Şimdi Ara

LFS Nasıl yanlanır ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler nası yanlıcam kiltlenmesin yapamıyorum

• Önden çekiş , arkadan çekiş , 4 çeker

nasıl bir arabayla yapıcaksın drifti ona göre bilgi vereyim?
  • öncelikle drift için seçtiğin araba çok önemli mesela ben lfsde 4 çeker üzerinde çok çalıştım . Temel olarak drift üst devirlerde arabanın hakimiyetini kasıtlı olarak bozmaktır.

4 tane temel teknik vardır.

1) El Freni: En basit teknik budur temel olarak viraja yaklaşırken normal frenlemeni yaparsın hızını ve devrini uygun seviyeye düşürürsün sonra

Temel formul: el freni+ debriyaj+ bu sırada arabanın yönünü değiştirmek için ani direksiyon hamlesi; bunlar nerdeyse aynı anda yaparsın tamamlandıktan sonra ilk olarak el frenini bırakırsın sonra debriyajı bırakırken gaza tam yüklenirsin bu sırada arabanın yanladığını fark edersin
    2) Power Slide: Fazla bir kural yok viraja normalden biraz daha hızlı girersin virajın ortasında gaza yüklenirsin virajdan çıkana kadar gaza basarsın
    3) Sol ayak Freni: El freni için fazla hızlı durumlarda kullanılır genelde sol ayak frende sağ ayaksa gazda tutulur ufak bir fren darbesiyle beraber direksiyon bir miktrar döndürülür sonrasında gaza basılır sonra direksiyon ve gaz darbeleriyle beraber aracı kontrol edersin
    4) Scandinavian Flick (Pendul): Fazla kullanılan bir teknik değil ama nadirde olsa kullanılır temel olarak önce viraja yaklaşırken virajın zıt yönüne aracı çevirirsin sonrada viraja geldiğinde tam olarak viraj yönüne dönersin ama burda dikkat edilmesi gereken pendulda aracın kaldırabileceğinden daha yüksek bir hızla geçersen virajı pendul tutmayabilir bu ya tam virajın ters yönüne bir kitlenme ile yada spin atmayla sonuçlanabilir.

Bu tür durumlar tam olarak okunarak tespit edilicek şeyler değil mümkün oldugunca ralli videoları izlemeli ve pc ortamında bolca denemeler yapılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanaykac -- 18 Ağustos 2012; 21:54:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.