Şimdi Ara

LG 2020 Oled CX/GX/WX (BABA KONU) (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.074
Cevap
76
Favori
239.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar herkese.


    LG CX için konuda aratıım ama Youtube uygulamasının cast özelliğiyle ilgili mesaj göremedim.


    Telefondan Youtube uygulamasındaki cast tuşuna bastığımızda diğer uygulamaların ağda bulduğu TV'yi youtube göremiyor. Bilgisayarda tarayıcıdan cast tuşuna basıldığında çalışıyor fakat mobil telefon uygulamasında olmuyor.


    Benzer problem yaşayanınız var mıdır? Çözüm yolu nedir?


    Lütfen kod ile bağlanmayı tavsiye etmeyin zira Wi-Fi varken kodlu bağlantı işe yaramıyor.




    Bir diğer sorun ise Ev Paneli'nde IoT cihazlarında desteklenmesine karşın hue bridge gözükmemekte. Kullanabilen kimse var mıdır aktif olarak bağlantıyı? Tecrübelerinizi benimle paylaşabilirseniz minnettar olurum. İyi akşamlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre220 -- 28 Temmuz 2021; 2:23:7 >
  • Servis kurulumu yaptiran arkadaslar;

    Oled icin LG hangi akim korumali cihazi oneriyor?

    Marka model fiyat paylasabilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thisrock T kullanıcısına yanıt

    korumalı prizden çok güç kaynağı kullanmanızı tavsiye ederim

  • Herkese Merhaba,


    55CX6 serisi ile aranıza katıldım.

    Öncelikle konu başlığı hakkında bir şikayetim olacak, şu Baba, Mega, Kral güzellemeleri konuya bir değer katmıyor. Tam tersi bir etki yaratıyor bende, irite edici, basit bayağılık hissinden başka bir şey hissettirmiyor.


    Konuya dönecek olursak, 10 senelik LCD TV'imden Oled'e geçince dünyam değişti gerçekten. Yaşlı gözlerimin gençleştiğini düşünmeye başladım.


    Ölü piksel testi yaptım sorun göremedim. Banding olayını nasıl anlayacağımı bilmiyorum.


    Klasik anlamda TV izleyen bir değilim. Genelde PC monitörü gibi kullanıyorum, son bir kaç yıldır oyun oynamıyorum ama bolca film-dizi izliyorum.

    Spor karşılaşmalarını küçük ekranda veya arka planda takip ederim, bir yandan müzik dinlerken bolca webde gezinirim, o forum senin bu forum benim.


    Şimdi bir kaç sorunumdan ve bazılarını nasıl hallettiğimden bahsedeceğim.

    ARC ve eARC sorunu ile başlayayım.

    1080p destekli 7.1 TrueHD, DTS-X destekli AVR'em var. Yani Media Player cihazlarını AVR'ye, AVR'yi LG'ye takarsam 1080p görüntü ve tüm ses formatlarına sahip olurum.

    Media Player cihazlarını LG'ye, LG'yi AVR'ye takarsam, 4K, HDr vs. ye sahip olurum ama ses DD 5.1 alırım.


    Bu yüzden Netfilix, Amazon Prime yi ARC ile DD 5.1 olarak izliyorum.

    BR Filmleri HTCP ile izliyorum, bunu biraz açayım. Odroid-N2+ cihazı yüzünden yıllardır kullanmadığım bir 1050Ti GPU'lu HTPC'im vardı. 1050Ti, HDMI ve DP ile çift ekran çıkışı olan bir Ekran Kartı. Bir tane ucuzundan DP to HDMI kablo aldım. Görüntüyü HDMI üzerinden LG Oled'e, Sesi DPtoHDMI üzerinden AVR'ye göndererek çözdüm.

    Odroid N2+ ile CoreELEC üzerinden film dizi izlerdim ama tek hdmi çıkışı olduğu için bu seçeneği kaybettim en çok beni üzen kısım bu oldu.

    Odroid N2+'ı direk AVR'ye taktım Android ve Linux (büyük çoğunluk Linux) olarak günlük kullanmaya devam ediyorum.


    Diğer konu Netflix, 4K da DV da çok kötü görüntü var, Amazon Prime ile karşılaştırdığımda, Amazon Prime HDD den BR izliyor gibiyim nerdeyse. Bu normal mi, benim için büyük hayal kırıklığı.

