CX modeli içinde geçerli mi? CX modelinde Sanat galerisini bulamıyorum zaten :) |
LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU) (171. sayfa)

-
-
-
Eyvallah, menüye nerdeyse hiç girmediğimden sanırım görmedim :D
Teşekkürler...
-
Arkadaşlar merhabalar 55cx6 olan tv de acaba panel sorunu var mı? Yani oled hiç kullanmadım şimdiye kadar ve sonbahar gibi bu modeli alabilirim eğer 0 sıkıntı ise. Piksel yanması veya başka sorunlar olsun istemiyorum uzun kullanımda. Şimdiye kadar sorun çıkan oldu mu?
-
Benim LG 55CX6 alalı henüz iki hafta olmak üzere, bu yüzden kendi deneyimimden bahsedemem.
Bu konuyla ilgili çok şey yazılıp çiziliyor.
Hem iyi hem kötü bir sürü yorum okuyacaksın, zaten almaya karar verdiğinde daha da bir araştırmacı olacaksın, bir çok detaya hakim olacaksın.
CX sanırım bir senelik panel ve şimdilik çok şikayet eden yok, arada bir kaç sorun yaşayan duydum ama özellikle 55CX6'larda çok fazla sorun yaşayan olmadı.
Ben almaya karar verdiğimde, OLED almaya kesin kararlıydım, hangi oled alacağıma karar verirken zorlandım.
Oled almaya karar verdiğimde yaşanacak tüm sürprizlere kendimi hazırladım. Şimdilik her şey yolunda ama içimde küçükte olsa bir tedirginlik yok değil.
Emin olduğum bir şey vardı qled, full-array vs. oled taklidi yapan panel almaktansa OLED'in kendisini tercih etmek. Yani önce Oled almaya ikna oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 6 Ağustos 2021; 0:9:54 >
-
selamlar. 55cx için kullandığınız ve memnun kaldığınız ya da yapılması gereken görüntü ve ses ayarları nelerdir ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: thehawkselamlar. 55cx için kullandığınız ve memnun kaldığınız ya da yapılması gereken görüntü ve ses ayarları nelerdir ?
Bunun için koskoca konumuz var. Oradan bakabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Aslında samsungun mini led teknolojisi çok daha yaygınlaşsa olede çok iyi alternatif olabilir. Oledlerde çünkü pixel yanması ve diğer sorunları beni tedirgin ediyor. Sonuçta 12 bin tl civarı bi para vereceğiz ve 2-3 sene sonra panelde sorun yaşamak istemiyorum.
-
Hocam yaygınlaşmadan bitti 2 sene içinde Samsung ta LG den OLED PANEL aldı ve Samsung OLED TV lerde satışa çıkaracakquote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnnAslında samsungun mini led teknolojisi çok daha yaygınlaşsa olede çok iyi alternatif olabilir. Oledlerde çünkü pixel yanması ve diğer sorunları beni tedirgin ediyor. Sonuçta 12 bin tl civarı bi para vereceğiz ve 2-3 sene sonra panelde sorun yaşamak istemiyorum.
-
65CX su an Vatan'da 18.999 TL, ilgilenen varsa uygulamadan sepete eklesin bu fiyata alabilir...
-
Ha o zaman micro led miydi bu tanıtımı yapılan normal lede göre 1/40 oranında daha küçük ledler olan teknoloji paneli bence olede rakip olabilir.
-
Mikroled olede gelecekte rakip olacak teknoloji hocam, cunku onda her bir piksel bir inorganic led diode, ayni oledde her bir pikselin organic led diode olmasi gibi.. Fakat henuz gelisme asamasinda olan bir teknoloji, daha kucuk boyutlu panellere 4k filan sigdirabilmis degiller.. Once teknoloji gelisecek, sonra fiyatlari dusecek derken 5-6 belki 7-8 yildan evvel ulasilabilir olmasi pek olasi degil…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ekran yanığı riskine karşı 5 yıl garanti olursa, OLED'ten başka TV alınmaz bence.
Uzatılmış garantide, ekran yanığının garanti kapsamına girdiği açıkça yazıyor mu? Garantiyi satın alan poliçeye bakabilir mi?
-
Hocam ekran yanması direk yazılı olarak yazmaz, ekran yanması panel hatasına girer.quote:
Orijinalden alıntı: theraptorxEkran yanığı riskine karşı 5 yıl garanti olursa, OLED'ten başka TV alınmaz bence.
Uzatılmış garantide, ekran yanığının garanti kapsamına girdiği açıkça yazıyor mu? Garantiyi satın alan poliçeye bakabilir mi?
Panel hatası durumunda garantisi devam ediyorsa varsa panel değişimi yoksa direk ürün değişimi olur. -
Hocam OLED TV rakip olamaz, OLED TV görüntü kalitesi ayrıntısı çok farklıdırquote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnnHa o zaman micro led miydi bu tanıtımı yapılan normal lede göre 1/40 oranında daha küçük ledler olan teknoloji paneli bence olede rakip olabilir.
İyi forumlar. -
Hocam çok iyi fiyat düşünen direk değerlendirsin.quote:
Orijinalden alıntı: keyn65CX su an Vatan'da 18.999 TL, ilgilenen varsa uygulamadan sepete eklesin bu fiyata alabilir...
-
Tamam ama elbet bu oled tahtının da devrilmesi olacaktır. Yani ilalebet oled 1 numara olacak değildir :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: WatchAndLearnnTamam ama elbet bu oled tahtının da devrilmesi olacaktır. Yani ilalebet oled 1 numara olacak değildir :D
OLED in yerini alacak microLED 2027-2030 yılları arasında mainstream olup alınabilir seviye ye gelince dediğiniz gibi olur. OLED in teorik olarak rakibi microled. Miniled değil
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X