Şimdi Ara

Les Benjamins in olayı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden bu markaya bir gant gap parası vereyim?
    Kalitesi gap ve gant ile kıyaslarsak daha mı iyidir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Les Benjamins'in Olayı

Les Benjamins, 2011 yılında Casablanca'da kurulan, lüks sokak giyim markasıdır. Markanın kurucusu ve kreatif direktörü Bünyamin Aydın'dır.

"Benjamins", ABD'de 100 dolarlık banknotlara verilen argo bir terimdir. Markanın adı, zamansız tasarımları ve yüksek kaliteli materyalleri ile "benjamins" yani para değerinde giysiler sunmayı amaçladığını yansıtmaktadır.

Les Benjamins, cesur renkler, karmaşık nakışlar ve etnik motifler gibi geleneksel Fas unsurlarını modern sokak giyim trendleriyle harmanlayan benzersiz bir estetiğe sahiptir. Markanın koleksiyonları erkek ve kadınlar için hazır giyim, dış giyim, aksesuarlar ve ayakkabıları içerir.

Les Benjamins, dünya çapında seçkin mağazalarda ve çevrimiçi platformlarda satılmaktadır. Ayrıca, Rihanna, Future ve Travis Scott gibi ünlüler tarafından da tercih edilmektedir.

Marka, sokak giyim kültürünün sınırlarını zorlaması ve kültürel çeşitliliği kutlamasıyla tanınır. Les Benjamins, Fas'ın zengin mirasından ilham alırken, aynı zamanda küresel çağdaş trendlerden de etkilenmektedir.

Sonuç olarak, Les Benjamins, lüks malzemeleri ve benzersiz estetiği ile sokak giyim kültüründe kendine özgü bir yer edinen, saygın bir markadır. Markanın "benjamins" adıyla bağlantısı, üstün kalitede giysiler sunma konusundaki kararlılığını vurgulamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gap, gant markalarının kalitesi nasıl normalde ? Hiç almdm.

• Pollos kullanıcısına yanıt

Hepsi standart markalar yurt dışında pazarda satiliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Hepsi standart markalar yurt dışında pazarda satiliyorlar.

hayatında kaç kez yurtdışında çıkıp pazarda gap gant gördün?
    sizin youtubede izledikleriniz eski sezon giriş seviye outlet ürünleri

Mağazasında satılan bir nike hoodie mağaza fiyatı 40-80 dolar
    Gap Gant vs da 50-80 dolar arasında ortalama fiyat etiketine sahiptir
    The North Face mesela 100-150 dolara outlet eski sezon giriş seviye montlarını alabilirsin outletlerden fakat yeni sezon kaliteli ürünleri 300-500 dolardır montlarda

• Tasarımları benim hoşuma gidiyor. Geçen hafta Zorlu Center’a açtıkları yeni mağazalarına gittim. Meydan katına açmışlar, yani Prada,Chanel,LV gibi dünya devi lüks giyim markaları ile yan yanalar. Bu tarz bir marka olma yolunda ilerliyorlar, LVMH satın alırsa şaşırmam. Ayrıca Türk markası oldukları için buraya özel fiyatlandırmaları da var. Dubai Mall of the Emirates’teki mağazalarına da uğramıştım. Kalite aynı fakat $ bazında fiyatlar 3-4 katı. Burada 2000TL civarı olan sweatshirtler orada 250$ civarına satılıyordu aynı ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolandirici33 -- 17 Eylül 2023; 22:35:46 >
  • TavukMemesi kullanıcısına yanıt
    Gap gant tommy eagle vs amerikanın waikikisi cottonu inditexi gibidir. Daha çok gündelik tüketime uygun ürünler satarlar. Türkiye'de de fason üretim yaptırır tüm dünyada satarlar. Türkiye fason üretimleri genelde kaliteli ürünlerindendir. Bunun yanı sıra çin vietnam tayvan laos vb yerlerde de üretim yaptırırlar. Department storeların vazgeçilmez markalarındandır. Amerikan standartlarına göre nispeten uygun fiyatlıdır ürünleri.

Benjo ise (designer) da denilen daha çok tasarım kulvarını zorlayan bir marka durumunda. Uzaktan bakıkdığında tarz ve kulvar farkı var.

