    ya da dünyanın parasını verdikten sonra mucizeler bekledim herhalde ...
    V-sync veya dikey eşitleme oyun ayarlarında kapalı, nvidia kontrol panelde ise G sync ayarlarında tam ekran modu için etkinleştir harici bir seçenek mevcutsa g sync aktif olmaz. Ayrıca max fps yide 143 olarak sabitledim. Aklıma farklı şeyler geldikçe yazarım.




  • v-sync zaten dikey eşitleme degil mi ? o zaten nvidia kontrol panelden kapalı. oyunlarin hepsinde kapatirim şimdi.

    gsync nvidia panelde tam ekran modu için açık.

    max fps'yi nvidia control panelden mi 143 olarak ayarlamak lazim (max frame rate şuan off durumda bende)

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme

    LG 27GL850 27" Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemir -- 4 Nisan 2020; 0:33:46 >




  • sharkemir S kullanıcısına yanıt
    evet v sync dikey eşitleme olacak, fps control panelden sabitliyorum bende. Bu şekilde tüm oyunlar yağ gibi akıyor bende.
  • monitör ayarlarını sıfırladım. Ayarlardan display 1.4 enable olunca bf 1 ve BF V te renkler çozutuyor. disable yapınca normale dönüyor. CS go da sorun yok.

    display port 1.4 ayarı tam olarak ne işe yarıyor ? HDR açıp kapatıyor sanırım anladıgım kadarıyla ama neden Battlefield serisinde görüntü bozuluyor ?

    yardımcı olur musunuz ?
  • Arkadaşlar ips glow ve blb hakkında tecrübelerinizi yazar mısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar fifa 20 oynayan varsa cvaplarsa sevinirim. Va panel 2k 144 hz 1 ms bir monitör aldım, karşılaştırma açısından soruyorum. Multide ultra ayarlarda maç yaparken topta ve kontrol edilen futbolcuların üzerindeki kırmızı üçgen simgede bozulma (sanırım ghosting deniyor) oluyor mu oluyorsa miktarı nedir.

    Olmazsa iade edip lg yi almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmangs -- 13 Nisan 2020; 19:32:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironmangs kullanıcısına yanıt
    Bu monitörde ghosting olmaz hocam, neredeyse TN seviyesinde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaniler kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an kullandığım monitör MSI geçen hafta, hb linkindeki ips viewsonic i iade ettim, ölü piksel vs sorunlar vardı. Sırf siyahlar daha iyi olur diye MSI ı aldım. Biraz ayarlarla oynayınca renkler tatmin edici bir hal alıyor ips kadar olmasa da. Ama siyahlar harika ips ye göre. İps nin siyah ya da karanlık sahnelerdeki performasını gerçekten beğenmediğimden (viewsonic için ennazından sözüm) msi dedik. Ama genelde fifa oynayan biri olarak mis da da ghosting vs durumu beni rahatsız ediyor. Ne yapacağımı şaşırdım. :)
    https://www.amazon.com.tr/MSI-Optix-MAG272QP-Monit%C3%B6r-in%C3%A7/dp/B082QM1L45/ref=olp_product_details?ie=UTF8&me=
    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2758-2kp-mhd-27-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-qhd-ips-monitor-pm-HB00000OGHPR




  • ironmangs kullanıcısına yanıt
    Msi monitörlerinin bir önceki serisi kötüydü hocam zaten, color banding zenginiydi neredeyse. Aldığınız modelin sağlam incelemesine bakmadım. VA paneller siyah olarak gerçekten daha iyidir ipslerden ama bence LG nin bu modelini yada Lenovo legion y27q-20 almak tepki süresi olarak daha mantıklı olabilir çünkü hem renk olarak çok iyiler hemde tn seviyesinde tepki süreleri var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LG de Ghosting yok arkadaşlar. ips glow ve bir miktar blb olabilir. Bu da bir sorun değil ips teknolojisinin bir dezavantajıdır ve tamamen siyah arka planda gözlemleyebilirsiniz. Başka türlü fark etmezsiniz bile. Yani gidip de en tepe model 15000-20000 liralık monitör de alsanız bununla karşılaşabilirsiniz. Artıları eksilerinden çok daha fazla olduğunu unutmayalım.
  • teşekkür ederim, aslında ayarlarını tam kavrayamadım msi ın hemen kötülemiş olmayayım. iyi iş çıkarmışlar bir çok açıdan, hoş bir va panel. ghosting olarak düşündüğüm şey de belki benim bilgi eksikliğidir ya da ayarlardan vs daha doğru hale gelebilir.Ama lg nin tn ler kadar hızlı olduğunu duyduktan sonra biraz daha soğudum msi dan :) Fifa da topa vurulduğunda topun kuyruklu yıldız gibi (biraz) uzaması sanırım ghosting. Ama (msi da) dikkatli bakınca farkediliyor, çok çok az. Ayarlarla biraz daha oynayıp karar vereceğim artık.
  • Arkadaşlar merhaba bende şuanda mag271cqr var 144hz 2k va bir panel.bu monitörde suan aorusun diğer monitörlerine göre fiyat olarak daha iyi gibi.Birde sanırım 27gl850-b modeli var.Normal olanla -B olanın farkı nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alprux -- 14 Nisan 2020; 12:15:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende alacağımda almış olup fikri değişen var mı yoksa memnun musunuz hala
    ışık yansıması yaşayanlar ve ölü piksel yaşayan olup aranızda garantiye ürünü gönderen oldu mu lg servisi nasıl bir geri dönüş yaptı bu tarz sorunları yaşayanlarda ?
  • Merhabalar,

    Son birkaç haftadır önce amazon.com.tr üzerinden kısa süreli Samsung C32HG70 maceramın hemen sonrasında LG 27GL850 modeline geçiş yaptım.

    Elimde yıllardır kullandığım ASUS MG278Q modeli mevcuttu. Bazı sıkıntılarından dolayı değiştirmem gerekiyordu. Hızlı bir TN panel sonrası Samsung gibi hantal bir VA panele geçince tabiri caizse ''şok oldum'' diyebilirim. Aslında 32'' ve Curved monitör kullanımı planlarım arasındaydı fakat maalesef ki pişmanlıkla sonuçlandı. Neyse ki Amazon'un müthiş MH'i sayesinde sıkıntısız bir şekilde iadesini gerçekleştirdim. Hantallık meselesi sonrası elimdeki en iyi seçeneklerin başında ''Fast IPS'' bir panel almak geliyordu.

    2 gündür konunun kahramanını kullanmaktayım. İzlenimlerim çok çok iyi diyebilirim. Monitörün maşallahı var ve TN panele yakın hızlarda denebilir. Ve tabii bunun yanında 10 Bit Nano IPS panelin renk doygunluğu ile baş başa kaldığınızı da belirtmeliyim.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.