Şimdi Ara

Level3 Dns Mi, Open Dns Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
8.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İki dns arasında kararsız kaldım. Sizce hangisi daha iyi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Level3 DNS ve OpenDNS: Hangisi Sizin İçin Daha İyi?

İnternette gezinirken, isteklerinizi ilgili sunuculara yönlendiren ve web sitelerinin yüklenmesine olanak tanıyan DNS (Alan Adı Sistemi) adı verilen bir hizmete güvenirsiniz. İki popüler DNS sağlayıcısı Level3 DNS ve OpenDNS'dir.

Level3 DNS

Level3 DNS, büyük bir telekomünikasyon şirketi olan Level3 Communications tarafından sağlanan bir DNS hizmetidir. Level3 DNS, yüksek performans, güvenilirlik ve güvenlik sunar. Ayrıca, ebeveyn kontrolü ve zararlı yazılım koruması gibi ek özellikler de sunar. Level3 DNS'nin ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur.

OpenDNS

OpenDNS, Cisco'ya ait ücretsiz bir DNS hizmetidir. OpenDNS, güvenli, hızlı ve özelleştirilebilir bir DNS deneyimi sunar. Zararlı yazılım koruması, ebeveyn kontrolü ve özel DNS ayarları gibi özellikler sunar. OpenDNS, internet deneyiminizi geliştirmek için ideal bir seçenek olabilir.

Hangisini Seçmelisiniz?

Level3 DNS ve OpenDNS, güvenilir DNS hizmetleri sunan saygın sağlayıcılardır. Seçiminiz, özel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlı olacaktır.

• Yüksek performans ve güvenilirlik arıyorsanız: Level3 DNS'yi düşünün.
    • Ücretsiz bir DNS hizmeti arıyorsanız ve özelleştirme seçenekleri istiyorsanız: OpenDNS'yi seçin.

Her iki sağlayıcı da ???????? seçenekler sunar, bu nedenle ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi değerlendirerek en uygun olanı seçebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • OpenDns

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normal kullanımsa ttnetin kendi dns si. Oyun içinse opendns.
  • 1.1.1.1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

1.1.1.1
    Türkiye'de engelli diye biliyorum?

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Açıldığı günden beri kullanıyorum engelli değil en azından türknette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_298

Açıldığı günden beri kullanıyorum engelli değil en azından türknette.
    2. Adresi nedir onun hocam?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VPN ile ip yönlendirme...
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hiçbir zaman engellenmedi . ssdece dpi olmayan yerlerde arada proxy var.

1.0.0.1
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    merhaba bir sorum vardı ben dns adresimi birincil olanı 192.168.1.1 yapıp ikincili boş bırakıyorum ama internet çalışıyor
    böyle yaptığım takdirde modem hangi dns adresini kullanır biryerde okumuştum böyle yapınca modem kendi dns adresini falan kullanıyorum kafam karıştı
    yani kısaca 192.168.1.1 yazınca dns kısmına internet çalışıyor bu dns hangisini kullanıyor
  • Uzun zamandır ISP tabanlı hijacking yapmıyorlar, aşağıdakileri öneririm. Düşük pingli DNS sunucularını görmek için
    www.dnsperf.com
    DNS Performance
    https://www.dnsperf.com/#!dns-resolvers

185.228.168.9
    185.228.169.9
    1.1.1.1
    1.0.0.1

• Merhaba.
    Bu bilgileri bilgisayara giriyorsanız bilgisayarınız DNS isteklerini modeme gönderir modem de ayarlarda değişiklik yapmadıysanız ISP varsayılan DNS adreslerini kullanır.
    Eğer bu bilgileri modemdeki DHCP seçeneklerinden DNS kısmına giriyorsanız bilgisayara gönderilen DHCP yanıtında varsayılan olarak 192.168.1.1 kullanması istenir. Eğer bu ayarları modemde internet kısmında giriyorsanız modemin kullanmasını istediği dns sunucuyu belirmiş oluyorsunuz.
  • Türk Telekom kullanıcıları için 185.228.168.9 pek mantıklı değil. Gecikme yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 22 Ocak 2019; 2:19:8 >
    Buna Türk telekom altyapısı kullanan sağlayıcılar dahilmi ben netspeed kullanıyorum acaba bir etkisi olurmu
  • AirJET A kullanıcısına yanıt
    Evet.
    kusura bakmayın ama tam olarak anlayamadım dhcp ne onu bilmiyorum mesela tekrar anlatayım ben modemin arayüzünden yapıyorum dns ayarını
    modem Zyxel Vmg3312-b10b daha iyi anlamanız için reset attım modeme demin fabrika ayarları bu şekilde
    dns değerleri kısmından statiği seçiyorum ilk kutucuğa dns sunucusu 1'e 192.168.1.1 yazıyorum dns sunucu 2'yi boş bırakıyorum ve internet çalışıyor zamanında biryerde okumuştum böyle yapınca
    birşey oluyormuş modem en hızlı şekilde çalışıyormuş ama hatırlayamıyorum yani 192.168.1.1 diye bir dns adresi yok ben bunu yapınca hangi dns adresini kullanıyor bu modem bide mesela dinamik dns ve ISS'den arasında ne fark var ikisinide seçsem fark etmiyor galiba türk telekomun dns adresi seçili geliyor 4.ayarı seçince yani hiçbiri diyince internet çalışmıyor zaten bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler

• Statik DNS seçip burada verilen dnsleri yazarsanız o dns'i kullanır. İSS zaten servis sağlayıcı demek. 192.168.1.1'de modeminizin kendi ip adresi, yine İSS'i kullanır.

• bitik. kullanıcısına yanıt
    peki teşekkür iss'nin servis sağlayıcı olduğunu biliyorum ama önceki mesajımdaki resime tekrar bakarsanız bir de dinamik seçeneği var
    modemin fabrika ayarlarında dinamik seçili geliyor nedir bu dinamik neyin nesidir? dinamik ve iss'den seçimlerinin ne farkı var
  • "DDNS, Dinamik DNS olarak da bilinmektedir. İnternet servis sağlayıcılarının sabit IP desteği vermediği durumlarda, kullanıcıların yardımına koşan bir sistemdir. Sabit IP'ye sahip olmasanız dahi sizin için DDNS, sorunu çözerek ulaşmak istediğiniz cihaz ya da bilgisayarlara ulaşma imkânı sunmaktadır."

Kaynak:https://teknodestek.com.tr/ddns-nedir-ne-ise-yarar/

• bitik. kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın kafamda hala anlayamadığım bir yer kaldı ttnetin dağıttı vmg3312-b10b zyxel marka modemlerde dinamik dns otomatik seçili halde geliyor ayrı bir dns ayar bölümü var
    bu kısımdada bu şekilde 2 sekme gözüküyor bunlar hakkında bir bilginiz var mıdır dediğim gibi modemin resetlenmiş hali bu şekilde hiçbir özelliğine karışmadım fabrika ayarları bu şekilde yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.