Bkz.

onedio
    19 Yaşında Kurduğu Les Benjamins Markasıyla Dünyanın En Ünlü İsimlerini Giydiren Türk: Bünyamin Aydın
    https://onedio.com/haber/19-yasinda-kurdugu-les-benjamins-markasiyla-dunyanin-en-unlu-isimlerini-giydiren-turk-bunyamin-aydin-996982

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dolandirici33

Tasarımları benim hoşuma gidiyor. Geçen hafta Zorlu Center’a açtıkları yeni mağazalarına gittim. Meydan katına açmışlar, yani Prada,Chanel,LV gibi dünya devi lüks giyim markaları ile yan yanalar. Bu tarz bir marka olma yolunda ilerliyorlar, LVMH satın alırsa şaşırmam. Ayrıca Türk markası oldukları için buraya özel fiyatlandırmaları da var. Dubai Mall of the Emirates’teki mağazalarına da uğramıştım. Kalite aynı fakat $ bazında fiyatlar 3-4 katı. Burada 2000TL civarı olan sweatshirtler orada 250$ civarına satılıyordu aynı ürün.
    iyide benimde sorduğum şu hocam tekstilden anlamam lacoste nin polosu ile lcw nin polosu vs bana aynı kalitede geliyor o yüzden merak ettim bu les benjamins kalite olarak nedir hangi markayla denk tutabilirim
    Birde mesela lcw de %100 pamuk les benjaminste %100 pamuk bunlar arasjnda kaliteler aynımı tek fark tasarım mı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Kalite çok fark etmez. Böyle markalarda paranla tasarımı ve markayı satın alırsın. LCW,defacto,koton gibi markalar eskiden kaliteliydi fakat bugün maliyet/kar oranının sınırlarını zorladıkları için eskisi kadar kaliteli değiller. Fakat şöyle karşılaştırırsak kalite açısından 10 yıl önceki LCW ile bugünkü Les Benjamins, hatta Dior, Chanel gibi markalar arasında fiyata nazaran bir uçurum yoktur. Üstte dediğim gibi bu tarz markalarda tasarımı ve markayı satın alırsın.
    Les benjamins’i hangi markayla denk tutabilirim diye sormuşsun malzeme kalitesi açısından onu da cevaplayım. Mavi,Ltb ile benzer malzeme kalitesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dolandirici33 -- 17 Eylül 2023; 23:4:30 >
    Size şöyle anlatayım, amerikadayken don atlet çorap hoodie yağmurluk pardesü gömlek vs ne varsa bu tip markalardan alırdım, sebebi hem ucuz hem nispeten kaliteli hem de alayının made in turkey olması idi. Türk üretimleri kalitelidir ancak türkiyede pek satılmaz.

Hatta şöyle söyleyeyim olayı anlayın siz, tj max de macysde fln 10-15 dolara satılan outlet dediğiniz ürünleri her türkiyeye döndüğümde türkiyede kendi mağazalarında yeni sezon ürün olarak en az 3x 5x fiyatla olarak gördüğüm çoktur.
    Oduncu markası bir gömleğin bizdeki lüks alışveriş merkezinde 10 katı fiyatla satıldığını gördüm. Panter marka ispanyadan marketten alelade ayaküstü ihtiyaçtan 15 euroya aldığım spor ayakkabı tr de 60 dolar civarıydı. 45 dolara aldığım hugo ayakkabı tr de 250 dolar civarıydı o dönem.

Millet boşuna boş bavulla alışveriş turuna gitmiyor amerikaya.

Lks orjinal klasik polosunda üst kalite pamuk iplik ve kumaş kulkanılır. Hatta rn holdinge türkiyede de üretim yaptırıyor olmaları lazım.

Türkiye eskiden dünyanın kaliteli iplik ve kumaş fabrikasıydı. Çukurovanın tamamına yakınında pamuk ekilirdi. Halen daha ekilmekle beraber % olarak eskisi kadar değil diye biliyorum. Pamuk tarımı oldukça meşakatli zorlu ve maliyetli iş. Türkiye kendi pamuk ürettiği gibi aynı zamanda amerikada brezilyadan fln pamukta ithal ediyor ilginçtir.

Günümüzdeki bu tip ürünlerin birbirine kalite olarak yaklaşmasının ana sebebi pamuk tarımı ve kalitesi.

Bu bahsettiğiniz markaların çoğunu (Lks hariç) türkiyede üretüm yaptırdığı için iç piyasada biraz araştırma ile merdiven altı tabir edilen yerlerde ihraç fazlası, orjinal/defolu/seri sonu ürünlerine denk gelebilirsiniz.