    Odroid-N2+/CoreElec üzerinden Netflix 1080p ama inanın LG-Netflix'in 4K sından HDR sinden kat be kat daha iyi, bu gerçekten şaşılacak bir durum.


    Uzaktan kumanda ile ilgili sorunum var. Pazar günü kuruldu, çarşamba günü kumanda sapıtmaya saçmalamaya başladı. Arada kumandayı tekrar tanıtmamı istiyor, oda farkında saçmaladığının. Bunun sebebi ne olabilir. aklıma pil geliyor ama 3 günde pil bu derece mıça bilirmi çözemedim. acil pil alıp denemem gerek (pil stoğum bitmiş)


    Dilerim uzun soluklu bir oled deneyimim-deneyiminiz olur. Muhteşem görüntü teknolojisi ama her güzel şeyde olduğu gibi bu da zararlı :), ilerde yanma, ölü piksel ve banding korkusuyla yaşamak gerekiyor.





  • GuGuuuK kullanıcısına yanıt

    Televizyonunuz hayırlı olsun, yanma konusunda alabileceğiniz en iyi aksiyon fişi hiç bir zaman çekmemeniz olacaktır. 2000 saatlik kullanıma geldiğinde de zaten yaklaşık bir saat süren bir piksel temizlik işlemi yapacak. Netflixde sizin sorununuzdan farklı olarak kablo ile bağlanmama rağmen (fiber/100 mb/cat 6) Netflix de en fazla 15 mb hız alabiliyor olmam. Bu konuda maalesef ne denediysem bir çözüm bulamadım. Siz Netflix uygulamasından hız testi yaptınız mı?

  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt

    Mesela ne kadar kapasiteli olmali?

    Kullandiginiz marka model nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el powercom aldım 1000 lik. yeter de artar bile. modemi de bağladım elektrik git-gel yapınca internetim kesilmiyor


    bence çok elzem bir cihaz, geceleri herkes uyurken elektrik kısa sürelerde git-gel yada voltaj oynaması çok yapıyor şu konuya bakabilirsiniz



    https://forum.donanimhaber.com/goLastVisit_fav_ajax.asp?t=136178569&rd=yes




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moustapha129 -- 29 Temmuz 2021; 13:52:16 >
  • GuGuuuK kullanıcısına yanıt

    hayırlı olsun hocam... Netflix konusunda ne yazık ki Netflix'in 4K yayın değerlerinin düşük olması ile alakalı bir durum Amazon video prime bu konuda çok daha iyi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AKA_33

    Televizyonunuz hayırlı olsun, yanma konusunda alabileceğiniz en iyi aksiyon fişi hiç bir zaman çekmemeniz olacaktır. 2000 saatlik kullanıma geldiğinde de zaten yaklaşık bir saat süren bir piksel temizlik işlemi yapacak. Netflixde sizin sorununuzdan farklı olarak kablo ile bağlanmama rağmen (fiber/100 mb/cat 6) Netflix de en fazla 15 mb hız alabiliyor olmam. Bu konuda maalesef ne denediysem bir çözüm bulamadım. Siz Netflix uygulamasından hız testi yaptınız mı?

    Cevabınız, tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler...


    Netflix hız testini tavsiyenizle yaptım, daha önce neden akıma gelmedi.

    Süperonline fiber 100 kullanıcısıyım.

    Cat6 ethernet kablolarıyla odalara dağıtılmış, 1gb'lık ev içi linux serverim var.

    Netflix hız testim 6.99mb/s veya 7küsür. Şimdi süperonlineyi arayacağım ama eski tecrübelerimden biliyorum bir kaç saat her şey yolunda gibi gidecek ve sonra aynı olacak.


    Servis her kapattığımda kapatmadan, pixel düzenleyiciden "tv kapalıyken bir kez çalıştır" ı aktif etmemi istedi. Kapatmadan bunu yapıyorum ama bana biraz saçma geldi. Bu kadar hayati önemi olan bir durumu LG kendisi otomatik aktif etmesi lazım değil mi. Neden her defasında ben elle aktif ediyorum?!!!


    Birde bana 175-200TL'lik bir alet satmaya çalıştı, pixel ile ilgili bir şeymiş fişe takılıyormuş, şimdi adı aklıma gelmiyor. Bunu almalımıyım, almalıysam ne diye aratmalıyım. Eve gelen servislerin her zaman ekstra bir şeyler satma hevesleri oldu-oluyor, eskiden hdmi kablosu, ekran temizleyici satmak için uğraşırlardı. Bu yeni şey ne tam anlamadım.