Bkz.
    www.hurriyet.com.tr
    Başbakan, Bitlis’te biliyor Lacoste, Çorlu’da üretiliyor
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/basbakan-bitlis-te-biliyor-lacoste-corlu-da-uretiliyor-15297399

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Eylül 2023; 23:30:24 >

Yooo gayette Türkiye de lüks görülen markalar Avrupa da pazarda falan satılıyor ve döviz bazında da çok daha ucuz. Öyle eski sezon ürünler falan değil . 10-20 Euro ya nike ayakkabı falan alabiliyorlar . Siz sadece gözünüz de bu markalı çok büyütüyorsunuz . Tekstilde gerçekten bizim ülke de çok yüksek kâr marjı dönüyor . Artık giyim markaları arasında devasa kalite farkları yok . Değişen sadece tasarım ve dikim . Kumaş kaliteleri benzer seviyede . Sadece marka imajına para ödüyorsunuz .

• quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Size şöyle anlatayım, amerikadayken don atlet çorap hoodie yağmurluk pardesü gömlek vs ne varsa bu tip markalardan alırdım, sebebi hem ucuz hem nispeten kaliteli hem de alayının made in turkey olması idi. Türk üretimleri kalitelidir ancak türkiyede pek satılmaz.

Hatta şöyle söyleyeyim olayı anlayın siz, tj max de macysde fln 10-15 dolara satılan outlet dediğiniz ürünleri her türkiyeye döndüğümde türkiyede kendi mağazalarında yeni sezon ürün olarak en az 3x 5x fiyatla olarak gördüğüm çoktur.
    Oduncu markası bir gömleğin bizdeki lüks alışveriş merkezinde 10 katı fiyatla satıldığını gördüm. Panter marka ispanyadan marketten alelade ayaküstü ihtiyaçtan 15 euroya aldığım spor ayakkabı tr de 60 dolar civarıydı. 45 dolara aldığım hugo ayakkabı tr de 250 dolar civarıydı o dönem.

Millet boşuna boş bavulla alışveriş turuna gitmiyor amerikaya.
    abicim benim abim amerikada zaten gelecek yakında beğendiğin varmı diye foto atıp duruyor nike tshirtler bile 20 dolar siz ne anlatıyonuz
    Giriş seviyesi kalitesiz dandik ürünler o ucuz olanlar onlar burada satılmıyor burada ki 3k lık skechers amerikada 75-80 dolar zaten

Yaw en basiti airforce aç bak nike 110 dolar

Giriş seviye dandik ürün değil abicim standart ne varsa o ürün. Ürünü üreten fabrikalar belli. Eskidende vardı bu lafı kim saldıysa piyasaya iyi adam hoplatıyor. Eski sezon ürünler yok fiyatına satılır. Üst seviye dediğin mağazalar eski sezonlarını bildiğib ya yakar ya da paçavraya çevirir. Eski moda ürünü piyasaya vermezler. Diğer orta seviler piyasaya el aktından satışını yapar. Moda denilen hatta dolu dolu designer denilen kavram tam olarak senin dediğin oluyor. Her sene yeni birşeyler tasarlatırlar firmalar. Her sene yeni moda dedikleri şey bu işte.

Moda kaliteden bağımsızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 17 Eylül 2023; 23:58:18 >
  • quote:

Yooo gayette Türkiye de lüks görülen markalar Avrupa da pazarda falan satılıyor ve döviz bazında da çok daha ucuz. Öyle eski sezon ürünler falan değil . 10-20 Euro ya nike ayakkabı falan alabiliyorlar . Siz sadece gözünüz de bu markalı çok büyütüyorsunuz . Tekstilde gerçekten bizim ülke de çok yüksek kâr marjı dönüyor . Artık giyim markaları arasında devasa kalite farkları yok . Değişen sadece tasarım ve dikim . Kumaş kaliteleri benzer seviyede . Sadece marka imajına para ödüyorsunuz .

Nike airforce un bana 20 dolara gösterir misin

Avrupa'dan bahsediyorum Amerika da belki bir tık daha yüksek olabilir. Ama dediğim gibi bu markalar yurt dışında gayet standart markalar lüks falan değiller , her amerikalinın dolabında nike-adidas-puma üçlüsünden biri vardır .

Hermes, prada,Chanel gibi markalar dünyanın her yerinde lüks sınıfına girer .

• quote:

Avrupa'dan bahsediyorum Amerika da belki bir tık daha yüksek olabilir. Ama dediğim gibi bu markalar yurt dışında gayet standart markalar lüks falan değiller , her amerikalinın dolabında nike-adidas-puma üçlüsünden biri vardır .

Hermes, prada,Chanel gibi markalar dünyanın her yerinde lüks sınıfına girer .

Yaw kardeşim ezbere konuşuyosun
    1-Amerika avrupadan daha ucuz
    2-Ben amerikalılar avrupalılar lacoste tommy alamaz demiyorum adamların ortalama kazancı 2000 küsür euro tabiki alabilir 100 euroya ayakkabı dediğim şey şu

Bir nike airforce u dünyanın heryerinde ortalama aynı paralara alırsın
    Bir gant montu dünyanın her yerinde aynı paralara alıyosunuz
    Türkiyede 20k olan the north face mont amerikada 2-3k değil orda da 15-20k nın denk geldiği dolar euro cinsinde

Nike airforce sana 20 dolara gösteremem çünkü ne ben amerikadayım hemde airdoece klasik sayılabilecek bir model. Airforce nike bazında spesifik ikon modeli yani "moda". Moda farklı şey kalite farklı şey. Kendi mağaza fiyatı kaç bilmiyorum atıyorum 100 dolarsa, kent dışında indirimki 60-70 dolara bulursun.

Gap dan aldığın standart hoodie yi tr de bulursun. Airforce u da muhtemelen çinde vietnamda nerede yapılıyorsa illaki 20 dolara el altından bulursun. Ayakkabıların alayı çin vietnam vs menşeili. Markaların kendi üretimi yok artık.

Şu an karşımda toni den 25 dolara aldığım çanta var misal zamanında.

Abin bunu bildiği için sana foto atıyordur bende habire getirirdim birşeyler tatillerde.

Yani sana şöyle söyleyim teknolojiden örnek vereyim anlaman açısından, nikon makine aldım kitle beraber o tarihte 600 dolar civarına geldi, aynı ürün tr de 1200 dolar civarıydı.

• Merak ettim, sitesine baktım (18.09.2023) eski püskü şeyler.

Olay dediğin vakit, üreticinin amacını mı soruyorsun ?

"Baktığın zaman biz aslında moda" diye cümleye başlayacaktır, duy ama inanma.

Reklamın ne facialara yol açabildiğine bir kez daha şahit oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 18 Eylül 2023; 0:24:9 >
    Yahu gant dan pardesü yağmurluk almıştım 50 dolar falandı :) montunu bilmem.
    Bazı ikonik moda ürünler fabrikadan sızmasın diye özen gösterilir, eğer modası eskimiyorsa da zaten atılmaz yakılmaz.

Tekstil sektörüne yabancısınız anladığım kadarıyla. Çok sayıda belgesel var izleyebilirsiniz.

Bakın alakasız bir iphone örneği var gözünüzün önünde, fiyat farkını oradan anlayabilirsiniz.

Daha başka bir örnek vereyim, 45 dolarlık jbl ses sistemi apple türkiyede 200 dolardı.

60 dolarlık norelco(philips) traş makinesi 150 dolardı.

Yani fiyat farkları hep böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: onatba

Yahu gant dan pardesü yağmurluk almıştım 50 dolar falandı :) montunu bilmem.
    Bazı ikonik moda ürünler fabrikadan sızmasın diye özen gösterilir, eğer modası eskimiyorsa da zaten atılmaz yakılmaz.

Tekstil sektörüne yabancısınız anladığım kadarıyla. Çok sayıda belgesel var izleyebilirsiniz.

Bakın alakasız bir iphone örneği var gözünüzün önünde, fiyat farkını oradan anlayabilirsiniz.

Daha başka bir örnek vereyim, 45 dolarlık jbl ses sistemi apple türkiyede 200 dolardı.

60 dolarlık norelco(philips) traş makinesi 150 dolardı.

Yani fiyat farkları hep böyle.
    ula kardeşim iphone dediğin cihazda ötv var düş vergileri aynı para belki daha ucuz

Airpods pro2 aç bak tr fiyatı ile amerika fiyatı aynı tr de %20 vergi var ona raşmen
    ki new yorkta tax %10 olması lazım 200 dolarlık airpods pro 2 220 dolara geliyor çarp bakalım kaç k

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.