  • LuqueTr kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler iyi dilekleriniz için, Netflix işi bir muamma sorunun kaynağı bence Netflix serverları, Amazon Prime de neden sorun yok, Süperonlinenin ne alıp-vermediği var Netflix ile.

  • Maalesef servis bazen yanlış yönlendirebiliyor, kapatmadan önce pixel düzenleyiciyi (piksellerde herhangi bir sorun yoksa) kesinlikle yapmayın. Zaten belli bir saatin üzerinde kullanımınız olduysa ve gerek duyarsa otomatik olarak siz tv yi kapattıktan sonra kısa sürecek şekilde kendisi temizliği yapıyor. Sizin Netflix de aldığınız hız benimkinden bile daha düşükmüş. Olur da bir çözüm bulursak haberleşelim mutlaka.

  • netflix'te sorun yaşayanların bir de kablosuz denemelerini tavsiye ederim. bende kablosuz olarak çok daha fazla çıkıyor. nedenini çözemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuGuuuK

    Teşekkürler iyi dilekleriniz için, Netflix işi bir muamma sorunun kaynağı bence Netflix serverları, Amazon Prime de neden sorun yok, Süperonlinenin ne alıp-vermediği var Netflix ile.

    aynen hocam Netflix serverları ile alakalı bende aynı sorunu yaşıyorum YouTube amazon 4k videolar cam gibi netflix'te aynı kaliteyi alamıyorum

  • Netflixle 1 saati aşkın görüşüyorum, min. 25mbps olmadan kaliteli yayın alamazsınız diyor. O zaman süperonlinenin beni dolandırdığını iddia ediyorsunuz diyorum. yok öyle demiyorum ama internet sağlayıcınız ile görüş diyor.

    Siz Türkiye demi yaşıyorsunuz, şayet öyleyse 4k hdr-dv yayınını nasıl alıyorsunuz bana da ip ucu verin diyorum, cevap yok.


    Bu konuya yazarken Süperonline aradı.


    Önce ben onları aradım bazı denemeler yaptılar sorunu çözemedik, mail atmamı önerdiler mail attım durumu anlattım fast.com hızımın resmini de ekledim.


    Arayan arkadaş gayet bilgili, bazı testler yaptı servis yönlendirdi.

    Bu işin dışında insan gibi dertleşelim dedim, siz netflix kullanmıyormusunuz, hiç fast.com testi yapmadınız mı. bu iş yumurta-tavuk hikayesine döndü şehir efsanesine dönüştü dedim. Şu an fast.com test yaptım sizinle konuşurken 90mbps aldım keşke imkanım olsa ve size test sonucunu gösterebilsem dedi.


    Neyse süperonline servis gelsin hele bakalım ne diyecekler. Veri kaybı varmış ama %25 kadar ama belki bu tetikliyordur başka bir yerde sorun vardır gelsinler incelesinler sonra tekrar görüşelim dedi.


    Beklemedeyiz, gelişmeleri buradan paylaşırım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06




    LG OLED55CX6 75 adet stok geldi, piyasanın altında fiyatı var, düşünen varsa yardımcı olurum.

    ANKARA KENTPARK AVM LG PREMIUMSHOP MAĞAZASI

    MAĞAZA MÜD.

    BURAK KESKİN

    0506 620 31 32

    FİYAT VEYA KIYASLAMA BİLGİSİ ALABİLİRSİNİZ.

    BURAK bey stokta var mı şu an 55cx6 varsa iletişime geçmek isterim





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanseyn145

    BURAK bey stokta var mı şu an 55cx6 varsa iletişime geçmek isterim



    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam stoklarımızda var ürün yardımcı olmaya çalışıyım size iletişime geçerseniz.
  • Burak Beyden 65 cx model Tv aldım hem çok ilgilendi hem de fiyatta yardımcı oldu.Burdan da kendisine teşekkür etmek istedim ki, doğru insanları desteklemiş olayım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeterginefe

    Burak Beyden 65 cx model Tv aldım hem çok ilgilendi hem de fiyatta yardımcı oldu.Burdan da kendisine teşekkür etmek istedim ki, doğru insanları desteklemiş olayım.

    Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.